Član vajran

Upisao:

vajran

OBJAVLJENO:

SEKSUALNA ENERGIJA I DUHOVNI RAST

 

U duhovnoj praksi susrećemo se sa pojavom koja je prikrivena ali nije rijetka. Sastoji se u sukobu seksualne energije i duhovnog napretka. Kroz meditaciju, viša duhovna energija se spušta prema pubičnom dijelu i zatim prema dnu kralježnice. Prema sex i baznoj čakri, budeći pritom kundalini u bazi kralježnice. Zajedno sa duhovnom energijom, kundalini energija i seksualna energija dižu se prema višim energetskim centrima odnosno prema krunskoj čakri, manifestirajući se kao božanska ekstaza, prosvijetljenje i božansko ujedinjenje.

 

Kada je meditant seksualno inhibiran, kada postoji blokada energija izazvana negativnim stavom ili negativnim iskustvima vezanim za sex, kundalini i seksualna energija umjesto da uzlaze prema višim energetskim centrima, ostaju blokirane u nižim čakrama. Iz tog je razloga ponekad moguće da duhovni aspirant pored nemogućnosti da napreduje, pored raznih neugoda u donjem dijelu tijela, osjeti i snažno seksualno uzbuđenje praćeno nekontroliranim disanjem.

 

Rješenje se može naći u svjesnosti da božanska energija silazi među donje energije. Dakako, svjesnost, ona prava mora postojati da bi iznjedrila rješenje. Ako postoji, rješenje će se nametnuti samo po sebi. Postoji dovoljna količina seksualne energije koja može biti pretvorena u duhovno gorivo, u duhovnu energiju.

 

Korištenje seksualne energije je izvanredna prilika za njeno podizanje zajedno sa probuđenim kundalinijem, prema krunskoj čakri. Kada osoba ima "puritanske" navike u odnosu prema sexu, kada postoji blokada u donjim energijama iz bilo kojeg razloga, kroz meditacije i nastojanja za duhovni rast za neko se vrijeme može manifestirati jak seksualni poriv. Osoba može postati seksualno promiskuitetna, agresivna u svakom pogledu, svakako jako izražene seksualne želje.

 

Te su osobe dio jednog nesavršenog sistema koji će ih tjerati na celibat ali im neće objasniti kako pretvoriti višak seksualne energije u moguće korisnu energiju. Bilo sami kroz vježbe, bilo sa partnerom. Te su osobe postale žrtvom, u seksualnom, u psihološkom smislu, nerealnog religioznog sistema ili sistema vjerovanja.

 

Mnogi su se sveci suočavali sa tim problemom. Isto tako svećenici, časne sestre, monasi,  swamiji, yogiji, kao i mnoge druge religiozne osobe. S vremenom ovaj problem može prerasti u seksualne skandale čemu smo svjedoci u djelima svećenika katoličke crkve ali i u mnogim drugim vjerskim sistemima predvođenim raznim duhovnim učiteljima od kojih su mnogi promiskuitetni.

 

Kada je seksualna energija u pitanju, ona je neophodna u kreativnim, inteligentnim i duhovnim radnjama. Neophodna je za mentalno zdravlje. Seksualna energija sama po sebi posebno utječe na čakru grla i čakre glave. Mentalno retardirani uvijek imaju sex čakru potpuno praznu a samim time i čakra grla kao i ajna, ne funkcioniraju ispravno. I to je ono što se može ustanoviti ispitivanjima, skeniranjima, viđenjem. 

 

Nepravilnosti u radu sex čakre mogu se manifestirati kao problemi urinarnog trakta, impotencija, sterilnost, povećanje prostate, kao i mnogi drugi zdravstveni problemi seksualne prirode.

 

U tom ćemo smjeru, prema tim energetskim centrima uvjek usmjeravati i višak seksualne energije ili je u tom pravcu pretvarati, trazmutirati. Mogli bi reći da je za duhovni napredak neophodna zdrava i jaka sex čakra i da seksualna energija može biti pretvorena u ljubav, u jedinstvo sa svim. Sex je dakle svet.

 

Kada se prakticira na pravilan način, uz ljubav, on se manifestira kao božansko ujedinjenje dvije duše, ujedinjenje sa njihovim višim dušama i na kraju, manifestira se kao ujedinjenje sa svim.

 

 

KLIKALICE

SADRŽAJ UPISAO

Član vajranMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana vajran dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

🔝

KOMENTARI

 • 29.11.2009. 06:34h

  Član gemini1Merlin1 Jel se ti to nudiš!? Zašto nemaš reklamu?!
 • 29.11.2009. 08:17h

  Član kajaMerlin4 Hvala Vaj, To je seksualna energija koja nam je darovana od Boga. Najjača energija stvaranja. Duše koje doživljavaju takovo sjedinjenje tijela nalaze se u šestoj i višoj razini svijesti i nikakvo zlo ih ne može dotaknuti. Grlim te i šaljem puse
 • 29.11.2009. 08:49h

  Član elycaMerlin3 ...mogu li ja najprije kavicu popit....a onda o sexu? (inače je neprirodan slijed događaja :-)))
 • 29.11.2009. 09:06h

  Član zemljaMerlin1 \"Kada se prakticira na pravilan način, uz ljubav, on se manifestira kao božansko ujedinjenje dvije duše, ujedinjenje sa njihovim višim dušama i na kraju, manifestira se kao ujedinjenje sa svim.\"
 • 29.11.2009. 16:55h

  Član safirisMerlin4 Izvrstan tekst, bez nametnutog moraliziranja i demoniziranja seksulane energije. Što više ovakvog pristupa, to bolje za sve nas:) Jedno pitanje: nameće se mi se jedna kontradiktornost, naime, ako čovjek kao pojedinac uspješno uzdigne seksulanu energiju na duhovni nivo, samim time gubi interes za seksulani čin -ili ne gubi? To mi nikada nije bilo u potpunosti jasno.Ili je sve stvar individualnosti. Sa jedne strane postoji ravnoteža, a izmjena seksualne energije sad je svjesna razmjena međusobnih energija,dok sa druge strane možemo i bez seksa- ili ne možemo? I na kraju, blagoslov je naići na osobu suprotnog spola koja na istoj razini doživljava razmjenu svih oblika energetskog primanja- davanja, između ostalog i seksulane energije.
 • 29.11.2009. 17:06h

  Član ivanaMerlin1

  @safiris

  \"kako pretvoriti višak seksualne energije u moguće korisnu energiju. Bilo sami kroz vježbe, bilo sa partnerom\"... i mene interesira isto što si i ti pitala, a slutim da bi ovaj dio teksta mogao biti odgovor... jesam li u pravu ? pa tako sve do blagoslova o kojem pričaš, jer to je zaista rijedak blagoslov...
 • 29.11.2009. 17:21h

  Član safirisMerlin4

  Ivana

  Ne govorim o višku, nego jednostavno o seksulanoj energiji koja se transformirala u duhovnu,jer do transformacije jedino dolazi ako smo u ravnotežili sve energije.Dok god se bakčemo sa viškom, znači da je na drugoj strani manjak. Konkretno, mislim da jedini ispravan odgovor leži u svakome od nas pojedinačno.Ako postoji unutarnje zadovoljstvo, svejedno je ne koji način smo ga proživjeli i doživjeli. Tek kada seskulanost doživimo jednakom bilo kojoj drugoj energiji možemo reči da smo ju osvjestili, a pitanje je koliko nam je onda ona potrebna da bismo bili zadovoljni i ispunjeni.Tu leži ta kontradikotrnost, po meni. Jednostavno ne možemo govoriti u ničije ime, jedino u svoje, jedini uvjet je da ne prosuđujemo nikoga prema sebi, a još manje da ga osuđujemo.To je po meni ravnoteža.
 • 29.11.2009. 18:01h

  Član vajranMerlin2 teško je i neprecizno bilo što raditi po osjećaju. osjećaj je često subjektivan. a znanje uvijek diskutabilno. višak energija u pravilu dovodi do kongestije energija što onemogućava pravilne energetske tokove, manjak je manjak... skoro svaki višak i svaki manjak uzrokovan je na psihičkoj razini. jedini ispravan put je skenirati energije. izvježbati skeniranje. ili viđenje. tada usporednom metodom dolazimo do savršeno točnog rezultata. tog trenutka, utvrdivši energetsko stanje energetskog tijela, sva pitanja prestaju. jer ono funkcionira prema svojim zakonitostima a zakonitosti je potrebno poznavati. pravilnim skeniranjem vlastitog energetskog tijela, svatko može doći do za sebe savršenog zaključka. i... uočivši nedostatke, opet po točno propisanim zakonitostima, uravnotežiti isto.... nekom tehnikom, vježbama, ishranom, korekcijama navika i korekcijama ponašanja. a može stvari i ostaviti kakvima jesu i uživati u vlastitim manama. jako je jednostavno, ne podliježe bilo čijem osobnom mišljenju i isključuje svaku filozofiju.
 • 29.11.2009. 18:03h

  Član vajranMerlin2 postoje naravno i bolji pristupi koji zahtijevaju neka druga stanja svijesti... neke druge razine. gore navedeni pristup mogao bi zadovoljiti zahtjeve mnogih.
 • 29.11.2009. 18:04h

  Član ivanaMerlin1 sasvim pojedinačno gledano ( i isključivo u svoje ime ), ja pitam: Bože, kad ću ja te sve energije uravnotežiti... i to savršeno... ponekad izgleda kao da pitam kad ću dobiti na lotu, a on mene pita jesam li uplatila listić... :) i zaista uvijek nekako mislim - kad se to uravnoteženje napokon desi, ja ću se samo smiješiti, a iznad glave će mi biti onaj oblačak u kojem piše \"što reći...:))))))\"...dakle, kad jednom konačno umuknem, znat ćete da je to to... navijajte malo za mene da se to desi, bit će lakše i vama i meni :)))))
 • 29.11.2009. 18:14h

  Član vajranMerlin2 savršeno uravnotežiti energije je nemoguće u ovoj našoj stvarnosti. postoje mnoga neprovediva teoretiziranja. jednostavna i neprovediva... istina.
 • 29.11.2009. 18:26h

  Član safirisMerlin4 Vaj, uzeo si mi riječ iz usta. Težiti nekoj \"svetosti\" odricanjem bilo kojeg djelića sebe može odvesti jedino u bolest.

IZDVOJENO

Tehnike

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

SNOVI

TERAPIJE

METODE

TEHNIKE

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I Ching

BRZI CHAT

Cijeli Chat

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info