Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član dinaja

Upisao:

dinaja

OBJAVLJENO:

PROČITANO

502

PUTA

OD 14.01.2018.

O poljupcu i ljubavi.

O poljupcu i ljubavi.
Izrasta li LJUBAV iz ljepote prvog poljuca ili POLJUBAC budi u nama taj načudesniji osjećaj???

 Često se pitam osjećam li ja njegove ili svoje usne pri poljupcu. Gdje izrastaju treptaji koje tada osjećam, na usnama ili u dubini mog postojanja. Poljubac još uvijek nakon toliko godina zajedništva budi u meni iste treptaje kao na početku sna.
Što je tome uzrok?
Zašto mojim tijelom uvijek poteče šampanjac kada nam se usne spoje?
Zašto se trbuhu jave treperavi zamasi i meni se pričinja kao da su se u meni naselili leptirići šarenih krila?
Zašto se više ne ljubimo na cesti kao u danima prvih sastanaka?
Zatvorili smo ljubav u onaj dio sebe koji nije za javno pokazivanje.

"A Ljubav je nekada doista još slobodna hodala planetom i širila energiju iz koje smo nastali." prisjetih se davnog sna
"Eros u svom biću nije bog, ali ni smrtno biće. On je nešto između smrtnog i besmrtnog, konačnog i beskonačnog. Njegova sudbina vezana je za njegovo porijeklo. Kao sin Pora, viška i izobilja i Pepeije, oskudice koja čezne za izobiljem, on je čas bogat i lijep, čas ubog, čas cvijeta, čas vene. Njegova priroda je izraz žudnje koja počinje u sferi čulnog i uspinje se preko duševnog do najvišeg, umnog saznanja." govori mi Platon
"Što je ljubav?" pitam
"Ljubiti znači stvarati nezaboravne misli, znači te misli pretvarati u govore koji postaju svjedocima trenutka u kojem su izgovoreni, a onda ih pretvarati u govor tijela u dodire usana u milovanje."
Podižem pogled k nebu i vičem.
"Dođi, pripitomi me, ti koja si pomirila nebo i zemlju, ti strasti nebeskih muza, kaosu vremena i ljepoto mog sna." osjetih misao u sebi koja se pretvarala u bezbroj pitanja.
Tko je ljubav?
Kada i kako se rodila ljubav?

Jeli to uistinu bilo duplo biće koje se jednoga dana raspuklo i postalo dvije osobnosti ili je to samo vječna težnja ka sjedinjenju suprotnosti?
Kako mogu osjetiti drugu polovicu sebe same, kako spoznati svoju istinu u drugome, kako prepoznati ljubav u košmaru osjećaja koji se u meni rađaju?

Da bih si uistinu odgovorila na bujicu tih pitanja moram u sebi prepoznati onu misao koja će me odvesti do najvišeg stupnja ljudskog saznanja. Ako je budem slijedila, ona će postati snaga mog etičkog uzdizanja ka pravom životu, energija iz koje će izrastati osjećaj koji ću onda nazvati Ljubav.

Ulazim u svoj misaon- osjetilno- osjeäajni labirint i ponovo spoznajem neorganiziranost moje svijesti, zbrku pročitanih tekstova, nabacane ljubavne pjesme, posloženi jeftini ljubavni romani sa sretnim završetkom, balade o nesretnim ljubavima i priče o ljubavima koje su bile uzroci ubistava i ratova.
Još jednom si postavljam slična pitanja:
Što je uistinu ljubav?
Je li ona je najviši smisao čežnje koji se uzdiže iznad horizonta plemenitog djelovanja i ostvaruje u neposrednom doživljaju praljepote?
"Ljubav  je čežnja za cjelovitim ispunjenjem osobnosti i konačnim sjedinjenjem sa višim božanskim bićem, ona je rođenje ljepote, a njen cilj je spoznaja moje duše u meni samoj i zrcaljenje jedne druge duše u mojoj svijesti." čujem svoju misao koja se uzdiže iznad kaosa probuđenih osjećaja.

"Zasvjetli u mom zlatnom rezu, budi moja zlatna spirala na čijoj ću zadnjoj točki spoznati oči božje u sebi. Budi oluja cvijetova iz koje ću udahnuti život i uistinu osjetiti anđela ljubavi u sebi, spoznati istinu i san." moja misao postaje oluja stoljetnog sna.
"Na granici između jučer i sutra, između života i smrti, konačnosti i beskraja ja osjećam trenutak u kojem sam srela najnježnije usne moga postojanja."

Ljubiti ljubav, osjetiti je u njžnom dodiru, u sretnom pogledu koji se ne zaboravlja, u misli koja će me uvesti u onaj imaginarni dio postojanja iz kojeg ću crpiti svoju stvarnost i sanjati ljepotu života.

Napustih početke filozofije i ulazim u čudesan svijet herojskih zanosa. Tu udišem ljepotu i rađam san. Njegove usne dodiruju moje. Svjetlo koje se rađa u mom osjećajnom umu me dodiruje i oblikuje moju predstavu LJUBAVI. Postajem osjećaj o ljubavi koja je nedodirljiva i neopisiva, ona je ljepota koja se u meni rađa i iz mene izlazi kao u misao pretvoreni osjećaj. Ona je onaj otok prividnog mira iz kojeg izrasta duša materije.
Zatvorih oči da u dodiru usana osjetim taj otok u sebi, da dođem na njega, da otkrijem na njemu izvor sna da bih mogla budna sanjati. Ljubav tada izrasta iz mog prostora i vremena i postaje moja peta protega. 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 14.08.2008. 22:15h

  Član lilitMerlin0 a kako se ljube eskimi..??? sta to njima znaci? mi samo fizicki poljupcem razmenjujemo lucevine..tj pljuvacku i to je fizicki.. a umisljamo mi zene da je to \"odliv\" ljubavi VIC: pita frajer drugara: .. znas li ti sta je to vodjenje ljubavi..? na to ce mu drug: ..pa, . ja mislim da je to ono sto zene misle da rade dok ih mi je....o
 • 15.08.2008. 05:11h

  Član dinajaMerlin2 LILIT.....da si pročitala cijeli tekst našla bi u njemu odgovor i na tvoje pitanje, a kako se ljube eskimi??? Ljubiti ljubav, osjetiti je u njžnom dodiru, u sretnom pogledu koji se ne zaboravlja, u misli koja će me uvesti u onaj imaginarni dio postojanja iz kojeg ću crpiti svoju stvarnost i sanjati ljepotu života. a vic je doista neumjesan za ovu temu.........više paše uz teme o kojima piše Gemini........
 • 15.08.2008. 06:00h

  Član dinajaMerlin2 ili češ možda kroz riječi dobrog starog Antića shvatiti moju priču. Važno je možda i to da znamo čovjek je željen- tek ako želi i ako cijelog sebe damo tek onda možemo biti cijeli. Saznat ćemo tek ako kažemo riječi iskrene istovjetne I samo onda kad i mi tražimo moći će netko i nas da sretne
 • 15.08.2008. 07:19h

  Član geminiMerlin4 Što fali seksu? To je normalna ljudska potreba. Kako ste vi sve nastale? NIsam znala po Svetom duhu.
 • 15.08.2008. 07:51h

  Član dinajaMerlin2 ah Gemini tvrdoglavost nije vrlina. Sex, ako ga shvatimo kao ljubavni čin, je doista vrhunac ljubavi i nitko ne govori protiv sexa....... ja samo smatram de je LILIT unijela u ova tekst neumjesan vic...ovo nije humoristička strana nego studija o poljubcu i ljubavi....... Usuđujem se reči da je, kao vaša prijateljica, ne pročitavši tekst odlučila unijeti nešto negativno u njega....jer je i pitanje o eskimima neumjesno ako se tekst dobro pročita. Na portalu ima dovoljno HUMORA i te stranice su određene za viceve.....humor je zdrav, smijeh kao terapija je odličan oblik opuštanja napetosti.......no pravi humor i na pravom mjestu mogu širiti samo obrazovani terapeuti......
 • 15.08.2008. 10:56h

  Član bglavacMerlin16 Svaki čin dobrote i ljubavi donosi više Svjetla i više moći Božjoj Istini u našem svijetu. Donijeti pojam ljubavi u našu fizičku realnost, živjeti je što se može bogatije, znaći odgovarati zovu Boga u nutrini koji se odlučio utjeloviti. Predivan tekst i razmatranje o poljupcu i ljubavi.
 • 15.08.2008. 20:43h

  Član lilitMerlin0 ocito je dinaja da imamo razlicite poglede na svet.. ja ne mudrujem o ljubavi ja je delim.... i dobijam....... a vic je samo cist zez koji ti ne razumes , no ima ko razume.... na srecu.... ali i to sto smo razlicite ne znaci da se ne mozemo voleti, jer ponavljam, sto me vise pljuju jaca sam
 • 15.08.2008. 20:47h

  Član lilitMerlin0 i da veoma bitno, ja sam fanatik jedino u poslu, perfekcionista i sto uzmem da radim , ili radim ili ne radim, bucna sam , glasna, dinamicna i ne tragam za svrhom svog postojanja.... ja vec postojim i svako moje delo ili nedelo ima svoje.... neces me \"spustiti na zemlju\" niti mi zacepiti gubicu stihovima Mike Antica, niti bilo cim... ja idem dalje .. i ko moze da me prati ok, ko ne... srecan mu put.
 • 15.08.2008. 21:00h

  Član dinajaMerlin2 u prvom redu s kojim pravom govoriš da netko nešto ne razumije........tko ti daje to pravo da donosiš sud o nečijem razumjevanju??????????? tvoj vic ne spada u u ovaj tekst jer je prevulgaran za ljubav koju ti dijeliš kako kažeš.......ako ju na taj način djeliš onda zaista ne znam što ti doista doista djeliš?????????? Mislim da je to, nažalos, najveća greška onih koji te slijede......jer ja ti doista nisam htjela začepiti GUBICU (ODURAN IZRAZ KOJI VEĆ DUGO NISAM ČULA NI PROČITALA, OČITO ČITAMO RAZLIČITU LITERATURU I RAZGOVARAMO NA RAZLIČITIM NIVOIMA) ..... ČOVJEK, a tebe smatrah do ovoga trena čovjekom, po mom mišljenju, nema GUBICU nego usta kojima poklanja poljubce i nježne riječi...riječi kojima nas je dobri stari ANtić obogatio..........ako ti draga moja LILIT misliš i osjećaš da imaš gubicu........ah to je doista tvoj PROBLEM............ s onima koji osjećaju da imaju GUBICU ja doista nemam o čemu razgovarati........
 • 15.08.2008. 21:03h

  Član lilitMerlin0 hvala
 • 15.08.2008. 21:10h

  Član dinajaMerlin2 doista sam sretna da si konačno shvatila u kakvoj zabludi živiš i koju zabludu širiš ovim virtualnim svijetom........tek kada spoznamo svoje greške postajemo misaono- osjetilno- osjećajno biće... a to je ono što nas doista čini ČOVJEKOM..........čovjekom bez magija, bez lažnih prdestavljanja, bez lažnog humora i viceva koji su toliko jeftini da ih se doista više ne može ubrajati u HUMOR.......

SADRŽAJ UPISAO

Član dinajaMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana dinaja dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  sretan imendan, svim Anama, Anjama, Ankicama, Anitama, Ankama, it.d...

  26.07.2021. 14:21h
 • Član iridairida

  Uživaj na odmoru...!!!

  26.07.2021. 11:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, uživajte u svakom danu, javiti ću se za desetak dana kad se vratim iz šumskog odmora. Lp

  26.07.2021. 01:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, uživajte u svakom danu, javiti ću se za desetak dana kad se vratim iz šumskog odmora. Lp

  26.07.2021. 01:13h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretnu i radosnu nedjelju vam želim. Lp

  25.07.2021. 07:28h
 • Član bglavacbglavac

  Nebuš sam puno nas je. Lp

  19.07.2021. 21:02h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Drago mi je da nisam sam. Necjepljeni će preživjeti, pa ne bih volio biti sam.

  19.07.2021. 13:08h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

ONA na obali sna ONA I BLIZINA