Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Buntovnik

Upisao:

Buntovnik

OBJAVLJENO:

PROČITANO

388

PUTA

OD 14.01.2018.

Alternativac, duhovnost i cijepljenje djece

Alternativac, duhovnost i cijepljenje djece
Da li bi ste vi kao iscjelitelj cijepili svoje dijete, a znate da tim činom gazite po svojim uvjerenjima?

Djeca su naša radost, ona su naša budućnost, djeca imaju priliku popraviti u svijetu sve ono što nismo mogli mi i naši preci, oni su nosači promjene i naš spas.

Ali da li im dajemo priliku za to?

Kod nas nakon samostalnosti države je odmah uvedeno obvezno cijepljenje djece. Čim se rode nakon 10min dobiju cjepivo koje samo šteti i nema dokaza da pomaže, a inače su se prije u bivšoj državi djeca cijepila nakon 1 mjeseca ili 6 mjeseci, dok mi sada dopuštamo ovakav zločin nad djecom koja su tek počela udisati život i kojima se imunitet tek razvija.A koliko znamo da dijete ima imunološku zaštitu do 6 mjeseca života preko majke, a jetra tek počinje funkcionirati oko 1 godine, te je tada sposobna neke tvari eliminirati iz organizna. Prema tome zašto dopuštamo trovanje naše djece koja moraju primiti 10 doza cjepiva do 1.godine, 5 doza cjepiva do 2.godine, 2 doza do 3.godine i 9 doza do 14.godine života.

Inače vakcinacija stanovništva nije smanjila opasne zarazne bolesti kako se to vole doktori s time hvaliti, nego higijena i bolja prehrana, obvezna vakcinacija je uvedena nekoliko godina tek nakon što su zarazne bolesti nestale ili su se smanjile zbog boljih uvjeta života, tako da tvrdnja da su vakcine zaslužne za nestanak zaraznih bolesti je obmana i laž. Prava istina jest da su vakcine zaslužne za pojavu danas poznatih bolesti kod djece i pada imuniteta, što roditelji i doktori pripisuju, normalnim bolestima, pukim slučajem, genetici i normalom da ti je dijete svako malo bolesno (nakon cijepljenja). Također i nedojenje djece od rođenja do minimalno 6.mjeseca života pridonsi pojavama pada imuniteta, pretilosti, problemima sa sinusima, učestalom prehladom i ostalim bolestima, što je još jedan zločin protiv djece, ali tome drugi put.

 

Jučer je Borivoj objavio članak Dr. Sladoljeva i štetnosti cijepljenja pod kojim nije bilo baš reagiranja i komentara, vjerojatno to nikog ne zanima.

Zar nikog ne zanima trovanje naše djece cjepivima, ledo sladoledima, slatkišima, umjetnim sokovima, salamama koji su puni štetnih aditiva i konzervansa. Također nas ne zanima to što se i mi trujemo sa hranom, pićem, pivom koji su puni aditiva, te zračenjima mobitela, bežičnih telefona, a sve to nas čini bolesnima i uzrokuje neplodnost kod muškaraca i žena, hrvati se dosta seksaju, a natalitet pada, zašto? Jer muškarci pucaju ćorke, a da uspiju ispaliti pravi metak, on nema u šta pogoditi! Ali opet da li zaslužujemo da stvaramo potomstvo koje ionako trujemo od rođenja.  

Baš ovo oko vakcinacije je dobro pitanje za sve magicuse, pogotovo za sve iscjelitelje i one koji se bavu alternativnim i duhovnim liječenjem - kako ostati čvrsto u svojim uvjerenjima! A cijepljenje sebe ili dijeteta je pravi test za to!

 

Da li bi ste vi kao iscjelitelj cijepili svoje dijete, a znate da tim činom gazite po svojim uvjerenjima?

Zašto bi uopće cijepili svoje dijete, ako ste iscjelitelj ili samo prakticirate te načine iscjeljenja u koje čvrsto vjerujete?

Zar dijete nije sigurno od bolesti uz vas koja se ozbiljno bavi ili parkticira duhovna i alternativna izlječenja?

Zar mislite da zbog straha od progona ipak cijepite svoje djete, pa ga nakon toga odvedete homeopatu da mu napravi pripravak za neutralizaciju štetnog cjepiva, da će te mu tako pomoći i obraniti svoja duhovna i alternativna uvjerenja?

Inače ja i moja obitelj smo čvrsto u duhovnosti i alternativnim metodama izlječenja i svoje dijete nismo dali cijepiti, i svakim danom kad promatramo svoje djete kako raste zdravo i sretno znamo da smo u pravu. Štoviše napravili smo dokument u kojem odbijamo cijepljenje i u kojem su priloženi naši zakoni (ustavni i zdravstveni) koji nas štite od toga, i sve smo to ovjerili u javnog bilježnika, te jedan primjerak dali našoj doktorici. I ako bih bio prisiljen da cijepim svoje dijete, imali bi rat sa mnom.

(Ako netko želi taj primjerak dokumenta o odbijanju cijepljenja, neka mi se javi da mu pošaljem.)

Eto malo škakljivih pitanja za razbiti montomiju.

JGD

 

lp

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 22.08.2012. 14:13h

  Član helanaMerlin2

  Nesto prije nego sto se moj prvi unuk rodio, tragajuci po internetu za raznim stvarima, slucajno naidjem na clanak o stetnosti vakcine protiv hepatitisa B. Ne znam kako u Hrvatskoj, ali u zemlji u kojoj zivim su dali roditeljima mogucnost  izbora bas za ovu vakcinu. Zasto? Zato sto su se mnogi roditelji pobunili, jer se ustanovilo da se od vremena uvodjenja ove vakcine, povecao broj autisticne djece pa su to povezali sa vakcinom. Citala sam da ta vakcina stiti samo prvih pet godina i daje se odmah nakon rodjenja. Shvatila sam da zaista nema potrebe za ovom vakcinom i rekla sam to svojoj kcerki. Ona me nije poslusala, vise vjeruje ljekarima nego meni i nekim tamo nagadjanjima kojekakvih nestrucnjaka. Dala sam taj clanak i mladjoj kceerki kada je trebala da rodi prvo dijete i ona me je poslusala, nije mu dala tu vakcinu, ali jos uvijek razmislja da mu da, kao veli, dolazice u dodir sa drugom djecicom u vrticu pa ce mu prijetiti opasnost od zaraze preko pljuvacke ili, ne znam vec kako. Hocu da kazem, kako je to povjerenje u zvanicnu medicinu ogromno, samo onaj ko se opece shvati da je to mogao lako izbjeci. Pored velikog povjerenja u medicinu, ljudima vlada i strah od moguce zaraze, pa da ih ne bi grizla savjest, lakse se odlucuju za vakcine. Misle, kud vecina i mi tamo. Druga je stvar sto za neku bolest ili slabi imunitet koji su uzrokovani vakcinom, nikada nema sigurnih dokaza da je to bas zbog vakcine. Jedino se moze pratiti statistika nekih bolesti, kao u slucaju autizma, gje se pokazao uticaj vakcine. Nazalost, takve statistike se nisu vodile za mnoge bolesti.  Druga je stvar da vecina mladih roditelja nije ni upoznata sa stetnoscu vakcina i vecina ih niti zna za tu mogucnost izbora prilikom rodjenja djeteta, makar za neke vakcine, kao sto je ova protiv hepatitisa B.

 • 22.08.2012. 14:42h

  Član saraMerlin12

  Nikad nije bilo više nemirne (zločeste) djece, bolesne i autistične. I sve se nekako svelo pod zajedničko ime da su to kristalna i indigo djeca, djeca nove generacije i kojekakve druge gluposti.

  Istina je da nakon uvođenja različitih vrsta obaveznih cijepljenja povećan je i broj nestašne djece.

  Moja se unuka rodila prije dvije godine, isti dan je cijepljena a nitko nije ni pitao smije li, a i da su pitali ili da se mlada mama slučajno pobuni nitko je nebi poslušao ili bi na kraju dobila novčanu kaznu za neposluh...

  Onoliko koliko sam ja kroz nekoliko godina zapazila, sjepljenjima je na prvom mjestu  pogođen imunitet pa lakše obljevaju. Ta su djeca i agresivna pa im u novije vrijeme prepisuju dječije sedative...

  I ako se neko pita može li se takvoj djeci pomoći, odgovorno tvrdim da može.


 • 22.08.2012. 16:31h

  Član shadowofsoulMerlin9

  mama me rodila 1957, 5.5., cijepljena sam protiv nečega (nemam pojma: velike male kozice bla bla što već), imam ožiljke na lijevoj i desnoj ruci, ali da imam dijete, sad u zadnjih 20-tak godina, razmislila bih o cijepljenju... iako kažu da je to sve b.o., zašto su nuspojave toliko izražene i zašto, kad reklamiraju tzv. kućne lijekove, uvijek nabrzaka pročitaju onu napomenu:

  KONTAKTIRAJTE SVOG LIJEČNIKA ILI LJEKARNIKA!!!

  pa ako ga moram kontaktirati, onda taj lijek i nemoj reklamirati, jer ako reklamiraš da prodaš, možda i umrem (ja ili netko tko ga koristi), dakle, ispada da je sve marketing...

  na žalost... strava!

 • 22.08.2012. 17:16h

  Član edin.kecanovicMerlin3

  Sadržaj nekih vakcina

  Zamislite da vas neko ponudi sadržajem neke od ovih vakcina da popijete. Mislim da biste odbili sa gnušanjem. A dozvolite li da neko to stavi u krv vaše djece - kakvi ste onda to roditelji, jer bi trebali činiti drugom samo ono što želimo i sebi. Želite li dobro svome djetetu - informišite se.

   


  Sadržaj nekih vakcina:
  VAKCINA: Acel-Immune (DtaP) PROTIV TETANUSA, DIFTERIJE, VELIKOG KAŠLJA SADRŽI: otrove 
  difterije i tetanusa i absorbovane nećelijske sastojke velikog kašlja, formaldehid, aluminijum hidroksid, 
  aluminijum fosfat, antiseptik, emulzifikator želatin...
   
  VAKCINA: Attenuvax - Measles (Merck & Co.) PROTIV MALIH BOGINJA SADRŽI: Žive viruse malih 
  boginja, neomicin, voćni alkohol, hidrolizirani želatin, zametak pileta...
   
  VAKCINA: Biavax - Rubella (Merck & Co.) SADRŽI: Žive viruse rubeole neomicin, vočni alkohol 
  hidrolizirani želatin, ljudske dvohromozomske ćelije od tkiva abortiranog fetusa...
   
  VAKCINA DPT (GlaxoSmithKline) PROTIV DIFTERIJE, TETANUSA, VELIKOG KAŠLJA SADRŽI: 
  otrove difterije i tetanusa, formaldehid, aluminum fosfat, amonijum sulfat, timerosal, isprana ovčija crvena 
  krvna zrnca.... 
  VAKCINA: DRYVAX (Wyeth-Ayerst, još bez licence) SADRŽI: Velike boginje - žive kravlje viruse, "neke 
  mikrobne otrove, streptomicin sulfat, hlortetraciklin hidrohlorid, neomicin sulfat glicerin i fenol, mešavinu 
  dobijenu destilacijom tečnosti iz plikova teleće kože ugljenim katranom.
  VAKCINA FluShield (Wyeth-Ayerst) PROTIV GRIPA SADRŽI: Trovalentni virus gripa tip A i B, gentamicin 
  sulfat formaldehid, timerosal i polisorbat 80 tečnost iz pilećeg embriona.
  VAKCINA Imovax (Connaught Laboratories) SADRŽI: Apsorbovane viruse besnila, neomicin sulfat, fenol, 
  crveni indikator humanog albumina, diploidne ćelije iz tkiva abortiranog ljudskog fetusa.
   
  VAKCINA ORALNA POLIO: Orimune - Oral Polio (Wyeth-Ayerst) SADRŽI: Tri tipa poliovirusa, oslabljeni 
  neomicin, streptomicin sorbitol, ćelije majmunskih bubrega i serum teleta.

 • 22.08.2012. 17:28h

  Član edin.kecanovicMerlin3

  Liječnici nam savjetuju da ne pijemo mlijeko dok ga ne prokuhamo. Razlog - da (po njihovom) : mlijeko (navodno) ima puno virusa koje kuhanjem na visokoj temperaturi treba ubiti.

  Ako popijemo neprokuhano mlijeko ono ide prvo kroz naša usta pa onda u želudac.

  A kojom li logikom sadržaj vakcina ubrizgavaju u nas, i to preskačući odbrambene mehanizme :pljuvačnu i želudčanu kiselinu, i stavljaju to direktno u krv.

   

  Ima li logike? 

 • 22.08.2012. 17:38h

  Član shadowofsoulMerlin9

  ne

 • 22.08.2012. 21:17h

  Član edin.kecanovicMerlin3

  Jedan interesantan detalj u vezi s vakcinama:

  Jedan od sastojaka skoro svih vakcina je živa - vrlo otrovan metal koji se u organizmu zadržava i decenijama. 

  Jedno od sredstava izbacivanja žive iz tijela je:

  ČAJ OD KORJENA ČIČKA.

 • 23.08.2012. 10:02h

  Član helanaMerlin2

  Za ciscenje organizma preporucujem:

  https://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/kako-ocistiti-organizam-od-toksina-i-teskih-metala/

   

 • 23.08.2012. 12:38h

  Član buntovnikMerlin3

  Ali nitko nije odgovorio na priložena pitanja, koja su jako bitna!

  Što bi ste vi kao roditelj ili ste već roditelj novorođenča, a prakticirate alternativnu medicinu ili se se ozbiljno bavite, te ste nekim duhovnim tehnikama ili živite tako, da li bi ste se držali svojih uvjerenja, a znate da vas zbog toga mogu zakonski progoniti jer ne dajete cijepiti svoje dijete?

  Šta bi reka bi Ćiro, uh, to vam je malo zaj.... pitanje?

 • 23.08.2012. 17:13h

  Član edin.kecanovicMerlin3

  Buntovniče!

  Svoju djecu , a i sebe ne bih dao vakcinisati ni po cijenu života. Takav sam i svoja uvjerenja žestoko branim.

  Dovoljno sam saznao o vakcinama i ono što sam saznao daje mi pravo da tako odlučim. Vakcine nisu rješenje za sprečavanje bilo koje bolesti.  Mnogo je slučajeva koji to potvrđuju - oni koji dobiju vakcinu protiv neke bolesti, znaju vrlo često da obole od te bolesti.

  Ljekari tvrde da vakcinacijom protiv neke bolesti postanemo imuni (otporni) na tu bolest. Međutim, mnogo je slučajeva, gdje su oni koji su vakcinisani protiv neke bolesti, obole baš od te bolesti.

  Čemu onda vakcina?

   

  Vakcine nisu garancija da smo zaštićeni, već naprotiv vakcine izazivaju bolesti.

  Pitajte ljekara neka vam odgovori koji je sastav vakcine i rijetko koji će vam znati odgovoriti. Ljekari samo rade ono što im je neko rekao - a direktive stižu iz farmaceutske industrije. Farmaceutska industrija je samo organizacija koja se bavi zarađivanjem novca i zanima je samo zarada,a ako nema zarade - nema ni zanimanja za neki lijek.

  Dovoljno je da istražite slučajeve svinjske i ptičije gripe da se uvjerite u manipulatorske sposobnosti i farmacije i javnih sredstava informisanja. Puno je tada bilo napuhavanja sa brojem oboljelih, pa se došlo dotle da su skoro svakog umrlog proglašavali žrtvom gripe, pa čak i one koji su stradali u saobraćajnim nesrećama.

  Moj konačni odgovor je: vakcinacija ne dolazi u obzir. Prvo bi me neki ljekar morao ubjediti da je to u redu, a prema onome što znam - nema šanse da su vakcine dobre po zdravlje.

  Na internetu možete naći puno priloga na tu temu, a jedan od tih priloga je i VAKCINE SU ŠTETNE PO ZDRAVLJE.

SADRŽAJ UPISAO

Član BuntovnikMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana buntovnik dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

PROSINAC...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  Iz Holdinga javili da Zimska služba danas radi od kuće i daju sve od sebe kako bi grad bio čist....:))))

  02.12.2020. 16:49h
 • Član DeVeTDeVeT

  blago tebi...ja nemam niti kavu...:)))..

  30.11.2020. 12:49h
 • Član iridairida

  Jutros u kavi imam 3 srca, vjerovat ću da će mi danas biti dobar dan i vama želim isto...

  30.11.2020. 10:26h
 • Član DeVeTDeVeT

  sama ce se ona srusiti...:)))....

  29.11.2020. 21:22h
 • Član iridairida

  Što vi ovdje radite, rušite državu?

  29.11.2020. 19:46h
 • Član DeVeTDeVeT

  Plenky je izoliran u potkrovlju stana...mozda bi bilo dobro da tamo ostane... za stalno...:)))

  29.11.2020. 17:59h
 • Član bglavacbglavac

  za njih postoji drugo cjepivo, a za raju smrtonosno cjepivo s opuštajučim djelovanjem da baš ne bude odmah. Lp

  29.11.2020. 07:51h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info