Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član wendy.tanja

Upisao:

wendy.tanja

OBJAVLJENO:

PROČITANO

744

PUTA

OD 14.01.2018.

Čudesna proročanstva Benjamina Parravacinija: od 11/9 do dolaska vanzemaljske inteligencije

Čudesna proročanstva Benjamina Parravacinija: od 11/9 do dolaska vanzemaljske inteligencije
Ovo je priča o najskromnijem modernom proroku – Benjaminu Solariju Parraviciniju. S vremenom je otkriveno da njegove 'psihografije' – kako je zvao svoje skice s tekstom – predviđaju mnoge dramatične događaje suvremenog svijeta: pad Hitlera i Mussolinija, uspon Castra na Kubi i satelitskih komunikacija, uništenje nebodera blizanaca Svjetskog trgovačkog centra, umjetne transplantacije srca, atomske bombe, i tako dalje

Piše: Adrian Salbuchi (SVJETLOST 116)

Budući događaji svoju sjenu bacaju dalje. - Johann W. Von Goethe

Ovo je priča o najskromnijem modernom proroku – Benjaminu Solariju Parraviciniju (BSP) – rođenom 1898. godine u Buenos Airesu u Argentini. Preminuo je 1974. godine u 76. godini života. Bio je slikar i kipar. Potječe iz imućne obitelji. Obnašao je različite funkcije unutar Gradskog umjetničkog odsjeka Buenos Airesa, ali ništa se posebno ne može istaknuti iz njegova društvenog i profesionalnog života. Bio je tih, diskretan i ljubazan. Živio je povučeno. Ostao bi gotovo potpuno nepoznat da nije bilo njegove sposobnosti čudesnog uvida u budućnost.

Benjamin Solari Parravicini ili Pelon, kako su ga zvali njegovi prijatelji, s vremenom je postao poznat unutar  i izvan rodne Argentine, i to zahvaljujući 'porukama'. Svoje 'poruke', vezane uz nadolazeće događaje, navodno je dobivao od 'svog anđela čuvara'.

Suprotno onomu u što pojedinci u Argentini i ostalim dijelovima svijeta vjeruju, BSP je na svoj skroman način objasnio da nikada nije imao 'mistične vizije' te da se pred njim budućnost nikada nije ukazivala u obliku božanske inspiracije ili groma koji bi, primjerice, spalio grm. Dakle, ništa se takvo nije događalo. On bi jednostavno bio inspiriran osjećajem i tada bi mu njegov anđeo čuvar poslao jednu od mnogih 'poruka' koje su ga natjerale da ih crta olovkom ili slikarskim ugljenom na najjednostavniji način. Primjerice, izgledalo bi to poput jedne neprekinute linije naivnog crteža uz koji bi on zapisao svoje 'objašnjenje'.

BSP je tako izradio i oblikovao više od 700 proročanskih 'poruka' koje se uglavnom odnose na transcendentalne i dramatične događaje koji utječu na svijet tog vremena, ali i budućnosti. Mnoge od tih 'poruka' vezane su uz njegovu rodnu Argentinu, a počeo ih je primati tijekom 1940-ih i 1950-ih godina. Nastavio ih je primati sve do svoje smrti, u 1970-ima. Kao i kod većine proročanstava tijekom povijesti, slike i proza od kojih su sastavljeni uglavnom su zagonetni. Kada se značajan događaj odigra, njegovo proročanstvo, koje mu je prethodilo, u mnogim slučajevima tek tada postaje razumljivo.

Primjerice, takav je slučaj i s proročanskom literaturom Nostradamusovih kvartena, papinskih proročanstava nadbiskupa Armagha u Irskoj, svetog Malahije i modernijih primjera poput Edgara Cayceja i Jean Dixon.

Zanimljiva stvar kod BSP-a je da svaka poruka sadrži crteže s vizualnim simbolima koji se obraćaju primarno našim emocijama i intuiciji, dok se proza koju je poslije pisao u potpuno budnom stanju obraća našem intelektu. Nema dvojbe da je riječ o dobroj kombinaciji iz perspektive današnjeg mentaliteta, jer naše stajalište o svijetu umnogome preferira intelektualni pristup. Dakle, BSP odaje ravnotežu kroz svoje poruke koje se sastoje od podsvjesnih sadržaja čije se podrijetlo možda krije u kolektivnom nesvjesnom te od dijela s interpretacijom koja nudi smisleno pojašnjenje unutar današnjeg 'stvarnoga svijeta'.

S vremenom je otkriveno da njegove 'psihografije' – kako je zvao svoje skice s tekstom – predviđaju mnoge dramatične događaje suvremenog svijeta: pad Hitlera i Mussolinija, uspon Castra na Kubi i satelitskih komunikacija, uništenje nebodera blizanaca Svjetskog trgovačkog centra, umjetne transplantacije srca, atomske bombe, i tako dalje.

Mnoge od njegovih poruka odnose se na Argentinu za koju je u 1971. godini previdio niz loših događaja na nacionalnoj razini. Vidio je veliki pad, do te mjere da je upozoravao da će Argentina proći kroz vlastitu 'Francusku revoluciju' prožetu nemirima, sve dok Argentinci ne priznaju i prihvate 'Sivog čovjeka' za kojeg postoji nada da će jednog dana ponovno vratiti zemlju na prave tračnice s kojih je skrenula. Pisao je da će u tom slučaju Argentina i Južna Amerika biti 'svjetionici cijeloga svijeta' - poslije nadolazećih umjetnih i prirodnih katastrofa koje predviđaju mnogi.

Mnogo je toga napisano oko toga tko bi mogao biti 'Sivi čovjek' – el Hombre Gris. Nepoznati društveni i politički reformator? Metafora za srednju klasu? Uobičajeni radnik i radnica Argentine? Nitko ne zna. No jedna je stvar sigurna u današnjoj dekadentnoj Argentini: ta reformatorska politička figura još uvijek se nije pojavila!

ZBIRKA PSIHOGRAFIJA

Autor ovoga teksta bio je dovoljno sretan da je bio prijatelj Sigurda von Wurmba i njegove ljubazne supruge Ane Marije koji su bili dugogodišnji poznanici BSP-a, još od njegovih ranih dana. Poslije BSP-ove smrti dobili su veliki dio njegovih psihografija. Mnoge od njih von Wurmb je katalogizirao te potom i objavio u četiri zbirke putem lokalne izdavačke kuće Kier u Buenos Airesu. Na žalost, Sigurd von Wurmb preminuo je u siječnju 2007. godine. Međutim, ostavio je veoma dobar i dosljedan izvještaj o značenju rada BSP-a. Internetske stranice posvećene von Wurmbu (na španjolskom) mogu se pogledati na adresi: http://sigurdvonwurmb.com.

Gospođa Bibiana Bryson koju ovaj autor poznaje i danas nastavlja sa sličnim radom. Ona čuva drugu značajnu kolekciju BSP-ovih psihografija. Vodi izvrsne i vodeće internetske stranice (www.freewebs.com/ bibianabryson/parravicini.htm) o BSP-u na kojima objavljuje informacije te istraživanja o njegovom radu. Tu su sadržane i  nove interpretacije koje se temelje na razvoju značajnih svjetskih događaja.

SIMBOL KRIŽA

Izvor svoga znanja BSP je opisivao u vidu 'nadmoćnih bića' koja su mu povjerila svoju ozbiljnu brigu o budućnosti čovječanstva. Osobito je govorio o Jose de Aragonu, osobi nalik na svećenika koju je smatrao svojim anđelom čuvarom. Aragon ga je potaknuo da se crtežom i riječima obraća budućim generacijama. Čak ga je uputio i da nacrta novi simbol koji će inspirirati 'Novo čovječanstvo'. Taj se simbol čak i sada uzdiže i vodit će čovjeka prema nadmoćnijim razinama svijesti, sveobuhvatnom životu te harmoničnom poravnanju s konstruktivnim kozmičkim silama. Aragon je nazvao taj simbol 'cruz orlada' tj. 'obrubljeni križ', čiji je mistični simbolizam jedne noći ovako objasnio BSP-u:

'Veoma jednostavno rečeno dragi sine, zato što je Bog svemir, a svemir je okrugao, imamo Boga koji je krug pa je zato univerzalan. Križ unutar kruga koji može biti običan ili obrubljen s plamenovima, simbol je Sunca, a tako i Boga. Drugim riječima, Bog-Krist je ljubav, vjera i svjetlo. Nosi srce u jedinstvu...Pošalji taj simbol našem bratu Sigurdu (von Wurmbu) koji će ga širiti preko svog pera u medijima, ovdje i izvan zemlje. . . . Reci mu da je vrijeme 'obrubljenog križa došlo'.

ŠTO PSIHOGRAFIJE ZNAČE?

Gđa. Bryson upozorava čitatelje na svojim internetskim stranicama da budu oprezni oko navodnih 'značenja' i interpretacija poruka BSP-a. Izdvaja jedan slučaj koji se proširio internetom, s tvrdnjama o katastrofalnom događaju koji će se navodno zbiti na nadolazećim Olimpijskim igrama u Londonu, o čemu ćemo pisati i u ovome članku.

Sigurd von Wurmb i gđa. Bryson naglašavaju da 'BSP nije proživljavao trans i sve interpretacije njegovih crteža puka su odgovornost osoba koje ih izvode te se ne bi smjele njemu pripisivati'. Von Wurmb je govorio: ' BSP je sebe smatrao 'glasnikom, kanalom viših glasova' kako bi skromno upozorio ljude na neminovne opasnosti i tako ih vodio u više sfere. BSP-a ne smije se povezivati sa senzacionalističkim krugovima, posebice zato što postoje ozbiljni i cijenjeni istraživači koji se bave njegovim životnim djelom'. U te istraživače, između ostalih, spadaju i Ana Maria von Wurmb, Pedro Romaniuk i gđa. Bryson.

Jedna od upečatljivijih psihografija jasno upućuje na napade na Svjetski trgovački centar iz 2001. godine. Sastoji se od crteža i teksta koji kaže: 'Sjevernoameričko svjetlo slobode izgubit će svoj sjaj. Njegova baklja više neće svijetliti kao što je to činila jučer. Spomenik će biti dvaput napadnut'. Ta je psihografija nastala 1939. godine, gotovo 30 godine prije nego što je Svjetski trgovački centar uopće i izgrađen.

Druge psihografije iz 1930-ih sastoje se od teksta koji najavljuje nadolazeće atomsko doba: 'Atom će doći i nadmoćno vladati' (1938. godina). Ovako je opisano kako će to razdoblje dovesti do rasta kaosa u svijetu poslije Drugoga svjetskog rata: 'Atom će vladati svijetom. Svijet će biti atomiziran i slijep. Oluje će nastati zbog čovjekova izleta u atmosferu, nastupit će nove bolesti. Spolovi će biti razvratni i zbunjeni; totalno ludilo i kaos. Svijetom će zavladati tama.' (1934.).

O današnjem ispraznom svijetu dodatno je pisao: 'Muška žena postat će stvarnost i imat će dvije faze kroz biseksualno rođenje i podrijetlo.... Liječnici će vršiti uspješne operacije spola, ali muška žena postat će stvarnost tek od 1970. godine' (1937.).

'Sve dobro svijeta nestat će. Pljačke i kriminal će prevladati. Čistoća stvorenja bit će okrnjena zlom, što će, primjerice, biti vidljivo na primjeru domova s neljudskim uvjetima za život. Brakovi će nestajati dok će se ljubavnici poštovati. Muškarci će prestati zavoditi pa će tu ulogu preuzeti žene.' (1934.).

Poruka za koju se vjeruje da je zapisana tijekom 1930-ih kaže: '666, SLIJEPI SVIJET. Svijet zaveden zlom će propasti'.

Jedna poruka s političkim stajalištem prenosi ovo: 'Između Amerikanaca i Rusa dogodit će se utrka moći. Nadmetat će se zbog svemira i Zemlje. Možda tako neće izgledati, ali Amerika će pobijediti' (1941.).

Druga poruku iz 1938., koju mnogi interpretiraju da opisuje poraz Pariza od Njemačke u lipnju 1948., glasi ovako: 'Srce svijeta past će 1940. i bit će u njemačkom posjedu sve do 1944.'

Dok  je svijet gledao naizgled nezaustavljivi uspon moći Hitlera i njegova saveznika Mussolinija, u jednoj gorkoj poruci iz 1938. piše ovo: 'Hitler – Mussolini. S istim ciljevima, isti svršetak'. Crtež te psihografije prikazuje poraženog Mussolinija privezanog za Hitlerova leđa.

Tu je i psihografija iz 1937. koja se, izgleda, referira na Kubu Fidela Castra: 'Bradata glava; izgledat će sveta, ali tako neće biti pa će rasplamsati Antile'.

O nadolazećoj dekadenciji i lošim stvarima u Katoličkoj crkvi iznio je nekoliko upozorenja: 'Crkva će griješiti u svojim koracima i njezine vođe bit će krivotvoritelji' (kasne 1930-e).

Aludirajući na Drugi vatikanski sabor, BSP je upozorio: 'Papinstvo će imati nove standarde. Ono što je do jučer bilo zlo, prestat će takvim biti. Svjetina će biti protestantska bez da se eksplicitno izjašnjava na taj način. Protestanti će biti katolici bez da to javno kažu'.

U jasnoj referenci na posljednje pape našega vremena, osobito na Ivana Pavla II, stoji ovako: 'Papa će napustiti Vatikan u svojim putovanjima. Kad dođe u Ameriku, čovječanstvo će tada propasti'.

Druga poruka iz 1938., s drugom temom, kaže: 'Srce će biti umjetno 1966. godine'. Dijelom se ta psihografija vremenski veže veoma blizu prvoj uspješnoj transplantaciji srca u povijesti koju je izveo južnoafrički kirurg, dr. Christian Barnard.

ONO ŠTO TEK DOLAZI?

Postoji i mala zbirka ostalih proročanstava Benjamina Solari Parravicinija što se još uvijek nisu obistinila. Ako se pokažu točnima, bez presedana će imati utjecaj na čovječanstvo ...

'Ružni, deformirani izgled, kakav ljudi običavaju pripisivati 'izvanzemaljcima', dio su ljudske mašte. Takav izgled ne postoji.' (1972.)

'Obelisk na Mjesecu jednoga će dana progovoriti i uništit će glas čovjeka.' (1972.)

'Sedmokružni mjesečev krater razotkrit će svoju tajnu čovječanstvu.' (kasne 1930.-e)

'Međuplanetarne letjelice na Zemlju dolaze u MIRU.' (1960.)

'Civilizacija Zemlje uključuje izgubljenu civilizaciju koja je znatno nadmoćnija od one koja je uslijedila nakon nje...' (1960.)

'Međuplanetarne amfibijske letjelice pokazat će nam postojanje nenastanjenih kanala unutar Zemlje. Zaronit će na Južnom polu kako bi se pojavile na Sjevernom polu nakon samo nekoliko sekundi!!' (1960.).

'Znanost će prvo demantirati mnoge posjete izvanzemaljskih letjelica. Nakon toga će dvojiti. U konačnici, uslijedit će priznanje da je to istina. Naša mudrost tada će ostati u sjeni. Oni su nas promatrali i razmatrali stoljećima.' (1940.)

Jedna psihografija vezuje se uz ovaj tekst: 'Letjet će visoko i kružiti u svjetlu donoseći izvanzemaljska bića s drugih planeta. Da, oni su ti koji su došli nastaniti Zemlju i to će biti obznanjeno. Da! Oni su nazivani anđelima u Starom zavjetu i glasom Jehove. Opet će se pojaviti, bit će viđeni i čut ćemo ih.' (1938.)

ARGENTINA

Mnoga proročanstva odnose se na BSP-ovu rodnu Argentinu i do sada su se pokazala besprijekorno točnima: 'Argentinska republika mora biti spremna na patnju. Doći će razbojnici koji će zemlju svesti na komunizam u fašističkom stilu. Smrt će vladati ulicama i cestama.' (1938.) Autor je izdvojio refleksiju na današnju Argentinu pod današnjom korumpiranom vladom predsjednice Kirchner te rastućim nasiljem svih vrsta, a do čega je diljem zemlje dovela ta pogrešna politika.

'Novi Ustav koji lomi prijašnje standarde proizvest će visoku planinu zlih osoba. Svi će oni prikrivati svoje namjere ispod svojih uvjerljivih krinki.' (1940.) Godine 1994. Argentina je odobrila novi Ustav s užasnim rezultatima, jer je korumpiranoj političkoj stranci omogućio doslovan monopol političke moći.

Od tada, uzastopne su administracije od loših postajale sve gore, počevši od korumpirane vlade Carlosa Menema (1994.-1999.) nakon koje je uslijedila iznimno neuspješna vlada Fernanda De la Rue koja je odvela zemlju u bezdan kaosa. (1999.-2001.) Zatim je došla ignorantska i neuspješna administracija Eduarda Duhaldea (2002.) da bi konačno na kraju uslijedila korumpirana i izopačena administracija Nestora i Cristine Kirchner. (od 2003. do danas)

U općenitom smislu, BSP je predvidio da će 'Argentina patiti u manjoj mjeri, no patnja će kasnije pogoditi cijeli svijet. Argentina će postaviti primjer!' (1938.)

Velika se istina krije u prvom dijelu te poruke, budući da se od 2001. do 2004. godine dogodio financijski i društveni slom Argentine koji je tada bio bez presedana. Uzrokovan je neispunjenjem ugovornih obveza državnog duga, što je globalnim gospodarima banaka dalo praktičnu priliku da na širem planu upravljaju cjelokupnim slomom. Ne samo da im je to uspjelo, nego su zahvaljujući tim potezima izvukli i golemu dobit iz cijele situacije.
Argentina je postala 'vodeći slučaj' i deset godina poslije bankari će ono što su tu naučili primijeniti u zemljama poput Grčke, Irske, Islanda, Španjolske, Italije i drugih.

Budući da su vremena danas tako teška, bilo bi dobro da prisluhnemo što nam danas govori nekolicina preostalih proroka. Njihove poruke možda je teško odgonetnuti, ali one sadrže upozorenja i misli vodilje na koje bi svakako trebali obratiti pažnju.

Vrijedi saslušati Benjamina Solari Parravicinija jer se mnoge od stotina proročanskih poruka koje je iznio još uvijek trebaju obistiniti. Za nas koji živimo na južnoj polutki zanimljivo je da se u mnogim njegovim porukama proteže ideja da spasenje dolazi s juga. U sličnom tonu čileanski diplomat Miguel Serrano, koji razmišlja poput mnogih Europljana i Sjeveroamerikanaca koji u očaju gledaju na raspad današnjeg materijalističkog svijeta, također gleda prema jugu kao mjestu istinske obnove.

O autoru:

Adrian Salbuchi politički je analitičar, autor, predavač i voditelj radio-emisije u Argentini. Objavio je nekoliko geopolitičkih i ekonomskih knjiga na španjolskom jeziku. Nedavno je objavio i e-knjigu na engleskome jeziku' The Coming World Government. Tragedy & Hope?' (Nadolazeća svjetska vlada: tragedija i nada?) koja se može naručiti putem njegovih internetskih stranica www.asalbuchi.com.ar. Više pojedinosti možete saznati preko njegove e-mail adrese: arsalbuchi@gmail.com. Salbuchi ima 58 godina, oženjen je i otac je četvero odrasle djece. Radi kao strateški savjetnik za domaće i međunarodne tvrtke. Osnivač je Projekta druge republike u Argentini koji se širi diljem svijeta. (posjetite: www.secondrepublicproject.com)

Jedna od upečatljivijih psihografija jasno upućuje na napade na Svjetski trgovački centar iz 2001. godine. Sastoji se od crteža i teksta koji kaže: 'Sjevernoameričko svjetlo slobode izgubit će svoj sjaj. Njegova baklja više neće svijetliti kao što je to činila jučer. Spomenik će biti dvaput napadnut'. Ta je psihografija nastala 1939. godina.


http://nexus-svjetlost.com/vijesti/misterije/item/391-cudesna-prorocanstva-benjamina-parravacinija-od-11-9-do-dolaska-vanzemaljske-inteligencije

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

PROSINAC...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  drage urednice :) puno hvala :)

  01.12.2021. 17:35h
 • Član iridairida

  Danas počinje odbrojavanje 2021g...dobar vam dan želim...!!!!...

  01.12.2021. 12:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  za Iridu: https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/san-za-iridu-192

  28.11.2021. 16:20h
 • Član vanessavanessa

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥Dobar dan svima....❤️ ☕ ☕ ☕PUSA

  28.11.2021. 15:21h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, sretnu i blagoslovljenu nedjelju vam želim!

  28.11.2021. 06:51h
 • Član iridairida

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥Dobar dan svima....❤️ ☕ ☕ ☕

  26.11.2021. 10:40h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče svima.

  25.11.2021. 18:24h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info