Član ShadowOfSoul

Upisao:

ShadowOfSoul

OBJAVLJENO:

opet mi dolaziš u blizinu...

opet mi dolaziš u blizinu...
napisano 6.10.2007. na weblogu portal www.iskrica.com

Ima jedna mala soba, toplija od topline, hladnija od hladnoće.

I u neko vrijeme, u njoj se teško disalo, u njoj se teško nastanjivalo.

Hranili smo rakove u nama, oni su se povlačili, ali su bili u tom hladnom mraku i nisu se vidjeli.

Prepreke su nestajale jedna za drugom, zaboravio si svoj izvor i počeo citirati riječi iz knjiga.

Čula se glazba dalekih meridijana, čulo se more u tvojoj ušnoj školjci, dok sam ti šaptala "volim te".

Tvoj pogled uvijek je znao otopiti ledenu masku uredno složenu u mojoj ladici donjeg rublja.

Rekao si "probudit ćemo noć", rekla sam "nećemo".

Rekao si "da", tad sam rekla "ne".

Zgusnuta u crvene ruže, koje si stalno donosio svakog ljetnog dana, dobio si naše zube, naše vlažne tragove.

Umjesto crvenih ruža, rascvjetala sam tvoje usne i potrgala listove do tada ispisanih stranica tvog života, zapalila ih i pustila niz mjesečev trak, da otprhnu kao latice crvenih ruža što su padale po meni iz tvojih plavih očiju.

 

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=199589

 

http://shadowofsoul.blog.hr

 

 

SADRŽAJ UPISAO

Član ShadowOfSoulMerlin7 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana shadowofsoul dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

🔝

KOMENTARI

 • 26.06.2009. 17:15h

  Član zemljaMerlin1 ... aj dobro je!... nisam samo ja slaba na ruže... divno, Shadow!
 • 26.06.2009. 17:36h

  Član dinajaMerlin2 tvoja poezija me podsjeća na poeziju meni jako dragog poetu Carl-a Sandberg-a, toliko je životna i živa......... evo jedan copy- paste Ničega drugog nema u ovoj pjesmi - sem tvog lica. Ničega drugog nema ovdje - sem tvojih žednih, kao noć sivih očiju. Kej se u jezero pružio pravo kao puščana cijev Stojim na keju i pjevam o tebi kakvu te znam ujutru. Ne mislim na tvoje oči, tvoje lice. Niti na tvoje razigrane noge, noge trkaćkih konja. Zbog nečeg drugog mislim na tebe ujutru na keju. Tvoje su ruke slađe no kruh orahove boje kad me dotakneš. Tvoje se rame očešalo o moju ruku - jugozapadni vjetar krstari kejom. Zaobravljam tvoje ruke i tvoje rame i opet kažem: Ničega drugog nema u ovoj pjesmi - sem tvoga lica. Ničega drugog nema ovde - sem tvojih žednih, kao noć sivih očiju.
 • 26.06.2009. 17:36h

  Član shadowofsoulMerlin7 ruža.. bilo koje boje.. kraljica cvijeća... :)
 • 26.06.2009. 17:49h

  Član shadowofsoulMerlin7 \"dinajo..\"! ....
 • 26.06.2009. 18:05h

  Član shadowofsoulMerlin7 \"Postoji mjesto gdje ljubav počinje i mjesto gdje ljubav prestaje... postoji dodir dvije ruke koji se opire svim rečenicama, postoji mjesto gdje ljubav počinje i mjesto gdje ljubav prestaje, a ljubav ne traži ništa.\" Carl Sandberg
 • 26.06.2009. 18:12h

  Član dinajaMerlin2 da to je tumačenje ljubavi....njegovo predivno tumačenje ljubavi..........:-))
 • 26.06.2009. 18:27h

  Član shadowofsoulMerlin7 malo sam ga istraživala :) sviđa mi se stil, riječi.. poruke... :) hvala ti :)
 • 26.06.2009. 19:08h

  Član dinajaMerlin2 ovo je jedan moj stilizirani Sandberg, pokušah ono što Safiris tvrdi da je nemoguće, pokušah doživjeti Sandbergov tekst na svoj način............ Jednostavno ljubav \"Sjećam se kako sam jednom trčao za tobom, za tom tvojom košuljom koja je lepršala na vjetru. Jednom sam prije mnogo godina pio iz čaše u koju je skliznuo tvoj lik i podrhtvao u njoj.\" \"Zašto mi danas recitiraš Sandberga?\" \"Zato jer uvijek čujem tebe u glasu žena koje prolaze pored mene\" \"Ja sam sinoć na terasi u glasu vjetra koji je razgovarao sa zvjezdama prepoznala tebe nasmijanog, tvoju vječno snenu sjenku u meni\" \"Isprekidani odgovori mojih prisjećanja mi uvijek govore da živiš i da me tvoje lice gleda iz svakog ugla u gradu, da si prisutna u podnevnoj vrevi na ulcama, u gužvi na peronima, u metežu na areodromima, da si uvijek u meni\" \"Kada osluškujem mjesec, prepoznajem tvoj lik u njemu, tebe u srebrnoj odori noći koja nas uvijek sjedinjuje. Tada mi se čini da si veliko srebreno jezero okruženo brezama i borovima koji mješaju svoju bjelinu i zelenilo sa zvijezdama u beskrajnom mraku neba\" \"Mjesec i jezero su isprepleli svoje ruke pod mojim srcem i postali ljupka žena u lepršavoj košulji za kojom sam trčao.\" \"Tvoje ruke su vjetar koji miluje moje lice dok stojim na terasi i prepoznajem tvoje oči u beskrajnom mraku neba\" \"Ti me čekaš u pod slojem mahovine i lišća nadohvat hrastovih ruku, spremna kao i uvijek da opet nekud otrčiš da bih slijedio u vjetru tvoju lepršavu košulju\" \"Molim te govori dalje, govori mi jezikom Sandberga, da uvijek bude jednostavno ljubav \" \"Danas znam zašto sam trčao da uhvatim tvoju lepršavu košulju, Ona je treperila u ritmu tvoga smjeha i govorila mi jednostvo ljubav.\"
 • 26.06.2009. 19:30h

  Član shadowofsoulMerlin7 \"zato jer uvijek tebe čujem u glasu žena koje prolaze\"... i zašto ne bi mogla doživjeti nečiji tekst na svoj način? pa to su gluposti što ti netko pokušava nametnuti... :)
 • 26.06.2009. 19:41h

  Član dinajaMerlin2 da tamo neki koji ne poznaju snagu osjećanja osjećaja tuđih misli i osjećaja, neki koji ili jesu ili nisu u skućenosti svaoga uma koji samo teži osjećaju........a ja se pitam osjećaju čega.......kozmičkog vrta..zvjezdanog zagrljaja..........a ljubav tako jednostavna i životna je tu na domah ruke, na plavoj planeti..među nama običnim smrtnicima.........zato volim Sandberga......jer izrastao sa ulice piše o ljubavi, da o ljubavi među ljudima kao što si ti, ona, ona..........ljubavi jednostavnoj i lijepoj bez lažnih svjetlosnih zagrljaja koji ne zrače ništa, koji su bez okusa, mirisa i zvuka, oni su tek mrtva slova na papiru...........a Sandbergova poezija živi i izrasta iz gnjezda u kojem je rođen i odrastao.gnjezda kojeg se nikada nije odrekao i nikada nije krenuo putevima nekih lažnih vrijednoti.....njegova poezija je jednostavno LJUBAV........:-))))
 • 26.06.2009. 19:57h

  Član shadowofsoulMerlin7 upravo to, draga \"dinaja..\", ta umjetnost, isforsiranost naglašavanja \"mira u tebi\", \"svjetlosnih zagrljaja\", a u riječima otrovi zmije - naveli su me da promislim, .. želim li baš te lažne svjetlosne zagrljaje? :) naravno da ne želim, jer autentičnost se očituje sama po sebi, a svaka kopija je kopija.. dok originali hodaju samo u jednom jedinstvenom obliku... moja životna ljubav upravo gleda dnevnik, radi sutra ujutro, spremila sam gablec za cijeli dan, otići ću oko 20h po njega da ne mora ići po busevima i tramvajima i slavit ćemo opet taj jednostavan radno-neradni dan... :) jer, ljubav upravo spava već 5 godina kraj mene... pišem mu najljepše stihove što ih moja duša može napisati (sve o ljubavi je lijepo bez obzira čije je)... i kad budem spremna... bit će i tu... tek su u početku... a početak je uvijek lijep.. jedan jedini... no, ono što dolazi kasnije je još slađe... svaki dan je dan pun samog sebe da ni ne treba tražiti okolo druge sadržaje, osim.. proživjeti kvalitetno taj dan koji je poklonjen... :)
 • 26.06.2009. 20:07h

  Član dinajaMerlin2 draga moja \"jednostavno ljubav\" piše najljepše i najautentične stihove , najljepšu poeziju bez lažne rime u kojoj nema ritma, rime bez ritma srca poziva čitaoca u svemirski vrt, piše o feniksovom izgaranju bez istinskog osjećaja te vatre u sebi.....zvijezdanom zagrljaju koji još nitko nije uspio istinski opisati jer ga nije doživio.......ilzija, ta čudesna MAYA o kojoj se toliko piše na portalu.....to je takva lažna poezija.......... u tvojoj poeziji se osjeća život i zbog toga osjetih ljepotu istinskog stiha našeg vremena, vremena u kojem živimo, vremena u koje su nas uveli Kafka, Prust, Sandberg, Guendlin Brooks..........poezija mora biti zrcalo života, zrcalo srca jer jedino onda je poezija.........sve drugo je laž.......ne laž čitaocu, nego laž samome sebi...a to je najodurnija laž koja postoji..........:-))))
 • 26.06.2009. 20:13h

  Član shadowofsoulMerlin7 laž ima kratke noge... :) ljubav je ta koja okuplja.. iz ljubavi se sve rađa i u ljubavi odlazi tamo.. na Onu stranu, kako reče Sylvia Browne.. ne treba nikog citirati.. dovoljno je napisati iz srca par riječi.. čista duša ima jasan pogled :) draga \"dinajo..\", baš mi se sviđaš kao \"kukolj\" (đizzss. koja riječ! tko je samo izmisli!) :) (ovo je bila mala digresija, ali shvatit ćeš... pametnoj osobi su dovoljne 2 riječi da nastavi misao) :)
 • 26.06.2009. 20:24h

  Član dinajaMerlin2 završih kao kukolj jer uitah tko je siromah, a nešto prije toga se usudih sponeti Danteovog nebeskog orla........ja sam doista protuelement..kukolj koji postavlje pitanja i ne širi lažne svjetlosne zagrljeje i pristaje naljubav koja nije ljubav nego podilaženje.........ah kako ja tebe volim.......pročitah malo prije u jednom komentaru......razvacivanje ljubavlju u ovom virtualnom svijetu čini od ljubavi doista jeftinu robu........jednostavno ljubav, ali ona od krvi mesa, doživljena u svim njenim dimenizijama i amplitudama..ljubav koja podnosi i nesvjesna stanja, ljubav koja preživi nesrapolženja, pranje zmazanog doljnjeg rublja, ljubav koja preživi jutarnji mamurluk i večernja depresije, koja preživi kemoterapiju i zračenje, ljubav koja pobijedi rak i strahove, to je jednostavno ljubav...tek oni koji su to proživjeli i zadržali LJUBAV u sebi mogu pisati o ljubavi.........ostalo su samo mrtve riječi na papiru.......\"ah kako ja tebe volim\".........prazna rečenica bez mirisa, okusa, zvuka, a ododiru dai ne govorim.........:-))))
 • 26.06.2009. 20:41h

  Član shadowofsoulMerlin7 ah, \"dinajo..\" :) ljubav živi život.. sve ostalo su umjetne tvorevine napuhanih ega.. virtuala ima svoja pravila, kao i reala... čovjek se uhvati za riječi, te lijepe zavodnice... a znaju zavesti usamljeno srce... kome se to nije dogodilo, a na internetu je - laže... :) svima nam se to dogodilo bar jednom... :) ali kad se virtuala vrati u virtualu i kad se opet zaživi u reali.. onda vidiš gdje si i kako je... može se postati ovisnik o internetu, lijepim riječima (često copy-paste, često lažnim \"svjetlosnim../čitaj: pretamnim/ zagrljajima), ali i među tim kukoljem .. jer to je kukolj, umjetni kukolj (nemrem se naviknut\' na tu riječ,ali neka je) :) i među tim kukoljem... odnosno virtualnim likovima postoje - iza hladnog monitora --- topla srca, živi ljudi... emocije... iskustva... osamljenosti.. nadanja.... ljubavi neuzvraćene ili uzvraćene... ljubavi koja traje.. jer ljubav svoje ljude poštuje... bez obzira je li svjetlosni illi tamni zagrljaj je li srce mirno ili nemirno, je li bolno ili sretno... srce je takvo - kakvo je.. cor non mentitur - srce ne laže, stara latinska poslovica kaže :) prazna rečenica--.--- bez ikakvih osjećaja se osjeti čak i u - virtuali... a puna rečenica, čak i 1 riječ se itekako osjeti - čak i u Australiji iz mojih Gajnica :)
 • 26.06.2009. 20:49h

  Član zemljaMerlin1

  Shadow...

  ma, ženo božja, ko te ne bi volio... ako iko zna s riječima - ti znaš!
 • 26.06.2009. 20:52h

  Član zemljaMerlin1

  sh...

  i opet mi dolaziš... blizu srca!
 • 26.06.2009. 20:52h

  Član dinajaMerlin2 srce doista ne laže.......želim ti ugodnu večer u dvoje, u ljubavi......u dijalogu srcem srcu.......u razgovoru bez riječi........neka bude jednostavno ljubav.........:-)))
 • 26.06.2009. 21:07h

  Član shadowofsoulMerlin7 \"zemljo..\" :) ženo Božja, volimo te baš takvu kakva si... iskrena.. autentična.. čista duša čistog srca... i lijepih pjesama :)
 • 26.06.2009. 21:10h

  Član shadowofsoulMerlin7 idem off, drage moje daleke prijateljice... :) budite mi u dobru, želim vam mirne lijepe i snove obojane živim bojama žive ljubavi.. a ujutro kad se dignete, popijte svoju kavicu onako... u sebi za sebe i budite uvijek svoje.. autentične... cjelovite, integrirane i prije svega .. ovako simpatične i živo ljudske kao što smo svi - samo ljudi.. a ne Bogovi.. Bog je u nama, čuva nas... diše s nama i svjedoči da je Ljubav = Bog... meki bijeli prozračni aureol gdje je odluka uvijek - samo naša.. a ono što izaberemo - to nas određuje.. :)
 • 06.03.2015. 11:27h

  Član shadowofsoulMerlin7

  ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

  ISBN 978-953-7673-60-4

  Sva autorska prava pridržana.

  Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

 • 06.03.2015. 13:51h

  Član fandaMerlin1

 • 06.03.2015. 17:14h

  Član shadowofsoulMerlin7

IZDVOJENO

Metode

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

METODE

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NE

BRZI CHAT

 • Član webmasterwebmaster

  molim javite ako problem i dalje postoji...

 • Član webmasterwebmaster

  molim probajte sad u Chrome-u... naime, kod promjena koje su napravljene prosli tjedan, nisam napravio jedan detalj koji je kod nekih korisnika mogao uzrokovati problem... kod vecine je stvar radila, ali je kod nekih, eto zapelo :-)

 • Član iridairida

  eto vidiš...istraži dalje problem s chromeom

 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  evo, preko IE mi sve ide

 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  samo ga mogu staviti u naslov komentara

Cijeli Chat

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Sajam Mystic