Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član trajana

Upisao:

trajana

OBJAVLJENO:

PROČITANO

756

PUTA

OD 14.01.2018.

Kako se ponašati prema osobama koje su psihički bolesne?

Kako se ponašati prema osobama koje su psihički bolesne?

Kako se ponašati prema osobama koje su psihički bolesne?

Kako pružiti pravu riječ, što učiniti da ih ne povrijedimo i da li im uistinu pomažemo? Kako se od samo jedne «krive» riječi pretvore u potpuno drugu osobu, gdje je početak, a gdje kraj?

Da li je osoba sa «nedefiniranom shizofrenijom» (dijagnoza) potrebita tableta i bolnice ili joj možemo pomoći razgovorom, ljubavlju , da li oni to uistinu razumiju..?

Vjerujem, da smo se svi barem jednom u životu (ako ne živimo s takvom osobom) susreli sa tim neobičnim ljudima..ali uvijek okrenemo glavu, jer to nam se ne događa u kući, to se nas ne tiče, ali zamislite da nemate drugog izbora i da stvarno , uistinu dijelite isti prostor..a osoba uporno odbija terapiju, ne želi živjeti...kako joj pomoći? Oprostite ako je puno upitnika, ali tako se samo nameće...s druge strane, znaju biti pravi anđeli..kako , o Bože, kako im pomoći?

trajana

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 08.09.2011. 18:24h

  Član mgracanMerlin3 Kombinirani pristup - potruditi se naći odgovarajuću terapiju i liječiti ljubavlju i strpljenjem.
 • 08.09.2011. 18:51h

  Član sretan_trenutakMerlin1 ako je dijagnoza postavljena od osobe koja je apsolvirala i diplomirala medicinski fakultet...ako je magistrirala i doktorirala na temi shizofrenije onda treba slijediti njene upute i ponašati se prema takovoj osobi točno po, na obrascu liječenja, upisanim smjernicama...:-)))
 • 08.09.2011. 19:05h

  Član heyloveMerlin3 osim što ti je potrebno puuuno strpljenja, moraš naučiti ne primati \'srcu\' što im se događa... ne bih htjela da krivo protumačiš, ali njihova raspoloženja nisu tvoja raspoloženja, ne smiješ si dopustiti da se uvučeš u njihov svijet, moraš osvijestiti njihovo raspoloženje (često loše, depresivno, melankolično) i izdići se iznad toga, jedino ćeš joj takva biti od pomoći ... svjetlosni zagrljaj i šaljem, i ustraj u ljubavi prema tom biću *
 • 08.09.2011. 20:13h

  Član ljubicaMerlin4 svjetlosni zagrljaj trajana :-)
 • 08.09.2011. 21:03h

  Član shadowofsoulMerlin9 imala sam par susreta sa takvom osobom... znala je biti divna, razgovarati tako lijepo, a onda iz čista mira me napala kao da sam joj ne znam što loše učinila... maknula sam se od te osobe, rekla sam da više nikad neću s njom progovoriti ni riječ, ali me nazvala, kao da ništa nije bilo, tražila je pomoć i ja sam opet popustila, ali sam se distancirala od susreta, dugih telefonskih razgovora... kad smo se zadnji put vidjele, ispričala mi se, ali ja sam je zagrlila i rekla: \"ma, zaboravi\", ali sam znala da s njom ne mogu biti prijateljica baš zbog te nepredvidljivosti, jer ne shvaćam takve nagle promjene raspoloženja niti se mogu s tim nositi... kasnije sam saznala da su je sve prijateljice napustile, muž ju je napustio, djeca kao djeca - vole mamu, ali savjete traže od drugih zrelijih osoba... ona nije kriva što je takva, ali se ne liječi, ne pije lijekove, voli malo popiti vina, pive tako da je to nezavidna situacija, a i našla si je sličnog partnera tako da je to stvarno jedna nemoguća misija...
 • 05.10.2019. 13:53h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kada kažu da "sveukupnost svakog pojedinca" podrazumijeva preuređivanje čimbenika po vlastitom nahođenju to je kao i kada se mi dočepamo "države" pa ju uređujemo kako nam se čefne ?

  Razlika međutim između te dvije "Države" je ne samo astronomska nego i za svakog "državljanina" nepostoječa jer mi smo ovdje stvari uredili tako da se klatimo naprijed-nazad "kao što tuče srce" i zato kažu da "na prvom mjestu je samorefleksija to što čovijeka odvaja od duha"?

  Kažu i da postoji nekakav "mjehur percepcije" stime da je taj mjehur samo način da se nešto kaže ali u našem slučaju i odgovarajuči?

  Recimo i da bi se sva naša "duhovnost" mogla svesti na Alan Forda i "mene če najviše pogoditi moja vlastita smrt"?

  Također bi bilo i opasno igrati se Spirita ako Ljubavi nebismo imali jer to je onda kao "vortex of your destruction" ilti bi i "obično ludilo" bilo i beznačajno spram užasa "igre staklenih perli"?

  "Vi nikada niste zabrinuti iz onog razloga iz kojeg mislite da jeste nego zbog pomankanja prave perspektive koju jedino prostor može da vam obezbijedi" bi kao prvo mogli preslikati na "trenutno stanje čovječanstva"?

  "Ako želite promijenu budite promijena" - https://www.youtube.com/watch?v=TtzRAjW6KO0&t=80s - bi bilo da kao "sprženi" postavimo drugo Sunce a zapravo bismo i po Einsteinu trebali samo početi drugačije razmišljati jer eto su i HelioCentristi promijenili stvari bez pomijeranja Zemlje i samo zastarijevanjem nekih "ogledalca"?

  Dakle bi sve naše filozofije,psihologije,dramaturgije,poezije i muzike samo izvodile neke pretpostavke o Onome ili "što se iza Brda valja"?

  Pa bi tako naša svakodnevnica imama svoja mala uznesenja i svoje male smrti koje zaokupljaju svu našu pažnju ili i nedaj bože Ne-Pažnje pa da kao sumljivci i kolebljivci u trenu propustimo svoj "kubni centimetar dobre prilike" oli i Fantastic Journey !?

  Tada bismo mogli i psihički oboljeti sa progresivnom podrškom onih koji su koliko normalni toliko i ludi ?!

  "Obuzdana ludost" je lijek i za Liječnika i za Pacijenta a Ho'oponopono zagovara "zajedno smo jači" i jer "to je neuhvatljivi život jer svijest koja traga za njime jeste on" ???

  Odnosno "znaš ti mali moj da onaj koji traži taj i gubi" = Tetka vi ste apsolutno u pravu iako uobičajeno i griješite ??

  Iliti :Ako več ništa ne možete da činite zašto To ne i učinite !

  P.S:Kada mi ubijemo ovcu to je užina/ručak ili večera ali ako ovan udari na nas to je za svaku osudu ?

  Kada bi "ubojstvo sa predumišljajem" izjednačili sa "samoubojstvom" za to bi nam trebala "jezgra" našeg interpretativnog sustava - razuma kojim tumačimo svijet kao bogomdanim ?

  Život se životom hrani i tu nema nesuglasica nego nam se to naš bog-novac predstavlja kao izbavitelj a zapravo je zli vuk koji i nema ždrijelo ali sve proždire ?

  To što su neki dobili na vremenu je kao kada se neki zajebu a drugi izjebu i poslije nema kajanja nego pomaže samo "tada je bilo tada a sada je sada" ili i poneki "praščić/odojak" ma gdje bio !?

  https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/gordan-aleksic-podnio-kaznenu-prijavu-protiv-sedam-banaka-okrivio-ih-je-zbog-osiromasenja-gradana-i-stetu-koja-se-mjeri-u-desecima-milijardi-kuna/9442568/

 • 05.10.2019. 14:16h

  Član iridaMerlin28

  Emiliov prijedlog

 • 05.10.2019. 15:09h

  Član emilio-iiMerlin0

  Psihološko-logički-dušebrižnici bi također i mogli uzeti u obzor/razmatrenje  i "povijesni revizionizam" baš kao i "komunizam" kao primjer onoga šta se dešava kada idemo mijenjati spoljašnju stvarnost bez prethodne i korijenite promijene u svijesti !?

  I to je daleko humanije nego reči i "bezdušno" da:Prosvijetljeni se razlikuje od neprosvijetljenog koliko i Ćovjek od životinje ?!

  &

  *"A good recapitulation has no limits. It can take you back to the moment of your birth, and beyond. Since, for couples, sexual intercourse often turns into a mandatory event which must be performed regardless, it tends to become an ordinary, boring act in which the fire of passion has died, leaving daily routine in its place. The ones who pay the greatest price for this transformation are the children, born with an energy level so low that they are like old people from the day they are born." That is why Carlos once said of one person in the group that he was fortunate to have been a bastard. He explained that, in that type of relationship, there was at least a chance of there being enough passion during the act of procreation. It was doubtlessly due to this that the energy level of the person in question was higher than normal. *** The healers’ tradition also uses those concepts. One of the speakers once commented
  on an extract from the Bible which said that to enter the Kingdom of Heaven meant to be born a second time. Don Melchor later explained what the passage was about, and confirmed that it contained a great truth. He said: “It is not a metaphor but a literal truth. If we manage to unravel the events of our lives and arrive at the rudimental vibration which created us, the possibility of performing an energy miracle will open to us. By returning to our origins, we can compact the energy involved in that initial act of creation, and in that way rescue our integrity. Sorcerers take recapitulation seriously, because it not only helps one get rid of the burdens imposed upon us by daily life, it can also reverse the stigma of the original sin, which is to be born without energy. That is how retracing the path helps us in a very profound way, effecting changes at the fundamental level. We are not only what we consciously and unconsciously decree. At birth, we acquire the heritage from the generations that preceded us. By recapitulating and cancelling undesirable commands, it is possible to modify our basic structure and shape our character at will. It is the only way we can rid ourselves of unconscious repetitions, the only way we can prevent the onslaught of diseases and other conditions that may have been programmed into the heritage we got from our ancestors. Only by returning to our origins can we correct any fault that may have been there at the moment of our formation. This is achieved by breaking the basic components of our character down to their minimum expression. The warrior then uses intent to reconsolidate himself as a whole, now free of external commands. Although the revision of basic components as such has no power to cancel out our parents’ acts, it does help restore our totality as luminous beings. For sorcerers, constructing their energy body is a work of art that usually takes a lifetime to complete. That is why they are so meticulous about anything relating to that goal.” I asked don Melchor how it was possible to recapitulate something that happened before we even existed. He replied: “The memory we use in our daily lives is cerebral. Here, however, the type of recollection sorcerers seek has to do with our origins, when we did not have a description of the world around us. To be sure, our basic components, or the energy fibres that make us up, obviously had to be present at the moment of our creation. Those fibres recorded it all.” Along the same line of thought, he clarified: "I’m not referring only to the physical aspect of our birth but to the exact moment of our formation as units of luminosity. I am talking about luminous fibres, where the fusion of two segments in a given moment produces the spark of individual awareness.

  To our luminous body, the passage of time means nothing, so much so that it is perfectly capable of activating those very same filaments that were employed at the exact moment of our creation. That is the warriors’ feat. Achieving it, one might even get to perceive oneself as one really is: a fibre of light aware of itself.


  Every human being’s potential includes all the capacities of a warrior; it is just a matter of activating them. Everything begins with an initial act of will. If we then faithfully continue reviewing our actions, we successfully revive our link with the spirit. A warrior, then, is someone who has literally been reborn, or rather, someone who has recreated himself and has been conceived anew, only this time fully, passionately and free from the fetters of socialization. The complete history of our ancestors is stored in our basic components. Retrieving that history is an act of power through which we definitively disintegrate the illusion of ‘I’. That history is not composed of words or images, although it is entirely possible to realign with any
  of them in order to make the return journey.”* ???

  "Egalite" = Poništavanje razlika između Vrha i Dna ili da prostite između Elite i Prostate ali i sa Alternativnim pojašnjenjem tojest ako "sexualna energija je jedina prava energija koju posijedujemo" + "Naravno da mi sami sebe socijalizujemo u naš svakodnevni svet, ali parametre socijalnog reda i razuma koji nama rukovodi ne određujemo mi, nego nama nadmoćnija bića, koja u nama vide svoje kućne životinje." = 
  *Odgovorio je da pošto život započinje sa seksualnim činom, možemo da shvatimo svu energiju koja nam je dostupna kao seksualnu energiju. Prema tome, glavno razmatranje u vezi postupanja sa našom svetlošću je povezano sa ovom suštinskom dimenzijom našeg bića.

  “Prva stvar koju moramo da shvatimo je da su naše emotivne veze sa osobama posledica načina na koji smo začeti. U tom trenutku, svetlost koja nam je na raspolaganju je određena jednom zauvek. U svetu energije mi smo zapečaćene jedinke, mi smo zbir strasti i želje koje su naši roditelji skupili u trenutku kada su nas začeli. Sve što dođe kasnije, rasipanje i kompromisi ili put čuvanja i povraćaja energije su manipulacije unutar tih granica.”

  “Tu se javlja prvi problem jer su seksualni odnosi među ljudskim bićima uglavnom rutinski čin. Socijalizacija nas zarobljava na takav način da ulazi u našu intimu, pretvarajući magičnu mogućnost svesnog energetskog ujedinjenja u jednu sramnu propisanu naviku koja donosi neželjene posledice. A to se snažno odražava na našoj deci.”

  Kako bi potkrepio ova tvrđenja, ispričao nam je šalu o čoveku koji je rekao svojoj ženi: “Draga, u ponedeljak neću moći da budem sa tobom zato što igram poker sa prijateljima; u utorak idem na kuglanje, u sredu me čekaju na gimnastici.” Nastavio je tako, ređajući svoje okupacije za celu sedmicu. Konačno, ona je odgovorila: “U ovoj kući mi se jebemo svakog dana u osam sati, bez obzira da li si ti tu ili nisi!”

  “Problem nije u vođenju ljubavi, već u tome što to činimo po navici. Efekat svih rutina je rasipanje energije i to se vidi kao najtragičnije u našim seksualnim rutinama, zato što su rezultat toga, u većini slučajeva, deca koja dolaze na svet sa ozbiljnim manjkom živahnosti. Mi smo toliko priviknuti na
  - 35 -
  tu situaciju da kada se rodi dete sa potpunom snagom, mi ga smatramo nenormalnim i vodimo ga kod psihijatra da ga umiri.”

  “Zbog nasumičnog načina na koji biramo naše partnere za razmnožavanje, don Huan je generaciju savremenog društva nazvao ‘deca zastranjivanja.’ “ “Postoje dve vrste seksa: dosadni i energetski. Iz socijalnih razloga, veoma je teško biti proizvod energetskog seksa tako da, prema posmatranju vidovnjaka, naša energija je zgužvana i naborana, kao da smo veoma stari već od samog rođenja. Pošto ne možemo da promenimo svoje nasleđe, razumno bi bilo da naučimo kako štedeti svoje resurse.”

  “Prema čarobnjacima, glavni odliv energije kod muškaraca i žena se dešava preko razmnožavanja. To je velika investicija zato što trajno utiče na našu svetlost. Prema tome, svrha donošenja dece na ovaj svet bi trebalo da bude pažljivo razmotrena i to sa krajnjom ozbiljnošću.”

  “Ako smo proizvod dosadnog seksa a u isto vreme se prepuštamo nagonima razmnožavanja, neizbežna posledica toga je razbijenost našeg energetskog jedinstva. Svetleća jaja roditelja su poput izbušenih kofi iz kojih voda curi na sve strane; te rupe su deca. Takva osoba nikada neće moći da skupi dovoljno snage da bi se promenila osim ako primenjuje pravila ratničkog puta u svom životu.”

  Neko od slušalaca ga je pitao kako se odvija razmena između roditelja i dece. Odgovorio je da presecanje pupčane vrpce novorođenčeta ne znači da je veza bebe sa njenim precima automatski prekinuta. “Uže” svetlosti ostaje aktivno celog života kao jedna energetska slamčica; to je stvarna veza koju vidovnjaci vide kao vlakno koje se kreće od svetleće čahure roditelja prema njihovoj deci.

  “Pošto nismo svesni da taj odliv postoji, ne postoji način da ga sprečimo. Nebitno je koliko ljubavi roditelji i deca iskazuju jedni drugima; sa tačke viđenja energije, ta ljubav je zasnovana na svetlosti koja je razmenjena. Zbog tog razloga, roditelji su uglavnom toliko zahtevni prema svojoj deci i pokušavaju da ih oblikuju na svaki mogući način kako bi postala ista kao i oni. Doneti ih na ovaj svet nije samo jednostavna isporuka, to je investicija.”

  “Vidovnjaci mogu da vide da tokom te otimačine kojoj su deca izložena ona postaju zarobljena ‘roditeljskom’ energijom....*??

  Svaku sličnost sa stvarnim događajima...... treba i dodatno provijeriti ?!

 • 06.03.2020. 10:17h

  Član emilio-iiMerlin0

  Pošavši od toga da ne postoje slučajnosti nego samo nesvijesni događaji mi bi kada naidjemo na ludjaka trebali i globalno sagledati da je to što nam je na "ekranu" ujedno i naš "vlastiti odraz" ?!

  A onda "problem treba riješavati sveobuhvatno ili nikako ali svakako" i':*Oprosti. Žao mi je. Hvala. Volim te* !?

  https://www.youtube.com/watch?v=5LRUf2lPG_g

  I tako češ sve dok ti se "lice samorefleksije" spoji sa "licem beskraja" ???

  Ja i moj Otac smo Jedno..... a do Tada sam lud kao i Salvadore i Gala zajedno ??

 • 06.03.2020. 10:30h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ništa Ne Postoji-m

  Negacija Negacije - Afirmacija

  Virus koji suzbija Virusa je Bijeli Virus

  Na neviđenu propagandu treba uzvratiti još vidovitije

  Um grabi pa i kraj patnje pretvara u patnju

  Kada okončamo iluziju mi smo na početku

  Sa gologa možemo izači samo mrtvi

  Unedogled je i kada ne vidimo dalje od nosa................

SADRŽAJ UPISAO

Član trajanaMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana trajana dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

OŽUJAK...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  31.03.2020. 18:40h
 • Član iridairida

  primijetili smo...♥

  31.03.2020. 11:50h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  počela sam pisati pjesme na slikama

  28.03.2020. 14:18h
 • Član iridairida

  svima koji svraćaju na ♥

  27.03.2020. 15:38h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  27.03.2020. 14:49h
 • Član vanessavanessa

  Hvala također☕️♥♥*Lp

  22.03.2020. 11:11h
 • Član aliusalius

  22.03.2020. 09:09h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info