Kalendar događanja

Član Admin

Upisao:

Admin

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1061

PUTA

OD 14.01.2018.

Što je internetski troll ???

Što je internetski troll ???
Ako ste vrijeme ikada provodili u chat sobama, internetskim forumima ili usenet grupama, vjerojatno ste se već susreli s jednim od ovih problematičnih iritantnih stvorenja koja obitavaju na internetu. BILO BI DOBRO DA SVI PROČITAJU !!!

Ako ste vrijeme ikada provodili u chat sobama, internetskim forumima ili usenet grupama, vjerojatno ste se već susreli s jednim od ovih problematičnih iritantnih stvorenja koja obitavaju na internetu. Pateći često od ozbiljnog poremećaja kompulzivnog štancanja upisa, trollova temeljna životna misija je proizvodnja provokativnih postova s ciljem stvaranja sukoba i uništavanja konstruktivne i disciplinirane rasprave. Umjesto da ganjaju ženske, ili muške, piju pivo s prijateljima ili čitaju dobru knjigu, oni zgrčeni nad tipkovnicom ostavljaju gomile besmislenih i razarajućih upisa jer je to njihov internetski lifestyle izbor.

Trollovi imaju veze sa Schopenhauerovom logikom umjetnosti kontroverze (koriste tzv. dijalektičke stratageme) i slijede per fas et nefas načelo - ustraju u svojem ponašanju bili u pravu ili u krivu.
Najčešća vrsta trolla jednostavno traži pažnju tako da pun entuzijazma objavljuje niz off-topic sranja ili tako da je nespretno provokativan (npr. tako da na temi o ujedinjavanju desnice u Hrvatskoj napiše "Ustašeeeee!"). Takvi trollovi ne predstavljaju preveliku opasnost ako im se ne pridaje pažnje. Upečatljiviji i opasniji trollovi su poput dvogodišnjaka koji ima stalni nastup gnjeva. Oni su nasilnici iza tipkovnice koji vrlo često zbog vlastite impotencije jednostavno žele svima drugim pokvariti zabavu i razoriti raspravu. Njihove taktike obično uključuju izbacivanje salvi samodopadnih uvreda i uvredljivih komentara, nerijetko objavljenih preko više korisničkih identiteta.

Ignorirajte ih. Potrebno je neko vrijeme da se stekne navika i disciplina da se na trollerski upis jednostavno ne odgovara. Apsolutno najgora stvar koju možete napraviti je pokušati ih uključiti u racionalnu debatu. Trollovi ne ostavljaju upise da bi raspravljali nego da bi dobili reakciju. Dobronamjerni korisnici često mogu svojim odgovorima trollu napraviti pravi kaos. Trollanje se smatra potpuno uspješnim onog trenutka kad uspije poremetiti normalni promet upisa do te mjere da ga nije moguće popraviti. Spriječiti trolla da pobijedi može se samo i jedino ignoriranjem koje se u žargonu izražava motom "Ne hranite trollove" (Do not feed the troll/s), a podrazumijeva upozorenje korisnicima da ne hrane trolla pažnjom koju tako očajnički traži. Trolla ne zanima vaš argument niti mišljenje, njega zanima pažnja. Onog trenutka kad se trollu posveti pažnja i kad se nađe u njenom centru bez iznimke će postati još kontroverzniji i kontroverzniji.

Nerijetko to dovede do spirale uvreda i nekulturnih sukoba što završava teatralnim napuštanjem online zajednice (na ovom portalu točno to je napravila gemini, koltai, u zadnje vrijeme čak i sugeriraju, traže od zajednice hranu, kada se osjećaju ugroženim  itd). Kada trollu uskratite hranu (pažnju) brzo će otići na neko drugo mjesto u potrazi za njom.
Trollovi se pokušavaju predstaviti kao legitimni sudionici koji dijele zajedničke interese i ciljeve online grupe. Trollanje nerijetko počinje namjerno netočnim ali ne odviše kontroverznim upisom na koji se očekuje žestoka i predvidiva reakcija. Odgovorni članovi online zajednice, ako su upoznati s fenomenom trollanja, pokušavaju kao prvo razaznati što su pravi, a što trollerski upisi (npr. razlika između iskreno naivnog budalastog pitanja i namjernog miješanja govana) i nakon identificiranja trollova pokušavaju ignoriranjem i/ili represivnim mjerama prisiliti trolla da napusti zajednicu.

Uspjeh ovisi o tome koliko je užitak koji dobiva troll umanjen ili uvećan reakcijom članova zajednica i kolika je cijena njegovog trollanja.
Nema sumnje da je upotreba termina troll subjektivna. Neki korisnici mogu ocijeniti neki upis trollerskim dok će drugi smatrati da se radi o legitimnom doprinosu raspravi, čak i ako je kontroverzan. Lijepljenje etikete trolla koristi se i da bi se diskreditiralo protivnika. Radi se o logičkoj pogrešci ad hominem.
Ključni kriterij za ocjenjivanje upisa trollerskim je postojanje dokaza / snažnih indicija o namjeri autora. Korisnik koji je poznat po "prekomjernom granatiranju" upisima koji nemaju nikakve veze s temom i koji vrijeđa druge korisnike bez da doprinosi raspravi ima namjeru uništiti raspravu. Za korisnika koji uporno postavlja pitanje koje nije usko vezano uz temu ali nije niti potpuno irelevantno i koji pri tome podozrivo reagira na nedostatne odgovore nije toliko sigurno da ima namjeru uništiti raspravu.

Prije proglašavanja nekog ponašanja trollanjem treba imati jasne argumente (razloge) zašto očito postoji namjera uništavanja rasprave. S obzirom da je namjera rijetko direktno dokaziva (npr. izjava korisnika "Došao sam ovdje da vam uništim raspravu, jadnici!!!") treba ju tražiti sagledavanjem skupa činjenica (npr. od 100 komentara korisnik X je autor 78 od kojih 80% nema veze s temom ili je samo uvreda) koje uzete zajedno upućuju na zaključak da je puno izglednije nego obrnuto da namjera uništavanja rasprave postoji.
Iskusni i oštrooki urednici online zajednica mogu brzo uočiti i zabraniti "bad boys" prije nego stvore previše problema. Zabrane ipak daju trollovima legitimaciju za argument da im se ograničava sloboda govora pa je ignoriranje daleko uvjerljivija metoda. Na nemoderiranim zajednicama šteta može biti terminalna tako da neke zajednice jednostavno odustanu zbog navale neumornih napada. U takvim zajednicama disciplina korisnika je presudna.

Istini za volju nisu svi trollovi zli. Sofisticirani troll koji zna napraviti dobro istraživanje može udahnuti prijeko potreban život dosadnoj i nesupstantivnoj raspravi i uspješno pretvoriti uspavane korisnike u turbo-napaljene mašine s tek nekoliko pomno odabranih upisa. Makar takvi trollovi mogu nekada pridobiti respekt zajednice i publike, takve razine sofisticiranosti su rijeđe od zdravog razuma u hrvatskoj politici pa trollovi u najvećoj većini ostaju samo iritacija bez koje bi korisnici lako mogli.
PLEASE DO NOT FEED THE TROLLS

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 22.02.2012. 19:16h

  Član ljubicaMerlin3

  izvrsno Admin

  Da znaš da ću nakon ovog članka podobro razmisliti o nekim stvarima

  hvala  :-))))

 • 22.02.2012. 19:19h

  Član roladaodkokosaMerlin1

  ...POREMEĆAJ KOMPULZIVNOG ŠTANCANJA TEKSTOVA...HHIHIHII

 • 22.02.2012. 19:20h

  Član roladaodkokosaMerlin1

  I VIDEO URADAKA SI ZABORAVIO REĆ!

 • 22.02.2012. 19:22h

  Član roladaodkokosaMerlin1

  jebate...mene to podsjeća na prehranu...:)...ali na ovom portalu se to zove.....BULIMICUS...:)))))

 • 22.02.2012. 19:28h

  Član shadowofsoulMerlin9

  odličan tekst, treba ga se pročitati više puta! moj komentar je nekad riječima, nekad glazbom, a nekad slikom: danas sam izabrala komentiranje glazbog, ne riječima i ne slikom, dakle, glazba nosi poruku (ako kome smeta, a što sada učiniti? ništa... svatko se izražava na svoj način)...

  uz dužno poštovanje svima, kome smeta izražavanje glazbom neka ne zamjeri, ipak smo krenuli progresivnim putem komunikacije (govorim osobno za sebe):

   

 • 22.02.2012. 19:30h

  Član ljubicaMerlin3

  a ja se pitam zašto ne mogu pisati- pa sad mi je jasno--trol mi popapao inspiraciju

 • 22.02.2012. 19:33h

  Član roladaodkokosaMerlin1

  ljubice...ti si magoreksična!

 • 22.02.2012. 19:35h

  Član ljubicaMerlin3

  hahahaaaa -bitno da nisam trol

 • 22.02.2012. 19:36h

  Član roladaodkokosaMerlin1

  :DDDDDDDDDDD

 • 22.02.2012. 19:40h

  Član sretan_trenutakMerlin1

  pst...uronimo u jecaj duševne tišine...doživimo zagrljaj tišine...slušajmo tišinu arboretuma duša...a inspiraciju ne može popapati troll...on vrišti i  sam sebe papa...troll ne čuje tišinu...:-))

 • 22.02.2012. 19:42h

  Član shadowofsoulMerlin9

  Image and video hosting by TinyPic

 • 22.02.2012. 19:43h

  Član roladaodkokosaMerlin1

  trenutak....upravo jecam od smija.....heheheheheh

 • 22.02.2012. 19:47h

  Član ljubicaMerlin3

   

  S:T: znaći nema opasnosti---super---to je onda umor od ovog zatopljenja

 • 22.02.2012. 19:49h

  Član shadowofsoulMerlin9

  Image and video hosting by TinyPic

   

 • 22.02.2012. 19:52h

  Član sretan_trenutakMerlin1

  roladoodkokosa...čujem tvoj jezaj smija...morske orgulje ga širi univerzumom...iako se burin pretočio u bonacu titraj smija je ostao u zraku...:-))

 • 22.02.2012. 19:57h

  Član sretan_trenutakMerlin1

  da ljubice...prvo brrrrrr užasna hladnoća a sada...vjerovatno umor od iznenadnog zatopljenja...čudesni su putevi božanski...:-))

 • 22.02.2012. 20:01h

  Član ljubicaMerlin3

  čudni, čudni...stalno to govorim:-))

 • 22.02.2012. 20:11h

  Član shadowofsoulMerlin9

  laku noć, ljepotice magicusa!

  ostavljam vas u daljem druženju, nemam nikakvih problema komunicirati sa bilo kojom od vas, a ako vi imate problema komunicirati sa mnom - pa ignorirajte me (kao što se to uspješno i radi, a nemam problema s tim), no zrno pameti meni kuca na vrata, a ova glazba neka uljepša ovu lijepu ferbruarsku večer, jer je ova glazba predivna!

  (ovaj komentar nije ni pakostan ni zločest ni dvosmislen ni trosmislen niti je metaforičan niti je meteorološki obojen niti bilo što - već je to ono što mislim - to sam i napisala u dobroj volji, a dobra volja ne mora biti prihvaćena - vrata se otvaraju iznutra, a ne izvana)

  good night, everybody ....

   

   

 • 22.02.2012. 20:23h

  Član ljubicaMerlin3

 • 22.02.2012. 21:21h

  Član heyloveMerlin2

  Kakva vajda od teorije kad trollovi vrlo rijetko shvaćaju da se to odnosi upravo na njih!?

 • 22.02.2012. 21:53h

  Član adminMerlin0

  PLEASE DO NOT FEED THE TROLLS

  ili u prijevodu "ne hranite troll-ove"

  Ignorirajte ih

  podrazumijeva upozorenje korisnicima da ne hrane trolla pažnjom koju tako očajnički traži. "Trolla" ne zanima vaš argument niti mišljenje, njega zanima pažnja. Onog trenutka kad se trollu posveti pažnja i kad se nađe u njenom centru bez iznimke će postati još kontroverzniji i kontroverzniji. Nerijetko to dovede do spirale uvreda i nekulturnih sukoba što završava teatralnim napuštanjem online zajednice.

 • 22.02.2012. 22:10h

  Član kajaMerlin4

  … pa neznam kako da se reče, a da čovjeku postane jasno da mu je čovjek brat…

  Možda je bolje direktno bez uvijanja, pa kaj bude da bude…

  Čovječanstvo je Jedna Obitelj koja ima svoje Roditelje!

  Ne, tjelesna Obitelj, niti bilo kakva, već Božanska Obitelj.

  Duhovna obitelj, gdje je Duša Duši brat i sestra.

  ***

  No, koje fajde od toga !?

  Kako bi reagirali članovi ove kuće magicus, ( i sa 'trolovima') da im se reče da su svi članovi međusobno braća !... '

  Vjerojatno bi me (mnogi ) ubili ! :-)))

   

  p.s.

  troll je u umu, a ne u srcu …ignorirati trolla, da … ali, ne i čovjeka …

 • 23.02.2012. 05:33h

  Član srceMerlin2

  pročitala i razmislila. nisam se našla u osobi trollke koja pasta, jer pišem svoje članke, a i kada ispisujem poeziju pesnika ili komentare drugih, ispisujem rućno. to mi je mali ritual. No našla sam se u trollki komentatora. Dobijala sam primedbe i od članova. Pobrinuću se da komentiram i dam mišljenje samo o članku, a za razgovor sa članovima koristit chat. da li postoji chat soba to ne znam, koristila sam je samo za novu godinu. nadam se da onda nisam bila ta sa slikice :) pozdravljam ovaj tekst redakcije (?)  jedino mislim da bi bilo fer, jer smo odrasli, da se naslovi na osobu ili osobe na koje se to odnosi, bez komentiranja. mislim da bi efekat bio učinkovitiji. jer ovako uopšteno, može kod nekoga da izazove sumnju da li je i on taj ili ne i da ograniči pisanje i komunikaciju.  

 • 23.02.2012. 07:45h

  Član ehoMerlin1
  Da mi je samo znati tko to u sebi nema trolla,ili bar trollića...i ne želi pažnju..
  Ne volim ovakve članke,samo pridonose još gorjoj i paranoičnijoj situaciji na Magicusu...napiši na koga misliš i gotovo,a ne cijelu dizertaciju o trollovima,koja mi je čak i zanimljiva,ali dok ne kažeš na koga točno misliš jednostavno ću zanemariti ovaj članak i tvoja upozorenja...
 • 23.02.2012. 08:18h

  Član shadowofsoulMerlin9

  dobro jutro!

  ovaj članak se odnosi na mene, jer sam jučer stavljala dosta video-clipova na razne članke, a to je zasmetalo.

  Bila sam jučer u dobrom raspoloženju i sa lijepom glazbom sam to htjela podijeliti sa svima, ali vidim da je to nekim članovima bilo previše pa se pojavio i ovaj članak.

 • 23.02.2012. 14:31h

  Član pticaMerlin5

  :-*

 • 21.10.2013. 02:53h

  Član emilioMerlin2

  Reagovanje i uplitanje u Oblik...

  Naša omiljena igra je da stanemo na rub Jame i vičemo "SVE ZA TITA" i naravno uvijek drugi padnu u Jamu?

  Treba uzeti u obzir ako nam Dogme i Bombe dozvoljavaju da su največe grozote počinjene u ime Boga koji je još i čista Ljubav?

  Treba reči da mi uvijek našim Osloboditeljima ostajemo dužnici do Smrti?

  Pa i da se je Tito znao brinuti za sebe i ne trebaju mu dušebriznici?

  Da riječ Bog nije validna jer bi inače direktno vodila do onoga na što se odnosi?

  Da su naši Sveci zapravo Lokoti našeg Egoizma?

  Da je Poklopac od Lonca a Lonac od Zemlje?

  Da je Magicus na čisto da "stalna samo mjena jeste" ali je ipak u konstantnom paritetu sa Svijetom koji je statičan?

  Da su naši Tornjevi usmijereni u Nebo ali je "arhitektura Zemaljska?

  Da jezik pripada Obliku i opisuje Stvari?

  Da bi naša Budušnost mogla biti ista kao i naših Kokošaka na Farmama koje imaju organiziran Život od Inkubatora pa sve do Trpeze?

  Da Administracija podržava Red i Disciplinu u skladu sa Svijetom iz kojeg je i ponikla?

  Da Turisti koji idu na Godišnji nemaju odmora jer se na svakom koraku tretiraju kao "krava muzara" i to od onih koji če isto na Godišnji?

  Da sam nekome ukazao na tu problematiku i međusobno ljudsko istrebljivanje i spomenuo Lorencina! iiii... znaš da je Moja..... išla u Školu S Lorencinommm!!

  Da sam onda zaključio da postoji Konstanta u Uspoređivanju ili Uzdizanju po kojoj Ljudi i vole da ih netko jebe samo ako je od Kalibra!

  Da! ne! nisam zadovoljan na kraju jer sam se upleo u Pitona a to je nešto mračno u srži našeg mozga (kao leš koji tvrdi da je živ) a još ne dopušta ni psovanje iako invalidnog boga?

   

  Budimo dosljedni u Videoalizmu i Slikovito Argumentirajmo!

  https://www.youtube.com/watch?v=qy-Fp4wck54

   

  ..... i neodgovorna (egoična) Administracija?

  Odnosno:ako vas nešto nervira kod drugih onda to zacijelo postoji i u vama a to zahtijeva Rad na Sebi i podrazumijeva Dušu!

 • 21.10.2013. 07:44h

  Član wendy.tanjaMerlin7

  Ovo je kao horror film, kojem žanr ostaje isti, samo se tema mijenja. A može li se koji troll zavući i u upravljačke fotelje?

  Kažu da je svašta moguće. Tu bi trebala cia da otkrije sve. Mislim da je ovo ponovljeno samo da opet digne prašinu i izazove što više klikova.

  Pravi troll će se sofisticirano prikriti. Uzalud vam trud.. A možda i nije? Možda pravi trol skonta tko je, pa ode plastičnom kirurgu da ga uljepša, jer bi htio biti dobar i koristan član zajednice..

  Ali treba tu i transformacija iznutra. tek tada trolanje postaje obično rolanje.

 • 21.10.2013. 07:56h

  Član wendy.tanjaMerlin7

  A za ljepši početak dana, i mir u srcima, neka bude sa nama anđeo Mihael..

 • 21.10.2013. 13:27h

  Član adminMerlin0

  Horror je ono što radite na portalu a članak nije horror, članak je da se pročita ali pažljivo više puta ako treba to je preporuka. Članak nije podigunt da bi se dizala prašina niti dodatne tenzije nego da se obnovi znanje ako se je kojim slučajem zaboravilo. U članku je sve lijepo objašnjeno.

  Citat komentara: @Emilio

  "Da bi naša Budušnost mogla biti ista kao i naših Kokošaka na Farmama koje imaju organiziran Život od Inkubatora pa sve do Trpeze?"

  "Da Administracija podržava Red i Disciplinu u skladu sa Svijetom iz kojeg je i ponikla" i t.d.

 • 21.10.2013. 13:51h

  Član wendy.tanjaMerlin7

  Kokoške iz inkubatora su za tov. Kokoške izvan njega su za ljepotu i doživljaj prirode.. To samo po sebi odnosi nervozu i konflikt. Tko je stalno zatvoren(čitaj ovisan) o hrani koju mu netko donese, sve je gladniji i gladniji..I zato silne trzavice..

  Nije uopće bed biti kokoš. Bed je kada si ograničen ogradom..

  Slažem se da je članak koristan, ali ja mislim da većina ljudi i zna o čemu se radi, kad se spomene trolanje. Troll je sam po sebi nevolja, i ni u jednoj bajci nije pozitivac.

  Zato, pamet u glavu. Hladna glava, toplo srce, to je ovdje način kulture življenja. Ali nitko nije savršen, niti se mudar rodio. Svi ponekad puknu, pa se saberu.. Život nije samo bijele boje..

 • 11.07.2019. 11:02h

  Član emilio-iiMerlin0

  Poglavito ili Interno......

  *Šesto središte, smješteno na vrhu glave nema kružni vrtlog energije kao ostala središta, nego je više nalik klatnu koje se kreće amo-tamo, kao što tuče srce.*

  "Svi putevi vode u rim" = Ljepotica u službi ega če zlorabiti naše Srce i mi čemo otputovati u pakao?

  Cigani koriste dijecu za prosijačenje...... pa to rade i drugi kada koriste naše naše idole u svojim marketinškim svrhama?

  Muškarci imaju "dva srca" a žene imaju "dva mozga" ali žene imaju povremeno i "dva srca" a i muškarci svevremeno "dvije glave"?

  Muškarci su skloniji Umijetnoj Inteligenciji a što je i razumljivo ako Stvoritelj je Muško dok žene više preferiraju Vođenje Ljubavi nego Pornografiju/Masturbaciju?

  Kada čovijek ubije socijalnu radnicu tada je on bolesnik a ona žrtva ali kada "socijalni radnici" ubijaju ljude onda je to bogom dano pa makar bi To zahtijevalo i ukidanje svega što je "socijalno prihvatljivo" (kao kada su nam Yugosloveni uskračivali Hrvatstvo a onda kao Hrvati opet "socijalizujemo")?

  Kada neki potezom "pera" izgrade vile i apartmane tada drugi ni objeručke ne mogu izgraditi ni kolibu a čovijek bez kolibe je ili podstanar ili beskučnik/uličar tojest osuđen na smrt i ako tu nema greške onda je to po "kardinalu"?

  "Predstava - Razmnožavanje - Samovažnost"! (mišljenje - pokazatelj - istinito)

  Znači kada bi naše Predstave bile Prirodne mi bi onda i putem našeg najprirodnijeg Razmnožavanja bili u Demografskom suficitu a ako je na snazi Deficit onda nas i SamoVažnost ubija?

  "Misli su kao izviđači i primoravaju tijelo da se kreče određenom stazom" = Kada bismo bili svijesni svojih misli onda bi nas naši pokazatelji i doveli do Istine?!

  Dakle mi kao prvo neznamo ni što je "Internet" pa je onda i u redu biti neuredan jer i vidimo koliko su oni uredni i izvanredni tojest i velikodušni dok su siti..........

  *KOLIKO SPOLJA, TOLIKO I IZNUTRA
  Kada pogledate u vedro nebo noću, smesta shvatite istinu, tako jednostavnu i neverovatno duboku. Šta je to što vidite? Mesec, planete, zvezde, osvetljeni sloj Mlečnog puta, možda kometu ili čak susednu galaksiju Andromeda, udaljenu dva miliona svetlosnih godina od nas. Ali ako još više pojednostavite stvari, šta vidite? Predmete koji lebde u svemiru. Od čega se onda sastoji svemir? Od predmeta i prostora. Ako ne ostanete bez reči dok gledate u svemir tokom vedrih noći, onda zapravo i ne gledate, niste svesni ukupnosti svega što je gore. Verovatno samo gledate u predmete i pokušavate da ih imenujete. Ako ste ikad osetili strahopoštovanje dok ste gledali u svemir, ili čak osetili duboko poštovanje suočeni s tom nerešivom zagonetkom, to onda znači da ste se na trenutak oslobodili želje da objašnjavate i označavate i postali svesni ne samo predmeta u svemiru nego i beskonačne dubine samog prostora. Mora da ste bili dovoljno staloženi da primetite prostranstvo u kome ovi nebrojivi svetovi postoje. Osećaj strahopoštovanja ne potiče od činjenice da tamo postoje milijarde svetova, nego od dubine koja ih sve sadrži. Ne možete sagledati svemir, niti ga čuti, dodirnuti, okusiti ili omirisati, pa kako onda znate da postoji? Ovo logično pitanje

  u sebi sadrži fundamentalnu grešku. Osnova svemira je nepredmetnost, tako da on ne „postoji" u uobičajenom smislu te reči. Postoje samo predmeti, oblici. Čak i to što ga nazivamo prostor26 može biti pogrešno jer ga imenujući ga pretvaramo u predmet. Da se izrazim ovako: u vama postoji nešto što iskazuje povezanost sa svemirom, zato i možete biti svesni njega. Svesni čega? Ni to nije u potpunosti tačno, jer ne možete biti svesni svemira/prostora ako ne postoji to čega treba da budete svesni. Odgovor je i jednostavan i dubok. Kada ste svesni svemira, zapravo niste svesni ničega, svesni ste svesnosti - unutrašnjeg prostora svesti. Kroz vas, univerzum postaje svestan sebe. Kada oko ne pronalazi ništa što bi moglo da vidi, ta se nepredmetnost opaža kao svemir. Kada uvo ne pronalazi ništa što bi moglo da čuje, ta se nepredmetnost opaža kao mirnoća. Kada se naša čula, koja su stvorena da opažaju oblike, susretnu s nedostatkom oblika, bezoblična svest koja leži iza opažanja i čini opažaje i doživljaje mogućim, nije više skrivena u obliku. Kada razmišljate o neshvatljivoj dubini svemira ili slušate tišinu u ranim jutarnjim časovima, pre svitanja, nešto u vama odjekuje tom dubinom kao vid priznanja. Tada prostranu dubinu svemira osećate kao vašu sopstvenu dubinu, i znate da vas dragoceni mir, koji nema nikakav oblik, predstavlja vemije od bilo kog predmeta od kojih se vaš život sadrži*

  Znači ako je Trol spolja mora ga biti i iznutra a ako je Toll spolja i mi smo Vani???

   

 • 11.07.2019. 11:23h

  Član emilio-iiMerlin0

  Na tom astalu.....

  Tolle nam samo želi pomoči i to tako što našem egu umanjuje značaj jer u izostanku samorefleksije mi se vračamo Duhu??

  *Mjehur se otvara da bi dozvolio svetlosnom biću da uvidi svoju sveukupnost«, nastavi on. »Prirodno,to što ga nazivamo mjehurom samo je način da seto kaže, ali, u ovom slučaju, taj način je odgovarajući.*

  Ukoliko "ne postoji uredan niz logičnih koraka iako bi um to jedva dočekao"..... trebamo li se zapitati i šta je "trolanje" ?

  Ne preferiramo li mi uostalom i kroz čitavu povijest racionalizaciju Ne - Rada...... tojest Rad Nedjeljom !?

  U prevodu se svodi na:Čovijek postaje tiranin zbog opsesivnog manipulisanja poznatim......... a čovijekovo postojano držanje slike o sebi osigurano je njegovim beskrajnim neznanjem koje je opet poslijedica enormne energetske štete i koja onda ukazuje i na astronomske implikacije?

  ...........zato što je običan čovek tu, na tom stolu i drži se svega, svake stvarčice na njemu.*

  Trol u Porculanu - https://www.youtube.com/watch?v=zrQTAGwPyqs

 • 11.07.2019. 17:30h

  Član bglavacMerlin12

  Prijedlog od Emilija. Lp

SADRŽAJ UPISAO

Član AdminMerlin0 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana admin dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

VELJAČA...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  16.02.2020. 12:18h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobar dan svma !

  16.02.2020. 12:17h
 • Član bglavacbglavac

  Nedjelja, predivan dan, neka vam je radostan. LP

  16.02.2020. 08:31h
 • Član vanessavanessa

  ♥ ☕️Lp ♥ ☕️♥ ☕️♥ ☕️♥ ☕️

  15.02.2020. 15:39h
 • Član bglavacbglavac

  Drago nam je da si tu. Lp

  12.02.2020. 09:02h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  ☕️♥♫♥ ☕️♥

  12.02.2020. 08:34h
 • Član iridairida

  Mirjana*♥*

  04.02.2020. 13:10h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info