Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

PROČITANO

648

PUTA

OD 14.01.2018.

NAPREDNI TEČAJ IZ RADIESTEZIJE III

NAPREDNI TEČAJ IZ RADIESTEZIJE III
obozava li me-dali me vara-misli li na mene-ljubi li me-veseljak-imat cu ljepu kucu-dali cu imati djece-dali ce se rastaviti-dali je zdrav-imam li djece-udovac je-ozenjen je-neozenjen je-voli se igrati-voli obitelj-voli raditi-voli kucu-voli djecu-nezaposlen je-radnik je-cinovnik je-siromasan je-bogat je-pustolov-bit ces sretna-inteligentan je-brutalan je-dobar je-odgojen je-elegantan je-ima mana-moj je ideal-ima prijatelja-ima poznanstva-ljubomoran je- dali mu se svidjam
OSJECAJI I LJUBAV
-----------------
veseljak-bogat-sretan-dali ce imati djece-dali ce se rastati-dali je zdrav-ima li djece-udovac je-ozenjen je-neozenjen je-voli igru-voli porodicu-voli raditi-voli kucu-voli djecu-nezaposlen je-radnik je-siromasan je-bogat je-voli pustolovine-bit ce sretan-inteligentan je-brutalan je-odgojen je-elegantan je-ima mana-moj je ideal-ima prijatelje-ima poznanstva-ljubomoran je-dali me zavodi-dali ce me ozeniti-dali me vara- dali mu se svidjam-nezaposlen je-dali me vara (dijagram je od 1-36).

obozava li me-dali me vara-misli li na mene-ljubi li me-veseljak-imat cu ljepu kucu-dali cu imati djece-dali ce se rastaviti-dali je zdrav-imam li djece-udovac je-ozenjen je-neozenjen je-voli se igrati-voli obitelj-voli raditi-voli kucu-voli djecu-nezaposlen je-radnik je-cinovnik je-siromasan je-bogat je-pustolov-bit ces sretna-inteligentan je-brutalan je-dobar je-odgojen je-elegantan je-ima mana-moj je ideal-ima prijatelja-ima poznanstva-ljubomoran je- dali mu se svidjam (dijagram je od 1-36).

MANE I NEDOSTACI
----------------
neumoljiv-okrutan-melankolik-odvazan-neiskren-odvratan-kapriciozan-ogovaratelj-povrsan-nestalan-egzibicionist-osamljen-nevrijedan-konfuzan-osvetljiv-lakomislen-sitnicav-nepazljiv-zloban-nezanimljiv-sumnjiv-nervozan-brbljivac-lazljivac-sumnjivac-vjerolomac-lakomislen-drzak-pesimist-spletkar-nepostojan-avanturist-psovac-zestok-kolerik-ponosan (dijagram je od 1-36).

zestok-kolerik-ponosan-lijen-ljutit-neiskren-lud-jalov-nesavrsen-hladan-nestrpljiv-skrt-ratoboran-lakovjeran-osor-mlak-strasljiv-nezadovoljnik-nemiran-egoist-nemaran-pricljiv-zanesenjak-nepomirljiv-rasijan-rasipan-cutolog-ljubomoran-prepotentan-manjkav-grubijan-nestabilan-sumnjicavac-zlobnik-neiskren-ljutit (dijagram je od 1-36).

GALANTNI HOROSKOP
-----------------
sreca-dugo putovanje-veliko iznenadjenje-blisko veselje-sve ce se srediti-krivica je tvoja-ocekuje te-zenidba-krivica je njegova-ceka te tvoje pismo-uvijek je u tvom srcu-kaje se zbog ucinjena djela-osjecaj koji ce te ojacati-pohvale i cestitke tebi-ne uspjeva da te zaboravi-sjecaju se na tebe-cijene te-jedva ceka da te vidi-bez tebe je tuzan-neizbrisive uspomene-vrlo njezna misao-sjeca te se-nezaboravne uspomene-prijateljski osjecaji-poklon zahvalnosti-zadobit ces mir i dobrotu-mnogo nje-znosti-nije prijatelj vec je brat-obozavatelji-veselje-
sve je u redu-imat ces veselo drustvo-tople i iskrene zelje-rijeci utjehe-zadovoljstvo i veselje-postovanje i priznanje. (dijagram je od 1-36).

TERAPEUTSKA ASTROLOGIJA
------------------------
Terapeutska astrologija predstavlja znanost buducnosti. Analiziranjem planeta dolazi se do shvatanja da svaka od njih predstavlja korjenje energije ili principe koji su sadrzani unutar prirode i covjeka. Zdravlje se sastoji od harmonije i ritmicke suradnje svih tih energija u nama. U trenutku kad su te energije neuravnotezene, kada medju njima nema harmonije, rezultira bolest.
Koristenjem viska moze se provjeriti koje planetne energije nedostaju u organizmu, na osnovu cega osoba moze sebi svjesno dodavati nedostajacu energiju. Efekt nedostatka energije u psihi je jednako vazan kao nedostatak vitamina u fizickom tijelu. U astroloskoj simbolici postoji deset psiholoskih energija u nama koje zovemo planetama. To su redom:
1.- SUNCE: Princip volje, svrhe, nagon postojanja,
2.- MJESEC: Podsvjesni um, memorija, princip formiranja navika,
3.- MERKUR: Logicno misljenje, sposobnost mentalne komunikacije,
4.- VENERA: Princip privlacenja, potreba za drustvenim
odnosima kroz osjecanja,
5.- MARS: Fizicka energija, hrabrost, potreba da se cini na fizickom planu,
6.- JUPITER: Potreba za ekspanzijom na svim nivoima,
7.- SATURN: Princip discipline, reda, vremena, mjere,
dovoljnosti i ogranicenja,
8.- URAN: Originalnost, potreba za novim i modernim,
potreba da se prodre kroz stare tradicije i ispolji licna jedinstvenost duha,
9.- NEPTUN: Potreba za sagledavanjem savrsenog stanja
stvari, spiritualni ideali, ljubav, odanost,
10.- PLUTON: Nagon za eliminacijom i transformacijom
svega stetnog za organizam.

Nase psihicke potrebe u stanju su stalne promjene. Jedan od osnovnih aksioma psihoterapije je da osoba moze uciniti svoja podsvjesna osjecanja svjesnim i na racionalan nacin razrijesiti svoje potisnute probleme. Problem svih psihoterapeuta jeste biranje polazista, tj.odredjivanje podrucja u zivotu pacijenta u kojem je sadrzan problem.
Astrologija uz pomoc radiestezije moze postedjeti i terapeuta i pacijenta slijepog isprobavanja i trazenja
korijena problema i na taj nacin znatno ustedjeti vrijeme. Normalna prosudba i reakcija na osjecanja i iskustva koja su suvise bolna da bi ostala zapamcena je potiskivanje u podsvjesni um, koji gradi mentalni zid oko tog podrucja. Negativan efekt ovog korisnog i potrebnog mehanizma obrane je zamrzavanje velikog dijela nase zivotne energije, sto nas cini napetim, umornim i depresivnim, umjesto da ta energija bude upotrebljena kreativno. Dvanaest astroloskih kuca pokrivaju sva moguca podrucja ljudskog iskustva. To su:
1.- PRVA KUCA: Licnost, fizicka pojava, slika o sebi,
2.- DRUGA KUCA: Novac, vlasnistvo, licne financije,
3.- TRECA KUCA: Rodjaci, komunikacije,
4.- CETVRTA KUCA: Dom, proslost, porodica, majka, duboki psiholoski korijeni,
5.- PETA KUCA: Kreativnost, djeca, spekulacije, ljuba-
vne stvari,
6.- SESTA KUCA: Zdravlje, rad, usluga, ishrana,
7.- SEDMA KUCA: Odnosi sa drugima, bracni partner,
8.- OSMA KUCA: Rodjenje, smrt, seks, regeneracija,
9.- DEVETA KUCA: Filozofija, religija, obrazovanje, istrazivanja,
10.- DESETA KUCA: Profesionalni, socijalni status, javni imidz.
11.- JEDANAESTA KUCA: Nade, zelje, prijatelji,
12.- DVANAESTA KUCA: Slika o sebi, zrtve, misticizam.

DIJAGRAM - PSIHOLOSKE ENERGIJE - PLANETE > Pokazuje se
nedostatak energije kada je vrtnja u (+) smislu kazaljke na satu. Podjela (1-10)
DIJAGRAM - ASTROLOSKE KUCE - PODRUCJA LJUDSKOG ISKUSTVA > Pokazuje blokiranu negativnu energiju kad je vrtnja (-) u suprotnom smjeru kazaljke na satu. Podjela (1-12)


POMOGNITE SEBI MUZIKOM
-----------------------

Da biste se rijesili svakodnevnih, sitnih i uvijek pri-sutnih zivotnih problema, savjetuje se slusanje muzike s dolje prilozenog popisa. Pri slusanju potrebno je leci, opustiti se i ne razmisljati ni ocemu, osim o muzici koju slusate.

- PROTIV STRAHA I NEMIRA: 1.- Bachove suite, 2.- Dijela Cajkovskog, 3.- Franko: Amor i Psiha
- PROTIV NESANICE: 1.- Schubertova: Ave Marija, 2.- Haendlov: Largo
- ZA OPUSTANJE I SMIRENJE: 1.- Chopinovi nokturni, 2.-
Wagnerov: Parsifal, 3.- Dvorakova: Smfonija novog svi-
jeta, 4.- Dijela Saint-Saensa
- ZA MELANHOLICNOG BOLESNIKA: 1.- Saint-Seans: Simfonija NO3 u nizem Ut, 2.- Mascagni: Poljska kavalarija,
3.- Faure: Reguem opus 48(Paredisum), 4.- Haendel: Koncert za orgulje i orkestar NO1, 5.- Wagner: Veliki mars Tannhauser, 6.- Ponchielli: Ples satima(posljednji)
7.- Beethoven: Oda radosti
- PROTIV DEPRESIJE, KLONULOSTI, BEZNADNOSTI: 1.- Mascagni: Poljska Kavallerija ili Cavallerija rusticana,
2.- Verdi: Nabucco-Zbor Robova, 3.- Wagner: Tannhauser-Veliki Mars
- ZA BOLESNIKE SIZOFRENOG TIPA: 1.- Wagner: Tannhauser-Uvertira, 2.- Mascagni: Kavalerija Intermezo, 3.- Cajkovski: Ljepotica uspavane sume
- ZA REAKTIVNU MUZIKO TERAPIJU: 1.- Beethoven: Simfonija br.5 C-Mol, 1 stavak, 2.- Schuman: 4 Simfonija D-Mol
3.- Cajkovski: Klavirski koncert B-Mol, 1 stavak
- ZA KOMUNIKATIVNU METODU MUZIKO TERAPIJE: 1.- Betho-
ven: Romansa za violinu i orkestar F-Dur, 2.- Mendelson
-Bartoldi: Violinski koncert E-Mol 2 i 3 stavak, 3.-Mocart: Serenada: Mala nocna muzika, 2 stavak
- ZA REGULATIVNU METODU MUZIKO TERAPIJE: 1.- Mocart:Klavirski kvintet A-Dur 1 stavak, 2.- Mocart: Simfonija
A-Dur, 2 stavak, 3.- Hayden: Simfonija br.100 G-Dur, 2
stavak, 4.- Beethoven: Pastoralna simfonija, 1 stavak,
5.- Mendelson-Bartoldi: Violinski koncert E-Mol, 2 st.


POSTUPAK ISCJELJIVANJA METODOM - OKRETANJA POLARITETA
------------------------------------------------------------------

U kontaktu sa oboljelom osobom provjerite dali osoba
stvarno boluje od bolesti koju je navela. Zatim izvrsite radiestezijsku dijagnostiku blokiranih cakri, stanje bioenergije, zdravstveno stanje, broj seansi, trajanje seansi u minutama i razmak izmedju seansi u danima.
Potom oboljelu osobu ispraznite i izvrsite deblokadu
blokiranih cakri. Ukoliko osoba lezi, postaviti je u
neutralni polozaj. Glava mora biti okrenuta na Sjever a noge na Jug. Po mogucnosti sa oboljelih organa odklonite svu odjecu. Kada ste sve to sacinili, tada uzmite visak i postavite ga 2-3 cm. iznad oboljelog mjesta i u sebi predajte nalog visku:
-------------------------------------------
Visak molim te okreni mi polaritet, da bi mogao izbaciti sve stetne (+) ione, zatim nanovo okreni polaritet, da ubacim pozitivne (-) ione, sve u svrhu iscjeljivanja oboljelih organa...(navedite ime organa i ime osobe).
-------------------------------------------
POSTUPAK: 1.- Visak se vrti u (-) smjeru i izbacuje (+) stetne(negativne) ione.
2.- Visak se vrti u (+) smjeru i ubacuje (-) dobre(pozitivne) ione.

Prema nekim izvorima ne smije se vrsiti okretanje polariteta na osobi koja ima problema sa krvnim sudovima, kapilarima, srcem ili kad je u pitanju skleroza. Na daljinu se takodjer moze vrsiti iscjeljivanje u do-govoru sa iscjeljiteljem u tacno zakazano vrijeme. Slika osobe treba biti cijela, a pipkalo se drzi u podrucju oboljelih organa. Osoba mora obavezno lezati u pravcu S-J. Nakon izvrsenja iscjeljivanja potrebno je isprazniti visak: visak se istrese, puhne u njega ili otare o drvo tri puta. Radiestezijsta se takodjer treba isprazniti. Radiestezijski nalazi se sa dijagrama prenesu u tabelu, time je postupak iscjeljivanja promjenom polariteta priveden kraju. TABELA-OKRETANJEM POLARITETA treba sadrzavati sljedece rublike: prioritet-organ/energetski sustav/-metoda i vrsta energije-pocetno i zavrsno stanje nakon i prije tretmana/ZS/BS/-seanse/broj/razmak izmedju/seansi/tra-janje/-seanse/1-br.seansi.../-dijagnoza/subjektivne tegobe/-ishod/nalaz, subjektivni osjecaji/.


PISANIM SVJEDOKOM OSOBE MOZEMO DOBITI NEKE OPCE INFORMACIJE.
--------------------------------------------------------------------------

Podignuti visak nad njima:
1.- Ako visak oscilira okomito na redove pisma, znaci
altruizam i vjeru u buducnost.
2.- Ako oscilira paralelno sa redovima pisma, znaci
mozda, oskudicu u idejama.
3.- Ako oscilira u elipticnom krugu, znaci nejasne ideje.
4.- Ako rotira desnohodno, znaci laz i zlobu.
5.- Ako rotira ljevohodno, znaci sklonost ka lazi, nesvjesna, priglupa, ali ne i zlobna.


SERIJSKI BROJEVI, OSNOVNI PRAVCI, BOJE I ZVUKOVI
------------------------------------------------
Svaka supstanca posjeduje serijski broj(sifru), smijer osnovnog pravca(zrake), boju i zvuk na koji najbolje odgovara. Takodjer karakteristicne su spirale, figure koje izvodi visak, promjena tezine viska i slicno. Ove karakteristike radiestezijsti trebaju pronaci sami, jer su oni individualni za svakog radiestezijstu.


PRIMJENA RADIESTEZIJE KOD UZGOJA KULTURA U POLJOPRIVREDI
-----------------------------------------------------------------------
Radiesteziju koristimo u slucaju utvrdjivanja harmoni-je izmedju biljke i zemlje, kao i izmedju biljaka, te kolicine i kvalitete gnojiva.

Uzme se saka zemlje sa mjesta gdje mislimo nesto posaditi, stavi se u bijeli papir(papir mora biti cist i gladak bez ravnih linija ili kariranih kockica).
Na 50 cm od uzorka zemlje na papir polozi se sadnica biljke ili sjeme. Visak prvo postavimo iznad zemlje i kad se pocne jako vrtjeti prebacimo ga iznad sadnice ili sjemenke biljke. Ako su okretaji zadrzali ili povecali brzinu vrtnje zemlja je dobra za uzgoj biljke, ako se vrti u suprotnom smjeru znaci da treba odustati od uzgoja ove biljke.

Ispitivanje gnojiva za uzgoj biljke vrsi se tako sto se 20-50 gr. gnojiva svake vrste postavi na bijeli papir u razmaku 10 cm. Na istom ili zasebnom papiru
drzimo uzorak biljke, visak prvo kruzi iznad biljke
te ga premjestamo po uzorcima gnojiva. Samo iznad
odgovarajuceg uzorka visak ce vrsiti usaglasenu jaku
kruznu vrtnju.
Kolicina trazenog gnojiva za odgovarajucu biljku moze se traziti putem dijagrama ili tako da se gnojivo dosipa do max. vrtnje viska. Visak gnojiva moze stetno djelovati na biljku. Raspored biljaka i njihova harmonicna veza mora se takodjer radiestezijski ispitati.
Uzorci biljaka, stabljike ili sjemena moraju biti zivi, i to u dobrom stanju, pozeljno je izvrsiti provjeru vitalnosti biljke. Nikako nesmije biti mrtva grancica biljke ili list.

Od povrca neotporni na stetno zracenje su: krastavac,
karfiol, grasak, leca i koleraba. Grahu ne smeta stetno zracenje dok paradajz jos bolje uspjeva na ozracenom mjestu.

Zdravstveno stanje jedne biljke mozemo ustanoviti na isti nacin kao i kod covjeka. Iscjeljivanje biljke i pracenje toka bolesti promjenom polariteta takodjer na isti nacin kao i kod covjeka. Prethodno je potrebno ustanoviti mjesto bolesti(stablo, grane, plod, list,
korijen), vrsta bolesti za odgovarajucu biljku kao i odgovarajuce sredstvo(pesticid) sa ostalim pojedinostima vezanim uz tretman na biljci.

Na daljinu putem fotografije posadjene kulture na odgovarajucem zemljistu, u razredjenoj smjesi(pesticida) sa vodom, radiestezijski se moze tretirati u svrhu zastite i boljeg prinosa kulture.

BIBLIOGRAFIJA:
---------------
- Dzos Mekdanel i Don Stjuart, Okultne pojave
- Stanko Jurdana, Jurdana-raslje i visak zivota, 1980.
- Boris Farkas, Radiestezija u primjeni, 1985.
- Ivana Galic, Radiestezija-zastita od stetnog zracenja
- Osman Hasanpasic, Viskom do zdravlja
- Osman Hasanpasic, Radiestezija/Bioenergija
- Zak La Maja, Medicina stanovanja, 1989.
- Chakti Gawain, Kreativna vizualizacija, 1988.
- Keith Sherwood, Umijece samoiscjeljivanja, 1986.
- Ljubisa Stojanovic, Tehnike iscjeljivanja cakrama,'89
- Nikola Cebelic, Bioenergija i zivot
- Barbara En Brenen, Ruke koje lijece
- Jasminka Puljo, Joga, 1976.
- Jurgen Thorwald, Moc i znanje drevnih lijecnika.
- Brain Inlis i Rith West, Alternativna medicina
- Medicinski leksikon
- Keith Sherwood, Cakre-kola zivota
- Z.M.Slavinski, Psihonauti unutrasnjih svjetova
- M.j.Matje, Staroegipatski mitovi
- Dragan Vicanovic, Tajne piramida
- Paul Clement Jagot, Moc volje
- Barbara Bowers, Kakva je boja vase aure
- Pierre Riffard, Rijecnik ezoterizma
- Branislav Stojanocvic, Kozmogenerator
- Uwe Stocksmeier, Udzbenik hipnoze
- Kurt Tepperwein, Visoka skola hipnoze
- Swami Prabhupada, Nauka o samospoznaji
- Vladimir Gruden, Vjezbom do srece
- Idris Sah, Orijentalna magija
- M. Scott Peck, Put kojim se redje ide.

U Rijeci, 10.05.1994. Borivoj Bukva
 
 
Napomena: Skripta je prvo ugledala svjetlo dana, sada davne 1994. godine. Tekst je u cijelosti objavljen u mojoj knjizi: RADIESTEZIJA ZA RADOZNALE,  Rijeka, 2006., a nalazi se na mnogim forumima i možete ju naći na pretraživačima. Gore izneto je bez skica i crteža kao pojašnjenja ispisa.
U Rijeci, 07.10.2008. godine              Borivoj Bukva
 
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

TRAVANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  Smijeh je, viši oblik molitve!***

  01.04.2020. 16:57h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  01.04.2020. 16:15h
 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  31.03.2020. 18:40h
 • Član iridairida

  primijetili smo...♥

  31.03.2020. 11:50h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  počela sam pisati pjesme na slikama

  28.03.2020. 14:18h
 • Član iridairida

  svima koji svraćaju na ♥

  27.03.2020. 15:38h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  27.03.2020. 14:49h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

NAPREDNI TEČAJ IZ RADIESTEZIJE II