Član simonaalba77

Upisao:

simonaalba77

OBJAVLJENO:

Koje su boje tvoji osjećaji

Koje su boje tvoji osjećaji
Brzina suvremenog života nas udaljava od naših istinskih potreba, od naših snova. Vremenom sve manje smo povezani sa sobom i svojom biti. Tonemo u krize, stresove, traume i patnju kroz ukorjenjene navike i sheme ponašanja. Treba se samo sjetiti da je (i) to moguće promijeniti. Ne mora biti lako ali je bitno da ste svjesni da je moguće.

 

Tijelo za komunikaciju koristi bol, proizvodi zvuk i priča mnoge jezike. A kako komunicira duša? Ono nesvjesno u pozadini, ponekad tako blisko da se prestrašimo i ono privremeno ode. Duša nas mami sebi  emocijama koje tako duboko potiskujemo , neki cijeli život. Bojimo se emocija, zaziremo od njih, jer smo tada tako ranjivi, izloženi. Pokušavamo verbalizirati  te emocije, ali nije lako, nema riječi kojima bi se mogle izraziti. I tako zarobljene u nama ostaju sa težnjom da ih se oslobodimo što prije.

No postoji način na koji možemo izraziti emocije. Pošto smo svi umjetnici po rođenju, možemo izraziti emocije slikama i bojama.  I to je osnovni princip art terapije, jer kao sredstvo komunikacije  i izražavanja koristi kreativni likovni proces. Art terapija je namjenjena odraslima i djeci kako bi se izrazili na svoj autentični način. Da bismo to izveli, nije potrebno biti slikar  ili umjetnik. Bitno je izraziti se spontano bojom, olovkom, drvenim bojicama  ili bilo kojim likovnim materijalom.  Dopustiti sebi da materijaliziramo vlastiti svijet mašte poput djece, u prepuštanju, oslobađanju od predrasuda.

Crtanje metodom fraktala je upravo jedan oblik art terapije. Rad na fraktalu je ujedno i rad na sebi, postajemo sami sebi terapeut. Crtanje fraktala razvija kreativnost, intuiciju, strpljenje, koncentraciju, samopouzdanje, usklađuje odnose sa drugima. Također otklanja negativna psihološka stanja. Fraktalni crtež pruža obilje podataka o pojedincu. Kroz fraktalni crtež  čovjeka vidimo u cjelosti, sa svim posebnostima i potencijalima. Nema niti jednog čovjeka koji nezna crtati zatvorenih očiju. Nema zadane forme, slobodni ste se izraziti onako kako osjećate, kakvi zaista jeste u datom trenutku.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

SNOVI

TERAPIJE

METODE

TEHNIKE

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I Ching

BRZI CHAT

Cijeli Chat

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info