Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član BhairavaDeva

Upisao:

BhairavaDeva

OBJAVLJENO:

PROČITANO

382

PUTA

OD 14.01.2018.

Konkretizovati JA - Ovdje i Sada

Konkretizovati JA - Ovdje i Sada
Imati Buđenje ili Probuđenje nije nimalo nadmoćnije od ne-imati Buđenje ili Probuđenje. Postoji jedna sitna razlika a ona je u tome što onaj koji je Budan to ZNA, a onaj koji nije NEZNA. No, ni sam privid Znanja i Neznanja je samo iluzija u igri Apsoluta a samim tim i u igri JA.
Biti na "putu JA" nije nimalo bolje od biti na nekom drugom putu. Svaki put je ispoljavanje JA Jesam ili Apsoluta. I svaki od njih služi specifičnoj vibraciji koja uči o Sebi kroz ispoljavanje na nekim određenim putevima.

Imati Buđenje ili Probuđenje nije nimalo nadmoćnije od ne-imati Buđenje ili Probuđenje. Postoji jedna sitna razlika a ona je u tome što onaj koji je Budan to ZNA, a onaj koji nije NEZNA. No, ni sam privid Znanja i Neznanja je samo iluzija u igri Apsoluta a samim tim i u igri JA.

Uvijek, al baš UVIJEK, JA je JA. Bilo ono Budno ili Uspavano.
Ne stvarajte razlike između Budnih i Uspavanih u smislu da su jedni bolji, jači, nadmoćniji od drugih.
Ne.

Iako koristimo te izraze u govoru i pisanju, to ne znači da je jedan koji nije Budan lošiji od onog koji jeste. A pošto nije lošiji nije ni bolji.
Jedina razlika je to što Budni zna odakle potiče sve i kamo sve ide. On zna da je privid samo privid i koristi ga u svoju korist. Za njega život nije pogrešan ili ispravan. On može koristiti izraze tipa: "Živjeti na svoju štetu ili u svoju korist." I unutar tih "zakona" ili Iluzije ili Privida on funkcioniše. Njegov plus jeste što i kada se uspava na trenutak ili više on uvijek lako može da se vrati iz sna i postane svestan igre.

Biti vezan za Iluziju ovog Života znači živjeti sebi na štetu. Biti svestan iluzije znači imati mogućnost da se snađete i da živite sebi na korist.
Da bi ste mogli da proći kroz ovaj život i iskoristiti mogućnosti i potencijale koje imate, morate naučiti s kojim alatima se služite i naučiti kao da se s njima služite. A to je Rad na Sebi. Raditi na Sebi ne znači prihvatati bez razumjevanja ono što vam se sviđa ili odbacivati ono što vam se ne sviđa. Raditi znači preispitati svaki segment Sebe i Svijeta kao ispoljavanja Sebe, razumjeti to i naposljetku živjeti to.

Ispravno Živjeti znači konkretizovati SEBE ili JA ovdje tako da svaki trenutak bude vama u korist, čak i onda kada tako situacija ne pokazuje ili izgleda drugačije.
Osvestiti to SEBE je prvi korak. Zato i koristite iluziju da se kroz nju ispoljite i kristališete. Kada dotaknete JA ili JA Jesam ili Apsolut, sledeći korak je da to ispoljite kroz život koji živite.
Nema tu neke mistične mudrosti ili onog što su vam servirali kao duhovnost.
Duhovnost je JA koje jeste. I Život koji živite.
Razumeti to znači BITI duhovan.
Nije duhovan onaj koji ističe jedno a zanemarije drugo, već onaj koji u oboma vidi JEDNO isto ispoljavanje u svrhu upoznavanja i spoznaje SEBE ili APSOLUTA.

Ne dijelite SEBE na razine, već to SEBE spoznajte kroz SVE RAZINE. Jer jedno te isto Sebe se ispoljava na svim razinama u Iluziji, ali kada spoznate to Sebe tada vidite da nikada nije bilo razlike niti razine u kojoj niste bili.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 27.02.2009. 10:06h

  Član umaMerlin0 Osjetiti JA nije toliki problem, mislim da se većini ljudi desi tokom života bar jednom taj osjećaj, nekima jer su radili na tome a nekima sasvim \"slučajno\", Život im to donese, počasti ih. :) Ali konkretizovati JA na ovoj materijalnoj razini i živjeti to, e pa to je najteži dio \"posla\".
 • 27.02.2009. 10:11h

  Član bhairavadevaMerlin2 Zavisi. :))) Tesko jeste, ako zelis da bude tesko. Ako zelis da se vezes sa svoje procese, svoj um, svoje zelje, misli, emocije.. onda jeste. Ako zelis JA i ako si ga osjetila na pravi nacin, onda skuzis da nista drugo nije vrijedno i ekstaticno kao JA Svijest. I onda uopste nije tesko. Pitanje je odluke. ;)
 • 27.02.2009. 15:18h

  Član nedaMerlin0 Reci da osjetiti nije problem, ne leži , jer problem je sam taj stav misoa da nije problem. A ako se ljudima to i dešava tokom života, ne vrijedi jer su nesvjesni sebe. Zato s epitaj kome se to dogodilo???? Kojim ljudima??? JA se treba dogoditi Sebi (JA), a kad se dogodi konkretizacija ce ici kako treba jer si Sebe osjetila /osjetio.
 • 27.02.2009. 17:38h

  Član borivojMerlin3 BHARIRAVA DEVA, borivoj 27.02.2009 17:37 h hvala te bože.... svi komentari od danas... stvar se popravlja... NAKON POČETNOG UDARA PO BHARIRAVA DEVI, sad smo se malčice korigirali... tako vas volim... pozdrav prijatelju i drž mi se. :-))) boro
 • 28.02.2009. 01:02h

  Član umaMerlin0 A mozda je jos veci problem stav da je nesto problem? Nemam se sta pitati kome se to dogodilo ili kojim ljudima, jer se moze dogoditi svakome, osim onima koji misle da je problem osjetiti svoje JA. Jer ta misao je prepreka do JA. Borivoje a ko je udario po Bhairavi?
 • 28.02.2009. 07:11h

  Član borivojMerlin3 uma, - moja pokojna strina je udarila... pogledaj tekst kojeg sam ja objavio, potom pogledaj isti tekst bhairave dan kasnije... ne budi blesava...
 • 28.02.2009. 07:14h

  Član borivojMerlin3

  KOMENTATORIMA...

  KOMENTATORIMA.... borivoj 28.02.2009 06:50 h KOMENTATORI, MOLIM KOREKCIJU U PONAŠANJU borivoj 27.02.2009 17:44 h USLIJEDILA JE PROMJENA, U SKLADU TOGA I PONAŠAJTE SE. ONO ŠTO STE SASULI, TO I POLIŽITE JER VJETAR PUŠE SA DRUGE STRANE... BHARIRAVA DEVA, borivoj 27.02.2009 17:37 h hvala te bože.... svi komentari od danas... stvar se popravlja... NAKON POČETNOG UDARA PO BHARIRAVA DEVI, sad smo se malčice korigirali... tako vas volim... pozdrav prijatelju i drž mi se. :-))) --------------- boro - sirena 27.02.2009 18:09 h Mogla bi napisati komentar -ali neću ..mogla bih i komentirati koji komentar ..ali to se još manje isplati..tolika gužva..samo to mogu reći ..oko jedne metode koja nemože bit jednostavnija nego što jest..te one metoda uma koja je slijedi ..sučeljavanje različitih stajališta ..osporavanje..sudaranje ..razdvajanje..i anihilacija..uvijek je tako..Početak i kraj svake tehnike je- ljubav i SVAKE METODE KOJA IZ TOGA PROIZLAZI ..I OBJAŠNJENJA..ISTO TAKO..A HUMOR JE UVIJEK NAJBOLJI..JER TO ZNAČI DA SI PREVAZIŠAO I SEBE I TU METODU I POSTAO KRALJ SVIH METODA ..LJUBAVI.. POZDRAVI SVIMA.. ----------- sirena 27.02.2009 18:32 h U svakom slučaju..Hvala vam što postojite ..svi vi koje ovdje srećem ..ništa nebi mijenjala na ikome ..SAVRŠENI STE TAKVI KAKVI JESTE..puse ----------------- Kaja 27.02.2009 18:41 h Da ne mudrujem .... kopiram u potpunosti Sirenu .... U svakom slučaju..Hvala vam što postojite ..svi vi koje ovdje srećem ..ništa nebi mijenjala na ikome ..SAVRŠENI STE TAKVI KAKVI JESTE..puse ..... jedino nadomećem .....ako uživate u sebi ...UŽIVAJTE .... Puse svima ! ----------------------- \" ... A HUMOR JE UVIJEK NAJBOLJI..JER TO ZNAČI DA SI PREVAZIŠAO I SEBE I TU METODU I POSTAO KRALJ SVIH METODA ..LJUBAVI.. POZDRAVI SVIMA.. \" - SIRENA BHAIRAVA DEVA - TEBI POZDRAV! LJUBIM SIRENU, puseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... --------- iz indijanske mudrosti... borivoj 28.02.2009 06:58 h 2. Budi tolerantan prema onima koji su se izgubili na putu. Neznanje, ljutnja, ljubomora i pohlepa izlaze iz izgubljenih duša. Moli se za to da pronađu vodstvo. -------------------- neće ti nikada pronaći vodstvo... nema šanse... garant...
 • 28.02.2009. 11:36h

  Član umaMerlin0 uma, - moja pokojna strina je udarila... :) E ovo me je nasmijalo, hvala.
 • 02.03.2009. 10:54h

  Član emilioMerlin2 \"Ako zelis JA i ako si ga osjetila na pravi nacin, onda skuzis da nista drugo nije vrijedno i ekstaticno kao JA Svijest. I onda uopste nije tesko.\" Smijeh je dobar ali on je uglavnom jednostran.To je kao kad sat zazvoni jer neko podesi kad če zvoniti a podešavanje se usklađuje i pusamaa na primjer. Ali kad se govori o pravom načinu onda bi se moglo postaviti jedno generalno pitanje:zašto ima toliko mnogo sudaca naspram jednom Sudcu? Zašto postoji taj nesrazmijer između onih koji govore o znanju i onih koji doista Znaju? Sigurno da nije teško ako se uspije uhvatiti ona druga strana jer kao što je i rečeno ono što nas zarobljava to nas može i osloboditi.Ali ja mislim da se tu ipak radi o usmijerenju koje je u slučaju sudaca autodestruktivno a u slučaju Sudca afirmativno. Dakle svako bi si mogao postaviti pitanje šta ga to spriječava,sputava da na primjer ne može opažati kao jedan Toll?On je dao uputstva i to malo univerzalnija zbog širine zahvata,ali po meni ako je neko zaista čistunac on bi ga trebao automatski usisati na drugu stranu.Toll bi prepoznao Tolla! Zašto čemo svi rađe zagristi laž nego Istinu? Pa zato jer je laž u nama dominantna. Postoji film Gorki mijesec sa mislim P.Coyote u g.u,ali to je sitnica naspram Gorkom Medu odnosno nečemu kad neznaš dali da se smiješ ili plačeš istovremeno.
 • 02.03.2009. 11:45h

  Član kajaMerlin5 Kad postanemo svjesni TKO SMO I KOJE SU NAM MOGUĆNOSTI date u nasljeđe ..... kad shvatimo da smo mi PO IZVORNOM TVORCU SVEMOGUĆA LJUBAV i da u ovoj razini SAMO IGRAMO IGRU postaje sve lagano. Tada izabiremo IGRU koju želimo igrati. Na nama je da uzmognemo pronači i komponente koje možemo koristiti u toj igri. One su nam svima na raspolaganju ali MORAMO IH SVAKI OSOBNO OTKRITI I NAUČITI KORISTITI. Mi JESMO SVEMOGUĆA BIĆA .... i bilo bi žalosno da se igramo igračkama iz dječjeg vrtića, kad nam je na raspolaganju ALAT kojim možemo POMICATI SVJETOVE ..... ali, jedno NIKADA NEMOŽEMO činiti u tom globalu, IGRATI SE SAMI NA SVOJU RUKU BEZ TVORCA SVEGA U JEDNOTI POSTOJANJA.
 • 04.03.2009. 20:29h

  Član nedaMerlin0 \"JA\" je i iza igara, iza tvorca, iza svega, nabrajnja, analize i iza jednote i postojanja. \"JA\" je prije svega toga.

SADRŽAJ UPISAO

Član BhairavaDevaMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana bhairavadeva dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  sama ce se ona srusiti...:)))....

  29.11.2020. 21:22h
 • Član iridairida

  Što vi ovdje radite, rušite državu?

  29.11.2020. 19:46h
 • Član DeVeTDeVeT

  Plenky je izoliran u potkrovlju stana...mozda bi bilo dobro da tamo ostane... za stalno...:)))

  29.11.2020. 17:59h
 • Član bglavacbglavac

  za njih postoji drugo cjepivo, a za raju smrtonosno cjepivo s opuštajučim djelovanjem da baš ne bude odmah. Lp

  29.11.2020. 07:51h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Samo je neobično što svi ti političari koji navodno imaju Koronu, nemaju nikakvih simptoma, nijedan ne leži u bolnici i svi vrlo brzo i sigurno prebole Koronu.

  28.11.2020. 21:06h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Zato sve više političara "ima" Koronu.

  28.11.2020. 21:04h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Političari su skontali - ako kažu (slažu) da su se cijepili, onda ne moraju da se vakcinišu, jer su "razvili antitjela na Koronu.

  28.11.2020. 21:03h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info