Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član arelena

Upisao:

arelena

OBJAVLJENO:

PROČITANO

8321

PUTA

OD 14.01.2018.

POLUDRAGO KAMENJE

POLUDRAGO KAMENJE

POLUDRAGO KAMENJE

AHAT  Fino vlaknast agregat kremena iz skupine kalcedona. Dolazi u plavoj, smeđoj,  crvenoj, sivoj i žutoj boji. Djeluje na probleme sa želucem, neurozu i krvni pritisak.  Pomaže kod liječenja virusnih oboljenja i alergijskih bolesti. Odstranjuje otrove,  krijepi mjehur, crvena krvna zrnca, epilepsija, koža, prostata, bubrezi, tumor,  probava. Prugasti ahat ljekovito djeluje protiv reumatskih oboljenja koljena, bedra,  skočnih zglobova, ramena, laktova, ruku, prstiju na rukama i stopalima, te  kralježnice. Zeleni ahat je pogodan za nošenje kod oštećenja meniskusa, te upala  koljena, sportskih povreda, uganućima, iščašenjima itd. Plavi ahat vrlo dobar za  iscjeljivanje ogrebotina, opeklina i kožnih ozljeda - čisti i štiti ranu, te potiče proces  iscjeljivanja. Ovisno o boji djeluje na više čakri.

Psiha: štiti od negativnih zračenja iz okoline i drugih ljudi, depresija, letargija.

 

AHAT MIRA - BIJELI AHAT Bijeli ahat ima snažno djelovanje na intuiciju. Jaka je zaštita od zloćudnih  melanoma - raka kože. Zaštita za nježnu dječju kožu i za Ijude sa puno  pigmentacije i madeža. Ahat mira djeluje na smanjivanje osjetljivosti kože na  svjetlost, te čini kožu otpornijom. Ovaj kamen iscjeljuje rak kože u ranom stadiju i  zbog toga bi ga trebali nositi svi Ijudi kao zaštitu tokom Ijeta a osobito djeca. Uz to  ahat mira regulira hormonalne poremećaje koji kod žena uzrokuju prekomjeran  rast kose i dlakavost.

AKVAMARIN  Svijetlo modre i svijetlo zelene boje, prozirni kamen.

Stari Grci su ovaj kamen štovali kao simbol čistoće, ljubavi i u svrhu zaštite bračne  sreće. Akvamarin posebice iscjeljuje bolesti dišnih putova, kao bronhitis, astmu,  plućne bolesti i bolove grla i glasnica - pripremite vruću vodu od akvamarina s  kamilicom i limunom. Voda od akvamarina čisti kožu od akni i prišteva.

Učinak na ruke, oči, protok krvi, bijela krvna zrnca, srce, sklonost srčanom  infarktu, imunološki sustav, čeljust, kosti, jetru, čir na želucu, slezenu, vrat,  bubrege, živce, timus, kralježnicu.

Psiha: Djeluje smirujuće na živce i srce, ublažuje depresije ,regulira emocije, daje  samopouzdanje i stabilnost karakteru. Izvanredan za meditaciju. Dovodi u  ravnotežu energije grlene i srčane čakre i solarnog pleksusa.

U braku i partnerskom odnosu akvamarin je kamen koji Ijubav jača i produbljuje i  u najtežim razdobljima.

 

AMETIST ljubičasti kristal koji koristi za jačanje endokrinog i imunološkog sistema u organizmu. Snažan je čistač krvi i energizator. Pomaže kod mentalnih poremećaja. Pročišćavać i regenerator na svim razinama svijesti. Transformira ljubičastim zrakama osobne energije na najviše i najrafiniranije razine vašeg osobnog potencijala. Pomaže protiv migrene i stresom uvjetovanih napetosti. Pod jastukom ametist donosi miran san i štiti od noćnih mora. Aktivira vezivno tkivo i pomaže koži u boljoj pohrani vlažnosti. Koža tako postaje otpornija na obofjenja i do u duboku starost ostaje podatnija i mekša. Voda ametista ne njeguje samo kožu, nego pročišćava i žlijezde i pore od začepljenja, pa je možemo koristiti kao tonik u kozmetičke svrhe. Ametist djeluje na oči, dijabetes, epilepsiju, slijepilo za boje, masno tkivo, hormone, glavobolju, čir na želucu, timus.

Treće oko i krunska čakra.

Psiha: Poboljšava koncentraciju, djeluje umirujuće na srce i živce, smanjuje strast, nesanicu, a jača samopoštovanje. U meditaciji jača intuitivne sposobnosti i vidovitost. Zaštićuje od lažnih prijatelja koji se jednostavno više ne pojavljuju.

 

AVENTURIN sivozeleni zrnati agregat kremena. Nošenjem na koži ~iscjeljuje kožne alergije, akne i prišteve. Ublažuje opadanje kose, cvjetanje kose, prhut i osip, a jača i lomnu kosu. Voda od aventurina dobra je za smirenje očiju kod prenaprezanja. Kao dodatak kupkama iscjeljuje bolove u ledima. Ljekovita svojstva: alergije, oči, koža, živci, mišići, psihosomatska oboljenja, timus, srce. U kombinaciji sa gorskim kristalom iscjeljuje alergije. Aventurin - kamen sunca ima svojstvo jačanja potencije. Čaj sa kamenom aventurina ublažuje i liječi bolesti crijeva i čireve dvanaesterca koji se ponekad vuku godinama, a potiče i probavu. Ublažuje kronične upale debelog crijeva i s njom povezane probadajuće bolove ili proljev. Probavne smetnje, vjetrove i čestu začepljenost takoder ublažuje i iscjeljuje.

Psiha: Aventurin ublažuje psihosomatske smetnje i strahove , posebno one koji potječu iz prvih sedam godina života. Podržava neovisnost, veselje, humor i vedrinu, a negativnu snagu pretvara u pozitivan stav prema životu. Programira se za rast blagostanja i novac.

Pomaže u zadržavanju pravih prijatelja u vjernom prijateljstvu.

 

CITRIN, Ovaj je kamen vrlo pogodan za pripremanje eliksira, kupke i mineralne vode. Citrin još bolje razvija svoja svojstva u kombinaciji sa drugim kristalima i Ijekovitim travama. Podržava izmjenu tvari u organizmu, a izmjena tvari je temelj svih životnih procesa. Vrlo dobar za probavu, stolicu, djeluje na dijabetes, bubrege, crijeva, jetru, mjehur, probavne organe. Regenerira kod opekotina, srčano tkivo, krvne žile, jača imunitet, mišiće, pospješuje probavu, smanjuje temperaturu. Čisti otrove iz organizma, povećava iscjetjujuće energije. Smanjuje destruktivne sklonosti.

Psiha: smanjuje ljubomoru, jača naklonost, vedrinu, samopouzdanje.

Čakra: solarni pleksus. Citrin je kamen zlatno - žute boje koji vrlo nježno prodire u naš organizam. U meditaciji to je kamen koji donosi svjetlost i veću mjeru zadovoljstva i ravnoteže.

 

GORSKI KRISTAL, prozirni kvarcni kristal, takoder poznat kao gorski kristal jedan je od najsvetijih kamenova, ako ne i najsvetiji od svih. Koristili su ga mnogi narodi kroz povijest. Rimljani su vjerovali da u gorskom kristalu borave bogovi koji će im podariti mudrost, hrabrost i vjernost u ljubavi. Indijanci su svojoj novorodenčadi stavljali gorski kristal u kolijevku. U meditaciji s gorskim kristalom mnogi su se nadali prosvijetljenju. Ponekad je čišći i prozirniji od vode. Predmeti se mogu vidjeti tako jasno kroza nj kao u ogledalu. Oni hvataju svjetlost i reflektiraju je u prekrasne duge. Gorskom se kristalu pored intuitivnih i duhovnih moći na Ijude pripisuju i

snažna ljekovita svojstva. Pogodan je kao kamen usklađenja za svo ljekovito kamenje i zbog svojih snažnih a istodobno nježnih vibracija prodire do velikog broja organa. Njegova posebna ljekovita svojstva leže u preventivnom, pročišćavajućem i ljekovitom djelovanju na žile, krvne posude i koronarne arterije. Koristi se za liječenje različitih bolesti i čišćenje svih čakri, a uravnotežuje energije u organizmu. Djeluje na oči, mrenu, krvna zrnca, krvarenja, crijeva, žlijezde, masno tkivo, srce, hormone, protok krvi, pluća, limfu, leukemiju, nervni sistem, probavu, vitalnost. Stimulira funkcije mozga i pojačava koncentraciju. Na svim razinama cijelim spektrom energija djeluje na svjesnost. Otklanja negativnosti iz energetskog polja u okolini i to ga čini nenadmašnim za zaštitu prostora od štetnih zračenja.

Psiha: dovodi u ravnotežu, uklanja emocionalne blokade, povećava senzibilnost, sigurnost.. Izvanredan za meditaciju. Povećava potencijal unutarnjih sposobnosti za komunikaciju sa višim JA i duhovnim vodstvom.

 

HEMATIT I RIUŽA HEMATITA, Kamen srebrno-sive boje prekrasnog svilenog sjaja. Ima pozitivno djelovanje na protok krvi pa povećava imunitet i pomaže kod bolesti krvi, slabokrvnosti i leukemije; očiju, pluća, jetra, slezene, bubrega, opekotina. Regulira krvni tlak i strukturu stanica. Kod proširenih vena, zastoja krvi i smetnji sa cirkulacijom krvi hematit ima neprocjenjiv učinak.

Krvarenja i krvave rane brzo zacjeljuju bez ožiljaka a izljevi krvi brže nestaju. Hematit, a posebno ruže hematita vrlo dobro pomažu kod menstrualnih tegoba i hormonalnih poremećaja. Ruže hematita nošene oko vrata ublažuju hormonalno i duševno uvjetovane smetnje i bolne menstruacije.

Voda hematita ujutro, natašte ne potiče samo cjelokupni optok krvi i limfni sustav, nego je i darivatelj željeza koji tijelu dovodi željezo u posebno dobro probavljivom obliku. Vitalnost, svježina i mladenački izgled samo su simptomi koje možete postići hematitom, ružama hematita i vodom hematita.

Izbacuje otrove i štetne tvari iz organizma, a čuva nas i od zračenja iz okoline. Psiha: Poklanja nam više spontanosti i životnu radost, jača osobnu privlačnost, optimizam, volju, hrabrost a smanjuje egoizam i histerije. Štiti od negativnih energija drugih ljudi, a u snovima upozorava na nadolazeće opasnosti.

 

JASPIS u raznim bojama, tamne narančaste, crvene i šaren. Crveni jaspis bio je jedan od najvrednijih dragulja antičkog doba. Stari Grci su vjerovali kako jaspis svom vlasniku podaruje unutarnji sklad i sretan brak. Žene su nošenjem jaspisa na grudima bivale oslobo8ene tipičnih ženskih tegoba, a i skladnoj trudnoći bio je na  taj način otvoren put. Jaspis u nama budi životnu radost, unosi svjetlost i toplinu u  našu dušu i podaruje nam šarm. Vrlo snažan kamen koji bi svatko trebao imati u  svojoj kući. Zaustavlja krvarenje i zacjeljuje rane. Kod krvarenja iz nosa dobro ga  je staviti na čelo. Ljekovito djeluje na mjehur, žuč, hormone, imunitet, jetru,  probavu, dijabetes, jača vitalnost.

Vrlo dobar za mršavljenje - eliksir treba pripremiti od jaspisa, magnezita i gorskog  kristala. Ovaj eliksir trebalo bi piti kroz nekoliko tjedana prije svakog obroka.

U trudnoći crveni jaspis ublažuje mučnine i djeluje protiv čestog povraćanja.  Budućoj majci osigurava skladnu trudnoću i duboku ljubav prema bebi koja raste u  njoj. Štiti od mentalnih poremećaja i malformacija. Kod žena potiče redovit tijek  menstruacije i aktivira reprodukcijske organe oba spola.

Psiha: Oslobađa nas od blokada i utjecaja drugih Ijudi. Postižemo visok stupanj  unutarnjeg sklada, razumijevanje, senzibilitet koji se neprestano odražavaju na  veće zadovoljstvo i razumijevanje u braku, prijateljstvu i na radnome mjestu.

KALCEDON  siv, svijetlo do golublje modar. Tibetanci su ovaj kamen uspoređivali s ljepotom  lotosovog cvijeta koji štiti od slabosti, nezadovoljstva i potištenosti.

Kalcedon pomaže kod povišene tjelesne temperature, gnojnih rana i proširenih  vena, a svojim djelovanjem na koštanu srž upravlja i stvaranjem crvenih krvnih  zrnaca. Ublažava leukemiju. Posebno pomaže kod bolesti ždrijela, grla i grkljana.  Ublažava bolove nakon operacije krajnika te potiče čist, mek i topao glas. Štiti od  govornih mana i mucanja. Pjevače i govornike kalcedon nošen oko vrata štiti od  prenadraženosti glasnica i gubitka glasa. Iscjeljuje promuklost, grebanje u grlu,  nateknuća grkljana, jaki suhi kašalj i bronhitis. Djeluje na oči, ovapnjenje krvnih  žila, žuč, kožu, srce, krvni pritisak, pluća, slezenu, trudnoću, dojenje. Potiče  samoiscjeljujuće sposobnosti, podaruje dubok san.

U kombinaciji s gorskim kristalom kalcedon olakšava tegobe u klimakteriju.

Eliksir od kalcedona i gorskog kristala napravljen preko noći i uziman natašte  ujutro štiti od oboljenja u donjem dijelu trbuha, ovapnjenja arterija i bolesti pluća.  Istovremeno podaruje mekšu i zdraviju kožu.

Čakre: grlena i čeona.

Psiha: depresije, noćne more, osjetljivost, sigurnost

 

KARNEOL  Egipćani su ovaj kamen uvijek nosili kao kamen obnavljanja i vjernosti. Svojom  bojom podsjeća na zalazak sunca pa je već kod starih Grka predstavljao simbol  sunca koje se vraća. Karneol je prozirni kristal narančasto-crvene boje. Posebno  pomaže kod bolesti zastoja krvi. Snižava razinu šećera u krvi, obnavlja krvna  zrnca, okrepljuje cijelo tijelo, čisti kod trovanja krvi, jača krvne žile, crijeva, čireve,  kožu, pluća, ublažava bolne menstruacije, zaustavlja krvarenje iz nosa, jača  bubrege, djeluje na reumu, spolne organe, paradentozu, pothranjenost, probavu.  Prištevi, lišajevi i starosne bore se mogu ublažiti i iscijeliti karneolom. Svojim  Ijekovitim svojstvima na krv rasterećuje srce tako što krv elastičnije kola žilama.  Srčani mišić ne mora vršiti toliki pritisak kako bi cjelokupni organizam opskrbio s  dovoljno krvi. Srce se na taj način više štedi a krvni tlak se ipak drži konstantnim.

Karneol regulira prenizak i previsok tlak. Pročišćava krv i to tako što jača i  podržava slezenu.

Voda karneola pomaže kod paradentoze i krvarenja desni te štiti od lošeg zadaha.  Psiha: Karneol jačajući prodire u potrebe našeg srca te nam pomaže doći do  pravilnih odluka u Ijubavi i partnerskom odnosu.

 

LAPIS LAZULI, Predanja o lapis lazuliju sežu u daleku prošlost čovječanstva. Iskopine u  najstarijem gradu u povijesti čovječanstva u Uru dokazuju da se lapis lazuli već  oko 5000 godina p.n.e. koristio za nakit i ogrlice. S primjesama piritnih zrnaca  lapis lazuli nalikuje zvjezdanom noćnom nebu. Grci, Rimljani i Indijanci su vjerovali  da je lapis lazuli nebeski kamen koji Ijudima donosi mir, mudrost i Ijubav. Lapis  lazuli su sve kulture štovale kao kamen prijateljstva, koji potiče meduljudske  odnose, podiže samopouzdanje i njeguje istinsko prijateljstvo.

Lapis lazuli u vrlo jakim vibracijama prodire u naš organizam. To je indigo plavi  kamen sa umirujućim Ijekovitim djelovanjem na oči, alergije, visoki krvni pritisak,  krvarenje, bronhitis, odstranjuje otrove iz tijela, kožne bolesti, pomaže kod uboda  insekata, protoka krvi, glavobolja, grlobolja, jača pluća, limfu, slezenu , živce,  štitnjaču, kosti, timus. Ogrlice od lapis lazulija štite od kompjutorskih zračenja i  drugih zračenja iz okoline. ,

Psiha: Oslobada u nama skrivene pozitivne snage razgradnjom blokada, strahova  i predrasuda. Stječemo samopouzdanje i spoznajemo da su partnerski odnos i  prijateljstvo najvrednija dobra koja posjedujemo i koja bi trebali njegovati jednako  kao i zdravlje. Na duhovnoj razini lapis lazuli intuitivno oživljava i potiče  koncentraciju. Čini nas optimističnim i pozitivnim a istovremeno podaruje  maštovitost.

 www.apstraktno.com

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U PROSINCU...

PROSINAC...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Pokušao sam ponovo da sve upišem i dodam teksta i slika, ali ponovo isto - članak ode u objave.

  27.11.2022. 14:34h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Uf...ne znam šta se dešava...članak koji sam pisao, sam se prebaci na objavu.

  27.11.2022. 14:33h
 • Član bglavacbglavac

  DANAS JE DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA - bilo bi lijepo da svatko izmoli jednu molitvu za za stradale u domovinskom ratu!

  18.11.2022. 09:10h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Otpozdrav...

  17.11.2022. 19:53h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav....

  17.11.2022. 19:36h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  ♥♪♫♫♪♥❤️ ☕ ☕♥

  10.11.2022. 12:10h
 • Član vanessavanessa

  dobro veće netko reće, pa uteće....JA sam,ta bjegunica♥♪♫♫♪♥❤️ ☕ ☕

  05.11.2022. 16:51h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

SEDAM DRAGIH KAMENOVA POLUDRAGO KAMENJE 2 dio