Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2580

PUTA

OD 14.01.2018.

Mudre - yoga položaji za ruke

Mudre - yoga položaji za ruke
Znakovi ruku temelj su svih komunikacija.

joga položaji za rukeMudra na sanskrtu znači poseban, strogo određen položaj prsti i ruku. Predstavlja jedan od sistema drevne indijske medicine. Mudre su dostupne svakome, mogu se raditi prema prilici i potrebi, u šetnji, na sastanku, dok se odmarate...

U svim kulturama urođeni su određeni položaji ruku – jezik ruku. Koristimo ga i danas. Svi znamo da stisak ruku dviju osoba znači prijateljstvo, mir i pozdrav. Pljesak ruku znak je odobravanja, podrške. Upereni kažiprst upozorava i pokazuje na nešto, podignuta ruka sa otvorenim dlanom znak je da trebate stati....

Indijanci su najpoznatiji po komunikaciji rukama. Prvi doseljenici u Ameriku su smatrali da Indijanci zapravo ne znaju komunicirati riječima, no oni su iz nepovjerenja i opreza prema došljacima rabili komujnikaciju rukama,koju doseljenici nisu razumjeli. Ključnu ulogu su upravo oni odigrali u radu na komunikaciji sa djecom oštećenoga sluha.Znakovi ruku temelj su svih komunikacija.

 na sanskrtu znači poseban, strogo određen položaj prsti i ruku. Predstavlja jedan od sistema drevne indijske medicine. Mudre su dostupne svakome, mogu se raditi prema prilici i potrebi, u šetnji, na sastanku, dok se odmarate...Djelovanje mudri je povezano sa mnogo čime, ali prije svega djeluju na energetske tokove u našem organizmu. Poznato je da čovjek ima energetske kanale, a svaka bolest utječe na karakteristike povezane s dobivanjem i otpuštanjem energije u našem organizmzu. To su složeni procesi, no svatko može zapamntiti i koristiti osnovne “dijelove” za preraspodjelu energetskih tokova u tijelu koje nam omogućuju MUDRE.

Ruke i prsti imaju svoje posebno i različito značenje. Svaki prst odgovara energiji različitog dijela tijela i energiji sunčevog sustava.

Na desnu ruku utječe Sunce i označava mušku stranu prirode. Ta je ruka primatelj pozitivnih moći, a lijeva je davatelj tih moći. Lijeva ruka je pod Mječevom upavom i predstavlja ženski dio prirode. Ovo se odražava i na položaj ruku u mudrama, jer svaki je prst povezan s posebnom sposobnošću, te načinom na koji utječe na život.

PALAC simbolizira Boga. Povezan je sa Marsom i označava snagu volje, logiku, ljubav, ego. Kut pod kojim se nalazi u opuštenom položaju u odnosu na ostali dio ruke pokazuje karakter. Kut od 90 stupnjeva označava velikodušnu osobu, koja ima dobro srce i spremna na davanje. Kut od 60 stupnjeva daje logičan i racionalan karakter, a kut od 30 stupnjeva upućuje na osjetljivu i sumnjičavu osobu. Osoba sa dugim i jakim palcem ima jaku osobnost, snagu volje i mogućnost da mijenja vlastitu sudbinu.

KAŽIPRST njime upravlja Jupiter i predstavlja znanje, mudrost, osjećaj moći i povjerenja u sebe.

SREDNJI PRST je pod utjecajem Saturna i tu je strpljenje i kontrola emocija. Ovaj prst ima uravnotežujući utjecaj u životu.

PRSTENJAK je upućen na utjecaj Sunca i oznčava vitalnost, energiju i zdravlje. Odnosi se na osjećaj povezanosti s obitelji i osjećaje vezane za srce.

MALI PRST je Merkurov predstavnik koji vlada komunikacijama, kreacijom, vrednovanjem ljepote i postizanjem unutarnjeg mira.

Vrhovi prstiju mogu pokazati različite osobine. Zašiljeni vrhovi su česti kod samostalnih i aktivnih osoba, ovalni vrh prsta naći će se kod impulzivene osobe kojoj treba motivacija, a kvadratični vrhovi prstiju pokazuju praktičnu i logičnu osobu.

Mudre se mogu koristiti svakodnevno ali najviše 45 minuta u toku 24 sata. Mogu se raditi 5, 10 ili 15 minuta više puta dnevno, prema potrebi. Mogu se raditi tijekom dana različit mudre, ali opet treba voditi računa da je ukupan rad sa mudrama 45 minuta dnevno.

Neke mudre možete raditi potpuno neupadljivo prije neke važnije odluke ili ispita, dovoljno je nekoliko mirnih minuta.

Želite li potaknuti isjeljenje dijela tijela ili neke životne situacije, morate odrediti “kuru” koju ćete prakticirati određeni broj dana.

Najbolji program prakticiranja mudri je tzv. ZLATNE TRI MUDRE, što znači da u “paketu” radimo svakodnevno tri mudre. Najprije odradimo mudru koja će pomoći da se nečega riješimo, zatim radimo mudru koja koja donosi promjene, isjecjeljenje, stavlja nešto u pokret i donosi rješenje. treća mudra pomaže da neđete i postignete novo, nađete rješenje za onakva događanja kakva želite da se dogode u budućnosti (mudre birate sukladno svojim problemima i željama).

Najbolje je prakticirati MUDRU tako da sjednete u udoban položaj, sa nogama u ravnini sa podom, da lagano i ritmičku duboko udišete i izdišete sa kraćim pauzama između udaha i izdaha.

Ponekad ćete se naći u situaciji da se niste u mogućnosti opustiti, moguće da ćete se naći na nekom skupu, na ulici i sl. Ovisno o prilici, mudre se mogu raditi u šetnji, na sastanku, dok gledate program na televiziji. Vježbe radite mirno, bez napetosti mišića.

Prakticiranje mudri donosi olakšanje već prvi dan, a neke donose olakšanje trenutno. Za icjeljenje neke bolesti ili težeg problema treba dulje vrijeme prakticirati mudre.

Kada radimo bilo koju mudru, dobro je misli usmjeriti na onaj zdravstveni problem ili situciju za koju radimo mudru. Ako je u pitanju bolest dobro je zamisliti da ste zdravi. Ako želite ispuniti neku želju ili riješiti kakav prolem treba misli uputiti u tom smjeru.

Ako niste u mogućnoti naći mirno mjesto, opustiti se, složite prste u MUDRU, djelovati će.

1. MUDRA materijalizira naše želje, novac, posao......
Sastavite jagodice palca, kažiprsta i srednjeg prsta, prstenjak i male prste svinite prema dlanu. Ruke držite u visini grudi i neka budu udaljene od tijela barem nekoliko centimenara.Ovu mudru prakticirajte 3 puta dnevno po 5 do 15 minuta 7 dana zaredom. Pri tom razmišljajte onu situaciju u kojoj se želite naći.

2. MUDRA PROTIV STRESA
Prakticirajte je 5 do 7 minuta dnevno. Ruke stavite u položaj kao na slici. Zamislite da imate slobodno vrijeme i kako bi ga najbolje iskoristili. Pustite mašti na volju da kreira sliku mjesta, vremana i osoba sa kojima biste voljeli podijeliti lijepe trenutke.

 

3. MUDRA PROTIV UNUTARNJE NAPETOSTI
Ruke i prste stavite u položaj kao na slici. Zamislite da sjedite na obali mora i uživate gledajući i slušajući valove kako ritmički dolaze i dlaze, odnose vaš nemir i donose mir i opuštenost.

4. MUDRA ZA IMUNITET
Ruke i prste položite kao na slici.Opustite se i zamislite da je vaše tijelo obasjano svjetlošću koja šalje iscjeljujuću energiju kroz vas. Prakticiranjem ove mudre u potpunosti ćete obnoviti imunitet.

5. MUDRA PROTIV BJESA I LJUTNJE
Ruke i prste složite kao na slici.Opustite se onoliko koliko se možete u trenucima ljutnje i zamislite da stojite po ledenim tušem. Za vrlo ratko vrijeme osjetiti ćete kako je sva ljutnja nestala.

6. MUDRA ZA JAČANJE PAMĆENJA (SJEĆANJA, USPOMENE) Prsti ruku neka budu kao na slici. Opuste se, dišite ritmički i u sebi ponovite više puta : pamtim ono što je za mene važno. Pomoći će vam da se prisjetite događaja koji su u nekom trenutku bitni. To može biti neko potisnuto sjećanje ili lekcija koju ste davno učili pa zaboravili. Pomoći će vam da nađete zagubljene stvari i sl.

7. MUDRA ZA UČENJE Ovu mudru bi trebalo raditi u kombinaciji sa prethodnom, tako da radite nekoliko minuta jednu a onda odmah nastavite raditi drugu. Komibiniranjem ovih dviju mudri lakše ćete se sjećati onoga što ste već naučili i lakše ćete svladati ono što još trebate naučiti i upamtiti.

8. MUDRA ZA JASNOĆU Kad god se nađete u dvojbama ili problemima, ova će mudra pomoći da vidite bit problema i da lakše nađete njegovo rješenje.

9. MUDRA ZA SVE SVRHE
Ova mudra djeluje na sve meridijane koji prolaze kraoz tijelo a čiji je početak u pravilu u prstima. Možete ke klombinirati sa mudrom za imunitet ili bilo kojom drugom gdje vam se čini da jedna mudra nije dovoljna za vaš problem.

10. MUDRA “SPAŠAVANJE ŽIVOTA” Prva je pomoć kod srčanih problema. Vrlo je učinkovita kod: boli u srcu, srčanog napada, lupanja srca, kod ifarkta miokarda. Mudru prakticirajte čim osjetite tegobu, radite je sa obje ruke kao na slici: kažiprst savinite tako da dodirne jagodicom podnožje palca. Jagodice srednje prsta i prstenjak spojimo sa jagodicom palca, a mali prst ostavite ravan. Donosi brzo olakšanje i učinkovita je kod srčanih problema kao da ste uzeli nitroglicerin.Ako je odmah upotrijebite može uistinu spasiti život.

11. MUDRA PROTIV VISOKOG TLAKA
Ova mudra će pomoći i kod nesanice, kod prekomjerne pospanosti. Uklanja emocionalnu napetost, brigu i nemir, žalost, tugu i depresiju. Poboljšava proces razmišljanja, aktivira memoriju. Svatko od nas želi zauvijek želi izgledati mlado i zdravo. Prirodni proces starenja malo će usporiti zdrav stil života ali pravi recept protiv starenja je zdravo stanje uma. Upravo ova mudra pomaže da očistite sve nečistoće u svom sustavu, obrnete proces starenja i naučite uživati u mudrosti koju stječete s godinama.

12. MUDRA PROTIV DEPRESIJE
Prakticiranjem ove mudre otkloniti ćete nervozu, strah i depresiju.Vrhove prstiju lijeve ruke stavimo između vrhova prstiju desne ruke.Pazite da su prsti desne ruke uvijek donji. Mali prsti obje ruke ostaju uspravljeni i okrenuti prema gore. Kombinirajte je sa mudrom protiv stresa ili mudrom protiv unutarnje napetosti.

13. MUDRA “PODIZANJA” Prakticirajte ovu mudru kod prehlade, bolnog grla, upale pluća, kašlja, kad curi nos, kod upale maksilarnih sinusa. Mudra aktivira prirodno samoicjeljenje i ubrzava ozdravljenje. Ako imate VIŠAK KILOGRAMA, smršaviti ćete uz ovu mudru i slijedeću dijetu: tijekom dana treba popiti do osam čaša tople vode. Obrok neka bude sastavljen od voća, riže ili kiselog mlijeka.

14. MUDRA PROTIV REUMATIZMA, IŠIJASA Kod reumatskih bolova išijasa, drhtanja ruku, vrata i glave uz praktici ranje ove mudre osjetiti ćete olakšanje već nakon nekoliko sati. Mudru radite tako da jagodica kažiprsta dodiruje korjen palca. Laganim pritiskom palca pridržite kažiprst. Ostale prste ostvate uspravljene i opuštene.

15. MUDRA ZA PMS
U “onim danima” kada ne podnosite nikoga, ne možete ni sami sa sobom, radite ovu mudru, pa će predmenstrualni sindrom biti znatno olakšan i ublažen.

16. MUDRA KAO ANALGETIK
Izvođenje ove mudre biti će ravno uzimanju tablete protiv bolova,
pomoći će organizmu izbaciti otrove i otpad. Icjeljujuće djeluje na bolesti urogenitalnog sustava i kralježnice.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE,TEHNIKE I SAVJETI

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, sretnu i blagoslovljenu nedjelju vam želim!

  28.11.2021. 06:51h
 • Član iridairida

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥Dobar dan svima....❤️ ☕ ☕ ☕

  26.11.2021. 10:40h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče svima.

  25.11.2021. 18:24h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima ☕

  18.11.2021. 10:47h
 • Član Luce malaLuce mala

  Slatko snivajte! :)

  16.11.2021. 22:48h
 • Član Luce malaLuce mala

  Laku noć svima! :)

  16.11.2021. 22:47h
 • Član Luce malaLuce mala

  Pa....

  16.11.2021. 22:47h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info