Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član JosipJankovic

Upisao:

JosipJankovic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

314

PUTA

KAKO VOLIM S TOBOM ČAVRLJATI

KAKO VOLIM S TOBOM ČAVRLJATI
“NEKA MOJ UM SVAKOG JUTRA POSTANE TAKO LIJEP KAO ŠTO SU LIJEPI ZRACI OSVITA NADE”.   Sri Chinmoy

Broj: 3853.                 Godina: XV               2. veljače (februara)  2019.

 

 

“NEKA MOJ UM SVAKOG JUTRA POSTANE TAKO

LIJEP KAO ŠTO SU LIJEPI ZRACI OSVITA NADE”.  

Sri Chinmoy

 

 

Dragi prijatelji,

Internetom odavno kruži parabolična priča VOZ ŽIVOTA. Ovo vam pričam zbog toga što mi se čini da je riječ o sličnoj metafori i u poruci koju nam u današnje tihovanje donosi pjesma iz “Bijele kule”. Opširna je priča o veličini kniževnog opusa Vesne Krmpotić (čuđenje se najčešće izrazava pitanjem KAD JE SVE TO STIGLA DA NAPIŠE?) ali, očito je, da Vesna nije časila časa da slijedi jarku snagu nadahnuća, pa je pisala i u vlaku, i u autobusu, i u zrakoplovu – lično sam svjedočio - i na brodu, riječju sve njezine druge aktivnosti bile su samo “mali odmori” od pisanja. Nego da se vratim na pomenutu metaforu u navedenoj pjesmi – sve, sve, ali me oborila s nogu finalna rečenica danasnje pjesme – SASLUŠAJ ME NA TRENUTAK, VJEČNOSTI:

 

 

44. KAKO VOLIM S TOBOM ČAVRLJATI

 

        Kako volim s Tobom čavrljati

        u autobusu od stanice do stanice,

        kada je vrijeme izbrojano,

        kad svaki metar puta kaže:

        “Požuri, kaži što ti je u srcu!”

 

        Kako volim osloviti Tvoje bezmjerje

        u ovomu izmjerenu i izbrojanu svijetu,

        u vožnji od ulaska do izlaska!

 

        I kako si obilat i rastrošan tada,

        kad se runi piramida tijela,

        sačinjena od pijeska dana,

        od zrnaca, koje se jedno po jedno

        vraćaju majci przini.

 

        Saslušaj me, vječnosti,

        dok još traje moja vožnja,

        dok još nije potrošen datum moje karte,

        saslušaj mi molbu da se nađes za volanom

        ovoga autobusa,

        onakva, vječnosti, kakva jesi -

        ničim određena, nigdje usmjerena,

        a stanice, a cesta, a putnici, gdje su da me pitaš,

        i ja da ne znam.

 

        Saslušaj me na trenutak, vječnosti...

 

“Bijela kula”, knjiga 71. Zapisala Vesna Krmpotić

 

2. veljače 2019.

Budite dobri, vidite ono što je dobro, slušajte ono što je dobro, govorite ono što je dobro i činite dobro. Temelj takve discipline jest 'misliti dobro'. To podrazumijeva kontrolu uma. Meditacija na Boga jedan je od koraka za postizanje postojanosti uma. Koncentracija je potrebna za svako djelovanje, pa i za hodanje cestom, razgovor, čitanje i tako dalje. Trebali biste se jednousmjereno usredotočiti na Boga. Raditi posao kao oblik bogoštovlja također je jednako meditaciji. Sva djela morate raditi kao dar Bogu. Isto tako, kada imate osjećaj da je Božanskost u vama, nećete misliti, vidjeti, čuti, govoriti niti raditi nikakvo zlo. Imati potpunu vjeru u Božanskost u sebi jest pouzdanje u Sebstvo. To je temelj na kojem treba podići zidove samozadovoljstva i krov samopožrtvovnosti, da bi palača samospoznaje bila dovršena.

Božanski govor, 18. srpnja 1997.

Da biste oživjeli ljubav i suosjećanje, morate uništiti ljubomoru i sebičnost i pročistiti svoje srce. - Baba

 

 

 

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 03.02.2019. 13:12h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kad si doma tad si svoj....

  Kada čovjek postane tiranin zbog opsesivnog manipulisanja poznatim tada če se on i nadljudski truditi u suzbijanju govora mržnje.
  Kada netko ima mišljenje i pokazatelja tada je on i istinit a samo če mu trebati i vječno-use,nase i podase.
  Kada je netko na gore pognut taj če i nagaziti na dolje i to tako što če svoju djecu gledati kao božju a tuđu djecu tretirati kao svoju.
  Kada je netko jako samovažan tada je on i jedinstven poput boga i batine a samo je usputno i postao bezdušan.
  Kada netko tvrdi kako nema pravde tada je moguče da on i nije kriv i samo je to netko drugi praviji od njega.
  Kada je netko pošten među nepoštenima tada če se on zamijeriti obijema stranama tojest ako se ne normalizuje mogao bi i poludjeti.
  Kada netko živi za identifikovanje i razdvajanje tada on možda i nezna što čini ali bi se i mogao poznati po plodovima jer on ipak dobiva i neku crkavicu za uzvrat.
  Kada je neki mirotvorac naoružan do zuba tada če mu i malo trebati za aktiviranje punjenja a moglo bi biti i sustavno.
  Kada bi netko živio u beskrajnom neznanju tada bi si on morao stalno ponavljati da je svijet takav i takav ili i voditi beskrajni monolog pošto je dijalog i nemoguč jer prokletstvo su drugi.

  .....a ako si kod domačina onda si i u gostima ili kućanica.


  Kada bi svaki život bio kao jedinstveni način na koji univerzum doživljava sebe tada bi živjeti bez veze bilo isto što i u ime vraga izigravati boga.
  Kada je komunizam pokušavao suzbiti kapitalizam tada je on samo prepisivao ono *naravno da mi sami sebe socijalizujemo u naš svakodnevni svjet, ali parametre socijalnog reda i razuma koji nama rukovodi ne određujemo mi, nego nama nadmoćnija bića, koja u nama vide svoje kućne životinje* s time da je to usput bila i opstrukcija religije kao zakona koji je podbacio u zaštiti male brače.
  Kada bi rusi prešli na katoličanstvo tada bi i katolici prešli na rusiju a i kinezima bi demokracija došla kao opijum za mase.
  Kada bi svatko volio biti voljen tada i nitko nebi volio a to je kao i kada uvjeravamo druge da bi i sami mogli vjerovati ali nam je i vjera u nevjerici.
  Kada se okružimo istomišljenicima da bi se i ogledali u njihovim očima tada če nam oni biti i dragi ali i plitki tojest površni.
  Kada ne cijenimo ono što imamo tada čemo to uložiti u ono što nemamo a ako izgubimo bitku mogli bi dati i kraljevstvo za konja!?

  A ako več i neznamo kamo idemo barem znamo odakle smo došli i to pred svega nekoliko godina tojest i nismo daleko odmakli!?
  https://100posto.hr/zivot/umiranje-od-gladi-razapinjanje-smrzavanje-deranje-koze-no-postoji-jos-nesto-sto-je-psihicki-najteze

  I sa jedne strane bi Usain bio naš ideal/idol a sa druge i najbliži neandertalcima?!
  https://100posto.hr/zivot/nova-studija-donosi-nevjerojatno-otkrice-u-razvoju-covjeka-nasi-preci-daleko-su-od-predodzbe-koju-o-njima-imamo-nikad-necete-pogoditi-na-koga-su-nalikovali

  E a kada se cviječe stade rosom kititi - https://www.youtube.com/watch?v=fBs7fIxB-1c

  O pa to je ništa spram onoga kada se neandertalac bude udesio Um'jetnom inteligencijom ???
  https://www.youtube.com/watch?v=lqOWaDuleMY

  *Šesto središte, smješteno na vrhu glave je opisao kao nešto više od anomalije i s njim nije htio imati nikakve veze. Rekao je da nema kružni vrtlog energije kao ostala središta, nego više nalik klatnu koje se kreće amo-tamo, kao što tuče srce. To šesto središte energije - rekao je - ne pripada u potpunosti čovjeku. Mi smo ljudi na neki način pod opsadom. To je središte zauzeo nevidljivi grabežljivac. A jedini način da ga svladamo jest da ojačamo sva druga središta.*....
  . ili počevši od sebe osim ako *Ono što ti nazivaš svojim razumom uopšte nije tvoj razum..... radi se o nečemu, što ne samo da niko ne bi trebalo, nego i ne želi da zna..... sasvim razumljiva reakcija, jer će razum - jezgro naše receptivne svakodnevne svesti – žestoko da se usprotivi prikazu sebe kao strane instalacije grabežljivih bića iz nekog drugog sveta. Izjava te vrste jednaka je osudi samog sebe, a to je nešto što niko rado ili lakog srca ne čini.*!

  Ha-ha'alo.... J' Lo??
  I to je taj pokvareni telefon - *Once you go to your mind,you lose your heart ?

  "LANČANI EFEKT" = VIDJELA SAM SEBE KAKO GRIJEŠIM PREMA NEKOME, A ONDA ISTE TE LJUDE KAKO JEDNAKO GRIJEŠE PREMA NEKOM TREČEM. LANAC JE BIO DUGAČAK, A NA KONCU JE LANAC ZAVRŠIO TAMO GDJE JE I POČEO – KOD MENE. (trgovački lanac,hranidbeni lanac,zapovjedni lanac.... i gdje je tu Sloboda toest Trenutak u kojem čovjek rob postaje slobodno biće, odnosno bi bilo i grozno kada bi oni koji nam govore da smo loši bili i gori od nas iliti i oličenje zla?!)
  Dakle kada ne nalazimo dobrote u sebi tada je ili nismo ni imali ili smo ju i pročerdali pa i ne možemo potencirati ono što je dobro u drugima i preostaje nam samo da kritikujemo lud-iste i masovnu kulturu?

  Uostalom kada bi nam se i vratio naš Spasitelj mi bismo taki-kaki smo i najprvo sazvali sjednicu vječa za nacionalnu sigurnost a što onda znači i da u Njegovoj odsutnosti ne zasijedamo jer smo bezbijedni po našim dušebrižnicima tojest blago-njima a mi ako neimamo stoke onda smo stoka?


  Kad se netko pretvori u svinju tada smrdi a ako ga mi preradimo u čvarke onda miriše!

  Što je jednome neukusno to drugome život znači!

  Čim se netko pokušava oduprijeti napasti ona ga je i prva napala!

  Ako naše misli nisu naše a i sve što kažemo če se upotrijebiti protiv nas onda je o djelima bolje i ne misliti!

  Novac nitko ne jede ali sve prehranjuje a i vrijeme nema ždrijelo ali sve proždire ili to jedni plačaju u naturi da bi drugi dobili na vremenu!

  Ovo se odnosi na naše trule bogataše ili:*It was very weird for me to be standing in front of a mirror gazing into nothingness and contemplating what I would have called the void. Then Armando said, ‘This is what we truly are, and when we understand this, we can be everything.’ He forced me to remain there for a long time, smiling at a mirror that was reflecting nothing back,*?

  Kratko i jasno mi bi i odmah znali da smo izgubljeni u svom umu kada bismo i imali u odnosu na što ili bar "pukotinu u egu" pa da pustimo i korijenje u Biću???

  Ako tome nije tako onda je sve obilježeno i definisano do smrti a po kompleksnom planu mi bi mogli postati i još dugovječnija i beskorisnija biča??

  Kada "ja" kažem "mi" je li to zapravo "statika pojedinca" i "tragedija miliona" ili potencijalni "vođa čovječanstva"?

  I sada kada sve znamo lako čemo jer u protivnom mi i dalje ništa nebi mogli da činimo:♦Tvoja je sitna sobost mati svih idola: tvarni je idol puka zmija, ali
  duhovni idol sobosti pravi je zmaj. Lako je razbiti tvarni idol, vrlo lako; a
  ludost je misliti da je jednako lako upokoriti sobost. Oh sine, želiš li znati
  kako sobost izgleda, čitaj opis pakla s njegovih sedam dveri.*

  P.s:O da upravo Tako ili bih volio..... samo kad nebih i mrzio (i to je ono što me spriječava u viđenju svijesti ili sam ja taj djavo oli se pak radi i samo o banani u kokosu koja mi je prirasla za šaku....možda se radi i o skorenoj energiji na periferiji uslijed uzrujavanja a onda i pomankanju vitalnosti.... pitaj boga a i vrag bi ga mogao znati pa i' nebu niš od Toga:.)

SADRŽAJ UPISAO

Član JosipJankovicMerlin10 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana josipjankovic dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  za njih postoji drugo cjepivo, a za raju smrtonosno cjepivo s opuštajučim djelovanjem da baš ne bude odmah. Lp

  29.11.2020. 07:51h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Samo je neobično što svi ti političari koji navodno imaju Koronu, nemaju nikakvih simptoma, nijedan ne leži u bolnici i svi vrlo brzo i sigurno prebole Koronu.

  28.11.2020. 21:06h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Zato sve više političara "ima" Koronu.

  28.11.2020. 21:04h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Političari su skontali - ako kažu (slažu) da su se cijepili, onda ne moraju da se vakcinišu, jer su "razvili antitjela na Koronu.

  28.11.2020. 21:03h
 • Član DeVeTDeVeT

  jedan poznati politicar na pitanje da li ce se cijepiti...odgovara da ce to on prepustiti potrebitijima....:)))..

  27.11.2020. 16:47h
 • Član bglavacbglavac

  transhumanizam je počeo pre brzo djelovati.

  27.11.2020. 08:43h
 • Član bglavacbglavac

  Možda su se ovi već cijepili pa ne razlikuju stvarnost od zbilje.

  27.11.2020. 08:42h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info