Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

602

PUTA

OD 14.01.2018.

ECHINACEA

ECHINACEA
O ovoj čudesnoj biljci je napisano puno tekstova, puno savjeta, preporuka da valja ili je opasna.

ECHINACEA

indijanski „čistač krvi“, grčki ježić, hrvatska rudbekija

O ovoj čudesnoj biljci je napisano puno tekstova, puno savjeta, preporuka da valja ili je opasna.

Prošle godine je na ovom portalu objavljen i moj tekst o ovoj biljci.

Obzirom da je proljeće vrlo blizu, tko god odluči uzgajati ovu biljku vrijeme je da je nabavi. Dva grma ove biljke su dovljna za svaku obitelj. Od nje se može napraviti tinktura, mast, a imam i informaciju da ubrana i sasušena biljka (cijeli nadze

mni dio) stavljen ispod ležaja u potpunosti blokira štetna zračenja.

Moje iskustvo

Prije dva mjeseca su mi se pojavile afte u usnoj šupljini, ne jedna nego nekoliko, bolnih i neugodnih, pogotovo na jeziku. I onda se dosjetim da je možda u pitanju imunitet. Već nakon dva dana afte su se počele povlačiti i potpuno se povukle.

I kao što obućar ima pokidane cipele, krojač rasprane šavove, tako sam i ja odmah prestala sa echinaceom.

I prije četiri dana pred juto počnem kihati bez prestanka, počnu suziti oči i počne curiti nos.

I jasno opet se ja «dosjetim» echinacee. Odmah sam počela sa dosta visokom dozom, prvi dana svakih tri sata, noć je bila mirna i bez kihanja i suza i nos je bio «prohodan».

Ujutro opet malo kihanja, pa mir dva tri sata, pa onda malko kihanja i malko suza. Taj dan sam uzimala echinaceu četiri puta, još uvijek nešto veću dozu.

Posljednja dva dana ne kišem, ne suzim i ne smrcam.

A echinaceu i dalje pijem, naravno u normalnoj dozi.


Komentar na članak o echinacei

srce 

4.12.2009 13:28 h

Evo, sada sam se vratila iz knjižnice i ovo prepisala za vas iz revije Jana-zdravlje 1.12.09. ukratko. Švajcarski, kanadski i nemački znanstvenici su nedavno objavili istraživanje sa kojim dokazuju, da tinktura echinaceje veoma uspešno i učinkovito deluje na različite viruse gripe. Između ostalih i na viruse ptičije i svinjske. Tinktura echinaceje deluje neposredno na viruse već jako rano u času inkubacije. Ona prepreči virusima, da se prilepe na čelije na površini (epiteliju) zato ne može prodreti u dubinu i sa tim onemogući njegovo delovanje. Ova tinktura nema nikakvih neželjenih nus pojava i baš svako je može koristiti. Testirali su alkoholnu tinkturu echinaceje i pokazalo se je da uništi između 96 i 99% virusa. U odnosu na sintetički lek, koji isto tako leči. je i alkoholna tinktura kao od šale ubila viruse. Eto.

 

srce 

4.12.2009 13:35 h

aha i još jedan savet. inkubacijska doba virusa je dva dana. preporučuju, 1x na dan ispirati-grgljati slanu vodu i ispirati nosić. blagi rastvor. na litru vode mala žličica-ne puna, promešati, ohladiti i mlačno isprati. izgleda da virusi ne vole papati so. :)

 

srce 

4.12.2009 14:25 h

još malo. hahahaha, da ne bude nesporazuma. ne exsati šljivu pa da mislimo, ubili smo virus. echinocejina alkoholna tinktura je ta, koja ih ubija. pod tim člankom nije bila nikakva reklama za proizvod, već samo tekst o naučnom istraživanju.

Evo još malo informacija o ovoj biljci.

Osobno se dugi niz godina družim sa biljkama i biljnim pripravcima. U pravilu imam jako dobre povratne informacije, ali držim da je to upravo zato što uvijek provjerim koje lijekove netko uzima, zbog koje bolesti, koliko dugo ih koristi, bitno je znati i čime se ta osoba bavi, u kakvim uvjetima živi, jer uzrok bolesti ne stanuje uvijek tamo gdje boli. Nerijetko je uzrok u potisnutoj traumi ili strahu, u stresnoj situaciji u kojoj se netko nalazi bilo na poslu, u obitelji.... Više preferiram biljne ekstrakte i tinkture. Jedan od razloga je što ljudi vrlo brzo odustanu od priprema nja čaja, pogotovo ako su zaposleni, a nekoliko kapi biljne tinkture uvijek i u svakoj situaciji mogu uz malo tekućine popiti.

Kada god se netko odluči za liječenje ili pomoć u liječenju sa biljkama, treba biti strpljiv, jer ovo je puno dulji proces nego kod uzimanja klasičnih lijekova, ali, biljke su uistinu čarobnice i one ne djeluju trenutno i ne direktno na simptom koji osjećamo nego djeluju na puno dubljoj razini – na uzrok i uz nešto strpljenja biljka će trajno riješiti problem.

Na jednoj parceli uzgajam ECHINACEU od koje pripremam tinkturu i odgovorno kažem da nakon uzimanja ove biljke (u svakom godišnjem dobu dva tjedna) nakon takvog jednogodišnjeg tretmana alergije su kod osoba koje su je koristile nestale 80%. Nadam se da će u ovoj godini njihovo stanje biti 'nealergično'. 

To je biljka sjevernoameričkog kontinenta , a povezuju je sa starim Indijancima koji su je žvakali i na taj način izvlačili njen sok. Ime joj dolazi od grčke riječi echinos (jež) jer njezin cvijet liči na ježa. Na taj su se način štitili od infekcija i podizali imuno sistem, te liječili rane i infekcije na koži.

Arheološki dokazi kažu da se biljka koristila unatrag petstotina godina u Sjevernoj Americi.

Ehinaceja djeluje stimulirajuće na imunosni sustav, ublažava bol, smanjuje upalu i ima antivrusno i antioksidativno djelovanje, povećava broj leukocita u krvi i pojačava fagocitozu bakterija i toksičnih tvari u organizmu od strane makrofaga i granulocita te na taj način djeluje protuupalno.

Tinktura ehinaceje ublažavanja simptome gripe i drugih česćih infekcija dišnih putova. Koristi se i za liječenje infekcija urinarnog trakta i kandidijaze kod žena, kod upale uha, sinusitisa i alergijskih rinitisa a zacjeljujuće djeluje na rane koje sporo zarastaju i kod infekcija kože.

Kod bolnih zglobova ili bola u mišićima nekoliko dana korištenja (samo nekoliko kapi utrljanih u kožu) donosi veliko olakšanje.

 

Kombinaciju tinkture echinacee i gospine trave su koristile osobe sa problematičnom kožom lica uz mast na bazi jednog "čička" i rezultati su bili više nego zadovoljavajući.
Akne kod mladih u pubertetu jako brzo nestanu ako se lice tretira ovom biljkom.

Kod bolnih zglobova ili mišića korištenje tinkture echinacee se pokazalo vrlo učinkovitim. Zglobovi jednostavno postanu pokretljiviji i nestane bol već za nekoliko dana.....

Koristi se preventivno da ojača organizam da bi se lakše zaštitio od bolesti a preporučeno je uzimanje najdulje 6 do 8 tjedana, nakon čega je potrebna pauza.

Dobro bi bilo da koristiti je čečtri puta godišnje u svakom godišnjem dobu, a nakon takvog korištenja već nakon prve godine nema infekcija niti viroza.

Ako je viroza već započela uzimanje ovog pripravka će ubrzati proces i bolest će trajati puno kraće nego uz standardne alopatske (klasične) lijekove.

Ova visoka, jaka i otporna biljka bez problema se može uzgajati i u našim krajevima a od devet vrsti ehinaceje samo tri su u fitoterapijskoj upotrebi: Echinacea angustifolia , Echinacea pallida ,i Echinacea purpurea koja je,prema istraživanjima, najefikasnija kao imunostimulant i to upravo njeni nadzemni dijelovi. Sadrži polisaharide, glikoproteine, esencijalno ulje, alkaloide kavene kiseline, polienske i poliinske amide, amine i ketone. Dovoljno je zapamtiti da kvalitetan preparat ehinaceje mora biti standardiziran na 0,3% alkilamida.

U upotrebi je i korijen Echinacea pallida.

Na tržištu je prava poplava preparata sa ehinacejom ali je jako teško znati koji je pravi i djelotvorni preparat. Studija jednog neovisnog laboratorija pokazala je da od 11 preparata sa ehinacejom- samo su četiri imala ono što je proizvođač označio na etiketi, a jedan od preparata uopće u sebi nije sadržavao ehinaceju, nekoliko preparata je imalo pomiješane vrste i biljne organe od onih koje su naveli a standardizirani preparati su sadržavali drugačije vrijednosti aktivnih supstanci od onih koje su bile označene na etiketi. Zato budite oprezni pri kupnji jer sadržaj ponekad uopće ne odgovara rekelami i deklaraciji na proizvodu.

 

Ova visoka, jaka i otporna biljka bez problema se može uzgajati i u našim krajevima a od devet vrsti ehinaceje samo tri su u fitoterapijskoj upotrebi: Echinacea angustifolia , Echinacea pallida ,i Echinacea purpurea koja je,prema istra

živanjima, najefikasnija kao imunostimulant i to upravo njeni nadzemni dijelovi. Sadrži polisaharide, glikoproteine, esencijalno ulje, alkaloide kavene kiseline, polienske i poliinske amide, amine i ketone. Dovoljno je zapamtiti da kvalitetan preparat ehinaceje mora biti standardiziran na 0,3% alkilamida.

U upotrebi je i korijen Echinacea pallida. 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 18.01.2010. 15:16h

  Član saraMerlin11 Ovaj dio teksta sam dva puta \"kliknula\" pa je ponovljen na kraju teksta. Tak oje kad se čovjek žuri. Ova visoka, jaka i otporna biljka bez problema se može uzgajati i u našim krajevima a od devet vrsti ehinaceje samo tri su u fitoterapijskoj upotrebi: Echinacea angustifolia , Echinacea pallida ,i Echinacea purpurea koja je,prema istra živanjima, najefikasnija kao imunostimulant i to upravo njeni nadzemni dijelovi. Sadrži polisaharide, glikoproteine, esencijalno ulje, alkaloide kavene kiseline, polienske i poliinske amide, amine i ketone. Dovoljno je zapamtiti da kvalitetan preparat ehinaceje mora biti standardiziran na 0,3% alkilamida. U upotrebi je i korijen Echinacea pallida.
 • 18.01.2010. 15:28h

  Član srceMerlin2 Odlična biljčica, zlata vredna. Mogu potvrditi njenu učinkovitost. Pijem već jedno vreme tinkturu od echinace za snižavanje tlaka i mogu se pohvaliti Saro, da sam tableticu koju sam pila uveče pre spavanja, da mi nebi ujutru bio visok tlak IZBACILA. Pijem dva puta dnevno po jednu malu žlicu tinkture i evo uspeh nije izostao. isto tako pijem i za imunitet i nisam do sada imala niti prehladu niti mi je nosić curio. To je biljčica širokog spektra, samo treba kako gore piše imati strpljenja. Saro zanima me, pošto imam problem sa ahilovom tetivom, gore predlažeš da se utrljava tinktura. Molim te malo mi pojasni bolje kako i koju. Često nam je rešenje pred nosom, pa ne vidimo. Za sebe mogu reći da sam veoma zadovoljna i dugo sam tražila pravu, pošto mi je u apoteci rekla, da je najbolje nabaviti direktno od proizvođača. I evo Saro tebe sam pronašla i hvala ti pomaže mi.
 • 18.01.2010. 15:31h

  Član srceMerlin2 aha, Saro, pa još nešto. kada se namaže lice, dali se preko nje stavlja dnevna kremica ili se treba umiti? ili da lice namažem uveče, da deluje preko noći???? to mi molimte pojasni. hvala
 • 18.01.2010. 15:39h

  Član srceMerlin2 pre nego popijem tinkturu ili bilo koji zdravilni čaj, uvek se skoncentriram, sa mislima pratim svaki gutljaj koji mi se sliva niz grlo i mislim kako blagodejno deluje na moj organizam. to je za mene mali ritual i poklon mome telu, za njegovo zdravlje i zahvala što me nosi. tako i uveče kada pijem eshinaceu za pritisak, zahvalim što će mi ga stabilizirati na normalu. dali ima neke veze neznam ali tako ja to radim.
 • 18.01.2010. 15:57h

  Član saraMerlin11 Srce mislim da sam ti poslala posebnu tenkturu za lice na bazi echinacee. Samo vatom natopljenom tinkturom očisti lice i pusti ga kremica barem sat vremena. Poslije maži što hoćeš. Za ahilovu petu ima jedna druga kombinacija u kojoj je opet uključena i echinacea.
 • 18.01.2010. 15:58h

  Član srceMerlin2 da imam vrt, sigurno bi u njemu bila echinacea. posušila bih cvetiće i napunila malo jastuče, stavila grančicu lavande i spavala na njoj. Ne reklamiram Saru, da ne bude zabune, već echinaceu iz ličnog pozitivnog iskustva. A zašto ne i nju, kada imate i drugi šansu kupiti kvalitetnu tinkturu.
 • 18.01.2010. 15:59h

  Član saraMerlin11 Srce ako imaš balkon onda je možeš držati u kalju.
 • 18.01.2010. 16:01h

  Član srceMerlin2 šta je kalj?
 • 18.01.2010. 16:07h

  Član srceMerlin2 aha, misliš saksija za cveće? malo kasnije kapiram
 • 18.01.2010. 16:08h

  Član gemini1Merlin1 Ima je u kremi Swissological Zeptera.
 • 19.01.2010. 12:43h

  Član mlabosMerlin12 Moram se još jednom pohvaliti da sarina ehinacea krasi i moj balkon!!!
 • 30.08.2011. 13:13h

  Član emilioMerlin2 Uglavnom ova biljka daje optimizam,požuruje? što bi se onda moglo reči da se ne preporuča onima koji su skloni hvaljenju i klikanju? Nedaj bože onima koji su skloni pripisivanju verbalnih i mentalnih oznaka jer če svesti taj čudesni biljni svijet na nešto monotono i bezživotno? Korov če da buja.. Tako je i u morima kažu....da zbog prekomjernog izlova ribe,koja je i ljekovita!, cvijetaju alge i meduze? Treba imati mjeru? P.S:ECHINACCEA je A PČI HA Postum Post Scriptuma:radi se i kihanju,prokihavanju i tad treba stati?
 • 30.08.2011. 15:06h

  Član saraMerlin11 Emilio ti si nešto pitao/rekao ali te ipak ne razumijem. Eko te nešto zanima postavi konkretno pitanje pa ćeš dobiti konkretan odgovor.
 • 30.08.2011. 18:36h

  Član srceMerlin2 bilo kako bilo, imam potrebu ponovo reći. Da tinkture koju proizuvodi Sara od te nadasve korisne biljčice je za svaku pohvalu. Koristim je pred zimu i u rano proleće, kao preventivu. podiže imunitet, nisam bila ni bolesna niti prehlađena. pored toga tinktura Gavez za opekotine u domaćinstvu i posekotine je od velike koristi. pored toga je i #tonik# za lice super. Svima preporučujem. isprobano. Saro 2 x 5+ i hvala ti puno.

SADRŽAJ UPISAO

Član saraMerlin11 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana sara dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobra večer svima !

  19.01.2020. 21:05h
 • Član iridairida

  neka ti bude na korist*♥*

  17.01.2020. 15:16h
 • Član iridairida

  hvala da si nam javila!

  17.01.2020. 15:16h
 • Član diastidiasti

  Irida, knjiga je stigla ! Hvala !

  16.01.2020. 18:58h
 • Član iridairida

  ovo srce je za vanessu

  15.01.2020. 19:25h
 • Član iridairida

  *♥*

  15.01.2020. 19:25h
 • Član vanessavanessa

  Hvala Irida*pusa****♥*

  14.01.2020. 14:30h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

MOJA EHINACEA