Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

112

PUTA

ZAMAGLJENO OGLEDALO

ZAMAGLJENO OGLEDALO
Rekao je: „Ja sam Zamagljeno Ogledalo, jer vidim sebe u svima vama, ali mi ne prepoznajemo jedni druge zbog magle koja se nalazi između nas. Ta magla je San, a ogledalo ste vi, onaj koji sanja.”

 

Prije tri tisuće godina, jedan čovjek sasvim sličan meni i vama, živio je u blizini grada okruženog planinama. Taj čovjek je proučavao medicinu i želio je steći znanja svojih predaka, ali se nije u potpunosti slagao sa svim onim što je učio. U svome srcu osjećao je da tu nešto nedostaje.

 Jednog dana, dok je spavao u jednoj pećini, sanjao je da vidi vlastito usnulo tijelo. Izašao je iz pećine u noć mladog mjeseca. Nebo bijaše vedro i on ugleda milione zvijezda. A zatim se u njemu dogodi nešto što je zauvijek izmijenilo njegov život.

Promatrao je svoje ruke, osjećao svoje tijelo, i čuo svoj glas kako govori:

„Ja sam stvoren od svjetlosti; stvoren sam od zvijezda.”

On ponovo pogleda zvijezde i shvati da zvijezde ne stvaraju svjetlost, već da, zapravo, zvijezde nastaju od svjetlosti.

„Sve je sačinjeno od svjetlosti”, reče on , „a ono između nije samo prazan prostor.”

I znao je da je sve što postoji jedno živo biće, i da je ta svjetlost vjesnik života, jer je i sama živa i u sebi sadrži sva znanja.

 Tada je shvatio da, iako je sačinjen od svjetlosti, on nije isto što i zvijezde.

„Ja sam međuprostor između zvijezda”, mislio je.

I tako je zvijezde nazvao tonal a svjetlost između zvijezda nagual, i znao je da je ono što stvara harmoniju i prostor između to dvoje Život ili Namjera. 

Bez Života, tonal i nagual ne bi mogli postojati. 

Život je apsolutna sila, božanstvo, Tvorac koji stvara sve.

 Evo što je otkrio: Sve što postoji je manifestacija jednog živog bića koje nazivamo Bogom. I on shvati da ljudska percepcija nije ništa drugo do svjetlost koja opaža svjetlost. Također je uvidio da je materija ogledalo – sve što odražava svjetlost i stvara slike od te svjetlosti jeste ogledalo – i da je svijet iluzije, San, samo dim koji nas sprječava da vidimo što mi zaista jesmo.

„Naše istinsko biće je čista ljubav, čista svjetlost”, reče on.

Ovo mu je saznanje promijenilo život. Kada je jednom shvatio što je zapravo on, pogledao je druge ljude i prirodu, i bio je zapanjen onim što je vidio. Vidio je sebe u svemu – u svakom

ljudskom biću, u svakom stablu, u vodi, u kiši, u oblacima, u zemlji. I vidio je da Život spaja tonal i nagual na različite načine da bi time stvorio milijarde manifestacija Života.

 U tih nekoliko trenutaka shvatio je sve. Bio je veoma uzbuđen, ali srce mu bijaše spokojno. Jedva je čekao da kaže svojim ljudima što je otkrio. Ali nije mogao pronaći riječi kojima bi to objasnio.

Pokušao je kazati drugima, ali ga nisu razumjeli. Vidjeli su da se on izmijenio, da nešto prekrasno zrači iz njegovih očiju i glasa. Primijetili su da on više nikoga i ništa ne osuđuje. On više nije bio kao drugi. Mogao je sve odlično razumjeti, njega nitko nije razumio. Vjerovali su da je on inkarnacija Boga, a kada je to čuo on se nasmiješi i reče:

„To je istina. Ja jesam Bog, ali i vi ste Bog. Mi smo isti, vi i ja. Mi smo slike svjetlosti. Mi smo Bog.”

Ali ljudi ga i dalje nisu razumjeli.

 Shvatio je da je on ogledalo drugih ljudi, ogledalo u kome je mogao vidjeti sebe.

„Svatko od nas je ogledalo”, reče on.

Vidio je sebe u svima, ali oni u njemu nisu vidjeli sebe.

I on shvati da svi oni sanjaju, ali ne znajući, ne shvaćajući što oni zapravo jesu. Oni nisu mogli vidjeti njega kao sebe jer je između ogledala postojao zid od magle ili dima.

A taj zid magle bio je sačinjen od tumačenja svjetlosnih slika – Sna ljudskih bića.

 Tada je znao da će uskoro zaboraviti sve što je naučio. Želio je zapamtiti sve svoje vizije, i tako je odlučio da sebe nazove Zamagljenim Ogledalom da bi zauvijek znao da je materija ogledalo i da je magla u međuprostoru ono što nas sprječava da saznamo što smo.

 Rekao je:

„Ja sam Zamagljeno Ogledalo, jer vidim sebe u svima vama, ali mi ne prepoznajemo jedni druge zbog magle koja se nalazi između nas. 

Ta magla je San, a ogledalo ste vi, onaj koji sanja.”

Rad s Osho tarot simbolima, jedna je od najučikovitijih metoda otkrivanja nesvjesnih (potisnutih) obrazaca, kroz 'razgovor' sa samim sobom...dokazano mojim dugogodišnjim radom kroz vlastito iskustvo i iskustvo ostalih sudionika!

 

 

 TEČAJ OSHO ZEN TAROTA!

Prijave i info:

Maja Cvjetanović Laboš

majalabos@gmail.com

 098/953 7245

Grupni i inividaulni tečaj OSHO ZEN TAROTA!

(za one izvan Zagreba, i one koji to žele, također i  putem skype-a!)

https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/tecaj-osho-zen-tarota-moja-prica-
 https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/nasi-novi-naslovi#.WPXuhV5ZbW8.facebook

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 28.01.2021. 16:43h

  Član emilio-iiMerlin0

  Sve jedna prokleta stvar za drugom toest baš kada sam sve doveo u red i ja sam došao na red !

  E vidiš Winstone ta ko se ni židovima nebi bio dogodio ni hitler ni kraljevstvo zemaljsko da su samo na vrijeme obavili genetsku rekapitulaciju !

  Winston:Ali zar to nebi zahtijevalo da oni i barem dijelimično pojedu svoju djecu !

  Ego'ist:Pa jasno da bi ali s time da bez prekomijernog razmnožavanja oni nebi mogli ni toliko samovažiti pa se ni djavo nebi imao na koga referirati !?

  Kada neke kazuhu da su upravo religije i ponajviše pridonijele pretvaranju žena u dekle i bludnice to je onda bilo posredstvom zadrtih patrijarhata a koji su uživali i blagoslov svetog oca ?

  Pa tako i neki pioniri vjeruju da drug Tito kao ateistični pater sigurno nije znao za goli otok a kamo li i bio njegov ideološki tvorac ?

  Kada muškarac razbije ogledalo to je za njega i sedam godina "samoizolacije" a žene bi pritom i pored čitavog ogledala sedam godina "apstinirale" ??

  "Zamagljeno ogledalo" zapravo i nije ogledalo ali u ovom slučaju je i odgovarajuče da se tako kaže ili:*U početku je taj mjehur otvoren, ali zatim počinje da se zatvara sve dok nas ne zapečati. Taj mehur je naša percepcija. U njemu proživimo ceo svoj život. A ono što vidimo na njegovim oblim stranama predstavlja naš sopstveni odraz* ???

  Martinus je to krstio sa "na vrhu je odraz dna" ali treba tome pridodali i':*naš »prvi krug moći«aktivira još u najranijem dobu našeg života i da mi živimo verujući da nema ničega drugog osim toga. Naš»drugi krug moći«, »pažnja naguala«, ostaje skrivena za većinu nas, i otkriva nam se tek u samrtnom času*

  Tojest i Tolla koji nas to oslikava kao "žedne preko vode" a iz "lica u ogledalu beskraja" ili:"Tužno jer bila je to samo priča "strana instalacija) u koju ste povijerovali,samo crta između rođenja i smrta na vašem nadgrobnom spomenu (ovdje stojim ja i ležim ja) ?!

 • 28.01.2021. 19:48h

  Član emilio-iiMerlin0

  * “ne-rad” ne može biti racionalizovan. Svaki napor ka njegovom razumevanju je u stvari interpretacija učenja – i automatski spada u oblast “rada”*

  Ako bi "koherentna slika spoljašnje stvarnosti koja se sklapa u našoj glavi" bila kao "neuronska mreža armirana sinapsama" ?

  To bi bilo kao i *na prvom je mjestu samorefleksija to što čoveka isključuje/odvaja od duha* ?

  *Once you go to your mind,you lose your heart* ili *Ako neko učini da postanemo svjesni da je potrebno da smanjimo svoju samovažnost, to je stvarna pomoć* ?

  *Promijeniti naše shvatanje svijeta ključni je problem a zaustavljanje unutrašnjeg dijaloga jedini je način da ga riješimo* ?

  Znači "glava" je ta koja opstruira "je nemam nego jesam skupna točka" ?

  I to bismo onda mogli kao "klin sa trnom" (klin pečati mjehur a trn ispuhava balon) ili:*Reče da je pravi način hoda trik. Ratnik, kao prvo,preplitanjem svojih prstiju skreće pažnju na ruke; a zatim gledajući, neusredsredjenog pogleda, u bilo koju tačku ispred sebe na luku koji počinje od vrha njegovih stopala a završava se negde iznad horizonta, on doslovno preplavljuje svoj »tonal« informacijama. »Tonal« je, bez svog jedan prema jedan odnosa sa elementima svog opisa, nesposoban za pričanje sa samim sobom, pa se tako čovek smiruje* (ratnik se prvenstveno bori protiv vlastite gluposti pa bi se mogao zvati i "miroljub") !?

  Kada pričamo o prestanku pričanja tada i pričamo ?

  Kada prestanemo pričati o pričanju to je "silent" ?

  Ali tišina nije gluhoča nego ispiranje ušiju a kroz koje nam onda više i ne mogu "prati mozak" ??

  ??? = Po njemu ne postoji ni Corona i sudeči kako "prepliče prstima" ali bi mogao desnom začepiti nos,lijevom "mudrovati" a jezikom i fiksirati "nepce" - https://www.youtube.com/watch?v=VhYe1mTWBO4  a imajuči na umu Junga i "nije bog tvorac naših okolnosti nego smo to mi sami" (kao vraški obožavatelji) 

  Tojest nisu "kroati" dobili ime po "kravati" nego su prethodno imali "odlučnost i volju" a platno je bilo samo odraz unutrašnjeg biča jer glavu su resili samo reda radi ?!

 • 28.01.2021. 20:05h

  Član emilio-iiMerlin0

  Beočug je karika......

  *Minimalna prilika sastoji se u tome da postanešsvestan duha.«Objasnio je da je taj naročiti sled na koji je onmislio odgovoran što je čovek svestan da je samovažnost sila koja skupnu tačku drži učvršćenu. Kada se samovažnost smanji, energija koja je za nju potrebna više se ne troši. Ta uvećana energija onda služi kao od-skočna daska koja ispaljuje skupnu tačku smesta i bezprethodnog razmišljanja, na jedno nepojamno putovanje.Kada se skupna tačka jednom pokrenula, samo tokretanje znači i kretanje od samorefleksije, a to, zauzvrat, omogućava čist spojni beočug s duhom.*

  ......koja nas sa jedne strane i drži u lancu a sa druge i razvezuje ?!

  Baš kao i kad:"Energija koja nas zarobljava je ona ista koja nas može i osloboditi" ?

  Tojest "trik je da je nema" ?

  Like "mudraka i ludaka dijeli samo jedna dlaka" ?!

  "Katastrofa" ili "Nevjerovatnoo".....

  A može biti i bezvremeno:*The idea that the tonal, the waking state that we think is real, along with all we have endured and enjoyed in our life, is only a visual angle is an idea that absolutely fascinates me. Imagine — the illusion in which all of us live is a reflection in a mirror which exists and doesn’t exist at the same time.* ??

  Linearno pak svi ti logični koraci i nikuda ne vode i sve je to samo "ha2o" ???

 • 28.01.2021. 20:26h

  Član emilio-iiMerlin0

  *U proračunu se nalaze stres i napor uma. U davanju se nalazi radost. #sadhguru #citat*

  Sreča zavisi od vanjskih faktora a radost dolazi iznutra !?

  I sada ako "sve je pokriveno iznutra" neki se i raduju zadajuči nam glavobolje ?!

  Ili to u životu dvosmislenog čovijeka i sve je dvosmisleno ???

  Znači li to da "jednoumlje" bi moglo polučiti i "excelent results" tojest i ako prava strana je na mojoj strani ???

 • 29.01.2021. 11:54h

  Član iridaMerlin32

  Emiliov prijedlog

SADRŽAJ UPISAO

Član mlabosMerlin12 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mlabos dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

OŽUJAK...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član Luce malaLuce mala

  Dobar dan! :D

  04.03.2021. 17:14h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro veće. Lp

  03.03.2021. 21:24h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče.

  03.03.2021. 20:40h
 • Član iridairida

  pokoj i mir duši njegovoj...♥

  02.03.2021. 16:57h
 • Član iridairida

  rođendan je prošao, idemo delati, kao što bi pokojni gradonačelnik rekao...♥

  02.03.2021. 16:56h
 • Član bglavacbglavac

  Hvala Edin.. Lp

  28.02.2021. 21:10h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Sretan rođendan Magicuse!

  28.02.2021. 20:11h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info