Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini

Upisao:

gemini

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1537

PUTA

OD 14.01.2018.

PREKOGNICIJA - POMOĆNA SREDSTVA

PREKOGNICIJA - POMOĆNA SREDSTVA
Stoljećima je ljude vuklo gledanje u budućnost. Na tom putu služili su se raznim načinima. Željela bih napisati nešto o kristalima, poznatoj kristalnoj kugli. Samo oni koji budu uporni, a imaju senzibilitet vidovnjaka, uspijevaju da gledajući u kristal ili u vinsku čašu ispunjenu vodom doživljavaju vizije događaja koji tek treba da se odigraju. Ipak, vrijedi pokušati!

Ako želite gledati u kristal, trebate znati dvije stvari. Prvo, više nego i u jednoj drugoj tehnici proricanja važno je strpljenje. Ne očekujte, dakle, da već vaš prvi pokušaj bude uspješan i odmah vam donese vizije vaše budućnosti. Drugo, bez obzira koliko ste imućni, ne trošite novac za kupovinu skupe opreme, osim ako u nekom eksperimentu kao što je, na primjer, vinska čaša ispunjena vodom niste otkrili da imate izuzetan talenta. Historija gledanja u kristal prepuna je primjera o budućim vidovnjacima koji su uludo potrošili prava bogatstva na suvišno "kamenje koje pokazuje".

"Kamenje koje pokazuje" je skuplja verzija kristalne kugle. Napravljeno je od oblo brušenog berila, kamena kojem pripadaju i akvamarin i smaragd. Prema Johnu Aubreyu, antikvaru iz 17. stoljeća, izuzetnom okultisti, najbolji beril za tehniku proricanja jeste onaj koji je blago obojen crveno. Ipak, svo "kamenje koje pokazuje" nije sačinjeno od rijetkih materijala: kamen koji je koristio veliki dr. John Dee (matematičar, astrolog i vidovnjak iz 16. stoljeća, kojeg je za života uvažavala i engleska kraljica Elizabeta I, bio je načinjen od materijala koji se naziva "bituminozni ugljen", koji je, po svoj prilici, bio jedna vrsta antracita tvrdog kao - crni jantar.

John Melville, koji je živio u 19. stoljeću, a čija je knjiga "Gledanje u kristal" (Crystal Gazing) tek nedavno ponovno štampana, i koja ima iznenađujuće veliki broj sljedbenika danas, tvrdio je da kristal ili neki drugi kamen treba biti uokviren ramom od slonovače na kojoj zlatnim slovima trebaju biti ispisana neka "imena Moći". Sve to zatim se treba postaviti na staklenu podlogu koja se opet, treba nalaziti na okruglom stolu na kojem je ispisano još "imena Moći". Optočeni kristal treba, tokom gledanja, biti osvjetljen dvijema svijećama u svjećnjaku u koji su ugravirani mistični simboli. Prema Melvillu, bitno je da u prostoriji u kojoj se gleda u kristal bude vatra - kamin ili žeravica u kojima gori tamjan ili neki drugi miris.

Kako god, tko se želi baviti gledanjem u kristal, treba znati da će vjerojatno iste rezultate dobiti i ako gleda u lokvicu crne tinte iil čašu s vodom, jer i jedno i drugo u potpunosti može zamijeniti skupocjenu kuglu.

Tinta je mrljiva, pa je najbolji "kristal" s kojim bi trebalo početi eksperimentirati vjerojatno čaša s vodom. Idite u tihu sobu. Svjetlost treba biti slabija i indirektna. Nema mističnih značenja u ovoj romantičnoj tami - jednostavno, ako je svjetlo jako, ili ako ulazi sunčeva svjetlost, teško se koncentrirati na nešto tako jednostavno kao što je čaša s vodom. Ako imate željenu atmosferu u prostoriji, onda nije važno u koje vrijeme dana obavljate eksperiment. Ako želite slijediti tradiciju, dakle ista pravila koja su koristili proroci od prije tri ili četiri stoljeća, trebate početi s radom samo u vrijeme kada sunce izlazi, u podne ili kad sunce zalazi (po mogućnosti kad je sunce u sjevernoj deklinaciji, a mjesec u astrološkom znaku Bika ili Vage. Ako želite da slijedite ova pravila za astrološko gledanje, onda bi morali iizvesti cijeli ritual i popiti herbalne čajeve od biljaka kojima vladaju Bik i Vaga - pelin, na primjer. Prema Melvilleu, one pročišćavaju tijelo i povećavaju psihičke moći.

Ako se ne želite s ovim gnjaviti, onda se pobrinite da nema suviše buke i kao što je rečeno, previše svjetla u prostoriji.

Uporno gledajte dubinu vode odozgo, nastojeći da ni na što ne mislite i trudeći se da vas ne uznemiravaju stvari koje nalijeću na vašu svijest. Ovo nije jednostavno i u početku ćete vidjeti da vrlo lako budite pažnju. Raznorazne misli uvlače vam se u svijest. Ako u početku uspijete da se koncentrirate samo na čašu s vodom oko 20 sekundi, imate izuzetnu sposobnost koncentracije.

Bilo da ste u početku dobri ili ne, vrijeme koje protiče prije nego što vaš um počne lutati povećavat će se, ako budete uporni, sve dok se ne koncentrirate nekoliko minuta odjednom i dok vam um samo povremeno ne odvuče neka vanjska misao. Ovo zvuči pomalo besmisleno, ali se sjetite da će cijeli objekat vježbe "dosaditi" vašem umu, prisiljavajući ga da se okrene sebi.

Ako imate imalo prirodnog talenta za ovaj metod gledanja u budućnost, uskoro će postojati očite indikacije tog okretanja u budućnost, kao da se kreću oko unutrašnjosti čaše, ili se voda pretvara, ili se tako čini, u neprozirnu žućkastobijelu tekućinu. Neki otkrivaju da nikad ne prelaze ovu prvu fazu i jedino što ikad vide su oblaci - bijeli, crni, srebrni, zlatni - i sedam boja duge. Neki daju svoja značenja tim bojama, drugi koriste ovaj ili onaj broj tumačenja boja. Najčešće se koriste slijedeća tumačenja: bijeli oblaci - dolazi sreća, srebrni oblaci - velika sreća, moguće poslije teškoća, zlatni oblaci - dolazak sreće i veliki napredak, sivi i crni oblaci - nesreća: što su crnji oblaci, nesreća je veća; zeleni oblaci - sreća, posebno u emotivnom životu, plavi oblaci - unapređenje, uspjeh u karijeri, poslu, itd.; žuti oblaci - očekuju vas teškoće; narančasti oblaci - dolaze teškoće, posebno u emotivnom životu; crveni oblaci - opasnost! Budite oprezni u svemu.

Sve ovo je prilično nejasno i većina onih koji su se okušali u ovoj tehnici proricanja počinju, nakon dosta vremena i strpljenja, da vide i nešto više od obojenih oblaka, magli i izmaglica. Vizija počinje da se razvija i u staklu "oko uma" - ponekad nazvano "kreativna vizuelna imaginacija" - razaznaje slike. Ponekad će one poprimiti formu slika koji ih gleda ili osoba koje on, ili ona poznaje. One mogu predstavljati na činjenični način prirodu nekog prošlog ili budućeg događaja, ili mogu da budu simbolični izrazi istog događaja. Osoba koja se ovim bavi može, na primjer, da vidi sliku prijatelja i neuspješno žonglira sa zlatnim novčićima rasipajući ih na zemlju - možda je to simbolična indikacija da je taj prijatelj u opasnosti ili da gubi novac na kocki i neopreznim ulaganjima. Osoba koja se ovim bavi često ne vidi pokretne vizije osoba uključenih u stvarne ili simbolične aktivnosti. On ili ona samo ima odsjaje predmeta koji kratko djeluju na unutrašnju viziju... Nema čvrstih pravila kojima se takvi simboli mogu protumačiti. Za proricanje budućnosti kartomantijom ili hiromantijom postoje određene tehnike koje se mogu primijeniti otprilike i koje možete koristiti i najmanje intuitivna osoba. Međutim, ovdje morate koristiti intuiciju, tumačeći simbole u skladu s vašim osjećajima...

Tehnike proricanja koje zahtijevaju veliku količinu intuitivnog tumačenja proroka oslanjaju se na ono što se zove "divlji talent". To znači da ne postoje samo osobe koje imaju više urođenog talenta nego druge, nego one osobe koje posjeduju veliki talentat u ON i OFF formama, to jest kada su u formi i kada nisu. Prorok može jednog dana biti u formi, kada će se i najnevjerojatnije tvrdnje obistiniti, dok će drugog dana biti toliko izvan forme da će, na primjer, zakletom neženji reći da su mu žena i djeca dobro. Lutajuća priroda svega proricanja baziran ana intuitivnim sposobnostima toliko je naglašena u slučaju gledanja u kristal da je neophodno upamtiti dva pravila: Prvo, ne gledajte u kristal ni za koga osim za sebe dok niste apsolutno sigurni da imate snažne intuitivne sposobnosti: drugo, ma kako da imate izražen talenat, gledajte samo u dane kada ste sigurni da ste u formi.

Proricanje pomoću čaše ili zdjele s vodom, kristalom i sl. spravama za razdvajanje svijesti uveliko je nekontrolirano - gotovo se sve može pojaviti u unutarnjoj viziji. Ovo ponekada može dati vrijedna iskustva. Ponekad sasvim obrnuto. Jedan amater je tvrdio da uvijek vidi isti priizor: viktorijanskog gradonačelnika u nekom industrijskom gradu kako postavlja kamen temeljac vijećnice. Vrlo zanimljivo prvi put, ali nesumnjivo dosadno kad se ponovi 23. put.

Forma proricanja koja je pod većom kontrolom uključuje korištenje simbola geometrijskih ili slikovnih, kao predmeta koje osoba gleda (op. a.: ulazak u meditaciju putem karata tarota itd.) Ti simboli postaju "astralna vrata" koja vidovnjak otvara i putuje iza njih u nove dimenzije svijesti.

Najčešći simboli koji se koriste jesu obojene geometrijske forme o kojima se govori kao o "tatvama" (TATTWAS), čije je ime indijskog porijekla. U europski okultizam prvi ih je 1880-ih uveo Rama Prasad, prevoditelj opskurnog bengalskog traktata o tatvama pod imenom "Finije sile prirode" (Nature's Finer Forces). Ukupno ih ima 25 tatvi, od kojih su 5 jednostavne, pošto su u jednobojnom geometrijskom obliku, a 20 su složene, dvobojne i napravljene od dva geometrijska oblika. Jednostavne tatve su crveni trougao, žuti kvadrat, srebrni polumjesec sa srpom okrenutim prema gore, plavi krug i indigo oval. Ostali simboli su napravljeni od permutacija ovih pet, na primjer plavi krug na crvenom trouglu, žuti kvadrat na indigo ovalu, itd.

Oni predstavljaju Elemente (koji ovdje znače "psihološke faktore prisutne u ljudskom umu") Vatru, Zemlju, Vodu, Zrak i "peti element" (okultisti ga zovu SRŽ - najsuptilniji aspekt uma. ...

Izvjesno vrijeme većina osoba zadovoljavaju se da jednostavno promatraju što je iza vrata - simbolične slike koje dolaze iz najdubljih dubina našeg uma. Postepeno, međutim, sebe vizualiziraju kako iskoračuju kroz vrata i istražuju što leži s druge strane. Tamo, u mašti sreću duga bića i saznaju dosta toga u vezi sa svojom prirodom i sudbinom. Tijekom vremenamogu svoje aktivnosti proširiti na ono što se često naziva "dizanje plane": zamišljaju sebe kako se dižu iznad pejzaža iza astralnih vrata i istražuju više nivoe.

(Autor nepoznat, iz prevedene knjige)

 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U PROSINCU...

PROSINAC...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Pokušao sam ponovo da sve upišem i dodam teksta i slika, ali ponovo isto - članak ode u objave.

  27.11.2022. 14:34h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Uf...ne znam šta se dešava...članak koji sam pisao, sam se prebaci na objavu.

  27.11.2022. 14:33h
 • Član bglavacbglavac

  DANAS JE DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA - bilo bi lijepo da svatko izmoli jednu molitvu za za stradale u domovinskom ratu!

  18.11.2022. 09:10h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Otpozdrav...

  17.11.2022. 19:53h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav....

  17.11.2022. 19:36h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  ♥♪♫♫♪♥❤️ ☕ ☕♥

  10.11.2022. 12:10h
 • Član vanessavanessa

  dobro veće netko reće, pa uteće....JA sam,ta bjegunica♥♪♫♫♪♥❤️ ☕ ☕

  05.11.2022. 16:51h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

PREKOGNICIJA - POMOĆNA SREDSTVA - GEOMANTIJA