Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magdalena13

Upisao:

magdalena13

OBJAVLJENO:

PROČITANO

908

PUTA

OD 14.01.2018.

ZAGONETNE RUNE II

ZAGONETNE RUNE II
Ali prije toga da vidimo šta pojedinačno svaka runa znači, odnosno simbolizira. I ne zaboravite da naša mgracan odlično baca rune, a ako želite negdje nešto ugravirati runskim pismom, ne radite to napamet, posavjetujte se sa stručnjakom. Isto tako ako želite runsku tetovažu, bilo da birate pojedinačnu runu ili cijeli runoplet, posavjetujte se, da ne bi izborom "po sviđanju" svoje kreativne potencijale okovali umjesto da im pomognete da se razamašu u svom optimumu.

 

 

 1. FEOH - Stoka, sklad, plodnost...

Ova runa povezana je sa srećom i dobrim stvarima u životu, a naročito s vlasništvom i svojinom, prvotno uglavnom sa stokom (koja se u nekim našim krajevima i dan-danas naziva "blago"), a postoji i jaka veza s astrološkim znakom Bika (stjecanje, posjedovanje, imovina). Iako obećava materijalni dobitak, ona upozorava na popuštanje samom sebi i na mrtvilo i pasivnost. Feoh potiče na kreativnost, ističe uzajamnu ljubav i nudi ispunjenje težnji, planova i poduhvata.

 2. UR - Vol, bik, moć, energija 

Ur je simbol divljeg goveda čija se ogromna energija i moć moraju ukrotiti da bi se mogli koristiti pozitivno i konstruktivno. Ur ukazuje na to da osoba ulazi u razdoblje promjena, razvoja i veće samosvjesnosti. Iz neuspjeha, pa čak i napetosti i napora mogu se pojaviti povoljne prilike ("svako zlo, za neko dobro"). On takoder upućuje na spolne strasti.

 3. THORN - Div, snaga, dobre vijesti...

Runa koja obuzdava i potiče na pažljivo razmatranje svake situacije -privremeno obustavljanje djelovanja, stanku, da bi se razmislilo, bilo u svakodnevnim stvarima ili u psihološkom razvoju. Koliko god da smo mnogo postigli, izvjesno vrijeme moramo biti oprezni. Ova runa ponekad nosi naziv »vrata« - moramo kroz njih proći, ali prvo bismo trebali razmisliti što se nalazi na ovoj strani. Vrata bi mogla voditi suočavanju s nepoznatom opasnošćcu.

4. ASS - Odin, mudrost...

Ovo je runa izgovorene riječi i komunikacije, povezana je s Merkurom, koji po tradiciji komunicira s božanskim silama. Ona se također odnosi i na nordijskog boga Odina, koji je na tako bolan način, viseći s Yggdrasila, došao do mudrosti. Ona upućuje na mudrost i pomoć nekoga starijeg. Na poboljšanje komuniciranja, moguće čarobne ili duševne prirode, možda s kolegama, također se ukazuje da čuvate varalica. Wodenov dan, isti je dan kao i Merkurov u romanskim jezicima.

5. RIT - Sunceve kocije, kotaci, putovanje...

Ova runa označava duga putovanja - tradicionalno na konju, a naročito ona ugodna. Ovo putovanje može biti obično ili duhovno, u smislu nečijeg osobnog razvoja, ili čak posljednje putovanje duše u Valhallu, dom bogova, ili može značiti da se neka poruka šalje ili prirna. Može se odnositi i na lekcije koje osoba mora naučiti. Opet postoji veza s Merkurom, bogom glasnikom. 

   

6. KAON - životna snaga, stvaralačka vatra, svjetlost...

Ova runa je runa svjetlosti i vatre koja omogućuje da osoba jasnije vidi sadašnju situaciju. Naglasak je na vatrenosti i na plodnosti, na uklanjanju prepreka, te na postizanju ciljeva uz pomoć entuzijazma i optimizma. Cen ima svu vatrenu energiju i snagu planete Mars - kao i strast i putenu želju. Ako se oni spriječavaju, to može zakočiti napredak osobe.

7. GIFU - Sreća, dar, velikodušnost...

Gifu doslovno znači "dar ponuđen bogovima" i on je, primjereno, znak darova i davanja. Evo prijateljstva, velikodušnosti i jednostavne sreće. Ovo je i runa odnosa medu partnerima i izvanredno je ako je izvučete kada se želite zaručiti ili vjenčati ili ako želite započeti neko poslovno partnerstvo. Svi odnosi medu partnerima zahtijevaju određen stupanj žrtvovanja i ovo ne bi trebalo potcjenjivati: sebičnost može upropastiti svaku vrstu zajedništva. Također je prisutno i upozorenje protiv lijenosti i neodlučnosti, ali je ovo općenito pozitivna runa.

8. WUNNA - Radost, sreća, zadovoljstva...

Runa koja upucuje na sreću, snagu i ostvarenje. Osobu koja je možda nezadovoljna zbog pretjerane samokritike ohrabruje da prepozna i uživa u zasluženoj promjeni nabolje. Postoji i pomalo dvosmislen element seksualnosti: iako je naglašen fizički užitak, prisutan je i nagovještaj prijevare. Ljubavno i životno iskustvo osobe se može proširiti, ali je to može i koštati. Moguće komplikacije i poteškoće ne bi se smjele ignorirati.

9. HAGAL - Tuča, neuspjesi...

Ova runa nagovještava deprimirajuće i teško razdoblje puno neočekivanih problema i neuspjeha ili bolesti. Osobu se mora potaknuti da ne dopusti da se filozofski pristup problemima izrodi u beznađe, niti da se frustracija pretvori u nepromišljenost. Moglo bi biti stanovite oporosti i muka, ali će dodatan napor dovesti do povećanog prestiža.

10. NAWT - Potreba, nužda...

Ova značajna runa naglašava potrebu za strpljivošću, zato potaknite klijenta da pažljivo promisli prije nego što krene u akciju, kao i da razmisli o svojini motivima za takvo djelovanje. On ili ona bi mogli biti svoj najgori neprijatelj. Pohlepa ili želja mogu se lako pokazati štetnima. Emocionalno, materijalno i duhovno bogatstvo nije daleko ali njegovo ostvarenje ovisi o blagom pristupu. Ako smo nezadovoljni svojim životom, pa čak ako za to postoji i dobar razlog, mi sami moramo nešto učiniti oko toga.

11. IS - Led, studen, mraz...

Frustracija i zapreke osnovna su ideja ove rune i potrebno je strpljenje da biste se suočili s njima. Prisutna je asocijacija s pojmom leda, hladnoćom među ljudima, posebice u obiteljskim odnosima. Osoba je možda u položaju u kome izgleda da se ne može manevrirati, ili ona možda nije svjesna što se stvarno događa. Trenutno bi trebala sjediti na miru dok se sunce ne probije i dođe do otapanja, kada bi se mogle pojaviti nove emocije i izgledi.

12. YER — Godina, prirodan ciklus, žetva...

Ovo predstavlja ciklus godišnjih doba, naročito vrijeme žetve, a kada se ova runa izvuče ili baci, odnosi se na posao koji je u toku, te potiče pojedinca da ustraje i da vozi dalje prema krajnjem uspjehu. Prečice će biti katastrofalne: prirodnom procesu sijanja, njegovanja i, na koncu, žetve, treba dopustiti da napreduje. Omogućite strpljivosti da upravlja prirodnim tijekom fizičke i duševne energije.

13. YR - Tisovina, putovanje mrtvih...

Drvo tise je bilo posvećeno naročito Odinu, koji je okupljao duše mrtvih na njihov put u podzemlje. Ova runa stoga označava važnost smrti u ljudskom životu, odnosno promjenu u životu osobe i prolaženje starih običaja i navika. To ne mora biti negativna runa, jer ona može značiti da se osoba uspješno približava cilju, što ovisi o drugim runama.

14. PEORTH - Planina, prepreka, ognjište, tajna...

Ovo je jedna od najzagonetnijih runa, oko koje se mišljenja istinski nisu slagala. Ona ukazuje na nešto tajanstveno, a odnosi se i na prepreke, dom i ognjište. Možda stiže neki poklon ili naslijeđe, ali trebali bi se pažljivo ispitati. Naglasak je na tajnovitosti, koja je povezana s okultnim, pa čak i s duševnom inicijacijom.

15. AKZI - Obrana, , sjekira, zaštita...

Ovo je vrlo pozitivna runa koja upućuje na to da osoba nije samo na čvrstom i uspješnom položaju, nego i da proživljava razdoblje života u kojem bi do maksimuma trebala uživati. Postoji vjerojatnost da će se pojavljivati novi i uzbudljivi izazovi i povoljne prilike. Važno je na umu imati upozorenje da bi se emocije trebale držati pod kontrolom i da bi se snaga trenutnog položaja trebala pozitivno koristiti. Budite oprezni ako se nalazite u kontaktu s ljudima koji običavaju iskorištavati druge, i svoje zdravlje ne izlažite nikakvom riziku.

16. SIG - Sunce, dobro zdravlje...

Ovo je runa uspjeha i sreće. Prirodne sposobnosti osobe trebale bi se istaknuti i pozitivno iskoristiti, pravi potencijal bi se morao potpuno razviti. Ona ukazuje na uspjeh i stvaralačku volju. Ponekad nas Sig moze upitati ne radimo li možda previše toga odjednom i ne bismo li trebali smanjiti svoje aktivnosti. On također upozorava da se ne pravimo važni i da ne budemo previše dramatični. Potiče pozitivnu kreativnost.

17. TIW - Mars, rat, hrabrost...

Ova runa, koja simbolizira hrabrost i požrtvovnost, na neki način simbolizira moćnu, mušku energiju sunca, sa strašću koja donosi sreću. Ali ona također preporučuje strpljivost i podsjeća nas na to da postoje pravila kojih se treba pridržavati. Runa nas ohrabruje da stanemo na vlastite noge i imamo samopouzdanja. Ako krenemo u pozitivnu akciju, i ako smo nepokolebljivi, zadobit ćemo poštovanje drugih. što se tiče mitologije, prisutan je utjecaj germanskog boga Tka, koji se dovodi u vezu s Marsom.

18. BIRCA - Rođenje, novi počeci, mlada breza...

Postoji aluzija na plodnost, kao i na obnavljanje i iscjeljenje. Birca nas potiče da okajemo svoja prošla nedjela i da napustimo loše navike, naročito one s lošim utjecajem na naše zdravlje, poput pušenja i uživanja u piću. Buduci da je znak rođenja, ona također pruža ohrabrenje ženama koje pokušavaju zatrudnjeti. Postoji veza s Mjesecom, i u astrologiji i kao simbolom Velike Majke, božice plodnosti. Ako je ishod nekog pothvata dvojben, Birca predlaže da preispitamo cijelu stvar.

19. EOH - Konj za jahanje, promjena...

Ova runa je tradicionalno povezana s putovanjem i promjenom. Osoba koja je uključena u neki poslovni pothvat treba poticaj, dok emocionalnim odnosima možda treba restrukturiranje ili ponovno oživljavanje. Naglasak je na duhovnim putovanjima. Sveukupan naglasak ove ohrabrujuce rune nalazi se na napretku i ona nas potiče da uložimo posebne napore da bismo ispunili zadatke, ako želimo osigurati unutrašnje zadovoljstvo i ispunjenje.

20. MAN - Inteligencija, kultura, čovječanstvo...

Ova runa predstavlja osobu i na nju jako utječu rune koje se nalaze oko nje. Ona predstavlja sve ono što je najbolje u svima nama: kulturu, pamćenje, inteligenciju i druge isključivo ljudske karakteristike. U svojim stavovima trebali bismo biti otvoreni, a život bi nam trebao biti uravnotežen. Emocije bismo morali držati pod kontrolom, energiju bismo trebali čuvati, a svoje tijelo poštivati. Mišljenja i stavovi bi nam morali biti fleksibilni, ali pozitivni. Čovjek obično nudi savjet, ponekad nepristran. Ako se baci ili izvuče za vrijeme teškog razdoblja života, ova runa bi ga trebala podsjetiti da problemi često izviru iz naših vlastitih djela. Njihovo rješenje leži u nama samima.

21. LLAG(U) - Jezero, voda, nesvjesno...

Povezana s vodom koja teče, odnosi se i na naše emocije i intuiciju. Trebali bismo doći u dodir sa svojom intuicijom i emocijama, i dati im slobodu (iako bismo ih trebali obuzdavati). Duboko ukorijenjenim instinktima ne bismo smjeli dopustiti da nas svladaju i pobijede, niti da nas učine preemotivnima. Duševnu svjesnost trebalo bi poticati, zajedno sa skrivenom kreativnošću. Tema je preobražaj samoga sebe, a posljedica je sreća.

22. ING - Plodnost, ispunjenje...

Ovo je gotovo potpuno sretna runa koja nagovješćuje uspješno ispunjenje ili ostvarenje nekog pothvata ili ideje, ili potpun razvoj nečijih najvećih potencijala. U vezi s njom nalazi se i osjećaj olakšanja, što upućuje na um oslobođen briga, iako to ne mora biti rezultat ispunjenja nečega. Ovo je jako značajna runa, a često signalizira to da je život osobe stigao do prekretnice.

23. ODAL - Rodna gruda, vlasništvo predaka...

Počeci i završeci; obiteljske tradicije i nasljedstvo, ali često u kontekstu otcjepljenja od starih utjecaja, a možda i odnosa. Svaka takva promjena imat će dugotrajne posljedice i bit će važna za osobu koja pita ili za osobu o kojoj pitamo. Iako mogu biti teške, ako se pojave pod utjecajem Odal, ozbiljne pogreške nisu vjerojatne. Postoji sličnost s Hoeglom, gore.

24. DAG - Dan, buđenje...

Izgleda da Daeg predstavlja kulminaciju svih stvari i može simbolizirati duhovni razvoj. Moglo bi doći do neke vrste prijelaza koji će osobi biti od velike koristi. U svom najpozitivnijem smislu ova runa smjelo najavljuje da je tami došao kraj i da su svjetlost, dostignuća i dobrobit osigurani. Ako je to previše fatalističko, Dag svakako ohrabruje da posegnemo za povoljnom prilikom i da djelujemo ako je ne želimo propustiti. Upozorenje kaže da izbjegavamo lakoumnost, a runa nas još potiče i na barem malo tihe meditacije.

25. ODINOVA RUNA - Sudbina, neminovnost...

Ovo je neispisana runa, i premda je neki pisci ignoriraju, izgleda da nam predstavlja i krajeve i početke, preobražaje, promjene, smrti. Ona može simbolizirati nešto što osoba ne može znati, korak u nepoznato. Jedna implikacija ukazuje na osobni razvoj, a nova faza u životu ili hir sudbine mogu na koncu odlučiti o ishodu.

Izvor: www.bosnic.com

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

TRAVANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  ♥♥♥Hvala drage moje , Hvala Božice dobra djevojčice♥

  22.04.2021. 13:34h
 • Član iridairida

  i nisam ja zaslužna, naša Božica je uskočila...

  20.04.2021. 10:10h
 • Član iridairida

  nisi zaboravila, samo nisi bila tu kad smo prelazili na novo

  20.04.2021. 10:09h
 • Član vanessavanessa

  Hvala Irida,sve saam zaboravila.♥

  18.04.2021. 23:41h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan Edin. Lijep pozdrav.

  18.04.2021. 16:11h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobar dan Irida, dobar dan Magicusi.

  18.04.2021. 13:25h
 • Član iridairida

  Edine, dobar dan i tebi...♥

  17.04.2021. 15:39h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Rune - načini proricanja, proricanje sa tri rune Velike Runske karte