Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

6813

PUTA

OD 14.01.2018.

I CHING, knjiga promjena i moje mijene

I CHING, knjiga promjena i moje mijene
"Nema postojanosti u univerzumu, sve teče i mijenja se. Svaki oblik koji se rađa, pohranjuje u svojoj utrobi sjeme promjene"

Knjigu JI ĐING, prijevod DATAMURTI (Darko Betlach, koji nam je kad je magicus tek startao, poklonio puno knjiga iz svoje naklade), sam kupila čim se pojavila na našem tržištu i odmah me je osvojila.

 

Prijevod je jako liričan i lijep i dugo sam se u radu držala samo te knjige. Kasnije mi je u ruke došla knjiga: Zivorad Mihajlovic Slavinski Ji Djing Filozofska Masina i oduševila me svojom praktičnošću. Slavinski je napisao knjigu baš u obliku praktikuma koji je lako i jednostavno koristiti.

 

Iza toga mi je moja klijentica poklonila knjigu I CHING s kartama i Vrećicu RUNA od oniksa, kao i kinesku Žabu za privlačenje obilja s novčićima. Tako se zatvorio jedan veliki krug u mom životu vezan za Knjigu promjena.

 

 

   

I-Ching, knjiga promjene


"Nema postojanosti u univerzumu, sve teče i mijenja se. Svaki oblik koji se rađa, pohranjuje u svojoj utrobi sjeme promjene"

Povijest

I - ching je vjerojatno, jedna od najstarijih živućih metoda proricanja na svijetu. Sama knjiga I - chinga smatra se jednom od najvrijednijih knjiga na svijetu. Ona u stvari predstavlja poimanje svega: života i smrti, svijeta i svemira... On svakako nije nastao iz religijskih pravaca istoka ili bilo kakvog takvog učenja, niti je božansko ostvarenje. On je plod dugotrajnog promatranja čovjekovog života i njegove okoline, interakcije izmedu pojedinca i svemira koji ga okružuje.

Što je "I-CHING" ili "Knjiga promjena"?

Promjena je u I- chingu temeljna stvar koju analizira, a vrijeme je suštinski element bitan za evoluciju pojedinca. Knjiga promjena je enciklopedija znanja istoka, smatrajući vrijeme i promjenu jedinom bitnom mijenom na Zemlji o kojoj sve ovisi, pa tako i život pojedinca. Svaka stvar ima svoj početak i svoj kraj, a interakcija u međuvremenu, a opet mijena je sama za sebe nešto na što, u stvari, vrlo malo utječemo tijekom života.
Dakle, promjena služi kao paravan viših prostornih dimenzija u kojima stvari i događaji postoje istodobno, iako su neprimjetni za naša čula. Postoji više tehnika kojima se mogu pobuditi u nama moći raspoznavanja i prizivanja tih promjena van njihovog vremena i prostora, kao što su: meditacija, kontemplacija, religijski obredi transa i sl. Tumačenja simbola koji se pritom dobiju, mogu biti raznorazna, a objašnjenje i sama interpretacija su individualni i ovise o majstoru koji ih tumači.

Čemu Služi?

I - ching je zapravo zbir nekoliko vrijednih metoda proricanja, ali ima i jednu posebno veliku vrijednost. On je tijekom godina razvijen u filozofsku mašinu, koja formulira i definira zakon preobražaja. Poznavanjem tih zakona dobijamo mogučnost da predvidimo budući tijek događaja i da na vrijeme reagiramo, prije nego što velike ili bitne stvari u našem životu budu loše napravljene, a mogli smo ih predvidjeti i spriječiti. Time smo dobili slobodu, ali i odgovornost za buduće događaje i konačnu odluku. Ovo diže I - ching iznad svih ostalih "proricateljskih" tehnika, do razine duhove nauke.
I - ching nam ne služi da bi odredili budućnost, već da bismo iznijeli visine našeg uma u svakodnevni život i upotrijebili sve to što imamo, ali smo to tijekom evolucije, jednostavno zaboravili koristiti. Tako da umjesto da se suprotstavljamo silama života koje se nalaze u nama i oko nas, postajemo aktivni sudionik svih nadolazećih događaja u svojoj budućnosti. On nam zapravo pokazuje kako da aktivno sudjelujemo u kreiranju naših života, dajući nam ključ za usklađivanje sa energijama svemira...
Simbol jinga i janga je ujedno i simbol beskonaćnosti svemira, podjelu na dobro i loše, nebo i zemlju, crno i bijelo...
Jin karakteriziraju obilježja kao što su:
Zemaljsko, negativno, žensko, pasivno, tamno, hladno, prijemljivo, meko;
Jang karakteriziraju:
Nebesko, pozitivno, muško, aktivno, svijetlo, toplo, kreativno, tvrdo,...
Zajedno oni tvore cjelinu prirodnih zakona i izvor svega i svekolike mnogostrukosti.

Principi:
Najzanimljivije kod I- chinga je to da je njegov princip slučajnosti baziran na preciznom binarnom sustavu mreže, sacinjenom od 64 heksagrama i njihovih 4096 egzaktnih matematičkih međuodnosa.

  


Vaš iskreni zahtjev za odgovorima ili savjetom, putem slučajnog obrasca šest uzastopnih bacanja tri novčića ili pedeset štapića specijalno napravljenih samo za to, postat će tako moćnim alatom za dobijanje željenih odgovora.

 

Postupak proricanja:
Formuliranje pitanja i njegovo zapisivanje, neophodan je dio procesa u I - chingu. Preporučuje se da se osoba koja postavlja pitanje što bolje pripremi meditacijom ili koncentracijom na pitanje koje postavlja, tako da ne bi bilo pogrešaka, ili bi one u tom trenu bile svedene na minimum.
Naprimjer, ako postavimo pitanje vezano za ishod odredenog odnosa sa određenom osobom i stavimo to sve u vremenski okvir, dobit ćemo vrlo precizne i određene smjernice za daljnji postupak sa tom osobom ili dakle savjet što nam je za činiti. Što točnije postavimo pitanje, dobit ćemo direktniji i koncezniji odgovor i prave upute.
Izbjegavajte pitanja sa da ili ne odgovorima, jer nikada nećete dobiti precizan odgovor, čak bi vam se moglo desiti da vam Knjiga odgovori da se igrate sa njome i najbolje je da je tada prestanite koristiti. Sigurno će vam nakon toga prestati davati dobre i suvisle odgovore.

Dakle, kako ću postaviti pitanje?
Primjeri kojih se morate pridržavati kao obrazaca za sve:

1. kako da se postavim u odnosu na... ?
2. kako da postupim u situaciji... ?
3. kakve su mogućnosti da... ?
4. kakav je ishod procesa ili situacije koju sam poduzeo - la... ?
5. kakav bi utjecaj na mene imalo moje npr. zaposlenje u ??? i na moju karijeru ?
6. što mogu očekivati od... u... iz... ako napravim to i to... ?
7. mogu li ... ?
8. kakvi su osjećaji određene osobe za mene ?
9. kakav je ishod veze ?
10. kakve su mogućnosti za vezu ... ?
11. što mogu očekivati od te i te osobe ?

I-Ching (Knjiga promjene)

I-ching je jedna od najstarijih metoda proricanja. Sama Knjiga promjene nastala je kao plod promatranja covjekovog života i njegove okoline, a smatra se jednom od najvrjednijih knjiga na svijetu. I-ching je u biti spoj nekoliko metoda proricanja, a temelji se na na tumacenju zakona promjena. Poznavanjem ovih zakona možemo predvidjeti tijek dogadaja i ispravno postupiti. I-chingom dobivamo odgovore na konkretna, jasno postavljena pitanja, ali istovremeno i savjet kako se postaviti u odredenoj situaciji. Iako se I-chingom može odrediti buducnost, to nije njegova osnovna svrha. Svrha ove metode je uvid u situaciju, prepoznavanje slobode vlastitog djelovanja i prihvacanje odgovornosti za odluke, kao i za buduce dogadaje. Uz pomoc I-chinga možemo se prestati boriti protiv sila života, postici harmoniju s energijama svemira i aktivno kreirati vlastitu buducnost.

Tumacenje heksagrama
Od svih knjiga proroštava, I Ching je najpoeticnija i najinspirativnija. Što se više proucava, postaje sve vrednijom i zanimljivijom.  

Pošto me I CHING osvojio na prvu i nikada me nije prestao fascinirati, odlučila sam vam predstaviti karte. I knjiga i karte su u mom posjedu već dugih 7 godina, ali jednostavno ranije nisam stigla pozabaviti se tom prezentacijom. Sama autorica Donatella Bergamino nije nešto Extra novo dala u sadržaju ove prastare knjige koja je čini se osvojila cijeli Zapad, ali karte su lijepe i s njima je lako raditi.

Sa štapićima hajdučke trave nikada nisam radila, niti sa kineskim šupljim novčićima iako ih imam, radila sam uvijek sa 3 kovanice od po 1 kn. Ove karte su me oslobodile bacanja novčića koji se uvijek rastrče kud ne treba, ma kako veliki stol na kojem radim bio.

Odgovore dobivam na samo dvije karte, iako kao sa drugim kartama, mogu dodavati karte pojašnjenja.

Za dane u tjednu polažem sedam karata licem prema dolje i otvarajući ih dobivam prognozu za svaki pojedini dan u tjednu.

Za dane u mjesecu koristim isti postupak sa brojem dana u tom mjesecu.

Na sličan način radimo i prognozu za godine, najviše 10 g. unaprijed.

Nadam se da će vam ovo biti zanimljivo i korisno...

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 28.03.2017. 13:31h

  Član aliusMerlin8

  Koristim I ching već više godina i isto me oduševljava od prvog dana. Moja knjiga je na mađarskom, autor je Müller Péter. 20 godina je proučavao i prevodio. Svima koji govore mađarski evo link za pdf, dok ne nabave knjigu, jer knjiga u ruci je sasvim drugo uvek.  I ching je knjiga s kojom možeš razgovarati. 

  https://misogaadel.weebly.com/uploads/1/4/7/3/14732912/muller_peter_joskonyvji-king_mindennapra.pdf

 • 22.07.2017. 13:55h

  Član emilio-iiMerlin0

  "Sunčeva superoluja".....

  .....ili šta bi to First Lady radila u tom Deep Space-u osim ako nas ne namjerava zadržati u Shallow Earth-u???

  Zapravo nam naš Sci-Fi i ponajbolje objašnjava Fiksiranje u Vremenu ili Um na Djelu/Terenu??

  Tako to ide bez Prvoga ili "sa drugima"?

  Toliko je očigledno da i ne možemo vidjeti.... a zaustavljanje "posrednika" jedini je način da ga se i riješimo ali je on i toliko nasrtljiv da nam "sve" to pruža dok plačamo zDušno a inače bi moglo biti i da je bolje imati gorak okus ako "Šećer" dolazi na kraju.

  (čak nas i Povijest uči o Gubcu i Tahiju........ a i "dalekovidnica" nam približava "u prednjem planu" one koji nas Vode i Dvorce kao "svijest u pozadini"!?)

   

  **

  *Sa zvijezde koja daje život stiže smrt.Izložen snažnoj solarnoj oluji,putnički svemirski brod na svom prvom putovanju prema Mjesecu gubi kontrolu i ubrzava prema Suncu.Na žalost,letjelici na kojo se nalazi i „predsjednikova supruga“ nema spasa – svemirski brod kreče se prema užarenoj zvijezdi u propast.Jedino kvantni pogon letjelice,koji je osmišljen da izdrži ekstremne temperature,ne izgori izložen vručini Sunca.Štoviše ,u dodiru sa Suncem kvantni pogon pokrene zvijezdu u stanje hiperaktivnosti,koje uzrokuje snažne eksplozije prema Zemlji.Panika zavlada našom planetom a stanovnici pokušavaju nači zaklon kako bi se zaštitili od radioaktivnih sunčevih zraka.

  Odličan znanstveno-fantastični event tj. Film/mini serija

   

  ..... Kao što i dolikuje filmu katastrofe ,uzbuđenja i užas pred stravičnom sudbinom koja očekuje Zemljane ne nedostaje.Povrh visoke produkcije,tim scenarista odlično je razradio likove ,kojima se gledatelj može približiti te razumijeti njihov očaj i stravu.

  Jednako tako,izbor i izvedbe glumaca,pogotovo onih u glavnim ulogama/rolama,..... upotpunjuju emocionalni doživljaj koji nečemo brzo zaboraviti.*

   

   

   

  **.

  Our mind is actually the flyer advising us minute-by-minute to behave as imbeciles.

  That's why we spend our life wasting our energy on self-indulgence and useless outbursts of

  ego. Why do you think almost nobody manages to stop the internal dialogue? This shouldn’t be

  so difficult for an aware species like ours; however, the predator that consumes us leaves us

  only just enough awareness to keep us alive.”

  “And how do they consume us?” I asked with a lump in my throat.

  Imitating the constrained tone of my voice, he replied jokingly:

  “They eat us with a knife and fork.”

  He laughed heartily, and then added in a more serious tone:

  “They consume our energy whenever it is dissipated in the form of feelings and

  emotions.”

  “Any type of emotion?” I asked.

  “Sure. Emotions act as ejectors of energy and there is always a flyer around, ready totake advantage.

  This goes for any type of emotion we generate. Be it love, hate, repulsion or tenderness,

  the intensity of the energy is frontally ejected out of the fibres of the luminous egg in the form of

  waves. The expelled energy is what the flyers consume.

  Using our ego as front in our interactions with the world forces us to carry on exhausting

  our energy. Whenever someone throws a tantrum, you can be sure that there is a flyer around

  to take advantage of such a waste. The same happens when strong emotions arise during

  sports competitions, or when we go to the movies or the theatre where the feelings of fear,

  anxiety, love, tenderness, and so on arise within us. Those emotions, too, attract the eaters.

  That's why sorcerers recommend investment instead of entertainment.

  We are really under cross-fire. The society and the way we live are designed so that we

  can be constantly “milked”. Reacting to the world, we drain our luminous mass, our precious

  energy of self-awareness. Generally speaking, what is left barely suffices us to maintain our

  day-to-day life.

  That is why people live as they do. They are like automatons: they get up and go to work

  in order to sell the best time of their life to the highest bidder in exchange for the means to go on

  living with the sole goal of being able to carry on working to produce more energy for the benefit

  of the third party. It really is a terrible vicious circle, very hard to break.”

  In answer to my question whether it was possible for an ordinary person to realise the

  truth about their situation, Carlos confirmed that it was theoretically possible to reach the

  condition of emotional indifference towards oneself through reasoning and coming to

  conclusions regarding our energy priorities. In practice, however, there is no way a person

  embroiled within the context of luminosity deterioration can react in time.

  “One would never find sufficient energy. One would always be a step behind the

  necessary action,” he pointed out.

  “What can we do, then?” I mumbled.

  “Since we are left to our own resources, we have only one option: to preserve the energy

  we were born with. Impeccable warriors don’t need anyone to guide them, as saving energy

  becomes self-explanatory to those who are attempting to be more aware.”

  “Then the flyers do consume our basic energy?” I enquired. I wanted to know if the flyers’

  predation irretrievably harmed our energy, or if we could reverse the process. He explained:

  “In normal circumstances, the process of energy predation can definitively be reversed

  so that we can recover our full luminosity. That is possible because what the flyers consume is

  not the basic energy as such, but the energy processed and transformed into feelings and

  emotions. That is what gets ejected out of our energy mass when we fire our emotions off. The

  basic energy remains within us like the root of the tree of life. As I have already said, that

  energy is sealed.”

  We remained silent for a few moments. My head was spinning; the implications of what

  Carlos was saying were astronomical. Anticipating my thoughts, he continued:

  “Energy is there to be used. It is like a fire whose flame, once ignited, can only be used

  or wasted. Impeccability means using the energy to generate more awareness. In that process,

  the warrior always chooses the path every step of which he enjoys, living intensely through

  every minute because he knows that the flame of life is not eternal.

  We are truly immersed in a world of mysteries, and the greatest of all pleasures is to

  unveil those mysteries one by one, like when one is a child and everything is new and vibrant.

  That is how saved energy enables us to make increasingly longer jumps each time, until we

  end up taking off and flying.

  The possibilities for those that manage to save energy are truly extraordinary, as theycan get to the point where their awareness increases to levels inconceivable to the average

  man. It is in fact possible to reach total awareness this way.”**

   

  ***Breaking through that barrier is necessary in order to be able to align another world. The

  transition is perceived bodily as a crack at the base of the skull, like a twig breaking in two,

  accompanied by a bell-like sound in the ears.

  Sorcerers encourage their apprentices to repeat with the left side of the body any

  movement they do with the right side; the left-handed, obviously need to perform this exercise

  in the reverse. The reason for this exercise is to help break a physical barrier that exists inside

  us; once this barrier is shattered, it becomes much easier to move the assemblage point and to

  enter dreaming.

  Sorcerers use the metaphor of the limiting line to get the apprentice to commit to his new

  life of struggle as a warrior. To cross that line means to enter another world. That is equivalent

  to breaking the parallel lines, which is neither more nor less than moving the assemblage

  point.”

  “And what about the parallel being?” I asked.

  “This being is the mirror image of oneself. It exists in the world at the same time as we

  and is our energetic counterweight, since absolutely everything that exists comes in pairs. If our

  parallel being dies, we suddenly get ill, without an apparent reason, and also die.

  The warriors who have the good fortune of finding their parallel being while in this world

  find in it a source of youth, happiness and joy, because one completes the other. Very few

  warriors, however, have accomplished this feat. As I’ve described in ‘The Second Ring of

  Power’, the book that should never have been, doña Soledad was one of the few.”

  “Why do you say that ‘The Second Ring of Power’ should never have been?” I asked.

  He took his time answering. As he smoothed his hair backwards, I could see an area of

  baldness at the front which he concealed successfully by combing his hair forward. He

  appeared not to like discussing the subject very much but nevertheless replied:

  “At the time, I’d delivered a just-completed work to my New York publisher, but doña

  Florinda, having had found out what it was about, told me that people still weren’t ready for that

  kind of revelation and made me run back to the publisher at once to recover the manuscript

  which was already being printed. It took a lot to convince the publisher not to publish that book;

  I had to promise to bring him a new one in four weeks’ time. That was how ‘The Second Ring’

  came into being.”

  Full of curiosity, I asked:

  “And what happened to the book that doña Florinda stopped you from publishing?”

  I thought he was not going to answer, but to my surprise he said:

  “It was about the world of dreaming and our relationship with the inorganic beings and

  flyers. That is why one of the proposed titles was ‘Seeing Trough the Eyes of the Predator’.

  The fact is, I was never happy about swapping the two books around as, according to

  the agreement I had with don Juan, I wasn’t obliged to write about the other apprentices. What’s

  more, I regret ever having published that work.”

  I assured him that I loved The Second Ring of Power and that, in my humble opinion, we

  were lucky to have such valuable material which gave us better understanding of the life and

  the ways of sorcerers' apprentices.

  He shrugged his shoulders as if to say, does it matter?***

SADRŽAJ UPISAO

Član iridaMerlin37 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana irida dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U LISTOPADU...

LISTOPAD...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  ♥♪♫♫♪♥❤️ ☕ ☕♥♪♫♫♪

  04.10.2022. 22:54h
 • Član vanessavanessa

  ❤️ ☕ ☕♥♪♫♫♪♥

  26.09.2022. 17:07h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, sretnu i radosnu nedjelju vam želim. Lp

  25.09.2022. 09:17h
 • Član bglavacbglavac

  Hvala.lp

  31.08.2022. 20:29h
 • Član vanessavanessa

  Dobru zabavu uz Božji blagoslov ..pozdrav iz Zg-a

  31.08.2022. 14:50h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi šaljem vam lijep pozdrav iz prelijepe Korčule. Zagrljaj

  31.08.2022. 11:36h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2022. 08:40h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

I CHING - 1. CH'IEN - Kreativan