Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član NikolaDurdevic

Upisao:

NikolaDurdevic

OBJAVLJENO:

PROČITANO

4332

PUTA

OD 14.01.2018.

Lekcije brojeva u numerologiji

Lekcije brojeva u numerologiji
U ovome članku "Lekcije brojeva" želim Vas upoznati sa značenjem i lekcijama Arhetipskih brojeva (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 , 9) i Karizmatičnih brojeva (11, 22, 33).

Piše: Nikola Đurđević, vedski astrolog i numerolog

U ovome članku "Lekcije brojeva" želim Vas upoznati sa značenjem i lekcijama Arhetipskih brojeva (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 , 9) i Karizmatičnih brojeva (11, 22, 33).

Studij numerologije predstavlja proučavanje značenja i lekcija brojeva. Svaki broj predstavlja jedno veliko područje ljudske svijesti i iskustava: svi brojevi zajedno pokrivaju sve moguće razine spoznaje, iskustva, talente i karakteristike. Pri tome koristimo Arhetipske brojeve - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 - kao i Karizmatične brojeve 11, 22 i 33. Karizmatični brojevi, brojevi koji se na sažimaju na Arhetipske brojeve, predstavljaju posebno visoku razinu potencijala za razliku od drugih brojeva. Za početak, promatrajte svaki broj kao lekciju koju morate naučiti. Analizirat ćemo i svaki broj ponaosob, uključujući pri tome i njegove ključne simbole koji opisuju njegov izražaj na najjednostavniji način, a potom ćemo detaljnije opisati lekcije koje sadrži u sebi. Razmišljajte o lekcijama kao o srži svakog broja, kao o esenciji s kojom su sva iskustva i karakteristike u srodnoj vezi.

LEKCIJE BROJEVA

Broj 1

 • INDIVIDUALIZACIJA
 • NEOVISNOST
 • POSTIGNUĆE

Osoba s ovim brojem mora naučiti izdvojiti sebe od drugih ljudi, te potvrditi i dopustiti svoju vlastitu INDIVIDUALIZACIJU. Ona mora razviti sposobnost s kojom će stati na svoje vlastite noge, te se od zavisnosti okrenuti ka NEOVISNOSTI. Kada jednom postane nezavisna, osoba postaje svjesna svog potencijala za POSTIGNUĆE kao individua - za stvaranje i krčenje puta u slučaju kada radi sama, te za vođenje i upravljanje kada radi s drugima.

Broj 2

 • ODNOS
 • SURADNJA
 • MIROTVORSTVO

Neovisnost je važna, no ona ima svojih ograničenja. Oko nas su i drugi ljudi, pa druga lekcija govori o postajanju važnog dijela grupe - manjoj grupi kao što su obitelj ili prijatelji, ili većoj kao što su zajednica ili poslovna druženja. Osoba se mora naučiti prilagodljivosti, služenju, te uzimanju u obzir i druge s kojima je povezana na razne načine i zbog različitih ciljeva. Dakle, ona mora naučiti važnost ODNOSA s drugima, te usvojiti ideju SURADNJE.

Broj 3

 • KREATIVNO IZRAŽAVANJE
 • UŽITAK ŽIVLJENJA
 • ISPUNJENJE

Osoba mora otkriti, i kao individua i kao pripadnik grupe, svoju sposobnost IZRAŽAVANJA: (1) umjetničko izražavanje - pisanje, slikanje, oblikovanje, pjevanje te svako drugo značenje brojnog izražavanja unutarnjih htijenja i emocija, te (2) izražavanje osjećaja prema drugima - prijateljstvo, privlačnost, ljubav. UŽITAK ŽIVLJENJA mora se izraziti s optimizmom i entuzijazmom. Pri tome se mora osjećati prisutnost nevinosti, pa čak i naivnosti.
(Ovo je lekcija s najvišom razinom uživanja od svih drugih brojeva.)

Broj 4

 • OGRANIČENJE
 • RED, RAD I DISCIPLINA
 • SLUŽENJE

Život ne pruža uvijek mogućnosti za pjevanje i smijeh, kao što ne dozvoljava nesmetano napredovanje i neograničeno uzimanje. Često se događa upravo suprotno. Osoba se mora naučiti teškom zakonu OGRANIČENJA. Svatko od nas posjeduje, susreće se i nailazi na ograničenja - ograničenja od strane okoline, tijela, ograničenja od strane vlastitih nazora. Umjesto da patimo od ovih ograničenja, važnije je naučiti živjeti s njima, prihvatiti ih i učiniti svoje postojanje značajnim, ali ne u inat ograničenjima, već naprotiv, zbog ograničenja. To je vrlo teška lekcija. Osoba mora naučiti što je to sustav i organizacija, RED, RAD I DISCIPLINA na praktičnoj razini. Ona mora biti pripravna da SLUŽI drugima.

Broj 5

 • KONSTRUKTIVNA SLOBODA
 • RJEČITOST
 • KOMUNIKATIVNOST

Postoji vrijeme za širenje, rast, suočavanje s promjenama, neočekivanim zbivanjima i pustolovinama. Ova lekcija obično daje osobi obilje talenata za bilo koji smjer kretanja, sposobnost postizanja gotovo svega što mogućnosti dopuštaju. Sa slobodom koju ovo obilje talenata i mogućnosti pruža, život može biti itekako uzbudljiv. No. lekcija je mnogo teža: osoba se mora naučiti KONSTRUKTIVNOJ uporabi SLOBODE. Osoba ne smije protraćiti svoje brojne talente, niti zlouprabiti mogućnosti koje joj se pružaju; ona se ne smije predati zadovoljavanju isključivo tjelesnih užitaka - jelu, seksu, alkoholu, drogama. Osoba ne smije rasipati ni raspršiti svoj potencijal i završiti u frustracijama. Ona mora svoje postojanje uzdignuti na višu razinu korištenjem svoje slobode na produktivan način.

Broj 6

 • RAVNOTEŽA
 • ODGOVORNOST
 • BRIŽNOST I LJUBAV

Osoba mora naučiti pružati ljepotu ljubavi i sklada, simpatiju i razumijevanje, zaštitu i RAVNOTEŽU. Zajedno s uravnotežavanjem, lekcija ODGOVORNOSTI može biti također vrlo značajna. Osoba se može osjećati odgovornom više nego što bi to uistinu trebalo; njeno shvaćanje odgovornosti nadilazi potrebe koje zahtjevaju stvarne situacije kroz koje prolazi.  Drugi prepoznaju njezinu snagu te ona može očekivati da oni zatraže od nje pomoć ukoliko im je ona potrebna ili pak onda kada si oni ne mogu sami pomoći. Ona će vjerojatno biti ta koja će morati održavati svoju obitelj zajedno, koja će usklađivati i riješavati problematične situacije. Ona može odabrati da ograniči sebe na svoju obitelj, prijatelje ili na bližu okolinu. Prijateljstvo i LJUBAV koju osoba izražava i dijeli drugima vraćat će joj se od onih kojima pomaže. Ona će uživati u slavi posla kojega je dobro obavila te u spokojnoj nagradi koja je izražena u uzvraćenom prijateljstvu i ljubavi.
Sposobnost za usklađivanjem i postizanjem ravnoteže može također biti izražena na kreativan način - postoji mogućnost umjetničkog postignuća.

Broj 7

 • ANALIZIRANJE
 • SHVAĆANJE
 • INTROSPEKTIVNOST

Postoji vrijeme za introspekciju i poniranje u sebe, vrijeme u kojem osoba podvrgava svo svoje dotadašnje individualno znanje misaonom ANALIZIRANJU, te na temelju toga stekne ogromnu količinu spoznaja i SHVAĆANJA. Duhovne se spoznaje postavljaju na prvo mjesto, a materijalne stvari se potiskuju u drugi plan. Želje za materijalnom akumulacijom gotovo će u potpunosti nestati iz kruga interesa, a zamijenit će ih želje za proučavanjem i unutarnjom meditacijom, vrijeme za spoznavanjem sebe na najdublji mogući način.
Osoba će nastojati provoditi vrijeme povučeno od drugih - ona mora naučiti biti sama na način da ne osjeća izoliranost. Često se ona drugima čini “različitom” - njen način razmišljanja i djelovanja može biti vrlo poseban i svojstven, što ga znatno izdvaja od drugih. Takav pristup životu i popratnim stvarima čini se potpuno neobjašnjivim njegovim bliskim poznanicima. Osoba mora prihvatiti da funkcionira na potpuno drugoj valnoj dužini, a u čemu istovremeno mora pronaći zadovoljstvo. U svijetu u kojem je materijalizam toliko visoko na cijeni, put kojim se kreću savjetnici, predavači i iskreni istraživači, prostrt je “drvljem i kamenjem”.

Broj 8

 • MATERIJALNO ZADOVOLJSTVO
 • OVLADAVANJE MATERIJALNOM SFEROM
 • GRANDIOZNOST

Osoba mora naučiti rukovati s materijalnim stvarima života; rukovati s praktičnim stvarima na praktičan način. Ona će otkriti kako je njen dom postao pravi poslovni svijet - s velikom sposobnošću uspješnog administratora ili rukovodioca. Ona se uči rukovati novcem - kako ga akumulirati i kako ga mudro trošiti. Ona će raditi poradi svog MATERIJALNOG ZADOVOLJSTVA. Stavit će naglasak na novac kako bi kupila najbolje za svoj dom, automobil, namještaj i sl. Ukoliko dostigne najviši stupanj ove lekcije, tada će uvidjeti kako materijalna sloboda predstavlja tek neznatan dio oslanjanja na novac ili materijalne stvari. No, vrlo rijetki postižu ovu razinu shvaćanja.
Osoba je izrazito svjesna važnosti statusa u društvu i njegove uske povezanosti s materijalnim stvarima. Zbog toga će vrlo predano i naporno raditi kako bi zadovoljila potrebe svog statusa, a sve sa svrhom dokazivanja svoje superiornosti. Djelovat će jednostrano, fanatično, kruto, strogo, nepopustljivo i tvrdoglavo prema drugima. Težnja i poriv ka visokim materijalnim ciljevima učinit će osobu svjesnom granica svojih vlastitih sposobnosti, kao i ograničenjima materijalnih prilika.

Broj 9

 • NESEBIČNOST
 • HUMANITARIZAM
 • UNIVERZALNOST

Postoji vrijeme kada se mora naučiti zadovoljstvu davanja sebe drugima. Ovo je teška lekcija. Zadovoljstvo dolazi od davanja. Iz toga proizlazi mala nagrada - ljubav i prijateljstvo tek su katkad uzvraćeni, na ispunjene obaveze često se ne uzvraća istom mjerom. Osoba mora staviti sve druge ispred sebe, mora davati zbog čistog zadovoljstva davanja, budući da se mora naučiti krajnjem zadovoljstvu NESEBIČNOSTI i HUMANITARIZMA. Osoba daje (1) pomažući drugima ili (2) dajući sebe u nekom obliku kreativnog izražavanja.

Broj 11

 • PROSVJETLJENJE
 • VIZIONARSTVO
 • EKSTRASENZORNE PERCEPCIJE

Karizmatični brojevi nalaze se na višoj duhovnoj razini za razliku od ostalih brojeva. Prvi Karizmatični broj, 11, mora djelovati kako bi razvio intuiciju, te se uskladiti s psihičkim silama koje nisu dostupne onima s nižim brojevima. Osoba mora biti spremna postati kanal za poruke koje stižu iz viših sfera. U ovom životu, on mora biti nadahnuće i primjer drugima, živjeti na način koji je posebno otkriven njemu, razvijati svoje PROSVJETLJENJE, te postignute realizacije podijelio drugima za njihovu vlastitu dobrobit. Ovaj broj je jednako težak koliko je i nagrađujući.
Često, a posebno u mlađoj dobi, osoba je svjesna svojih posebnih moći, ali ih nije sposobna iskoristiti niti za sebe niti za druge. Nepraktičan je idealist; mnogo je više sanjar nego praktičar. Osoba osjeća nevidljiv utjecaj nervne napetosti koja dolazi iz viših područja realnosti s kojima je ona usklađena. Ona mora naučiti živjeti sa svojim posebnim moćima, te izdvojiti sebe iz materijalnog svijeta kako bi bolje shvatila moćne sile koje dolaze iz viših područja.

Broj 22

 • MULTIKREATIVNOST
 • GLOBALNO STVARATELJSTVO
 • MATERIJALNA GENIJALNOST

Drugi Karizmatični broj, 22, sadrži u sebi više sposobnosti za kombiniranje idealizma broja 11, s vještinom preobražavanja tih ideala u konkretan oblik. Ogromna moć je dostupna s kojom može ostvariti značajne ciljeve za dobrobit čovječanstva. Kada uspije ostvariti svoj potencijal, osoba postaje VELIKI GRADITELJ, sposobna da izvrši junačka djela koja ne mogu izvršiti ostali.
Tek nekolicina s ovim brojem može upravljati svojim moćima kako bi postigla krajnji potencijal gdjegod je on potreban. Osoba je svjesna moći unutar sebe kao i nervne napetosti koja ide uz nju. Ona se svo vrijeme hvata u koštac s moćima koje je teško shvatiti i iskoristiti. Često, drugi je vide kao osobu s nevjerojatno snažnim potencijalom koja gotovo nikako ne uspijeva, iz nekih neobjašnjivih razloga, u potpunosti iskoristiti svoje velike sposobnosti. Najveći potencijal je također najteže dostići.

Broj 33

 • SAMILOST
 • UNIVERZALNA LJUBAV
 • SAMOPOŽRTVOVNOST

Treći Karizmatični broj 33 kod osobe koja ga ime među svojim Glavnim brojevima izaziva snažan poriv ka SAMOPOŽRTVOVNOSTI, SAMILOSTI i služenju drugima.
Takvu osobu često razdiru emocije i osjećaj frustriranosti zbog patnji ovoga svijeta, a njene su djelatnosti, kroz osobno razumijevanje pravde, vođene suosjećanjem. Često shvaća da mora voditi impersonalni život s nevezanim a opet brižnim stavom, te shvatiti da će način na koji se nosi s teretom i problemima koji su joj nametnuti biti savršeni primjer drugima. Ljudi su s osobama (s ovim brojem) snažno privučeni jer osjećaju da im oni mogu pružiti utjehu i da ih mogu shvatiti. Zadovoljavajući njihove potrebe osoba s ovim Karizmatični brojem nalazi ispunjenje koje od nje zahtijeva njena glavna životna lekcija.
S ovim Karizmatičnim brojem osoba uvijek teži unijeti UNIVERZALNU LJUBAV među svim živim bićima koja nastanjuju ovaj svijet.

Više o numerologiji i tečajevima možete saznati na mojoj web-stranici.

Copyright © 2013 Nikola Đurđević - Sva prava pridržana.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U VELJAČI...

VELJAČA...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Lijepo je jutro, biti će i lijep dan uživajte u njemu. Lp

  17.02.2024. 07:52h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, volite se. Sretno vam Valentinovo!

  14.02.2024. 04:13h
 • Član bglavacbglavac

  Zahvaljujem na merlinu dragoj duši koja mi ga je dodijelila. Pusa

  10.02.2024. 08:07h
 • Član iridairida

  neumorna...samo naprijed i sretno...!

  08.02.2024. 01:38h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  upisala fakultet..pojelo mi svo vrijeme skoro

  07.02.2024. 21:47h
 • Član iridairida

  ahoj djevojčice, pa gdje si ti nama nestala? -:)))

  07.02.2024. 20:39h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  cure, dobra večer :)

  07.02.2024. 19:14h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info