Kalendar događanja

Član Dado_onyx

Upisao:

Dado_onyx

OBJAVLJENO:

PROČITANO

238

PUTA

Djevica

Djevica
Što predstavlja Djevica kao znak, ali isto tako ako niste pripadnik znaka Djevice vaš horoskop vam pokazuje na kojem području života živite Djevicu.

Znak Djevice, u prirodnom horoskopu je to šesti znak, na polovici i zadnji od znakova koji su usmjereni prema sebi - rekli bi individualni znakovi. Djevica je znak pod kojim sam rođen i kojeg jako dugo vremena nisam prihvaćao. Bio mi je to preozbiljan znak, predosadan i nimalo privlačan. To nije bio znak, kojim bi se mogao pohvaliti i pokazivati, jer energija Djevice nije da se ističe, pokazuje ili pravi važna. Tako sam se informirao malo bolje o svom horoskpu, pa sam 'spas' potražio u podznaku, misleći možda ima nešto što bi bilo drugačije, nešto što bi mogao reći,.. "a u podznaku sam..." i čime bi izvukao situaciju. Međutim, nije mi takav horoskop, jer i u podznaku sam Djevica.
I tako dugo vremena je prošlo, a ja još uvijek u sebi s onim osjećajem , 'joj kud baš Djevica' , koji mi je dolazio svaki puta, kad bi se povela tema o horoskopu. I tako vrijeme je prolazilo i jedan prijatelj mi je prvi put gledao horoskop, zapravo samo računao, nikad mi ga nije protumačio. Kaže mi da sam Djevica i u podznaku, rekoh mu da znam.
 "Imas i Veneru u Djevici i još dva tri planeta, nevjerojatno, sve zajedno tri, četiri planeta u Djevici." - kaže on.
Tada se dogodio neki klik u meni,
"O pa ja sam čista Djevica "- rekoh mu u šali. Od tada sam počeo malo više cijeniti svoj znak, jer ipak je to bilo nešto posebno, a kad je nešto posebno, onda je to meni već zanimljivo, pa makar bilo riječi o mnoštvu planeta u Djevici, tako da sam nekako se lakše nosio sa svojim osjećajem što sam rođen u znaku Djevice. Bilo kako bilo, od Djevice nisam mogao nikako pobjeći.

Djevica je inače po svojoj prirodi promjenjivi znak, a po elementu zemlja i ona je po tome najstabilnija od promjenjivih znakova, upravo zbog elementa zemlje. To ne znači da ne mijenja mišljenje ili da nekad nije prevrtljiva poput Blizanaca ili bilo kojeg drugog promjenjivog znaka, ali Djevica to radi puno sporije, njena neodlučnost zamaskirana je beskrajnim analizama i odlazak u nepotrebne detalje, koji joj neće pomoći da donese odluku.
Element zemlje, nadalje, daje Djevici praktičnost, u smislu da se Djevica ne zamara filozofijama i pričama, nego nastoji sve što se govori, pretvoriti u stvarnost, a s druge strane Djevica zbog promjenjivog karaktera znaka, voli učiti i biti prisutna na više područja, često je puno toga interesira, pa nije rijetkost da se Djevica razumije u stvari na više područja, naročito ako joj je zbog nečega potrebno, bilo da je to posao ili neka potreba u životu. 
Ako netko ima ideju Djevica će rado to pretvoriti u stvarnost i k tome još podijeliti znanje kako je to postigla, a ako treba bacit će se na istraživanje i proučavanje svih mogućih varijanti poboljšanja i usavršavanja i dok se ne iscrpe sve mogućnosti neće stati.
Iako bi većina uz Djevicu kao ključne riječi stavila: cjepidlačenje ili kritiziranje, što nekada i je odlika Djevice, ali jedna od glavnih i istaknutijih ključnih riječi je usavršavanje. Čini se da Djevica nikad nije zadovoljna, ništa nije dovoljno dobro, ne zato što bi bila bahata ili obijesna, nego zato što stvari želi dovesti do savršenstva i uvijek nalazi i istražuje načine na koje se stvari daju poboljšati ili popraviti - učiniti boljim, u smislu da budu djelotvornije, da zahtijevaju manje energije i vremena i sl. Međutim, problem nastane kada Djevica misli da je pronašla najbolji način na koji stvari funkcioniraju, jer tada ju je jako teško uvjeriti da postoji nešto bolje i djelotvornije, a s druge strane to Djevici daje krutost i nefleksibilnost u prihvaćanju promjena i ne dopušta da bude otvorena za nove ideje i mogućnosti.

Kritika, koja se često puta stavlja Djevici kao nedostatak, kod Djevice u većini slučajeva nije izraz njene frustracije, nego izraz njene težnje da sve funkcionira, ako ne savršeno onda, barem maksimalno efektivno. Što je skoro isto.
Vezano uz ide i rečenica: "Vježbom do savršenstva", koja je ključni moto Djevice, a već prirođenu spretnost u rukama, kao i umu, Djevica će iskoristiti i učiniti sve da kroz praksu bude uvijek bolja i bila bliža svom idealu i savršenstvu.
Djevica, dakle, želi kritikom poboljšati stvari, ali ne vidi i ne razumije da drugi to ne shvaćaju ili da bi ih to moglo pogađati i da bi njenu kritiku mogli shvatiti kao zlonamjernu. Budući da Djevica samu sebe kritizira (a da li se uspijeva na temelju toga ispraviti, to je već drugo pitanje), tako da je navikla na takav stav i to je njoj normalno pa ne smatra da je to nešto loše i da bi netko mogao drugačije reagirati.


Djevica je zemljani element i kao takva, motivirana je smislom ili nekom svrhom, ako toga nema, Djevica teško može razumjeti nečije ponašanje, koje za nju nema smisla ili ne ispunjava neku svrhu. Zbog takvog stava ima već unaprijed neku sliku o tome kako bi stvari trebale funkcionirati ili kako bi se ljudi trebali ponašati. Kako je stvarnost često puta drugačija od očekivanja, tako Djevica često puta bude frustrirana po tom pitanju, jer ne razumije kako i zašto se netko ponaša na njoj besmislen način. U slučaju da ne zadovoljstvo ne iskazuje, lako može imati želučanih ili probavnih problema, a što je inače boljka pripadnika znaka Djevice.

Još jedna riječ dobro opisuje Djevicu - preciznost. Bilo u riječima, ili postupcima, preciznost je bitno svojstvo Djevice. To je stil ponašanja u kojem Djevica nastoji ne gubiti energiju na bespredmetne rasprave, ali će s druge strane izgubiti sate analizirajući i tražeći uzroke. Ovo drugo joj je važno jer mora otkriti pravi razlog, pronaći sam uzrok - početnu točku neke pojave.
Analiza je vezana uz još jednu sposobnost Djevice, a to je rasuđivanje - stavljanje pojmova, situacija i ponašanje na svoje mjesto i njihovo logičko povezivanje, u čemu je Djevica pravi stručnjak, barem na mentalnoj razini, jer tu je najjača. Emotivna razina je nešto sasvim drugo i za Djevicu sklizak teren, kako na području iskazivanja, tako i na području primanja emocija.

Preciznost dakle daje Djevici preglednost i uklanja svaku nejasnoću, a što je Djevici također važno jer voli sve imati pregledno. Tako za nju riječi imaju veliko značenje i važnost i u izražavanju želi da je svi razumiju. Međutim, najviše voli kada je ostvarila neki rezultat, jer tu nema onda puno objašnjavanja niti filozofiranja. To je također preciznost, jer rezultati govore sami za sebe i tu onda nema puno objašnjavanja, niti zamagljenih želja i maštanja.
Preciznost nije samo u mjerenju ili točnosti, preciznost je kod Djevice da se sve stvari stave na svoje mjesto, da se kaže ili napravi svakome što ga ide.
Život sam po sebi, kao i ljudski međuodnosi nisu toliko jednostavni, niti ih se može gledati crno-bijelo, pa je to još jedna od stvari, koje Djevicu frustriraju, jer je tu teško napraviti red, naročito na način na koji bi to Djevica htjela. Usko vezano uz preciznost stoji i dosljednost. Naime, Djevica brzo prokljuvi kada komadi slagalice ne štimaju, u nečijim riječima ili postupcima i kada u tome nema dosljednosti, ili kada, još gore, u svemu tome nema istine.

Djevica je znak smješten u razdoblju, žetve  kada se ubiru i spremaju plodovi, pa je sve potrebno razvrstati, složiti i spremiti, puno posla za nekad opasnu zimu, kada nije bilo dućana na svakom uglu, nego onoliko hrane koliko je bilo u smočnici ili podrumu, a u prirodi sve prekriveno snijegom, bez drugih izvora hrane.
To je dakle vrijeme rada, a isto tako vrijeme kada se treba odrediti i vrijeme berbe, prekrasno može biti kobno jer će velik dio uroda biti trul i neupotrebljiv. Prerano znači mali urod i još puno nezrelih plodova, a onda treba berbu ponoviti što je dupliciranje posla, a to je za Djevicu rasipanje vremena i energije, a znamo da je Djevicama cilj biti maksimalno djelotvoran.
Odatle Djevici radišnost i sklonost spremanju, organiziranju i slaganju, kao i sklonosti da bude točna i precizna, jer točnost i preciznost su u ovakvim situacijama životno važne.  

Često puta Djevici se zamjera da je sitničava, da sve gleda na malo i da previše ide (nepotrebno) u detalje, te da od drveta ne vidi šumu. Možda to nekad i stoji, ali to je samo jedna strana medalje. Naime, postoje stvari, koje su životno važne i gdje samo mala greška znači pitanje života ili smrti. Kao što bez Saturna ne bi bilo rođenja, jer Saturn znači stezanje, kontrakciju, a to su trudovi kod poroda. Tako bez preciznosti i vrlo sitnih mjerenja, koje predstavlja Djevica, možda ne bi bilo niti uspješne operacije srca, jer bi kirurg odokativno odmjerio rez i uzrokovao smrt pacijenta umjesto da mu spasi život i pruži godine sretnog života. Zamislite samo kakva bi bila tehnologija, kakva bi nam bila računala da nema preciznih mjerenja ne na milimetar, nego na tisućiti ili milijunti dio milimetra.
To je priroda Djevice, koja ima svoju ulogu i važnost u sveukupnoj slici života, a koja se simbolički sastoji od svih dvanaest znakova horoskopa, gdje svaki dio slagalice.

Možda se čini da se Djevica nekad bavi dosadnim stvarima ili tupi po sitnicama, ali Djevica uvijek ide od osnova od jednostavnih stvari, jer zna da i najveća piramida, najviši neboder ili bilo koje svjetsko čudo počiva na čvrstom temelju i da bez toga nema ničega. Djevica će uvijek podsjetit na osnove i reći da se sve veliko i složeno uvijek sastoji od jednostavnih stvari i tu je u pravu. Čak i naizgled komplicirane odnose i ponašanja Djevica će spretno i s lakoćom rastaviti na 'proste faktore', na elemente i osnove i pokazati vam na jednostavan način rješenje ili savjet.

Samodostatnost i samostalnost, su također dvije istaknute ključne riječi, a dok ovo pišem pada mi na pamet kako u riječima samostalnost i samodostatnost, se ponavlja riječ samo, ali mene je to podsjetilo na to da je Djevica često i sama, da nema partnera ili nekoga na koga bi se oslonila i pouzdala (jer teško stječe povjerenje u druge), pa da je i zbog toga dobio ovaj znak ime Djevica, jer djevica kao djevojka je sama nema (još) partnera, ako ima onda joj je to ljubavnik na platonskoj razini. Upravo ta samoća, koja proizlazi iz samostalnosti je nešto što prirodno obolježava pripadnike ovog znaka, jer oni ni pod koju cijenu ne žele ovisiti o nikome, kako financijski tako niti u znanju ili vještinama, pa će Djevica uvijek imati sve što joj treba i znati sve što joj treba, ne bi li tako ostvarila svoju samodostatnost, što je Djevici izuzetno važno, ali je cijena takvog stava da teško pronalaze partnera, koji bi to mogao razumjeti ili koji bi mogao biti isto tako samostalan, dok s druge strane partnerstvo znači i odricanje dijela svoje samostalnosti i individualnosti, a što Djevici nekada teško pada, jer joj narušava osjećaj samostalnosti i slobode.

Djevica je kao što smo već rekli, element zemlje, a zemlja mora ispunjavati određenu svrhu, inače sve zajedno nema smisla. Kao što plodna zemlja nema smisla ako bude ostavljena bez sjetve, tako i Djevica sve svoje vještine i znanja koje ima ostaju neiskorištena, ako to ne koristi za dobrobit drugih.

Stoga je pomaganje, služenje ili biti na usluzi sastavni dio onoga što sačinjava Djevicu, tek kada njeni talenti i vještine, znanja i smisao za praktično budu upotrijebljeni da pomažu drugima, tada Djevica ispunjava svoj puni smisao, baš kao što plodna zemlja bogatim urodom ispunjava svoj smisao. Tako ćemo pripadnike znaka Djevice često puta naći među čistačicama, sobaricama, organizatorima, liječnicima, farmaceutima, računovođama dakako, učiteljima i svim onim zanimanjima za koje je potrebno ili preciznost, stručnost, svestranost, a sve usmjereno prema nekoj usluzi odnosno stvaranju dobrobiti za druge.

Iako je Djevica uvijek spremna pomagati, rijetko će se dati pretvoriti u žrtvu, jer za Djevicu nije pomaganje loviti svaki dan ribu za nekoga, nego ga naučiti da sam lovi. Ukoliko taj drugi nema neku želju naučiti loviti Djevica neće puno razmišljati da ga ostavi, ali ne kako bi bila zla, nego da ga tako prisili da sam počne loviti ribu i krene samostalno brinuti za sebe.

Iako bi se dalo još puno toga pisati o Djevici, vidjeli smo da kada se stvari pogledaju iz drugačije perspektive, vidimo da Djevica nije tako dosadna i da kod nje sve ima neku svrhu, ali glavna svrha Djevice je da pomaže drugima, svojim vještinama i znanjem. 

Na kraju, ako se pitate kako je završila priča o mom neprihvaćanju znaka Djevice, s početka ovog posta, mogu vam reći da iako se osobine Djevice u proteklim godinama nisu baš puno promijenile, ono što se promjenilo je moj stav prema samom sebi prije svega i što sam počeo cijeniti svoje pozitivne osobine, a ne gledati kao nešto normalno i obično, dok u svojim slabostima danas gledam priliku za razvoj, Djevica bi rekla usavršavanje. U tome mi je pomogla i astrologija, kojom sam se u međuvremenu počeo baviti i otvorila mi novi pogled na sebe i druge. Shvatio sam da nas ne određuje jedan znak horoskopa, pa čak niti cijeli horoskop, jer natalni horoskop je izbor na razini duše, kojeg smo učinili prije nego smo se utjelovili, a naša razina svijesti i sloboda izbora mogu to uvijek izmijeniti, na bolje ili na gore.
Drugo mi ne živimo samo svoj znak pod kojim smo rođeni, jer svaki horoskop ima svih dvanaest znakova, tako da živimo u životu svih dvanaest znakova, pa svaki znak živimo na nekom dijelu života.

Trebalo je za takve spoznaje proći puno vremena, ali sam shvatio da postoji ljepota u postepenom otkrivanju svojih vrijednosti, baš kao što Djevica ide sistematično i strpljivo i baš kao što dragulje i blaga, uostalom otkrivamo tek nakon dugog kopanja i traženja pod zemljom

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

STUDENI...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  ♥vanessa, to su samo snovi...

  12.12.2019. 19:13h
 • Član vanessavanessa

  ♥♫♥*Znaš onu priču ..."i to će proći

  12.12.2019. 18:15h
 • Član iridairida

  tako strašne snove nisam sanjala od djetinjstva...

  12.12.2019. 13:31h
 • Član iridairida

  košmari, jedan za drugim...

  12.12.2019. 13:31h
 • Član iridairida

  Puna Luna mi samo noćne more donosi...

  12.12.2019. 13:30h
 • Član vanessavanessa

  https://www.youtube.com/watch?v=wMNdIl0E49k

  07.12.2019. 16:31h
 • Član vanessavanessa

  ♥♫♥*♪♫

  07.12.2019. 16:30h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Strijelac - mitologija Vaga