Kalendar događanja

Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

PROČITANO

178

PUTA

OD 14.01.2018.

U boj, u boj...

užasnut sam jer ovo je moguće samo u hrvatskoj...

 

 

U BOJ, U BOJ NAJJAČA OPORBENA STRANKA PRIJEDLOG POMOĆI NEPLODNIM PAROVIMA USPOREDILA S NACI METODAMA

BOŽE, ČUVAJ HDZ

Umjetna oplodnja tragedija ravna Jasenovcu i Bleiburgu

Već 1943. blaženi Alojzije Stepinac je rekao da je u povijesti nacije Jasenovac najsramotniji čin koji se dogodio. Jednako tako trebamo se sramiti i Bleiburga. Ovaj zakon može se staviti u razinu najvećih hrvatskih tragedija koje sam spomenuo. Stanimo tome na kraj, poručio je potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić

Ljerka BRATONJA MARTINOVIĆ

HDZ se protivi rađanju djece začete umjetnom oplodnjom, podržavajući stavove biskupa i udruge »I ja sam bio embrij«ZAGREB » Novi zakon o umjetnoj oplodnji najveća je tragedija hrvatskog naroda nakon Jasenovca i Bleiburga. Težnja za životom u tom zakonu sije smrt, a njime se podržava eugenika, znanost o poboljšanju rase koju su prakticirali nacisti, poručili su jučer iz HDZ-a, tražeći da se iz Ostojićevog zakona izbaci za njih neprihvatljiva mogućnost zamrzavanja zametaka i oplodnje uz pomoć doniranih spolnih stanica koja »iritira veliku većinu katolika, ali i drugih vjernika u Hrvatskoj«. Prijedlog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji ušao je jučer u saborsku proceduru, unatoč HDZ-ovom pokušaju da dan ranije napuštanjem sjednice sruši kvorum Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb. Odbor je jučer ujutro jednoglasno podržao konačni prijedlog zakona, zahvaljujući SDSS-ovcu Vojislavu Stanimiroviću koji se priklonio vladajućima i dignuo ruku za sporni zakon.
HDZ je jučer dao punu podršku izjavi Stalnog vijeća HBK koja se protivi donošenju zakona o umjetnoj oplodnji kao »duboko nehumanog i nemoralnog«, a najavili su i potporu inicijativi udruge »I ja sam bio embrij« u organiziranju referenduma za rušenje tog zakona.

Stranački resursi

– Podići ćemo sve stranačke resurse u organizaciji referenduma i uopće ne sumnjamo kako će proći, ustvrdio je Damir Jelić, potpredsjednik stranke.
– Već 1943. blaženi Alojzije Stepinac je rekao da je u povijesti nacije Jasenovac najsramotniji čin koji se dogodio. Jednako tako trebamo se sramiti i Bleiburga. Ovaj zakon može se staviti u razinu najvećih hrvatskih tragedija koje sam spomenuo. Stanimo tome na kraj, poručio je Jelić.
Ante Ćorušić, ginekolog-onkolog iz Petrove, i Ivan Ćelić, psihijatar i glavni tajnik Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva, koji su na presici HDZ-a zauzeli mjesto stručnjaka za umjetnu oplodnju, poručili su da je Ostojićev zakon protuprirodan, protiv obitelji i razara temeljne vrednote hrvatskog društva.

Ubijanje nedužnih

– Ovim se zakonom omogućuje ubijanje nedužnih. Da biste dobili jedno dijete, morate žrtvovati desetero njegove braće i sestara, odnosno zametaka koji će biti podložni prodaji, manipulaciji, vježbama u laboratoriju. Nitko ne govori o tome da će trideset posto zametaka, a to su ljudski životi, biti uništeno prilikom odmrzavanja, upozorio je ginekolog Ante Ćorušić, tvrdeći da iza svega stoji interesni lobi liječnika i farmaceuta koji izvlače profit iz umjetne oplodnje. Njegovi se kolege, tvrdi Ćorušić, olako odlučuju za postupke MPO umjesto drugih medicinskih metoda koje su neplodnim parovima na raspolaganju.
– Ako postoje mehaničke zapreke za prirodno začeće, prije umjetne oplodnje primjenjuje se rekonstrukcija jajovoda. U mojoj se klinici zadnjih nekoliko godina ti postupci uopće ne rade. Stvorena je korporativna mreža privatnih i državnih poliklinika na kojima se tim postupc
Jesu li nacisti na vlasti u cijelom svijetu?!

– Gospodin koji je to izjavio užasno vrijeđa sve žrtve Bleiburga i Jasenovca. Uspoređivati Bleiburg i Jasenovac s umjetnom oplodnjom ne zaslužuje nikakav komentar. U svijetu je rođeno pet milijuna djece postupcima umjetne oplodnje, znači li to da cijeli svijet provodi nacizam?! – komentar je Jelene Koprić iz udruge Roda na izjave HDZ-ovaca.
Od bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića roditelji su, kaže Koprić, »svašta doživjeli, ali ovako nešto nisu očekivali ni u najgorim snovima«.

HDZ O ZAKONU

* podržava se eugenika, nacistička znanost o poboljšanju rase
* krši se temeljno ustavno pravo ljudskog bića na život
* krši se pravo djeteta na oba roditelja
* stvaraju se uvjeti za incestuozne veze
* omogućuje se uništavanje zametaka
* iza svega stoji interesni lobi liječnika i farmaceuta
ima dobro zarađuje, a korist od toga ima i farmaceutska industrija – upozorio je Ćorušić, koji je otišao i korak dalje: – Težnja za životom u tom zakonu sije smrt, a njime se podržava eugenika, znanost o poboljšanju rase koju su prakticirali nacisti, kazao je ginekolog.

Zakon protuustavan

Po riječima Ivana Ćelića, Ostojićev je zakon protuustavan i protivan nizu zakona i međunarodnih konvencija koje je Hrvatska potpisala. Njime se, kaže Ćelić, krši temeljno ustavno pravo ljudskog bića na život, krši se pravo djeteta na oba roditelja, a stvaraju se uvjeti za incestuozne veze, koje će – strahuje ovaj psihijatar – proizaći iz doniranja spolnih stanica jer će djeca istog biološkog roditelja rasti u različitim obiteljima ne znajući jedni za druge. Sa zakonom o umjetnoj oplodnji žuri se, zaključuju u HDZ-u, jer Vlada nema rješenja za goruće gospodarske probleme i prava radnika.
Ministar zdravlja Rajko Ostojić jučer nije htio komentirati teške optužbe izrečene na račun njegova zakona iz redova HDZ-a.
– Prije početka saborske rasprave ministar ne želi davati bilo kakve izjave o toj temi, niti komentirati bilo čije stajalište o medicinski potpomognutoj oplodnji, poručila nam je njegova glasnogovornica Tamara Marinković.
Rigidne izjave predstavnika HDZ-a nisu htjeli komentirati ni u SDP-u i Vladi, gdje ovakvu razinu komunikacije u najvećoj oporbenoj stranci smatraju potpuno neprihvatljivom.-----------------------

lp, boro


http://www.novilist.hr/


http://budan.blog.hr/

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 11.07.2012. 08:32h

  Član borivojMerlin3

  palac dolje za hdz-ej i desnicu hrvatske.

  svakako uz blagoslov crkve oni tako razmišljaju i voze dalje po svome...

  ---------------------


  Rasisti su glupi
  https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=75752

  Konzervativci i njihov nizak IQ
 • 11.07.2012. 09:21h

  Član borivojMerlin3

  od prije neki dan ubojica brata u zagrebu, pripadao je desnici i jednoj stranci, čiji je bio vrijedan i avangardni član... za njega tvrde da je bio dobar sugrađan i susjed... pitam se pitam, ako je takav s desnice bio dobar i za takvog ga imaju, kakva je onda to sredina u kojoj svi takovi obitavaju i žive?

 • 11.07.2012. 09:41h

  Član borivojMerlin3

  Kad te muž naljuti

   

  Dragi Bože, molim te da mi daš mudrosti da razumijem svog supruga, ljubavi da mu oprostim i strpljenja da izdržim njegovo ponašanje. Jer, ako te, Bože zamolim da mi daš snage, mislim da ću ga onda ubiti.

 • 11.07.2012. 15:03h

  Član borivojMerlin3
   
  ŠOKIRANI DIO HDZ-ovaca PROTIV STAVOVA STRANKE
  Otjerat ćemo sve birače!
  Neće biti dobro ako će se HDZ boriti za naklonost izrazito desnih birača. Njih nema dovoljno da bismo pobijedili na izborima, kaže jedan član predsjedništva HDZ-a
   
  ZAGREB » Uska suradnja HDZ-a, katoličkih aktivista i biskupa u kampanji protiv promjena Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji izaziva u vrhu glavne oporbene stranke prva negodovanja zbog novog političkog smjera u kojem HDZ vodi Tomislav Karamarko. Zasad je teško očekivati javne kritike ovako zamišljene reideologizacije HDZ-a, ali u neslužbenim razgovorima članovi predsjedništva izražavaju jasno nezadovoljstvo.
      – Kao prvo, mi niti na jednoj sjednici predsjedništva stranke nismo raspravljali o Vladinom prijedlogu Zakona o umjetnoj oplodnji. Iznenađuje stoga što su Stier i Jelić u ime HDZ-a iznosili stavove o tom prijedlogu. I drugo, što je još važnije, ne postoji nikakav zaključak o tome da bi se HDZ trebao povezati s katoličkim udrugama i svoje djelovanje usklađivati s biskupskim poslanicama, rekao nam je jučer jedan član predsjedništva, zabrinut zbog HDZ-ovog otklizavanja prema tvrdoj političkoj desnici.
     
  Otvaranje centru
  On smatra da jedinu realnu mogućnost za jačanje stranke predstavlja otvaranje prema biračima centra.
      – Ivo Sanader neosporno je napravio puno loših stvari. Ali, ne smijemo se odricati onoga što je dobro učinio. Nakon poraza 2000. godine, Sanader je HDZ pomaknuo prema centru i zahvaljujući tome smo se za četiri godine vratili na vlast. I danas se mi moramo sa SDP-om natjecati za dio birača centra koji nisu čvrsto opredjeljeni za neku stranku. Neće biti dobro ako će se HDZ s Ružom Tomašić i Josipom Miljkom iz HČSP-a boriti za naklonost izrazito desnih birača i tome prilagoditi svoj program. Tih birača jednostavno nema dovoljno da bismo mogli računati na izborne pobjede. Ključ je vratiti povjerenje birača centra, a ne raditi zaokret udesno, ističe visokopozicionirani HDZ-ovac. O tome kakav stav HDZ treba zauzeti oko zakona, nije se raspravljalo ni na Klubu zastupnika te stranke, iako rasprava u parlamentu počinje.
     
  Licemjerno i neukusno
  – Očito je bilo važnije dogovoriti stavove s biskupima i Ružom Tomašić nego sa stranačkim kolegama. Tako stranka ne može funkcionirati i novo će vodstvo nakon ovoga valjda to shvatiti, ali pustimo im malo vremena, pomirljiv je jedan HDZ-ovac.     
      Istupima poput jučerašnjeg, uvjeren je naš sugovornik iz te stranke, HDZ će od sebe otjerati, osim parova koji se bore protiv neplodnosti, i mlade i obrazovane ljude, koji usporedbu bilo kojeg zakona što ga predlaže hrvatska vlada u 2012. godini s tragedijama i zločinima u Drugom svjetskom ratu i nakon njega smatraju nedopustivom, jadnom, licemjernom i u najmanju ruku neukusnom.
      – Usporedba ovog zakona s Jasenovcem ili Bleiburgom može ljude natjerati samo da bježe od HDZ-a. Pa HDZ nije zastupao takve stavove ni devedesetih godina. Ako ne žele biti licemjerni, neka sada predlože i ukidanje Zakona o abortusu iz 1973. godine, za čije ukidanje ni Franjo Tuđman nije želio čuti, kaže jedan HDZ-ovac. Uz to, naši sugovornici podsjećaju i na to da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kao ministar u Vladi Ive Sanadera, a kasnije i Jadranke Kosor, najmanje dva puta digao ruku za zakon koji je malo manje liberalan od onoga što predlaže ova vlada.
      Koliko su Karamarkovi suradnici promašili s usporedbama, napominje naš izvor, najbolje govori činjenica da je za njih spomenuti zakon tragedija veća od onoga što se dogodilo u Vukovaru ili Škabrnji, što vjerojatno ne misli nijedan član HDZ-a.
      – Možda je ovaj istup prilika da novi HDZ nešto nauči, da više razgovaramo na predsjedništvu prije iznošenja stavova i da mislimo o tome kojim se biračima obraćamo, poručuje član vodstva HDZ-a.

  Dražen CIGLENEČKI, Jagoda MARIĆ

 • 11.07.2012. 15:16h

  Član borivojMerlin3

   

   

  AJME MENI...

  Saborskom rezolucijom Karamarko sili Vladu na izgradnju Pelješkog mosta.


      Svakog mosta tri dana dosta.

   

 • 11.07.2012. 15:18h

  Član borivojMerlin3

  NAJVAŽNIJE POLITIČKO PITANJE HDZ NE ODUSTAJE OD SANADEROVOG PROJEKTA PA U PARLAMENT ŠALJE IMPERATIVNI DOKUMENT

   

  Saborskom rezolucijom Karamarko sili Vladu na gradnju Pelješkog mosta

  ZAGREB » Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) odlučila je da je za njih Pelješki most jedno od najvažnijih političkih pitanja u zemlji i stoga se, očito, žele pokazati kao snažna oporba upravo inzistirajući na toj temi. Zato je Klub zastupnika HDZ-a, predvođen predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom, ...

  ----------------

  neka grade, kud puklo da pukne...

 • 12.07.2012. 16:26h

  Član borivojMerlin3

  Pročitajte dirljivo pismo majke blizanki začetih umjetnom oplodnjom

  Donosimo vam pismo Antonije Klemper, majke dviju djevojčica začetih umjetnom oplodnjom, koja je, kako kaže, 'u jeku ove medijske hajke na neplodne parove osjetila potrebu ovim tekstom prenijeti svoje iskustvo'.

  Svaka majka zna koliko voli svoje dijete. Zna koliko strepi nad prvim temperaturama, zna koliko brine pri svakom padu… Zna koliki dio srca joj ostaje s djetetom dok krene na posao.

  Svaka majka to zna i osjeća, no majka djece začete uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje ta osjećanja, usuđujem se reći, dublje urezuje u svoje majčinsko srce.

  Neplodnost ne prestaje rođenjem djeteta. To je istina. Ali ne neplodnost kao dijagnoza, već neplodnost kao životna činjenica, istina koja te obilježila kao osobu.

  >> Ostojić: Neplodnost je bolest, a ovaj Zakon omogućuje liječenje

  Ja sam majka dvaju divnih djevojčica začetih uz medicinsku pomoć. Nije me toga sram, daleko od toga. Ponosna sam na svoja dva srca izvan moga. One su se same posjele sa 6 mjeseci života, prohodale su obje prije prvog rođendana, danas slažu prve rečenice kad zovu: 'Mama noši mene!', same jedu (doduše, naprave nered, ali su velike i ručaju same), a polako se učimo i ostaviti pelene.

  Moje djevojčice rastu i razvijaju se kao i sva spontano začeta djeca. Ali, mi ne živimo kao roditelji koji su svoju djecu spontano začeli. Zašto?

  Zato jer se svakodnevno suočavamo s neistinama o nama samima, o našoj djeci. Svatko si uzima za pravo suditi nam , prosuđivati i osuđivati nas.

  Danas smo bile u šetnji. Kao i puno puta do sada, prišla nam je jedna gospođa i započela razgovor: 'Znate, ja bih ovakve žene, koje rode dvoje djece i ovako ih vozaju u šetnji, takve bi ja nagradila' – meni naravno srce kao kuća, divi se mojim ljepotama, ali žena nastavlja: 'A ne one, one žene koje umjetnu djecu prave pa se ne zna 'ko im je ćaća cigan, vrag il Bog!'

  Hvatam grčevito kolica i jedva uspijevam udahnuti. Brzo, brzo krenem dalje da se ne raspadnem tamo nasred ceste. Knedla u grlu, suza u oku.

  Svašta bih mogla i željela reći, ali riječi ne izlaze. Izlazi samo jad i bol nepravde kroz suze.

  >> Građani od jutra u Crkvi sv. Marka mole protiv Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Gospodo draga, mislite li zaista da naša djeca imaju rogove? Barkod na čelu možda? Mislite li da imaju mjesto za umetnuti baterije? Mislite li da ne plaču, da se ne boje, da ih ne boli? Sram sve vas koji širite neistine može biti! Sram!

  Djeca začeta uz medicinsku pomoć su jedino i samo djeca. Njihovi roditelji su najveći sretnici na cijelom svijetu.

  A vi? Vi ste pitajte što ste vi.', stoji u pismu ogorčene majke.

  Podsjetimo, prijedlog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji doveo je do raskola na društvenoj i političkoj sceni. Dok ga HBK proziva zakonom koji 'sije smrt', a HDZ ga uspoređuje s Jasenovcem i Bleiburgom, vladajući ga smatraju dobrim jer je 'neplodnost bolest, a ovaj Zakon omogućuje liječenje'.

 • 14.07.2012. 08:39h

  Član borivojMerlin3

  Kriza,kriza....
  ŠEF sakupio radnike pa kaže:

  - Imam lošu vijest. Zbog krize i radi uštede moram otpustiti nekog od vas.
  - Mene ne možete jer sam nacionalna manjina i mogu vas tužiti za rasizam -
  reče crnac.
  - Ja sam žena. Odmah ću vas dati na sud radi šovinizma - reče sekretarica.
  - Samo pokušajte pa ćete završiti na sudu zbog vjerske diskriminacije
  - reče musliman.
  - Probajte mi dati otkaz pa ću vas dati za diskriminaciju zbog godina
  - reče 70 godišnji vodja grupe.

  Sada svi pogledi padaju na mladog, bijelog i zdravog radnika. Ovaj se na
  trenutak zamisli pa tiho kaže:

  - U posljednje vrijeme mi se čini da sam gej...

SADRŽAJ UPISAO

Član borivojMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana borivoj dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

KORIZMA

VEGETARIJANCI

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  (_)/ (__)7 kavica

  14.04.2019. 17:09h
 • Član iridairida

  ♥*♪♫♥*

  14.04.2019. 09:53h
 • Član vanessavanessa

  ♥*♪♫♥*

  13.04.2019. 13:39h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  13.04.2019. 09:11h
 • Član vanessavanessa

  pozdrav *

  12.04.2019. 19:36h
 • Član mkrmarmkrmar

  (__)7 (__)7 Kava

  09.04.2019. 17:50h
 • Član mkrmarmkrmar

  Lijep pozdrav svima !

  09.04.2019. 17:49h
Cijeli Chat

PROLJEĆE

USKRS

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaMagicus.info marketingInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info