Član vanessa

Upisao:

vanessa

OBJAVLJENO:

LJUBAV JE GLAGOL

LJUBAV JE GLAGOL
“Ali, kako voljeti kad ne voliš?”.

LJUBAV JE GLAGOL

Stephen R. Covey autor knjige 7 navika uspješnih obitelji priča: Poslije nekog seminara prišao mi je neki čovjek i rekao:

“Stephene, sviđa mi se što govoriš. Ali svaka situacija je drukčija. Pogledaj moj brak. Moja žena i ja jednostavno više jedno prema drugome ne osjećamo ono što smo osjećali prije. Mislim da je više ne volim, a ni ona mene više ne voli. Što da radim?”

“Više nema osjećaja?” upitao sam.

“Tako je”, potvrdio je on.

 “A imamo troje djece do koje nam je veoma stalo. Što predlažeš?”

“Voli je”, odgovorio sam.

“Ali, rekao sam ti, osjećaj je nestao.”

“Voli je”.

“Nisi me shvatio. Više ne osjećam ljubav.”

“Zato je voli. To što nema više osjećaja odličan je razlog da je voliš.”

“Ali, kako voljeti kad ne voliš?”.

 “Prijatelju, ljubav je glagol. Osječaj ljubavi je plod ljubavi kao glagola. Zato je voli. Žrtvuj se. Slušaj je. Suosjećaj s njom. Cijeni je. Ohrabruj je. Jesi li to voljan učiniti?"

Hollywood nam je nametnuo predodžbu prema kojoj je ljubav osjećaj. Veze se uvijek mogu prekinuti. Brak i obitelj su stvar ugovora i udobnosti, a ne predanosti i integriteta. Ali, to nam daje veoma iskrivljenu sliku stvarnosti. Vratimo li se metafori zrakoplova u letu – koji, da bi sigurno letio, mora biti u vezi sa kontrolnim tornjem – te su slike kao statička buka koja ometa poruke iz kontrolnog tornja. I zbog toga mnogi ljudi skrenu s pravoga puta.

Dovoljno je da se osvrnete oko sebe, možda čak i da pogledate vlastitu obitelj. Tko je god prošao rastavu, otuđenje od partnera, djeteta ili roditelja ili slom ijedne vrste veze reći će vam da to donosi duboku bol i ožiljke. Pa ako se na kratki rok i čini “lakšim”, često je na dugi rok mnogo teže i bolnije prekinuti vezu nego je izlječiti, osobito kad je riječ o djeci.

Kako je rekao M. Scott Peck: Želja za ljubavlju još nije ljubav…

Ljubav je voljni čin, obuhvaća namjeru i akciju. Usto uključuje izbor. Ne moramo voljeti. Mi biramo voljeti. Ma koliko mislili da volimo, ako zapravo ne volimo, to je stoga što smo tako izabrali pa ne volimo unatoč našim dobrim namjerama. S druge strane, kad god doista radimo na svojem duhovnom razvoju, činimo to jer smo tako izabrali. Izabrali smo voljeti.

KLIKALICE

SADRŽAJ UPISAO

Član vanessaMerlin7 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana vanessa dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

🔝

KOMENTARI

 • 17.02.2010. 14:49h

  Član srceMerlin1 Odličan članak. Čestitam za izbor. to treba više puta pročitati i zapamtiti. pozdrav
 • 17.02.2010. 14:51h

  Član srceMerlin1 bilo bi veoma lepo, da partneri kada su u ljubavi a ne u nekim razmiricama, ovakve stvari zajeno čitaju i analiziraju. tako bi urodilo plodom.
 • 17.02.2010. 15:01h

  Član ivanaMerlin1 bilo bi... to bi upravo krasno bilo... jedino se i dalje pitam odakle uvijek isti približni omjer žena i muškaraca koji čitaju ovakve stvari... prosjek uvijek isti... po mojoj skromnoj procjeni cca 15-20 žena :1 muškarac...
 • 17.02.2010. 15:41h

  Član gemini1Merlin1 Dokazano je da partneri nakon rastave pate puno duže (cca 3-5 g. po statistici), dok se žene oporave nakon cca 1 god. Ali zato žene trpe za vrijeme braka puno više (ovo je statistika).
 • 06.03.2011. 17:11h

  Član vanessaMerlin7

  ♀ blagoslov

  ovo nisam danas ja podignula i ako Magicus podiže nešto moje neka IMENOM stoji iza.....Molim Vas ....pustite me danas....:((((((((((((((((((((((((hvala.
 • 06.03.2011. 17:25h

  Član magicusMerlin12 redakcija je podignula članak i to isključivo s nakanom preusmjeravanja energija na portalu... članak je jako dobar za promjenu polariteta, a slučajno je tvoj... ispričavamo se ako te to smeta, ali često iz arhive vadimo prikladne članke kad se ukaže potreba... svi autori to već odavno znaju, neki nas čak i zamole za neka podizanja... trenutno je na portalu jako velika potreba za ljubav i međusobnu snošljivost, toleranciju, uvažavanje, a ovaj članak se pokazao baš prikladnim jer naglašava napor volje... još jedanput isprika, ali članak ostaje na naslovnici...
 • 06.03.2011. 18:28h

  Član vanessaMerlin7

  ♀ blagoslov:))))))))))))

  Oprosti Majo, tek sad razumijem, da danas imam.... POČASNO MJESTO na portalu...a nikako da razumijem poruku.:))))))...\"ZAHVALE...koja stiže preko Tebe.:)))))Još jednom svima hvala, koji ste svojim komentarima pomogli, da PRIMIM PORUKU. Hvala i Tebi MAJKO.:)))))))
 • 09.03.2017. 12:21h

  Član vanessaMerlin7

  ✿ *HVALA Irida?Maja?

  .... tek sad vidim kako sam bila loše,sva sreća da se brzo saberem:)))

 • 09.03.2017. 16:30h

  Član emilioMerlin2

  Majstori lociranja smo mi....

  ...i to kako u lokalu tako i u globalu!

  Al'li i jedino za lociranje "Kraljevstva u nama" bi nam bila potrebna i "Kraljevska muda"!

  I sada kada ih nemamo kako ipak slažemo da imamo!?

IZDVOJENO

Tehnike

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

SNOVI

TERAPIJE

METODE

TEHNIKE

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I Ching

BRZI CHAT

Cijeli Chat

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info