Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

PROČITANO

699

PUTA

OD 14.01.2018.

KAROLINA RIJEČKA, WEB STRANICA "DRUŠTVA HAIKU PJESNIKA - RIJEKA"

Blagoslovljeni neka budu svi oni koji joj pomažu, a mi haiku pjesnici radosni da u tome sudjelujemo...


KAROLINA RIJEČKA, WEB STRANICA "DRUŠTVA HAIKU PJESNIKA IZ RIJEKE, DOLASKOM DIMITRA ANAKIEVA IZVRŠENA JE IZMJENA NASLOVNICE KOJU JE UMJETNIČKI USPJEŠNO IZVEO WEBMASTER VEDRAN JAKLIN

-------------------

Sve o nama pogledajte na http://karolina-rijecka.com

 



-------------------



 Društvo Hrvatskih pjesnika Rijeka - http://karolina-rijecka.com

http://karolina-rijecka.com

 

Vijesti i haiku natječaji

Tko je Karolina Riječka?

O nama

Haiku pjesnici naši članovi

Haiku susreti pjesnika
Svjetski haiku

Kako pisati haiku?

Haiku arhiva

Haiku knjižara naša izdanja

Haibun poezija

Senryu poezija

Waka / Tanka Poezija

Renga poezija

Haiga galerija

Razmjena linkova

Haiku društvo Karolina Riječka Rijeka

World Haiku News & Contest

Who is Caroline of Rijeka?

Membership Subscription

World haiku poetry

Haiku Archive

Our Haiku bookshop

Haibun poetry

Senryu Poetry

Waka / Tanka Poetry

Renga Poetry

Haiga gallery

Links exchange

 

Dobrodošli na stranice društva Hrvatskih haiku pjesnika

Naš Eko Projekt - Ekološko selo Istra - Tražimo partnere

Društvo Hrvatskih Haiku pjesnika "Karolina Riječka" - Rijeka osnovano je 2000. godine u Rijeci s ciljem da promiče haiku poeziju u ovom dijelu Hrvatske i u svijetu.

Osnivači društva su Borivoj Bukva, dr.sci. Jadran Zalokar, Siniša Posarić, Žarko Milenić. Društvo je organizator tradicionalnih međunarodnih haiku susreta koji se održavaju u Rijeci, Riječki haiku pjesnici usko surađuju s haiku društvima u svijetu, a prisutni su i na Internetu. Za prvog predsjednika društva izabran je dr.sci. Jadran Zalokar.

Stranice haiku društva "Karolina Riječka" otvorene su za sve umjetnike (pjesnici, književnici, slikari), za sve koji žele predstaviti sebe, svoje radove, svoja mišljenja i viđenja.

 • Haiku pjesnici

 • Pjesnici

 • Pisci, Književnici

 • Slikari

 • Galerije, galeristi

 • Aukcije

 • Izdavačke kuće

Pošaljite nam sve vaše prijedloge, savjete, informacije, haiku tekstove, pohvale, pokude vezano uz naš site te Hrvatsku i svjetsku Haiku poeziju!

Welcome to the Web Pages of the Croatian haiku poets association

Haiku Society Rijeka was founded in Rijeka in 2000 with the aim of popularizing haiku poetry in this part of Croatia and in the world.

Haiku poets Siniša Posarić, Borivoj Bukva, Žarko Milenić and Ph. Dr. Jadran Zalokar established the Society. This Society organized traditional international haiku poets gatherings in Rijeka. Haiku poets from Rijeka have established collaborations with other Croatian haiku associations as well as with the world ones. The first president of the Haiku Society Rijeka is Ph. Dr. Jadran Zalokar.

Dear friends, haiku and other artists from all around the world - welcome to "Karolina Rijecka"! You can contact us by the following e-mail addresses:

 • Haiku poets

 • Other poets

 • Writers (novelists, essayists)

 • Painters

 • Galleries

 • Auctions

 • Editors

Your suggestions, advice, information, haiku poems, complaints, praises... about "Karolina Rijecka", Croatian and the world haiku are also welcome! Thank you for being with us!

Haiku mjeseca - Poems of the month

Karolina Riječka

Poezija posjetilaca

Visitors poetry

09./2008.

Haiku mjeseca - Poems of the month


ljetnji suton -
vjetrić miriše na
svele trave

ZORAN RAONIĆ,
(CRNA GORA/MONTE NEGRO)

summer dusk -
breeze smells
faded grass

Haiku mjeseca - Poems of the month


Đavolji most:
Duša dodiruje dušu
Iznad praznine

DIMITAR ANAKIEV,
(SLOVENIJA)

Devill's Bridge:
A soul is touching soul
Over the void

Haiku mjeseca - Poems of the month

 


Zeleno polje.
Rastu zajedno ljudi,
Bilje i pčele.

VESNA M.KOVAČIĆ,
(CROATIA)

Field of Green.
Growing together people,
Plants and bees.


Haiku mjeseca - Poems of the month


 


 


 


Urednici - Editors:

e-mail: contact@karolina-rijecka.com

Web:

Borivoj Bukva

E-mail:

borivoj.bukva@karolina-rijecka.com

Web:

dr. sci. Jadran Zalokar

E-mail:

  jadran.zalokar@karolina-rijecka.com

Web:

Biljana Bokun - Lora

E-mail:

lora.dober@karolina-rijecka.com

Web:

Dimitar Anakiev

E-mail:

dimitar.anakiev@guest.arnes.si

dimitar.anakiev@karolina-rijecka.com 

Web asistencija:

Vedran Jaklin

E-mail:

vedjak@yahoo.com

vedran.jaklin@karolina-rijecka.com


Artmajeur Online Art Gallery

Zadnja izmjena na stranici 27. rujna 2008. 20:15:18

Karolina Riječka 2004 - 2005 © Sva prava pridržana - DHP Rijeka broj registra 08001456

StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Hosting web stranica "Karolina Riječka" nalazi se Plus.hr - najpovoljniji smještaj na Internetu



-----------------------

 

O nama

Koncem 2001 godine Društvo haiku pjesnika Rijeka, promoviralo je web stranicu haiku pjesnika Rijeka "KAROLINA RIJEČKA", prvu takve vrste na ovim našim prostorima Jugoistočne Evrope.

Bili smo spremni suočiti se sa svim nedaćama i upustiti na putovanje u prekrasno i misteriozno nepoznato. Upoznali smo u kratkom vremenu i stekli brojne haiku prijatelje diljem svijeta i mislili, da smo otkrili ključ za konačnu realizaciju našeg haiku Društva. Pojedinci su u tome i uspjeli i povukli za sobom i ostale haiku pjesnike. Društvo po broju i kvaliteti haiku pjesnika u stalnom je usponu, tako da nam je opstanak zagarantiran...

Onda se desilo ono što se možda i treba desiti u samom izrastanju. Sukobi, netolerantnost i netrpeljivost  sukobi materijalne prirode počevši od interesa pojedinaca, koji je bio jači od bilo čega. Tako smo nakon godinu dana kontinuiranog i kvalitetnog uspona doživjeli udarac, promijenivši dvoje webmastera, adresa i lokacija, da je web Karoline Riječke gotovo mirovao. što se zbivalo i kako se započelo, s kojim entuzijazmom, neka nam potvrdi promoviranje Weba "Karoline Riječke" na Internetu te 2001.

Društvo Haiku pjesnika Rijeka u sklopu svojih aktivnosti, godinu dana po formiranju 14. prosinca 2000., a na današnji dan održavanja prve godišnje skupštine društva, 17. prosinca 2001. otvara novo poglavlje svog djelovanja - web stranice "Karolina Riječka" - http://karolina.histrion.net/

Kao predstavnik Društva Haiku pjesnika Rijeka, želim iskoristiti prigodu da spomenem, ujedno se i zahvalim našem sponzoru - Asteru i gospodinu Viškaniću, koji je svima nama ponudio nešto posebno, nadasve originalno i izuzetno. Pri tom mislim, kako na same stranice Astera koje su mnogima od nas omogućile virtualan susret i okupljanje, naposljetku ostvarenje divnih i trajnih prijateljstava, tako i na taj još jedan korak dalje kojim je omogućeno da pod okriljem Astera svjetlo dana ugleda i novo dijete virtualnog svijeta - "Karolina Riječka", odnosno zvanične stranice Društva Haiku pjesnika Rijeka.

Stranice "Karolina Riječka", nama članovima društva, predstavljaju izgrađen most prema svijetu, realan most koji omogućuje točku susreta haiku pjesnika i ljubitelja haiku pjesništva. Pa čak i u lokalnim, odnosno nacionalnim okvirima, ove stranice predstavljaju potpuno autonomno virtualno rođenje hrvatskog haikua. Igrom "slučaja" ispalo je da smo prvi "upalili svjetlo". Iskreno se nadamo da će nas primjer polučiti rezultat "paljenja mnogih svjetala". Kada je put kojim kročimo obasjan svjetlom, spoznajemo put, spoznajemo sebe na putu.

Trendovski raspoložen u službi Interneta, postavljam Međudjelovanje kao temelj svake Komunikacije. Komunikacija između čovjeka i čovjeka, ako je neizrecive kvalitete, različitost svijeta postaje svijet - cjeline, tako u doživljaju imamo potpunu komunikaciju.

To se rijetko dešava, jer je za to potrebna osjetilna, emotivna i intelektualna kompetencija, koja se samo usput i sporadično njeguje.

Uspostavu trenutačne uzajamnosti putem Interneta kao vida međudjelovanja svi tražimo. U utopijskom ekološko - komunikacijskom modelu, međudjelovanje je dignuto na razinu čovjekovog svjesnog djelovanja i uozbiljene uzajamnosti čovjeka i prirode.

Tuđih među nama nema!
Svi smo mi braća
pod višnjama u cvatu.

/ Kobajasi Issa /

Ekološki model svijeta je transpersonalan, predstavlja čovjeka u svjesnom jedinstvu sa svime, predstavlja međudjelovanje kao potpunu komunikaciju.

Letnje trave.
Snovi o slavi
palih ratnika.

/ Matsuo Basho /

I da završim ovaj prikaz konstatacijom: "Društvo Haiku pjesnika Rijeke" polagano, ali sigurno napreduje na svom putu ka Zvijezdama. Društvo raspolaže svim potrebnim resursima i nadasve pjesnicima slobodnih nazora, koji čine tu sredinu sretnom i ispunjenom uzajamnim poštivanjem i ljubavlju.

Haiku pjesnik - haijin je put, istina i život, a haiku za njega predstavlja "poljubac pjesmi života".

Glasnik mi najprije
pruži višnjevu granu,
zatim pismo.

/ Takara Kikau /

Naše misli, naše riječi, naša djela, naše učenje je: da što god morali učiniti na ovome svijetu, to treba činiti cijelim srcem. Uz punu moralnu odgovornost, uz potpunu predanost i posvećenost, treba djelovati svaki dan.

U želji da služimo sebi i svijetu, mi stječemo vise znanja, više mudrosti, više mira, tako napredujemo na spiritualnom putu, i to je nas jedino mogući put ka konačnoj samo realizaciji sebe.

Nemojmo zaboraviti ni to da u sebi nosimo svoje vlastito božanstvo.

Lora mi je napisala u pismu, da to što se dešava: "Dar je s' neba"! To jest, uistinu i točno. Kad božanska iskra kao u ovom našem slučaju, padne na nasu dušu, mi se ponovo rađamo mladi.

Društvo haiku pjesnika  Rijeka, zajedno sa našim webmasterom Bornom, bivamo pročišćeni, obnovljeni, neopterećeni prijašnjim poimanjima vrijednosti i bogatiji za jedno novo iskustvo. Prošavši kroz katarzu inicijacije, drugačiji smo i vredniji: u smislu dobrote, istine i ljepote, one istinske ljubavi. Zaželimo našoj Karolini Riječkoj po treći put sretno dizanje na noge. Krenimo skupa zajedno s njom šireći posvuda ljubav i rastjerajmo tamu...

Blagoslovljeni neka budu svi oni koji joj pomažu, a mi haiku pjesnici radosni da u tome sudjelujemo.

U Rijeci 25.02.2004, Borivoj Bukva


Od 09.sijecnja 2006. godine webmaster Vedran Jaklin
preuzima Karolinu Rijecku i uspjesno nastavlja rad pod
vodstvom Drustva haiku pjesnika - Rijeka.


Od 15.09.2008.godine član uredničkog odbora je Dimitar Anakiev. Naslovnica u ovom obliku postavljena je 27.09.2008. godine.



http://karolina-rijecka.com

 


 

-------------




U Rijeci, 02.10.2008. godine          Borivoj Bukva


http://budan.blog.hr/


 


KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 02.10.2008. 15:52h

  Član borivojMerlin3

  pozdrav svim članovima KAROLINE RIJEČKE,

  i onima koji budu željeli to postati. Haiku pjesnici članovi sa članskom stranicom: --------------------------------------------------------- * dr.sci. Jadran Zalokar - Hrvatska * Borivoj Bukva - Hrvatska * Biljana Bokun Lora - Hrvatska - USA * Subhija Seleskovic - Merdanovic - Hrvatska * Sasa Vazic - SCG * Kresimira Gojanovic - Hrvatska * Alenka Zorman - Slovenija * Ana Lerga - Hrvatska * Tatjana Debeljački - SCG * Franko Bušić - Hrvatska * Valerio Orlić - Hrvatska * Dimitar Anakiev - Slovenija
 • 03.10.2008. 05:24h

  Član borivojMerlin3

  CRNI SNIH

  Malvina Mileta CRNI SNIH --------------------------- Čast mi je pozvati Vas na promociju prvog romana na labinskoj cakavici \"CRNI SNIH\" 11. listopada 2008. u 19 sati u konobi Restorana Dubrava kraj Labina Malvina Mileta ----------------------------------- draga malvina, ako još tko bude išao iz rijeke autom, možda se i ja zaputim na promociju tvoje knjige. u svakom slučaju primi čestitke za tvoj prvi roman. pozdrav, boro
 • 03.10.2008. 07:07h

  Član borivojMerlin3 --- On Fri, 10/3/08, Kuniharu Shimizu , Japan..........wrote: From: Kuniharu Shimizu Subject: Re: Fw: wha haiga contest - th 60. To: borivojbukva@yahoo.com Date: Friday, October 3, 2008, 5:48 AM -------------------- Borivoj san: Thank you for your haiga submission. all the best, kuni ------------------- pozdrav kuniju i haijinima japana. boro
 • 03.10.2008. 08:02h

  Član borivojMerlin3 --- On Fri, 10/3/08, Jadran Zalokar , Rijeka... wrote: From: Jadran Zalokar Subject: RE: karolina rijecka To: borivojbukva@yahoo.com Date: Friday, October 3, 2008, 7:29 AM ---------------- Dragi boro Tako treba Odlicno Lp jadran -------------------- hvala dragom jadranu u podršci propagiranja karoline riječke. boro
 • 04.10.2008. 08:50h

  Član borivojMerlin3 --------------------------- --- On Fri, 10/3/08, valerio orlić wrote: From: valerio orlić Subject: Re: sdr-reklama To: borivojbukva@yahoo.com Date: Friday, October 3, 2008, 10:31 AM --------------------------- boro, javi svima *************************** 02.10 2008. g u 18 sati na godišnjoj skupštini jednoglasno je usvojeno da Hrvatsko književno društvo - Osvit, mijenja naziv u HRVATSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO. SRETNO, I ČESTITKE NA GODIŠNJICI ŽELIMO SVIM ČLANOVIMA HRVATSKOG KNJIŽEVNOG DRUŠTVA. ****************************
 • 06.10.2008. 08:23h

  Član borivojMerlin3 --- On Fri, 9/19/08, Rade Dacic , Srbija.............wrote: From: Rade Dacic Subject: Re: imamo novog urednika karoline riječke To: borivojbukva@yahoo.com Date: Friday, September 19, 2008, 11:58 AM ---------------------------------- Čestitka, Boro, čestitam na dobitku Dimitra Anakieva Rade Dacić ---------------------------------- hvala ti rade. pozdrav, boro ------------------------ --- On Sun, 10/5/08, Tanja , Srbija.........wrote: From: Tanja Subject: Re: imamo novog urednika karoline riječke To: borivojbukva@yahoo.com Date: Sunday, October 5, 2008, 5:39 PM Dragi Boro, uz velike pozdrave tebi , iskrene cestitke Dmitru Anakijevu od Rajne Begovic i Tanje Stefanovic ----------------------------------------------- veliki pozdrav rajni i tanji od bore. pozdrav od redakcije karoline riječke: lore, vedrana, dimitra i jadrana.
 • 07.10.2008. 08:54h

  Član borivojMerlin3

  pozdrav od dimitra,

  --- On Mon, 10/6/08, DAF - dimitar.anakiev, Slovenija.....wrote: From: DAF Subject: Re: imamo novog urednika karoline riječke To: borivojbukva@yahoo.com Date: Monday, October 6, 2008, 6:44 PM ------------------------- boro svima pozdrav od mene, a tebi hvala na trudu u informisanju i antuziastickom duhu koji neumorno siris oko sebe i svih nas karolinaca trenutno sam prezauzet nekim birokratsko-finansijskim poslovima, zato se izvinjavam za skrtost na recima i javljanjima video sam web., super izgleda sve to, hvala i vedranu na dizajnu i naporima uz srdacne pozdrave, dimitar ------------------------------------------ hvala ti dimitar. i ja ne stižem na sve. mnoga moja pisma ostaju ne odgovorena. pozdrav tebi, boro
 • 07.10.2008. 17:07h

  Član borivojMerlin3 --- On Tue, 10/7/08, sasavazic wrote: From: sasavazic Date: Tuesday, October 7, 2008, 3:22 PM --------------- Pridruzujem se pozdravu. Srecno urednikovanje Dimitru! Sve najbolje svim ljudima dobre volje! Sasa ------------------- hvala dragoj saši, boro
 • 07.10.2008. 19:32h

  Član borivojMerlin3 --- On Tue, 10/7/08, valerio orlić , rijeka...........wrote: Date: Tuesday, October 7, 2008, 5:42 PM ------------ svakako treba podržati ovakav haiku potencijal što se krije u kolegi Dimitru u nadi da će nastaviti ugrađivati, zdravi, novi duh te viziju plemenitosti u našu web stranicu, u našu karolinu riječku. pozdrav pjesnik valerio orlić --------- hvala valeriu uz pozdrav, boro

SADRŽAJ UPISAO

Član borivojMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana borivoj dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LIPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  ajoooj, bilo bi bolje da sanjaš nešto lijepo, žao mi je

  01.06.2020. 14:31h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  e, draga Irido, nisam dugo trebala čekati - zabijen je nož u leđa i još ga vrti i danas :) :) :) :) stvarno vrhunski tumačiš snove!!!

  31.05.2020. 14:33h
 • Član vanessavanessa

  *

  20.05.2020. 17:31h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

  19.05.2020. 07:13h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  pa kad stigneš ... :)

  14.05.2020. 11:01h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/besplatno-tumacenje-snova-shadowofsoul-davorlove-ko-u-prici#comments

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  evo, draga Irido, dopunila sam Davorov san :)

  14.05.2020. 11:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info