Kalendar događanja

Član Larisa

Upisao:

Larisa

OBJAVLJENO:

PROČITANO

561

PUTA

OD 14.01.2018.

Pustite osjećaje da teku

Pustite osjećaje da teku
Zapamtite, energija-svijest druge razine doživljava se u vidu osjećaja prema samome sebi.

Pustite osjećaje da teku

Ako niste izvježbani, možda je jedna od najtežih stvari kod liječenja samoga sebe, dopustiti sebi proživljavanje vlastitih osjećaja. Zapamtite, energija svijest druge razine doživljava se u vidu osjećaja prema samome sebi. Ako želite da druga razina polja postane uravnotežena, čista, napunjena i zdrava, morate dopustiti osjećajima prema samome sebi da teku. Tijekom bolesti, vaši će se osjećaji mijenjati od tuge do sreće, do smirenosti, do bijesa, do straha, do dubokog užasa, do slabosti, do krivice, do gadjenja, do zahtijevnosti, do samosažaljenja, do usamljenosti, do zavisti, do ljubavi ,itd. Svi ti osjećaji odgovaraju energijama na drugoj razini polja i što ih više možete jednostavno da teku iz vas, to će se polje više čistiti.Dio iscijeliteljskog procesa sastoji se u njihovom jednostavnom otpuštanju, jer su toliko dugo bili zablokirani. To je vrijedilo za Jeffreya i Boba, a vrijedit će i za vas.

Radila sam s mnogim ljudima i nikada nisam našla nikoga na koga se ovo ne bi moglo primijeniti. Svi smo veoma žustri u izbjegavanju neugodnih emocija koje nosimo. Mnogi od nas naprosto nisu shvatili kako blokiranje osjećaja blokira našu stvaralačku snagu i djelotvorno povećava mogućnost odvijanja onoga čega se bojimo. S druge strane, suočavanje sa osjećajima i njihovo proživljavanje oslobadja nas u kreiranju stvari koje želimo u životu.

Sad je prigoda da izadju na vidjelo. Prihvatite ih onakvima kakvi jesu. To su samo osjećaji koji će izaći i očistiti vas. Nemojte se bojati izražavanja negativnih osjećaja. Ponekad bolesni ljudi koji su proučavali pozitivnu vizualizaciju dodju na ideju da ne bi trebalo imati negativne osjećaje, jer će ti osjećaji ili misli postati negativna vizualizacija koja će pogoršati njihovo stanje. Oni ponekad radi toga straha odlaze na nove razine poricanja svoje negativnosti. Zaključuju da je dopuštena samo odredjena količina negativnosti. Nakon što su je izrazili, negiraju ostatak.

Ja nisam utvrdila da izražavanje negativnih misli ili osjećaja šteti ukoliko se slijede odredjeni parametri. Prvi jest da izražavanje negativnosti ne smije preći u naviku. Ukoliko postane navikom, nije više katarzično. Drugi je da to treba činiti svjesnom pozitivnom namjerom da se ozdravi. Ako svim negativnim mislima dopustite da se osvijeste, a negativnim osjećajima da teku usporedno s pozitivnom namjerom da ozdravite , nećete biti uhvaćeni u negativnosti koja će vam nauditi. Ovdje je najvažnija jasna namjera.Izrazite negativne osjećaje s namjerom da ih oslobodite, otpustite ih i nastavite dalje bez njih. To će vas izliječiti. Ako budete poricali svoje negativne osjećaje, oni će i dalje raditi u vama čineći vas bolesnima. Neće nestati ako ih zašećerite.

Najbolji način kojim ćete negativni rast zamijeniti pozitivnim jest kombinacija izražavanja negativnosti radi njezinog oslobadjanja i pozitivne vizualizacije.

Najprije iz polja očistite negativnost, a tada ispražnjeno mjesto popunite pozitivnim, sjajnim bojama vizualizacije.

Ono što želimo obično je u suprotnosti sa strahom koji izbjegavamo. Drugim riječima, postoji izravna obrnuta veza izmedju onoga čega se bojimo i onoga što želimo stvoriti. Prekrasna pjesma koja slijedi jasno to kaže. Kanalizirala ju je Eva Broch Pierrakos i nalazi se u knjizi vodič za put (path-work guide), 190.lekcija.

VrataKroz vrata slabosti

Stižete do svoje snage.

Kroz vrata boli

Stižete do zadovoljstva i radosti.

Kroz vrata straha

stižete do sigurnosti.

Kroz vrata usamljenosti

Stižete do ispunjenja,

Ljubavi i drugarstva.

Kroz vrata mržnje

Stižete do sposobnosti voljenja.

Kroz vrata beznadja

Stižete do istinske i opravdane

Nade.

Kroz vrata prihvaćanja neispunjenog djetinjstva

Stižete do svojeg ispunjenja sada.

Meditacije koje liječe

Evo nekoliko meditacija za nastavak vašeg procesa iscijeljivanja koje služe iscijeljivanju druge razine aurinog polja. Jednostavne su i lake za izvodjenje i veoma su učinkovite u čišćenju, balansiranju i punjenju polja.

Meditacija udisanjem boja

Budući da druga razina sadrži sve boje, jednostavni način za njeno punjenje jest disanje boja. Možete se koristiti bilo kojom bojom. Predlažem da pokušate sa slijedećima: crvenom, narandžastom, žutom, zelenom, plavom, indigo, purpurnom, bojom lavande i ružičastom. Možete dodati bijelu, srebrnu, zlatnu i crnu.

Nadjite pritom i uzorak svake boje koju želite uporabiti – kao što je komad odjeće, papira, plastike ili stakla. Mogu vam poslužiti čak i dugine boje koje sunce stvara na staklu vašega prozora.

Pažljivo slijedite upute. Nemojte samo misliti o boji, jer ćete stvoriti žutu. Razmišljanjem aktivirate treću razinu polja i u nju dovodite energiju. Kad razmišljate stvarate žutu boju. Da bi energija dolazila na drugu razinu polja morate boju osjećati. Morate biti boja.

Da biste postali boja morate ući u osjetilno stanje boje.

1.       Držite boju u ruci, osjećajte je, promatrajte je.

2.       Udahnite boju. Ispunite cijelo tijelo tom bojom.

3.       Postanite boja.

4.       Sada boju izdahnite.

5.        Ponovo je udahnite. Ovaj put ispunite čitavo aurino polje tom bojom.

 Zamislite da ste vi boja.

6.       Osjećajte kako izgleda biti boja.

7.       Sada boju izdahnite.

8.       Ponovite to nekoliko puta.

9.       Sada udahnite slijedeću boju. Ponovno ispunite svoje tijelo i polje bojom.

10.   Ponovite nekoliko puta svaku boju prije nego što prijedjete na slijedeću.

Radeći to primjetit ćete da različite boje različito utječu na vaše raspoloženje. Svaka je boja povezana s nekim načelom ili svojstvom.

Ako tu osobinu trebate u životu, meditacija na tu boju i njezino dovodjenje u vaše ustrojstvo razvit će u vašem životu tu osobinu. Tablica 11-1 daje popis boja, čakra i dijelova tijela koje podmiruju.

Meditacija boja na čakre

U drugome poglavlju dala sam općeniti opis aurinog polja i njegovih čakri. Zapamtite, čakre služe metaboliziranju energije u području tijela gdje su smještene. Ako ste izgubili energiju i oslabili u nekom dijelu tijela, dobro je nositi tu boju ili malo meditirati udisanjam boje( da biste odredili koju boju trebate pogledajte tablicu 9-2. Da biste meditirali bojom koristite se tablicom 2-5 kako biste locirali svaku čakru.)

Počnite prvom čakrom. Usmjerite pozornost na područje tijela gdje je čakra smještena. Zamislie boju te čakre u tom dijelu tijela i s prednje i sa stražnje strane. Oblikujte boju u disk promjera 15cm. Ako možete vizualizirati u tri dimenzije pretvorite disk u lijevak protežući njegov vrh u vaše tijelo dok uži dio ne dodirne kralježnicu. Okrećite dusk ili lijevak na vašem tijelu u smjeru kazaljke na satu*. Dok udišete uvlačite boju diska ili lijevka u tijelo.

 

Tablica 11-1 Boje čakra na drugoj razini aurinog polja i pridruže na području tijela

ČAKRA 1       crvena                 donji dijelovi tijela, nadbubrežne žlijezde, trtična kost

ČAKRA 2       narandžasta       donji dio zdjelice, seksualni organi, imunološki sustav

ČAKRA 3       žuta                     područje solarnoga pleksusa, želudac, slezena, jetra, gušterača, bubrezi

ČAKRA 4       zelena                 područje srca, kardiovaskularni sustav

ČAKRA 5       plava                   grlo, pluća, uši

ČAKRA 6       indigo                 oči, glava, donji dio mozga

ČAKRA 7       bijela                  gornji dio mozga, oči

 

Dok izdišete , boja nastavlja ulaziti u tijelo.

Zamislite kako teče u odredjeni organ ovoga dijela tijela, prema prikaziu na tablici 11-1. Prijedjite na slijedeću čakru. Ponovite to nekoliko puta za svaku čakru.

Prijedjite sve čakre počevši od prve i nastavivši redom prema gore. Zadržite se dulje u područjima tijela s kojima nešto nije u redu.

*U smjeru kazaljke na satu ovdje znači da izvana gledate na sat koji se nalazi na mjestu svake čakre. To vrijedi i za prednje i za stražnje čakre. Drugi način za odredjivanje smjera kazaljke na satu  jest prvo da savijete prste desne ruke. Zatim palac desne ruke uperite u čakru. Savinuti prsti pokazuju smjer okretanja čakre. Desnom se rukom koristite i za prednji i za stražnji dio tijela.

Meditacija kojom ćete sami liječiti odredjenu bolest

Dvije izvanredne knjige navode odredjene meditacije za pojedine bolesti. Prva je Liječenje vizualizacijom ( Realing Visualizations) dr. Geralda Epsteina. Osmišljena je tako da možete pronaći svoj odredjeni problem i slijediti vizualizaciju. On vam čak kaže koliko često to raditi. Druga knjiga koju preporučujem jest Kako iscijeliti duh i tijelo Louise Hay. Za svaki vaš problem daje jednostavne mantre koje treba ponavljati. Te su mantre u svezi sa sustavom vjerovanja koji vjerojatno posjedujete i koji je povezan sa vašom bolesti. Na primjwer, kod problema sa štitnom žlijezdom negativna izjava jest: „Kad ću ja doći na red?“. Pozitivna vizualizacija kojom ćemo promijeniti taj problem jest: „Posjedujem sve vrijeme na svijetu za sebe.“

Uvod otkrivanjau iscijelitelja u sebi

 Mašta ili mit veoma je snažno sredstvo iscijeljivanja koje nas iz svijeta uobičajene stvarnosti vodi u svijet simbola, što nam pomaže doživjeti šira prostranstva životnoga putovanja. Kada smo suočeni s ozbiljnom bolesti ili iznenadnom velikom promjenom u obitelji, potrebna nam je takva pomoć. U takvim mitovima, možemo se udružiti sa snagom bogova, uzdići se iznad svjetovnog i izvršiti junačka djela. Slijedi jedna metaforička priča koja će vam dati ogromnu iscijeliteljsku snagu, a možda vam čak pomogne odgovoriti na pitanja na koja se ne može odgovoriti u nazivlju uobičajene stvarnosti. Dok smo radili na ovom poglavlju, susreli smo se sa unutarnjim djetetom s kojim se postupalo okrutno i koje je ranjeno. Igrali smo se sa njim i dali mu mjesta da se izrazi u životu. Sada je vrijeme da ga liječimo. Ozljede i bolesti fizičkoga tijela jesu ozljede i bolesti toga djeteta. Kada budemo počeli zalaziti dublje u te rane, možda će biti prenaporno dok u sebi ne pronadjemo iscijelitelja. On se u nama nalazi odmah do unutarnjega djeteta i potpuno je sposoban nositi se sa svime čemu smo se u životu suprotstavili. Iscijelitelj u nama pokazuje našu prošlost od samog početka, zna naš inkarnacijski zadatak i bavi se našim problemima iz te mudre, široke perspektive. Slijedi vizualizacija kojom ćete u sebi sresti iscijelitelja. To je mit ili plod mašte koji će poslužiti vašem vlastitom iscijeljivanju.

...nastavit će se

 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Tema mjeseca ti je "Kako se nositi s nepravdom u obitelji, na poslu i općenito u životu". Ako imaš inspiraciju bilo bi nam drago da to napišeš. Lp

  23.08.2019. 15:42h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Dogovoreno, Bglavac. Doviđenja.

  23.08.2019. 08:27h
 • Član bglavacbglavac

  Doviđenja yahoo, lijepo nam opet nešto napiši da imam što komentirati. Lp

  23.08.2019. 08:26h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Tema mjeseca?

  23.08.2019. 08:19h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Radost je čitati članke objavljene na Magicusu, radost je pisati na Magicusu.

  23.08.2019. 08:12h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  I što je najljepše...ta sreća i dalje traje.

  23.08.2019. 08:10h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Kad sam se prijavio na Magicus, bio je to jedan od mojih najsretnijih dana.

  23.08.2019. 08:09h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Razbijanje začaranog kruga mržnje prema sebi Sjena-