Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

METODE PROČIŠČAVANJA VODE

METODE PROČČAVANJA VODE

Najjednostavnija metoda proččavanja vode je njeno prokuhavanje

Prema podacima zadnjih istraživanja, ova starinska metoda stvarno ubija baktetrije, ali istovremeno povaćava koncentraciju nitrata i soli teških metala.

Osim toga, neki neorganski spojevi koji sadrži vodovodna voda ne raspadaju se prokuhavanjem.

Važno je i to da se kod prokuhavanja talože kalcij, natrij, magnezij, ftor i drugi biogeni kemijski elementi neophodni organizmu, koji se inače nalaze u vodi otopljeni. Na taj način voda postaje mrtva i djelomično beskorisna za organizam, koji će sada imati manjak životno važnih kemijskih elemenata. Ovo je posebno opasno za djecu - od toga ovisi i rast, pravilan razvoj, stvaranje kostiju. Bolesti kostiju, karijes, osteohondroza, bolesti probave, krvi, promjene kiselo-luđžnatog bilansa, oboljenja štitjaće itd - sve ove bolesti mogu biti izbjegnute uporabom ispravne - žive vode.

Još jedna proširena metoda dezinfekcije porazumjeva uporabu klora, i takodjer ima svoje mane.Moderna znanost je dokazala da je klor opasan po zdravlje čovjeka, on stvara u vodi tako zvani klororganske spojeve koji su kancerogeni.

Uporaba filtera u domaćinstvu je još jedna metoda pročćavanja vode, ali i ona nije dovoljno efikasna. Ako su filteri niske kvalitete, ona je praktično beskorisna

VODA I NJENO DJELOVANJE NA ZDRAVLJE PROČIŠĆAVANJE VODE POMOĆU ŠUNGITA