Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

609

PUTA

OD 14.01.2018.

FILOZOFIJA BOLESTI

FILOZOFIJA BOLESTI
Da nije bolesti jače bi bjesmili ratovi. Ratove podižu oni sa divljim zdrav­ljem, religije počinju bolesnici. Muhamed je imao padavicu, Isus bronhitis. Teški bolesnik postaje plemenit, ako je neuk obraća se Bogu. Životinje ne posjeduju neurone koji bi im registrirali bol. Bivol je zdraviji od čovjeka, vuk od bivola, a tuljan ne brine o bolestima.

FILOZOFIJA BOLESTI

Da nije bolesti jače bi bjesmili ratovi. Ratove podižu oni sa divljim zdrav­ljem, religije počinju bolesnici. Muhamed je imao padavicu, Isus bronhitis. Teški bolesnik postaje plemenit, ako je neuk obraća se Bogu. Životinje ne posjeduju neurone koji bi im registrirali bol. Bivol je zdraviji od čovjeka, vuk od bivola, a tuljan ne brine o bolestima.

Prvi organizmi su okrugli, kao i naše ćelije, zatim spiralni i radijalni. Okrugli su više ovisni od dva Svjetla a drugi od dva pogubna izvora tamnih valova, sporih SA i brzih UR. Viši tipovi reagiraju i na daleke zvijezde nekret-nice. Početni organizmi su željeli ostati okrugli SO-MO, ali padanje u mate­riju, prilagođavanje, tražili su sve više komplicirane forme, draže i teže. Tu-ljan-kotik još nosi prastaru eliptičnu formu, tek začetak glave i nogu. Mati podoji mladunče pregustim mlijekom i šmugne desetak dana u vodu. Kad opet izađe, među 10.000 drugih pronađe svog sina, podoji i opet u vodu. Koja sreća da tako ostade!? Ali kod dalje evolucije metabolizam ubrzava, potreba za hranu iznudila je rep, kasnije noge. Zatim prednje noge, pa ruke i — raz­voj mozga toliko povezan s rukama.

Kod viših životinja iz trupa se poče odvajati glava. Oči, nos, brk, sve radi hrane. Zbog opasnosti s leđa vrat postaje sve pokretljiviji — i glava se sve više odvoji od trupa. Kao samostalan viši organizam! U glavu se smjestiše osjeti svega trupa: Nogama odgovara brada. Ta, seks. organima nos Se, očima srce Le, čelu mozak Aq. Brada izraste prva, čelo posljednje (Sfinga govori). Čovjek je dvojni organizam — trup i glava; u glavi sve. Predak čovjeka pope se na drvo ME. Ali kad je dovršeno čelo, četvrta etapa Aq, sisao je i oslonio se na noge, na zemlju M. Noge su otada najjače automatizovane, oslonjene na motorni centar u vrh tjemena. Postoje mjesta duhovitih ljudi, vezani na taj centar i noge, koji imadu puno ćosavaca i ćopavaca: Separović, ćopić, Štrbac, Blato/K. Ne slučajno u Blatu se iza nekih cijepljenja javilo više ćo-pavih. Iznad nogu stoji predio vodenih sokova za održavanje vrste i borbu E Zatim srce i oči za osjećaj P i konačno um za spoznaju V. Zatim je potpuni organizam usvojio 4 vrhovna elementa prirode M, E, P, V; intenzivno proživ­ljava 4 hormonske oscilacije kroz 4 nebeska znaka; ubrzava metabolizam 4 elementa H, O, N, C; 4 jedinjenja (baze, kiseline, soli, karbidi); pa 4 afekta (ljubav, mržnja, egoizam, altruizam), 4 strasti (naslada, požuda, strah, sjeta) itd.; svega toga niži organizam nema. Za tako visoke božanske darove treba nešto i platiti; pri prvom rastanku s rajem zastade jabuka u grlu Adamovu i daije stoji. I spremimo se na neodgodive bolesti;

M — degenerativne, tj. one iz prvih etapa razvoja. One uvijek dolaze od nogu, od velikog rada ili velikog nerada, zastoja hrane itd: Reuma, giht, angi­na, krajnici, vene, bubrezi... baš one koje su se afirmirale u prvoj etapi Kavkazoida, u Egiptu za doba Venere, Iziđe, Apisa, Ta. Tip VE sa najjačom degeneracijom. Bolest zemlje.

E — upalne bolesti, bolesti vode iz drugih etapa razvoja. Od prenapreza-nja, borbe, erotskih ispada, abnormalnog rada jetre i prostate, upale, ozljede, lomovi, uglavnom one iz druge semitske epohe tipa MA s najjačom moći rege-neracije (kao i životinje iz druge epohe gušteri, zmije, ili morski krastavac Holothuria koji u napadu izbaci cijelu utrobu i opet je regeneriiše). Taj tip kao da usluškuje nutarnje funkcije (najjače oko 3 sata) smisli svoj režim i na čuđenje liječnika uteče iz postelje. U starosti kad opane tonus ovaj tip je pogodan za bolest vode — rak, Se.

P — bolest vatre, srca, krvnih sudova, centralnih organa iznad pupka, kičmenjaka uspravnog hoda, statičkih rasporeda. Baš za treću kavkasku epohu (Sfinga govori) tipične su kardiovaskularne bolesti od kojih se najviše i umire. Srce, sjaj, ponos, težnja sjati —pa infarkt. Glad je iznudila rep, noge, ruke, um — na kraju čovjek postade gladan kad je sit. Tip SO — visina, sjaj, snaga, volja, ambicije, junački pad.

Reuma, rak, srce 3 su glavne bolesti koje baš karakterišu 3 pređene etape ljudskog razvoja. Na pragu je četvrta.

V — bolest vazduha? Upravo tako. Osnovne tri ne dadoše se do kraja pobijediti a već dolazi teža — psihoneuroza. Već su u ordinaciji nervi, disanje, mozak, mali, veliki i pacijent koji nezna što mu je. Cim prestane Lurd i molitva sva će ta vojska navaliti na liječnike. Stoljeća prolaze, doći će vrije­me da će pacijent postavljati pitanje o svrsi njegova života, svrsi bitka svije­ta; gladan mu je um; provalija u psihi; misli o pandestrukciji. Kroz par sto­ljeća to će postati normalno. Zagubljeno znanje liječnika Atlantide opet mora izaći; učenje o nebeskoj zmiji, spiralnom stvaranju, radijalnom raspadanju, smislu odnosa čovjeka i kosmosa da bi se održala zdrava svijest. Neko takvo znanje očito je prethodilo Totu, Trismegistu, a žreci su tek samo natucali. Kasnije, s pukim poznavanjem simbolike, pokušavaju liječiti tebanski sveće­nici, pa tek kasnije Alkmeon, Hipokrat, Galen, Majki Skot, Albert Veliki, Aba-nus, Agripa, Paracelzo, Kepler, Brahe, kao i družba Pitagore, Orfici, teozofi, antropozofi i razne sekte do danas — što dalje sa sve manje poznavanja iskonskih stvari. Ipak je od svega nešto korisnog ostalo, i tako, u nemoći a i previše rano, aludiramo na astroliječenje. Treba već početi jer era Vode­njaka neodoljivo prezentira sve veću povezanost čovjeka i kosmosa. (VTZ). Nestaju čuda, prava luciferska, uranska, medicina je na pomolu — era Vode­njaka.

U naredna dva milenija precezija šeće kroz jato Vodenjaka, nastupaju velike oscilacije klime (VTZ) i zbog sve naglijih izmjena u električnom poten

cijalu Zemlje moramo se nadati sve većem prodoru infarkta, embolije, grča, gihta, astme, virusnih a naročito duševnih bolesti — što paralelno prati sve veći razvoj elektrotehnike. Sva tijela Zemlje i neba naviknuta na određeno elektrostanje moraju trpiti ako se to stanje odjednom mijenja; nagla i jaka promjena prouzroči patogena mjesta u organizmu živog bića, svemira, pa i u mješini morske vode. Velika reforma i nezamisliv uspon čeka medicinu; rizični zahvat u genetiku, rizična proizvodnja virusa i antibiotika, otvara se nepregledno polje psihoneurotike. U tom grandioznom pothvatu možda se neko po treći put sjeti astromedicine. I upregne oba vola osmišljeno.

Dugovječnost:

S druge strane današnja nauka se upire da produži život — zapravo starost. Čovjek pije krv djece, tjera svoje liječnike u Sibir, jede tigrova jaja. A Satum u svakoj ćeliji čeka. Sirali Muslinov 19. 5. 1973. navršio je 168 go­dina. Još živi dosta ljudi rx 10. 2. 1892. a vrlo ih je malo rx 7. 12. 1949. Nije tajna u tigrovim jajima. Organizam je komunistička država: Od svakog prema funkciji, svakom prema potrebama. Kroz žile krv raznaša hranu svima ali žila je mora čekati posljednja; dijete u majci ima sve makar mati bila gladna; ćelije rade samoupravno. I sve bi bilo idealno da i sam zodijak, savršeni zodi­jak, ne nosi u sebi razna kruženja od vodenog Mjeseca do kamenog Saturna. od stalnog Sunca do eksplozivnog Urana. Sve se na kraju petrificira; ćelija, organizam, misao, država, planet, galaksija — SA; pa sve razori UR. I ritam reprodukcije ćelija, programiran je konstitucijom jetre Se i slezene Co (M-E), kao i otkucaji pluća Ge i srca Le (P-V). Za dugi život manje je važna muka gerontologa, mnogo je lakše i uspješnije planirati koituse.

Jer dug život će imati oni koji se rađaju u doba jakih aspekata Sunca s velikim planetima i dobrim aspektima malih tijela koji daju ritam. Ili k tome još uplivi Marsa Se koji daje snagu regeneracije i Saturna Co s dobrom koštanom moždinom. Odnosno da za laike pojednostavimo stvar: Dugo žive natusi koji imaju sunčani i granući znak Lava i Blizance (a da nije dishar­monija Sunce—Merkur). Znači jaka su dva najvažnija ritma srce Lav i disanje Blizanci; prvi sve lako preboli jer je jak, drugi brzo jer su gibke funkcije. Dva živa primjera: Tito SO Ge, Asc Le; Kastro SO Le, Asc Ge. Optimisti bez kompleksa, jake oči. Drugi slučaj sunčani i granući znak Škorpion i Kozorog (a da nije loše položen Mars i Saturn). Znači jaka dva najvažnija soka jetra i slezene. Dva živa primjera: Brežnjev SO Co, Asc Se; Pahlavi SO Se Asc Co. Jak u pesimizmu, jake uši. Oči i uši izdaju starca.

Za dug život poznata je i lotos konstelacija (dva sekstila i jedva jaka opozicija), duboke ravne bore na čelu i dr. Dobro je ako je Asc vatreni ili vaz-dušni, Se, Antares, Aldebaran; Hyleg 120 prema Svjetlima; što više aspekata SO; što manje MO; SO jak aspekt MA; MA jak aspekt k PL; vladar 6. polja bez aflikcija; Benefik u 10. i jak aspekt s MA-SA; JU u 1. ili 5. itd. sve bez loših stanja u kritičnim poljima. Tako napr 4. 8. 1977. ima se roditi dugo-vječnik, naročito ako mu i Asc padne u neki sekstil MA, SO ... Ili evo treći slučaj Nikole Tesle.

__  Asc Bik, 3 jaka tijela u Raku, dva u Vagi. Početni astrolog će reći teško

stomaku, bubrezima pa i grlu. Ali takav astrolog umire prvi. Sva tri znaka daju debljanje; Tesla je vitak i u starosti! Šta je to?

U Vagi je Mjesec koji radi tromo i Mars koji radi žustro; stvar se izrav­nava. U Raku je Saturn koji hladi i suši, ali i Sunce koje grije i Venera koja buja. Bik je trom ali u njemu i baš na Asc je Uran — tiroida vibrira. Kad se zlo i dobro u znakovima potire onda se približavamo savršenstvu koje zodijak sam po sebi ima. Gerovitali svakako pomažu. Ali najveći je gerovital ako je organizam blizak savršenosti.

Nema dugog života ako su: Vladari kritičnih polja u drugim kritičnim poljima i između sebe ledirani; rođen uoči pomračenja; Malefik R između oba Svjetla; isto u uglu 90 prema Suncu, Hyleg ili vlad. 8. polja; Hvleg ili vladalac na osi horizonta između dva Malefika; Svjetla između Malefika 90 vlad.; Malefik na osi 90 s tijelima u 6, 8, 12; MO opada na osi i 90 SA; jaka tijela u uglovima, padu i detrimentu; Svjetla u Co i Asc zemljani ili vodeni (nar. 19 Pi), Itd.

Dakako da dosta toga ovisi od nasljeđa, načina rada, okoline, od preživ­jelih loših direkcija, tranzita, Solara. No, ako ste već rođen, dužnost vam je proučiti sebe, Gnoti sauton po horoskopu, provesti preventivu, ojačati sebe radom i raspoloženjem, proučiti dolazak kriza i pripremiti se. Nisu baš sretni oni s punim 2. poljem Benefika, SO Ta, VE Ar, Asc Li 120 JU ... svuda cure pare, lako zaradi, lako troši, deblja se i naporedo gomilanju mrtvih kapitala gomilaju se mrtve ćelije u tijelu. Nije sretan ni tip MA, -žilavih ruku i pun ljubomore što izjeda unutra. Svuda treba ravnoteža, moralna, materijalna, a pored dobrog radiksa i svježa filozofija.

Smrt?

Pa to mu dođe kao nešto neizlječivo. U svoje vrijeme ona je — sreća. Besmrtnik bi bio vječno nesretan. Godišnji horoskopi mogu nam pomoći da uočimo sve vrsti kriza i naučimo se broditi. Ne SA-tkrize 29, 58, 67, MAJcrize 32, 64 UR-krize 42, 63, 21... nego one koje se gomilaju u pomoćnim godišnjim temama. Kod violentnih horoskopa dade se odrediti nekad i dan smrti (Hipa-tija, Majki Skot), ali dade se naći i datum teške krize koja se dade prebroditi. I ikakva smrt: Vladar 1. i 8 ili obratno = sam kriv svojoj smrti; 90 NE u 9 = more, daljina; u 7. od žene, partnera; vlad 8. u 12 = bolnica; u 5. = škola, igralište itd. Dakako to su jake tendence koje vuku, ali ništa nije toliko sud­binsko da ga nebi mogli pomalo korigirati. Svaki znak teži jednosmjemosti, raditi protivno od njega znači bliže savršenosti. Nehru je tip Se, violentan rx, gine od atentata, ali filozofskim mirom dugo održava ravnotežu.

Tokom historije nismo uspjeli ujediniti racionalni i iracionalni pristup bolesniku. A on i liječnik jednako su jedno i drugo — kao i sama priroda. Donja je polovica M—E, gornja je P—V. Na 4 ukrsnice raspet je čovjek; ok­reće se desno lijevo, izviruje gdje je oslobođenje.

Dotle, iz prehistorijske prošlosti korača gigant-liječnik na nesigurnim no­gama; Heraklit se naljuti na kolege-volove i zaokrenu u lijevo, Paracelzo se ljuti na kolege-volove i zaokernu desno; gigant nije sasvim trijezan, šepa, ide cik-cak.

S jedne strane razni okultisti, hermetisti, egzorcisti, razne ortodoksne i vjerske sekte, prepisuju iz starih i odavno pomućenih predanja, recepte, mantre, tantre, mandale, darme, karme, drvo života; liječe talismanima, vrač-binama, kostima svetaca, Lurdom i uvjereni u svoju duboku tamnu nauku iskonskih izvora polažu zakletvu «... na vječni sulencium, pred vječnim živu­ćim bogom«...!!! I žanju uspjehe...

S druge strane, sa još više knjiga i instrumenata, nastupa bijela vojska, racionalni sljedbenici istoga izvora predhipokratovskih struja, liječe pilulama, injekcijama, otrovima — uvjereni u svoju visoku svijetlu nauku provjerenih instituta, ponavljaju Hipokratovu zakletvu: » ... kunem se Apolonom, Asklepi-jem, Higijeom, Panacejom, svim bogovima, da ču poštovati učitelja, biti skroman ...«!!! I žanju uspjehe ...

Ej, sljedbenici Hipokrata, obje struje: Sva je priroda mrtva, jedini u njoj
živući bog je čovjek, čovjek-stradalnik sin božanstva prirode, dostojan da se
skromno odnosimo za pomoć tom iz raja najurenom palom bogu... Hoće li
se na nekom trećem zaokretu roditi genij Tai-fu koji bi sjedinio obmanute
crne i neskromne bijele pod novom zakletvom-------------------------------------------- 2 —

U prebrzom hodu medicine valja provjeravati put.

U ime Hipokrata, •prostite! Molim!

Sun,      Utr.  ' Vantu

10113B20H 2 4(^24 0^52.10=33 18 46 3= 111 2811 5712 " 28 Sili 1924 3218 4114 5= 3 22 »24 4=3824 1416 13 1019 4214 38 0=2618 21 17:10 4224 41 6 3919 129 22 7DI0 4M4212 5421 ! 7M2510 61 14 4219 1023 15    26.18    33 24    4125    26:25

37i

'»   26'28   38 43!l 1K4M7     2T

i 1T23 10M2314 3.-. 7 69 21)       15!
: 9    1823    3524    3014    16   IM 0

17    11   8T15  4»2320   SI   2    40

25   2 24    2314    14 20    45   4 14
286111B1724      2   2r57   5 4-1

ilO   3826    68  3n4S   9      7   7   7

18   23' 9nl813    32 15    16   8  22

26     617 17 23 14 21 21 9          30
' 3U4820R22 2ar53 27 23 10      29
U    2818    3912    29  3»2311    18

19     7 14    24 22      2   9    1811 66

26  46111)52   lfl.3015    1012  23!
4a>24 13    6110    5520    5812 38

12      220    4120    1526    4212 H4I

19    39, 10156 29 30J 2n2212   31,
127 17116 62 %VgSt> 7 6fl 12     10;
I 4J15.V 3ft3817    3813    2611  36

12   35 19    58j26   3018    50 10 53

20    15' 4nj40i 5^1024      0 10     0

27    67 18 4:13 36 20 22 9            2
i 5lff40 29    48121    44: 4o»29l 7 69;

13    25, »4S5029 32' 9 29i 6      56i
!21 11*17 37! 6IH4911 22 6       55!
|29      031 I>3813    2819      6, 4 59';

6^51119    1919    15 23    42' 4 II

14    44:10 4923 51 28 8 3           33
22 381 6D36.26 48 2a32| 3           6
! 09136112 4127 B36: 6 23; 2      52
I 8 3524 1526 54 10 10: 2D50
16    36   ~,m 1021    68H3    38  3

,24    3920      617           II 10 47   3              2«

2/44   2/48J13           3119 31! 4                 2

10    6115    2212D1321        47| 4                50

;18    68127    5213         2R!23 28! 5             49

27      6,10^2216  51,24  311 6   57

„    I 5(11022   3021  63:24  47! 8     14

O       9    2IV28      324         5224 37   8        63

29(144' 0IT||nl2ni58 0=s40i 0 >» 113      "

1   37|29ft4613    17

2   3329   2813   23

3   3129      913    2o

4   2728   48,13    29 6    2228    2713 K29

6    15 28      613    27

7     6!27   4613   22

7    (W      J7'13   18

8    36'27 10,13     8

9    1526  55,12 58 9              60 26               4212

10  20 26   3312   36

10   4526    2712   23

11     426 24 12
11     1626D24 11  57

!326   2811

II U23 26    3611    32

U II

0    48

17 26   4611 20

527      011  10

1711

3610   64

58 27    5810 49

27:28    2210 45

34 28 4810D43
18,29 1510    44
43 29    4410 V,

8   OtlflSlO   50

35         0 4310               67
4   1     1311

6    38   1    4311 1«

5        16               2               1211

5        0                 2               40.11

4        60               3               711

4        46               3               3312    U

4D4S  3   6012    28

4    57   4        17;i2 46

5    12   4           3513 5               33                      4                      6013 21

13  57

14  14
14     30
14

914    St
616

33: 5

10 5 17

62! 5 K18 38 6 27: « 63, 5


 


 

6K

Nije teško utvrditi od čega će bolovati ova dvojica.Molim!


 

Literature:

Howard Leslie Cornell:  Encyclopedia of Medical Astrology, New York 1972.

Garrison Omar: Medical Astrology, New York 1971.

Michel Gauquelin: Rythmes biologues, cosmiques, Veryviers 1973.

Ebertin: Grundlagen der kosmobilogischen Heilkunde, Aalen...

Dr. Willi Folkert:  Sphareon, Diagnose u. Therapie, Kelkheim...

Heckert:   Lunationsrhytmen  der  menschlichen  Organismus,   Leipzig   1961.

Max Heindel: Astrodiagnosis, California 1929.

Dr Fr. Feerhov: Astrologie als Grunddlage der Heilkunst.

E. Raphael: Medical Astrology, London...

Maurice Wemyss:  Medical Astrology... i drugi.

Postoji d ozbiljan Austromed. Institut, 8951 Eggenthal, S. R. Deutschland.


 

5 — A-jlromuditiiii

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2020. 04:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi. sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Lp

  05.08.2020. 04:51h
 • Član bglavacbglavac

  Nema. Lp

  03.08.2020. 08:28h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bez slobode - nema života.

  03.08.2020. 00:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ratovi traju i po nekoliko godina. Ljudi se u ratu bore za život. A ćovjek se svaki dan bori za život, bilo rata ili ne. Život bez slobode i nije neki život. Zato , u ovim vremenima oduzimanja slobode, moramo se boriri za slobodu, jer bez slobode - nema

  02.08.2020. 23:59h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ahoj...

  02.08.2020. 23:54h
 • Član iridairida

  ahoj Edine!

  25.07.2020. 14:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Astroliječenje Erlch von D A N I K E N