Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

532

PUTA

OD 14.01.2018.

Sunce i Mjesec

Sunce i Mjesec
Sav život je od početka stimuliran na nebeska svjetla. Životinje slijede ciklus Sunca-Mjeseca bez da su mu vizuelno izložene (pokusi Leaton, Finch, Malin).

Sunce i Mjesec

Pater eius est sol, mater eius est luna — tako počinje Tabula smaragdina alhemičara. Sunce i Mjesec su roditelji evolucije; zemlja i voda, svjetlo i toplina. Sunčana energija ugrađena je u prve od prostih minerala do složenog hlorofila i hemoglobina. Fotosinteza postoji samo na Zemlji. Opiti (ruski) pokazaše da se intenzivnost jako pojačava ako se povisi potencijal negativnog električnog polja.

Sav život je od početka stimuliran na nebeska svjetla. Životinje slijede ciklus Sunca-Mjeseca bez da su mu vizuelno izložene (pokusi Leaton, Finch, Malin). Ta dva tijela razdvojiše i polove: Sunce muško, Mjesec žensko; volja i osjećaji, visina i dubina. Oči su direktno izvajane od Sunca, nesigurnost je uočila i noćni Mjesec. Muški su izloženi, zato više pigmenta, aktivni libido; žene ostaju zatvorene u domu, teže prema unutra. Ako se rode istodobno dvoje u času mjesečeve teške aflikacije muški će oslijepiti na lijevo, ženska na desno oko: Nebeski dokaz podjele polova. Ako Sunce pomrači to osjeća sav živi inventar, nekome čak pomrači svijest. Za Mlađaka se često mijenja vrijeme, povremeno dešavaju zločini. Doskora su u Lici žene za jačega ne­vremena bacale pokućstvo na dvor da umire gnjev neba:  Neko je poginuo!

Udane pomračenja gomilaju se katastrofe. Možemo čak predvidjeti gdje. Ali nauka se jedva upustila da to prizna sunčanim pjegama. Jer 6/7. febru­ara 1947. 16—18 sati neko je pokvario radio veze Engleska—Amerika. Nisu bili krivi nacisti; krivac je pronađen u pjegama. Iako su poznate od 1.611. i po njima utvrđena rotacija sunca, tek sad se počelo ozbiljno uzimati u obzir. I utvrđeno je, kad pjege prolaze kroz meridijan na Zemlji slijede događaji:

1.       Par dana uoči pjega naglo pogoršavaju kronične, srčane, patološke bolesti;

2.       U času prolaza neki besmisleni zločini, požari, prometne nesreće, samo-ubistva — i smetnje na finijim elektro-aparatima;

3.       Par dana iza prolaza slijede magnetske bure, polarno svjetlo, cikloni, nekad i zemljotres.

Po ciklusu pjega 11 godina, Maki Takata je utvrdio i 11-godišnji ciklus promjene u krvi. Ne samo lo, nego i izlaz i zalaz pjega djeluje na album im u serumu krvi. Cak i u rudnicima. Rus Šuie je utvrdio kako se leukociti množe ovisno o slanju sunca. Itd. Iz sunčevih dubina luku Zemlju ubitačni gama zraci crnih piega, vitlaju gornji omotač ozona, prenose dolje na ciklo

ne. To osjete fine mašine i najfinija kao što je ljudski mozak. Svaka ćelija života, tanane elektrostrukture, priviknuta na određeno električno polije, osjeti naglu promjenu i reagira. Nekom vozaču se pomjeri protein u zavoju Broka, vrdne volan i na zavoju on s nama u jarak.

Nezna se tačno otkuda cMus pjega 11,5 godina. Vjerojatno zbog odnosa gravitacije Sunca i velikih planeta. Konjunkcije Jupiter—-Satum su svakih 9,93 godina; Jupiter—Uran 13,81; Satum—Uran kvadrati 11,34 itd. Sredina svih daje cifru 11,70. Tu je najvažniji Jupiter, koji je fizički vrlo sličan Suncu (a i po astrološkom uplivu), revolucija mu iznosi 11,87. Mars svake 47 godine dolazi u sličan položaj prema Zemlji, ciklus 11,75; Venera u 64 godine napravi 5 zaokreta, prosjek 12,80. Masa planeta vrti se oko brojke 11,5.

Jake pjege i polama svjetla opaženi su napr: 15. 10. 1903., 1. 2. 1908., 28. 6. 1914., 12. 11. 1918., 17. 4. 1919., 17. 4. 1925., 15. 4. 1925., 15. 4. 1935., 4. 6. 1946., 12. 11. 1960., 2. 2. 1962., 1. 8. 1969., 13. 12. 1971., (katastrofa u Čile) i 7. 9. 1973 u 13 sati GT kad je zinula crna rupa na Suncu veličine cea 35 Zemalja. Katastrofalna zračenja tuku Zemlju j u času eksplozije novih zvijezda kao 1604., 1572., 1700. ili Sibirskog meteora 1908. Provjera na nivou Viktorija jezera, na kišnim godinama, na prepilanim deblima Kalifornije. Od koliko česti je stvoren Adam, pitaju dida bogumila: »Od 8;tijelo od zemlje, oči od sunca, kosti od kamena...« U Bosni su zagušene zadnje stare gnoze. A danas? Danas se potuca po Zemlji 10.000 slijepaca, za polovicu je krivo neznanje: Egipat je već znao da svaka aif Svjetala sa Malefikom, ili sa fiksnim lošijim zvijezdama, donosi sljepilo, To se nije moglo desiti Aleksandru Velikom, Nektaneb je planirao i koitus i rođenje.

U drevnoj Kini za medicinu je najvažnije znati tajnu Sunca i Mjeseca. Odatle ono obožavanje Jaog i Jin. Tai-jang i danas znači Sunce. Ako astrolog ne predvidi pomračenje vežu ga u vreću i bacaju u rijeku. Jang-Jin jedna je varijanta dva oka Horusova. Drevni narodi, izgleda, imali su iste učitelje.

Uveče U. 10. 1492. viču Kolumbovi mornari da vide svjetlo. Razočaranje. To je treperilo fosforno svjetlo morskih crva; ženke su znale da je zadnja četvrt, najniža oseka, najlakše primamiti mužjake. To zna crv spirorbis i zna palolo na Fidži; riba grunion u Kalif orni j i množi se oko uštapa, kao i ježići na Suezu. Za to zna Plinije, Ciceron, Aristotel i gurmani za kamenice u Stonu; nauka sporo prihvaća stvari. Za sizigija more se diže do 10 metara, tlo Evrope Mjesec uzdigne 10 cm. U te dane bujaju svi jajčani proizvodi od virusa, morskih algi do svih sastava u morskoj vodi ljudskog tijela. Ukoliko je neki vodeniji utoliko je osjetljiviji na zrake Mjeseca. Zato one 7-dnevne krize po bolnicama prema mjesečevim fazama, zato se pojačava konjski lišaj za vrijeme plime, kiše ili neke mjesečeve faze. Mjehur, bubreg, stomak, jajnik pa i dio mogza gdje je još uvijek 80% vode, i gdje je sijelo emocija, sve reagira na daleki Mjesec. Za vrijeme sizigija kriminal se upeto&tručuje. Mjesec pokreće vodene mase u moru, u mozgu, testisima, embrionu; život je izišao iz mora i još uvijek traje prilagođavanje kopnu. Čovjek je mješina od 75% slane vode; jede meso, ribu, voće... gdje vode ima uvijek 80*/t. I dok se ciklus vode u tijelu uredno održava sve dobro funkcioniše. Sve je to bilo poznato pradavno; Papuanci iza prve menstruacije izlažu djevojke Mjesecu, u Brazilu i Boliviji izlažu novorođenčad; naši sujevjerni građani pokazuju mu — novčanik. Stari Hindusi najglavniju žlijezdu hipofizu zovu po Mjesecu — Aina-čakra. Naš učenjak ako o ovim stvarima piše ne pro* pušta podviknuti kako »to nema nikakve veze s astrologijom«.

Upoređenja Jang-Jin, Horusove oči, Ratu-Ketu, otac-mati, nisu samo aslrološka i magijska simbolika. Sunce i Mjesec su milijardu godina pode­šavali oči, svaki svoje, u por^đenju dana-noći; svaki je forsirao svoj rast hormona, zato do danas ostaše x i y u oba pola; jer i danas svi imamo pitu-itarnu žlijezdu koja se nije mijenjala od polarne epohe, od prvog razdvajanja polova.

Mješina morske vode ima i soli, slana je voda elektrolit; elektropotencial je veći za Uštapa, manji za Mlađaka, neki senzibilni tipovi to jako osjećaju (Dr Ravitz, Yale). Pa i hladne zrake površina mjesečevih mora paralelno rade s našom limfom i sluzi, sa sluzavim počecima života u moru. Na te osjetljive tvari djeluju druga zračenja, Centar galaksije, kosmičke zrake — koje raspoređuju atome čak i u zemljinim dubinama (Dr Steincke, Kalinjin-grad). Morski su organizmi osjetljivi i na zemljin magnetizam. Račić Nas-sarius stavljen u bocu sjever-jug za Mlađaka okrene se 10 step. lijevo, za Uštapa 10 desno (Brovn »Diccoverv« XI 1963.). I ne samo to. Sva živa bića, čovjek upravo više, intimno surađuju sa svakolikim intimnim snagama pri­rode. Doći će vrijeme da ćomo to moći izračunavati iz horoskopa, i zabraniti let pilotu u dane kad mu je intimna biofizička 'konstitucija zračenjima ugrožena.

Sunce-Mjesec, kao vatra-voda, u ravnoteži podržavaju život. Vatra nosi kisik, diše, jede, ostavlja pepeo kao i čovjek; manjak ugrožava život. Voda nosi krv, pokreće mišiće, žlijezde, nutarnje funkcije;  manjak vode je smrt.

Brzina funkcija, kemijskih procesa Mjeseca ovisi o temperaturi Sunca. Disanje se udvostruči kcd razlike 10 step. Od 416.000 vrsti životinja samo 3,75 osvojile su vlastitu toplotu. H2O se jedini kod 318 C za 230 godina, kod 618 C 7 sekundi (Askenasv i dr.). Stariji oblici života podnose veće studeni: Ribe do —15, puževi —120, bakterije —200 a virusi i preko —270. Prema epohi u kojoj su stvarani. Virusi se stvaraju lako, uništavaju teško; čovjek ima malu amplitudu od minus do plus 50. Egzistira blagodareći umnoj snazi, V.

Na koncu da napomenemo staru filozofiju. Iz jedinstva se rađa dvojstvo. Dvojstvo muško-žensko, ekstravertni-intravertni tip, zavisni su od dva velika nebeska tijela kao i dva oka. Ako velika tijela padaju u pozitivne znake rađaju se muška djeca, ako u negativne rađaju se ženska. Kakvu bismo petljavinu imali da je naše Sunce dvojno, a kakvu da imamo dva ili više Mjeseci — to sad ne pitajte.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

OŽUJAK...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  počela sam pisati pjesme na slikama

  28.03.2020. 14:18h
 • Član iridairida

  svima koji svraćaju na ♥

  27.03.2020. 15:38h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  27.03.2020. 14:49h
 • Član vanessavanessa

  Hvala također☕️♥♥*Lp

  22.03.2020. 11:11h
 • Član aliusalius

  22.03.2020. 09:09h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Jutros smo se tresli ali sve je prošlo dobro. Nadam se da ste dobro. Neka vas sreća prati cijeli dan. Lp

  22.03.2020. 07:50h
 • Član mkrmarmkrmar

  (__) 7 (__)7 kavica

  19.03.2020. 12:27h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Čovjek se rađa Astrotipologlja