Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

446

PUTA

OD 14.01.2018.

OSJEĆAJI

OSJEĆAJI
Po Hipokratu uzrok je moždani sok. Teorija mnogo (Paracelzus, Pasteur, Koch, Fahr, Sahli, Roulet, Talalajev i dr.); Prerano starenje, klima, prehrana, virusi, endokrine smetnje itd. ali pravi je uzrok Saturn koji drukčije stoji u svakom horoskopu. Po njemu se i zove »saturnizam«, njegov metal je olovo. Zato grafički radnici piju mlijeko. Trovanje olovom djeluje na krv, jetru, simpatikus, parasimpatikus, živčani splet / taloga u kostima. Po Gilfila-nu rimsko je carstvo propalo zato što su pili vino iz olovnih posuda.

OSJEĆAJI: Poremećaj emocija narušava i fizičko zdravlje (nečija smrt, izdaja, bolesti, itd.) a nekad vodi do samoubistva. Ispitivali Moor, Hopkins, Pacheco, Jameison, Zilboorg, Wille, Vorvvahl... i nikad sigurnih "zaključaka. Studijem 4. i 7. polja iz knjige Zvijezde—ljubav—seks ovo se utvrđuje si­gurnije.

OPERACIJA MA-UR u kritičnim poljima afl; LI 90 MASO; Hades O MA-UR?; Vlad Asc u 4 ili 8 lediran; MA Ta, Se 90 SO, MO, Hyleg ili vladalac. Jače u 8. i 7. polju; Asc, Hyleg, Svjetla 90 Malefik a događa se godine kad se isti pojave u Solani, eventualno i direkcijama. Amputacija MA Ta, Se 90 Hyleg;   invalid  MA  90  SA.

OZLJEDE slično. Asc SA afl = pad i lom kostiju; MA = madež; ozljeda, krv; MO 90 MA uvijek nosi ozljedu nekad i mjesto: 5. polje zabava, 12. zatvo­ren prostor, 8. borba, itd. MA 180 LI, kao i MO 90 UR u vatrenim je vatra, grom, u zemljanim rušenja materijala, u vazdušnih pad iz aviona i slično.

PADAVICA vidi Epilepsija.

PARALIZA ME-MO 90 UR-NE naročito u Ta, Se, Ca, Co; JU 90 SA u kritičnim; UR 90 MO-SO u 8; SO i Asc u vatrenim 90 SA; ME 90 UR nervi; LI O SA i UR u 4 ili 8 afl; UR vlad 90 MA-ME u 8; Vlad O UR u 12; UR u 8 afl MA-VE; isto u 6 ili 12 afl SA-LI. Znak pokazuje organ Ar glava, Le srce, Aq mozak, itd.

PARANOJA, manija gonjenja, MO ili NE afl Malefik u kritičnim poljima (još jače uz Hekate u 12); polje 5 i afl VE-NE vuče na perverzije, SA na homoseks, NE heteroseks, MA-SA sadizam i si. Masa planeta u 8 ili 12 a preslab Asc. SA 90 Malefik u 8 (Truman, Bizmark, Evita, Čang KaKši, De Gol, Hitler, Staljin, Franko i si.).

PIĆE SO-MO-Asc i NE u 6 Ca, Vi u aflikciji; SO-MO u 12 polju, vodeni znak; SA-VE Ca u 6; MO Pi 90 MA4JR; SO-MO Ta a Asc vodeni; općenito MO, NE, VE, uz naglašen vodeni znak traže količine pića — period po direk­cijama SO 90 MO, JU-VE u vodenim, Mlađak svaki treći-četvrti.

PLEURITIS LI, VE, MO, JU u Ge 90 MA-SA^ glavna tendenca.

POBAČAJ Malefik i MO u Se; Svjetla O SA u 6 ili 7; MO u 4, 5, 7 u jakoj aflikciji; Malefik u 5 aflikcija vladalac 5. polja; MA Dese Se 90 Hyleg u direkcijama (MA Vi, Li, Se = carski rez); MA od napora, UR od straha, SA spontano i opasnost smrti. Koitus u času kad je MO, VE 90 Vesta. Lažni po­rođaj SA 90 UR uz jake erotske znake.

POLIOMELITIS teško provjeriti. UR 90 MO Ar 6. Masa planeta u 1. polju a vlad u detrimentu, ME 90 SA, UR, NE; SO u 8 između dva Malefika a vlad 1. i 8. u aflikciji; kod začeća MO na akvatoru lediran. Napada mlade orga­nizme dok štitnjača nema joda a SO prelazi znak Le ili Li. Važno je polje 3 = senzacije (ME kretanje, UR živci, NE tvovanja) i uoči napada dotične organe gibati. (Astrolog Manches, Lamalon-les-Bains).

PROBAVA teška SA Ca i lako tumor; MO Ca, Vi spora. Vidi Crijeva.

RAST deformacije SA 90 vlad (naročito JU). Isto 90 MA malen, 120 visok. Previsok SA i više planeta na Asc, posebno O ili 120 JU; afl s vanjskim planetima u koncept hor. SA 120 JU, MA duge kosti (naročito SO na početku Sa, Ge); SA 90 JU kratke kosti (naročito SO na kraju Sa, Ge) a s SA 90 JU-MA još i gobavost. Deformacije Asc Co, Ta, Se i afl MA-SA-UR (s NE, SA, Ca i degeneracije); MO O SA u fiksnim početak polja 5, 6 ili 12; masa planeta u Vi, 6 ili 12. Defekt lica MA O SA Ar u 1 (uz Malefik u kardinalnim = glava, fiksnim = tijelo, pokretnim = udovi). Vlad JU u elevaciji pojačava. (Visoki Splićani Sa početak, u USA slično Ge početak, maleni Talijani Ge 20 st., Vezalius kepec Asc Sa a JU 180 SA).

RAK je bolest vodenih znakova Ca, Pi, Se, manje Ta, Vi, Co i planeta MO, SA, VE. Zato ga Egipćani zvaše »Rakova bolest«; našli smo ga kod mumija. Nalazi se u orpanu svakog čovjeka u čijem je znaku SA (nekad i MO), a širi se u medijima srodnim ovim znacima:

MO: napada arhajske centre iz vode polarnih epoha (stomak, maternica, jajnik, limfne žlijezde i si.); četverostruko češće napada žene nego muškarce; širi se u masovnim naseljima mnogo brže; više uz obale mora i rijeka nego na kopnu; aflikcija MO potiče hiperprodukciju ćelija.

SA: dolazi često iza kroničnih bolesti; napada više starce nego mlade; krije se u staračkim izraslinama kože, kore, kraste; češći je u starim grado­vima nego novijim; leglo mu je uz otpatke ranije živih materija; aflikcija SA skuplja otpatke denegeracije.

VE: rado se javlja na ženskim dojkama, voli okrugline; često na koži, us­tima i polnim organima; više voli gojazne i trome ljude; aflikacija VE skuplja nečistoću masnih ćelija.

Se: konačno ne lilbi se napasti prostatu jer to je sestra maternice i ko­načno pluća organ Ca, Ge, ME, MO ...

Dok su mu mili vodeno-zemaljski znaci, nerado ide na vazdušno-vatrene znake Ge, Li, Aq, Ta, iSa a skoro nikako na tipa Le. Teško ili nikako:

SO, Le: nikako, sunčani znak, jake organizacije;

Ge: zbog brze izmjene tvari (ako nema slabiji Ta, Co, Vi);

Ar, Le, Sa, SO, MA, UR tipovi su suviše aktivni, sportaši;

MA: on ne ide ni na sportaše niti na mišiće;

Li: manje jer tu često vlada ravnoteža procesa;

Aq: malo jer je jaka disperzija, aktivna izmjena; više planeta u Ge i Aq rak se udaljava jer to je društveni tip; neće na mozak jer i tu je uranska organizacija.

UR: bježi od visokih napona, jakih zračenja;

MA: nerado ide gdje su rane, krvarenja, nož, snaga E; Itd. Javlja se ideja da on neće mlade, čile, radišne, planinske, primitivne i plemenite, a voli stare, trome, bogate, gradske, civilizovane.

Pogoršava ga: nedovoljno ili preveliko zračenje (rentgen i atomska bom­ba); konzervirane namirnice; područja patogenih podzemnih voda, možda i područja zemljotresa. U pitanju su diskretne struje u ćelijama tipa SA-MO, možda stvaranje spirala i antispirala DNK što prati razvoj od prvih organi­zama mora. (SPG). Mjesta iskonskih spiralnih amonita kao Samobor, Ulcinj, nemaju raka, gdje se jedu zrakaste ježine ima ga puno; pisac je u takvom mjestu — ne jede ježine.

Alopatična i homeopatična preventiva?

Ca — puževi i druge životinjice spiralnih oblika;

Ca — ekstrakti spiralnih rogova životinja;

SO-Aq — radioaktivno zlato (suprotno MO-Ca);

Co-SA — ekstrakti slezene, posebno divojarca;

Co-SO — rubin, dijamant, fosfor, jod u nekom obliku;

Co — luk češnjak ako je bolest tipa MO;

Co — pivo ili kvasac piva i slično;

Co — serumi slezene i mozga brdskih rogatih životinja;

UR — zračenje izotopima iznutra;

SO — jake vrućine u toploj vodi (ne sunčanje);

Ca — privijanie krede spiralnih životinjica, spužića, (Ziirich, običaj pro-
tih bradavica), radijacija MA-hormona itd. ali nikako med jer je 90 od
Ca-Co.                                   """-

A najvažnije je pratiti položaj SA-MO u rx i Solaru da na vrijeme imamo dijagnozu. Hrana prirodna, okruglo obojeno voće. Dok su MO i JU u 120 to je prilična zaštita. (Više o tom zna Dr Fred Sturm, 133 Hilltop Drive, Oxford, Ohio 45056, USA).

REUMA je isto bolest SA-MO ali više zemljanih elemenata Co, Ta. SA 90 MO u Ge; SA 90 SO-ME; SA-MO u 6 Ca ili Co; SA lediran u 6 ili 12; SA 90 Svjetla u 6, 12 (kronično), 8 (smrt). Ta upija, Co vuče u kosti, od studeni, Vi preko trave. Homeopatija: Češnjak, paprat, smreka, bor, smola, hrast, bla­to, sumpor, badem, vrba, jež; alopatija: Topla kupka, masaža, julska noć, pljeva sijena, pčelinji otrov, med, saće, jogurt, terpentin, lubenice, kvas, gor­ke trave itd. Kombinacije srodnika MO i SA.

Po Hipokratu uzrok je moždani sok. Teorija mnogo (Paracelzus, Pasteur, Koch, Fahr, Sahli, Roulet, Talalajev i dr.); Prerano starenje, klima, prehrana, virusi, endokrine smetnje itd. ali pravi je uzrok Saturn koji drukčije stoji u svakom horoskopu. Po njemu se i zove »saturnizam«, njegov metal je olovo. Zato grafički radnici piju mlijeko. Trovanje olovom djeluje na krv, jetru, simpatikus, parasimpatikus, živčani splet / taloga u kostima. Po Gilfila-nu rimsko je carstvo propalo zato što su pili vino iz olovnih posuda.

U kom je znaku SA u tom će organu biti tendenca najdubljeg taloženja kalcija. Ćelije se ne razbijaju do kraja, ostaju bijeli patuljci, idu dublje u kosti, u ledene predjele tijela, dom SA. Teško ili nikako ulazi u tople dje­lo ve: Jetru, srce, slezenu, žuč, arterije. Jedino ga može na površine ponijeti limfa, MO.

Da li će na organ znaka SA doći konačno rak ili reuma često se dade ocjeniti: Ovan-glava može biti reuma kostiju, može tumor mozga, ali ftkorpi-on-jetra = rak, Blizanci-pluća = rak, Rak-stomak = rak, Vaga-bubreg može jed­no i drugo, zavisi da li pretežu vodeni li zemljani elementi u horoskopu itd. Dakako lakše je utvrditi organ nego prirodu bolesti. Zaspe li čovjek na zelenoj travi isti će organ dobiti rak, zaspe li u snijegu slijedi reuma.

RISJPELA ili vatra sv. Ante: Svjetla i SA-MA u 1. ili 7. polju; MO na Asc 90 MA u 6 fiksni znaci; NE-MO Ar ili Ca, pomračenje u Ge.

SIFILIS vidi Venerične bolesti.

SLUH se razvio zbog straha u noći i stoji u vezi polja 12; MO lediran u 12 kad opada; SO-ME lediran u 12; ME-SA u 12 Ar ili Ta (gluh); ME vlad 6 ili 12 ali u kritičnim poljima; MA O NE u 5 Ge (nijem); ME u vodenim 90 SA u 6 ili 12; Svjetla O ME u 6 ili 12; SA-MA-ME Ar u 12; Malefik u vo­denim 90 ME-SA (nijem) :i ako je O Hijade, Plejade, Aeselli onda i slijep. ME 90 UR u direkcijama i uz pomrač'enje može u toj godini onijemiti. Važni SA. MA. JU.

SKLEROZA je bolest SA u kritičnim poljima 90 JU, MA, MO i slično. SA u detrimentu to pojačava.

SRCE bolest SO u kritičnim poljima ako je jako lediran; MA O UR u Le (lupanje); SO Le ili 5 polje 90 SA, UR; UR-NE Le 90 SA (hipertrofija); jak Le a SA i SO u fiksnim; MO O UR Ca 90 MA; MA Ca lediran u 5 (endokarditis); MA Le u 6 lediran; JU-MA-VE Le ledirani; SA u Le = vapno arterija, VE = de­generacija, MA = manje krvi i infarkt miokarda (opisao Hipokrat). Prenagla­šen Lav i Sunce afl Uran u fiksnim znacima stalni znak opasnosti. SA ili MA kao vlad na Asc ili 8. polju 90 Malefik isto (SA od slabosti, MA od napora, UR naprasno i si.). Ovisno i od aktivnosti Sunca (Dr Poumailloux);/naporedo s baromentrom i ciklonima (Dr Laubrv i Louvel). Velik polumjesec na noktu palca, plave točkice na liniji srca.

SLIJEPO CRIJEVO vidi Apendix.

SLJEPILO zavisi od oba Svjetla i najlakše se iz horoskopa registrira. MO u uglu opada i afl Malefik; SO-SA Aq ledirani; MO raste a slijedi ga MA-SA--UR u 1, 4, 7 ili ako je 90 neki Malefik na početku Ar, Ta, Ca, Le, Co, Aq; SO-MO angular 90 MA ili UR = gubitak dotičnog oka. SO-MO O DR u 6 ili 12; SO ili MO 90 Malefik (ili LI) i O Asinus; Svjetla u fiksnim 90 MA-SA; SO ili MO O Bellatrix, Praesepe, Plejade, Asinus i si. naročito ako je to na Asc; MA, SA u detrimentu 90 oba Svjetla. Svaka aflikcija SO ili MO sa jačom nekret-nicom iz pojasa Mliječne staze prijeti vidu kao Malefik, nekad i više. Jaki elektromagnetski gama zraci ruba Mliječne staze razaraju najfinije strukture žute pjege.

Bellatrix ( = ratnica) posebno je zanimljiva. Na Asc ili O SO a naročito SA, ona daje ratničke karaktere koji gube jedno oko: Antigon, Hanibal, Bur-bonac Luj-Anri, Nelson, Kutuzov, Harald engleski, Poćomkin, Apel, Staufen-berg, Sirovy, Čo Ceng-po, Liu Po-čeng, Žiška, Lin Piao, brojni pirati i nama dobro poznati Moše Dajan. Sada se nalazi na 20,37 Blizanaca, predio eklip-tike srodan Italiji a u tijelu laktovima. Statistika nam može reći koliko je više ćoravih u Italiji nego u drugim zemljama, i koliko je njih ujedno bez ruke i jednog oka — a mi ćemo lako reći kojeg oka. Svjetlo pokaže koje oko, znak pokaže uzrok (Ar napori. Ta hrana itd.), polje znači mjesto (4 kuća, 5 igra­lišta, 6 radiona, 8 rat, 12 zatvor i si.) a planet će reći način (MA borba, vatra, UR struja, eksplozija, NE otrov, fluid itd.). Provjerite matične knjige: Na svem svijetu su slijepi koji su rođeni 10. 6. 1898., 8. 6. 1932., 24. 4. 1948., 15. 4. 1951. i klasična medicina je tu sasvim nemoćna.

Polje 12. znači mrak. Pomračenja ili Svjetla u njemu s teškom aflikcijom znak je gubitka vida. Može se po direkcijama doznati i kada — ako je horo­skop violentan. Moše Dajan Ar MA 90 MO; u Solaru 1939. pomračuje Mjesec i MA 90 SA — od metka gubi lijevo oko. Lujo Lovrić Solar 1916. Svjetla 90 MA-UR od metka gubi oba oka. Vid najjače reagira na nebeska svjetla i ako radi ničeg drugog a ono radi očinjeg vida trebalo bi konzultirati sve horo­skope.

STOMAK M6 Ca 180 SA ne vari, JU jede svašta, UR abnormalno  jede.

STRESOVI su stvar aspekta MA-UR, k Asc od udarca, k Dese od bole­sti, 3 u saobraćaju, 90 SA od životinja ili ruda, uz Algol, Denebola i si. od atentata itd. Najgori položaji Svjetla, UR, MA su u uglovima 1 i 7, zatim 4 i 8. Djeluje u rx ali i u direkcijama i u Solaru. Ako je rx loš može zajedno doći i smrt (u ratnim prilikama); MA na Asc 90 MO-SO a slaba zaštita (Hyleg, vladalac 9. polja i drugi).

ŠEĆERNA BOLEST vidi Diabetis.

ŠIZOFRENIJA navodno nasljedna ali djeluje i n: SO 90 UR i Malefik u 4; Malefik u 6 a iza MO slijedi SA-UR; masa planeta u fiksnim ili MA na Asc 90 VE uz druge znake (znaci mladenačkog ludila), okrugao i tvrd VE brijeg, crta glave svršava na MO brijegu, otok ili križ na crti glave. Ako čini veće duševne napore SA Ar Asc i MA u 8 Se može poremetiti umom. Jak Asc Co, PL-LI u Le MO u Ge koga slijedi Malefik pogoršavaju stvar. NE afl u 12 također. Zatim uživanje droga, posebno LSD, dovodi do halucinacija, podvajanja  ličnosti,  nesvjesnih  (samo)-ubistava.  Vidi  Duševne bolesti.

TIFUS NE O LI kao i drugi Malefik u Vi daju jaču predispoziciju.

TONSILE više Malefika u Ta ili Li, erotski planeti u Ta, Se ili 8. polju.

TROMBOZA, embolije, SA O JU-VE uz aspekt NE, vrijeme pomračenja ili sunčanih pjega.

TROVANJE SA Ca 90 NE; NE lediran u kritičnim poljima; NE Asc Ta i VE 90 MA a loši vladaoci 6 i 12; JU-SA Ca u 12 lediran; Asc Ca NE-SA 90, MO (truje se sam). Vi MO O UR isto.

TUBERKULOZA MO 90 SA ili NE u vodenim znacima; VE 90 SA-NE; SO-ME u 6 dvojni znaci; pojačavaju SA-MO u dvojnim i vodenim, SA zenit, MA 6, SA Ca, SO-ME Pi, Asc Vi, Li 8 (mikrobi) također i u direkcijama. Jedan od lijekova tipa Vi (mravlja kiselina?).

TUMOR JU-VE-MO u vodenim 90 SA-NE.

VENERICNE BOLESTI LI u 6 ili 8 ledirana; LI-VE-MO u 6 ledirani; VE-MO u vodenim 6 ili 8 ledirani; Isti kao vladaoci ovih polja afl Malefik ako je jako 5. polje; opasno ako je SA u vodenom znaku u 8 afl NE u 12; Hades O VE u kritičnim kao i NE O MO, VE. Svi ovi u Solaru i direkcijama poja­čavaju tendencu ako je 5. polje erotski značajno.

VIRUSNE BOLESTI teSko se dade odrediti. Tek bi mogli reći da su sklo­niji tipovi Škorpiona. SO 90 SA, NE, JU. Lakše dolaze u doba Mlađaka. Spiral-no-radijalne bolesti; jedna takva isključuje druga (virusna) oboljenja.

ZUBI SA Ar 12; MO Ar 90 MA; SA O ME Co; SA O LI Ar ili zemljani znaci. Točkice na SA brijegu dlana.

ŽIVCI vidi Nervi.

2UC je znaka SA-MA upala, SA kamen; JU-SA u 9. polju od moralnog pritiska (s 90 VE nekad uz rak jetre); vladalac 6. polja JU u Co 90 MA i slično.

ŽUTICA SA Ge, Ca, Le, Co 90 MO; Asc MO 90 MA, JU (u 8 moguća i smrt); MO u Co 90 SOMA.

2LIJEZDE (endokrine) općenito su prirode NE-MO, vodenih znakova iz polarne epohe (zato ih nema u udovima); diktiraju hormonima anabolično, katabolično; spiralno, radijalno — u analogiji Spiralnih maglina, Rakovice, Bijelih patuljaka. Iz tih prvih vodenih vrtloga idu traci u sama jezgra ćelija, u životinja većinom iz žlijezda trupa, u čovjeka većinom iz žlijezda mozga. Mogli bi ih razvrstati u 4 glavne (VEtMA štitna-spolna, SO-UR nadbubreina--hipofiza- zavisno od rm-rw). Svaka glavna ima svojih 12 kanala dejstva kroz tijelo (trebalo bi ih biti ravno 48). Znamo da je ustrojstvo viie komplicirano od svemira, >i zaista se tu u malom skupila cjelokupna svemirska evolucija. Manje o njima znamo nego o velikim sestrama Galaksijama...

S premalim znanjem završavamo aforizme.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

OŽUJAK...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  počela sam pisati pjesme na slikama

  28.03.2020. 14:18h
 • Član iridairida

  svima koji svraćaju na ♥

  27.03.2020. 15:38h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  27.03.2020. 14:49h
 • Član vanessavanessa

  Hvala također☕️♥♥*Lp

  22.03.2020. 11:11h
 • Član aliusalius

  22.03.2020. 09:09h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Jutros smo se tresli ali sve je prošlo dobro. Nadam se da ste dobro. Neka vas sreća prati cijeli dan. Lp

  22.03.2020. 07:50h
 • Član mkrmarmkrmar

  (__) 7 (__)7 kavica

  19.03.2020. 12:27h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

AFORIZMI Astroliječenje