Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član cyberbaka

Upisao:

cyberbaka

OBJAVLJENO:

PROČITANO

441

PUTA

OD 14.01.2018.

Babica

Babica
Možemo li zamjeriti tim ženama što su se pokušale zaštititi od užasa javne osude i izopćenja zbog nečega zašto nisu bile odgovorne, a vidimo da moderni kristaloterapeuti i dan-danas koriste malahit na sličan način i za slične namjene...

BABICE su nosile prstenje i ogrlice od malahita, nadajući se tako osobitoj sreći kod svoje klijentele. Ako se rodilo nakazno dijete ili je pri porodu došlo do nesreće, često su babice bile optužene kao vještice. Babica je morala obavljati s djetetom razne, dijelom kultske, radnje da bi ga sačuvala od nevolja. —> Madež, — > Zepsti.

 

Sve o Praznovjerju - Helmut Hiller
Naslov izvornika
Helmut Hiller Lexikon des Aberglaubens 
© 1986 Süddeutscher Verlag GmbH, 
München 
Digitalizacija knjige: Equilibrium ® 2007

 * * *

Malahit

malahit 

IZGLED - Koncentrične svijetle i tamne pruge i rozete. Svih veličina, često kotrljan ili poliran

BOJA - Zelena

UČESTALOST - Lako dostupan

IZVOR - Rumunjska, Zambija, Narodna Republika Kongo, Rusija, Srednji istok

OSOBINE - Malahit je snažan kamen, ali zahtijeva da se s njim postupa pažljivo. Najbolje ga je koristiti pod nadzorom kvalificiranog kristaloterapeuta. Toksičan je i smije se koristiti samo u svom poliranom obliku. Izbjegavati udisanje njegovog praha. Malahit pojačava i pozitivnu i negativnu energiju. Prizemljuje duhovne energije na planetu. Neki vjeruju da malahit još evoluira i da će biti jedan od najvažnijih iscjeljujućih kamenja novog milenijuma. Malahit je već sada značajan zaštitni kamen. Lako apsorbira negativnu energiju i zagađivače, skupljajući ih iz atmosfere i iz tijela. Trebalo bi ga čistiti i prije i poslije upotrebe, stavljanjem na sunce na grozdu kvarca. Malahit upija plutonijumsko zagađenje, štiti od svih vrsta radijacije. Također čisti elektromagnetno zagađenje i iscjeljuje zemljinu energiju. Čisti i aktivira čakre i povezuje s duhovnim vodstvom. Položen na treće oko aktivira vizualizaciju i natčulni vid. Na srcu donosi ravnotežu i harmoniju. Otvara srce bezuslovnoj ljubavi. Psihološki, malahit je kamen preobražaja. Život se mnogo intenzivnije živi pod utjecajem ovog avanturističkog kamena, koji podržava preuzimanje rizika i promjenu. Nemilosrdno ukazuje na ono šta blokira vaš duhovni rast. Malahit izvlači najdublje osjećaje i psihosomatske uzroke, raskida neželjene veze i izlizane modele, podučava kako da se preuzme odgovornost za vlastita djela, misli i osjećaje. Oslobađa inhibicija i potiče izražavanje osećaja. Ovaj kamen razvija suosećanje, ublažava stidljivost, podržava prijateljstvo. Malahit je korisan za psiho-seksualne probleme, posebno kada su oni izazvani traumatičnim seksualnim iskustvima u prošlim životima. Mentalno, malahit seže do korjena problema, pojačavajući intuiciju i uvid. Pomaže da se ublaže mentalni poremećaji, uključujući psihijatrijske bolesti, suprotstavlja se disleksiji. Jača sposobnost upijanja i prerade informacija, utječe na bolje opažanje i pomaže kod shvaćanja teških koncepata. Položen na solarni pleksus, malahit olakšava duboko emotivno iscjeljivanje. Oslobađa negativnih iskustava i starih trauma, izvlači potisnute osjećaje na površinu i obnavlja sposobnost dubokog disanja. U toj točki usklađuje srčanu s pupčanom čakrom, otkrivajući uvide. Na emotivnom nivou, može raspoloženje učiniti intenzivnijim, ali i promjenljivijim.

LIJEČENJE - Malahit je izuzetno prilagodljiv iscjeljujući kamen. Posebno je korisan za grčeve, uključujući menstrualne grčeve, olakšava porođaj. Odgovara ženskim spolnim organima i liječi sve spolne nezdravosti. Ovaj kamen snižava krvni pritisak, djeluje na astmu, artritis, epilepsiju, frakture, natekle zglobove, izrasline, putnu mučninu, vertigo, tumore, očni živac, gušteraču i slezenu. Usklađuje staničnu DNA strukturu, poboljšava imuni sustav. Malahit stimulira oslobađanje toksina iz jetre, smanjuje stvaranje kiseline u tkivu. Djeluje na dijabetes kada se nosi oko struka.

POLOžAJ - Nositi na lijevoj ruci ili staviti na treće oko. Za liječenje staviti gdje god odgovara. Staviti na solarni pleksus da upije negativne emocije. Koristiti polirani malahit ili indirektnu metodu za pripremu eliksira. Eliksir koristiti samo izvana.

Napomena - Malahit može izazvati blago lupanje srca, tada ga treba odmah ukloniti i zamijeniti ružičastim kvarcom ili rodonitom.

 

Izvor teksta: Judy Hall "Enciklopedija Kristala"

http://www.prirodnolijecenje.net/malahit.html

 * * *

BABICA U SANJARICAMA

BABICA: Bolest u kući. Biti babica - saznat ćete naku tajnu. 
BABICA
 ~ biti babica - otkrit ćete važu tajnu
PRIMALJA (BABICA) - vaše tajne će biti otkrivene

U vremenima u kojima su se sva djeca rađala doma, a ne u bolnici, babica je bila jedina osoba koja je zalazila u sve kuće, zar je onda čudno što je znala sve tajne i što njezinu pojavu u snovima povezuju s otkrivanjem tajni. No, sjetimo se da je ona često (i onda i sada) jedina pomoć uplašenoj rodilji i prihvatimo tu pozitivnu simboliku i u snovima.

 * * *

Primalje u životima žena i obitelji

Primalja je osoba koja je uz ženu kod porođaja, a trebala bi biti uz nju i tijekom cijele trudnoće i babinja

Mnogi nas pitaju: što vi to uopće radite? Primalja nije liječnik ni medicinska sestra. U hrvatskom nazivu zapravo je jasno vidljivo – to je osoba koja prihvati («primi») novorođenče kod porođaja, a u narodskom izričaju zovu je i babica. Primalja je osoba koja je uz ženu kod porođaja, a trebala bi biti uz nju i tijekom cijele trudnoće i babinja. Primalja ostvaruje partnerski odnos sa ženom/parom, pruža informacije i time pomaže klijentima (ženama i njihovim obiteljima) u ostvarivanju prava na izbor. Primalja je osoba koja treba dati znanje, savjete, ljubav, uvažavanje, poštovanje i poticaj; ona nazoči najljepšem i najmoćnijem događaju kojim je priroda obdarila čovjeka. Ako se pitate što rade primalje i tko su one uopće- sjetite se da ste i vi rođeni u nečije brižne ruke koje su vas nježno stavile na majčina prsa. To je bila vaša primalja s kojom je vaša majka podijelila intimni i čarobni trenutak vašeg rođenja.

Primalja je osoba koju ćete prvu sresti u rodilištu, to je osoba koja će uz vas biti cijelo vrijeme vašeg porođaja, te prva primiti vaše dijete u svoje ruke. Primalja je osoba koja će vam pomoći kod prvog podoja i kasnije za vrijeme dojenja, pomoći će vam i ona tri dana boravka u rodilištu nakon porođaja.

Većina žena nije toga ni svjesna, ali primalje su osobe koje vas prate kroz vašu trudnoću, porođaj i puerperij (period nakon porođaja).

Trudnički kalendar

Što je sve potrebno znati o trudnoći, savjetuje Barbara Finderle, primalja i licencirana savjetnica za dojenje!

PRVI MJESEC

Ako sumnjate na trudnoću, prva stvar koju trebate napraviti je provjeriti svoje sumnje. To možete učiniti tako da u ljekarni kupite test za potvrđivanje trudnoće ili da posjetite liječnika te izvadite krv koja se zatim šalje na analizu. Kroz prvi mjesec trudnoće možete proći bez ikakvog znaka promjene te ćete možda napraviti test tek u drugom mjesecu trudnoće. Većina žena obično sazna da je trudna oko šestog tjedna trudnoće.

Obavezno:

 • Predbilježite se za prvi pregled.

 • Ako želite podijelite sretnu vijest s ljudima koji vam nešto znače u životu.

 • Usporite i ležernije pristupajte stvarima, čak i ako još ne osjećate nikakve promjene u tijelu.

 • Obratite pozornost na ono što jedete, pijete i udišete.

 • Izbjegavajte uzimanje lijekova, a ako neki lijek uzimate kao trajnu terapiju, odmah se posavjetujte s liječnikom

Ako želite:

 • Porazgovarajte sa svojom mamom o njezinim trudnoćama. Ukoliko ne možete, porazgovarajte s vama bliskom ženskom osobom koja ima iskustvo majčinstva.

 • Počnite voditi trudnički dnevnik.

DRUGI MJESEC

Primijetit ćete blage promjene u svom tijelu. Možda ćete se osjećati teško ili napuhnuto – slično osjećaju koji imate prije menstruacije. Vjetrovi su uobičajena trudnička tegoba, ali u prvom tromjesečju trudnoće znaju biti pravi problem. Razlog tome može biti gutanje veće količine zraka u pokušaju da ublažite mučnine. Dojke se mnogim ženama značajno povećaju, a znaju biti i bolne. Mnoge žene već će u ranoj trudnoći osjećati umor i pospanost; možda ćete morati na spavanje sat ili dva ranije nego prije.

Obavezno:

 • Obratite pozornost na hranu koja vam uzrokuje mučnine te je izbjegavajte.

 • Ukoliko je potrebno, prilagodite veličinu grudnjaka – grudnjak mora biti dovoljno velik i podržavati težinu dojki: ukratko, mora bit udoban

 • Obavite prvi pregled u trudnoći i uživajte gledajući svoju «mrvicu» na ekranu.

 • Obavijestite svog liječnika ako se pojavi krvarenje ili ako osjetite bilo kakvo peckanje ili svrbež u vagini.

 • Drijemajte kad god možete; na poslu povremeno prošećite i protegnite se.

 • Pitajte svog liječnika koja su testiranja i pregledi potrebni i kada ih trebate obaviti.

 • Čitajte što više o svojoj bebi i tjelesnim promjenama kroz koje prolazite.

Ako želite:

 • Kupite knjigu o trudnoći i porodu.

 • Potražite svoje stare igračke i slikovnice koje ste sačuvali za svoje dijete.

 • Provodite vrijeme s prijateljima koji imaju djecu.

TREĆI MJESEC

Vaš trbuh polako počinje rasti i odjeća vam sada može biti malo preuska u struku. Ruke su vam uvijek tople zbog pojačane cirkulacije, a mučnine se ublažavaju, za razliku od vaših promjena raspoloženja.

Obavezno:

 • Potražite savjet u vezi prehrane i vježbanja. Trudnoća nije vrijeme za gubljenje kilograma, ali kontrola težine je važna.

 • Ne uzimajte nikakve lijekove bez prethodne konzultacije sa svojim liječnikom.

 • Nemojte uopće piti alkohol i, ako već niste, smanjite broj cigareta ili, još bolje, prestanite pušiti.

 • Poslušajte poruke koje vam šalje vaše tijelo te se odmorite i opustite.

Ako želite:

 • Počnite planirati izmjene u sobi koju ste namijenili djetetu.

 • Pročitajte knjigu ili priču koja nema nikakve veze s trudnoćom.

 • Odmarajte se čim više možete.

 • Ne obavljajte nepotrebne kućanske poslove i tražite pomoć kada vam je potrebna.

 • Neka vas netko fotografira sada kada ste na kraju prvog tromjesečja trudnoće.

ČETVRTI MJESEC

Sada definitivno «rastete» i vaš trbuščić postaje očigledniji osobama oko vas. Vjerojatno već nosite široku odjeću. Razina energije bi vam uskoro trebala opet porasti i opet ćete biti ona stara. U svakom slučaju, nakon 12. tjedna trudnoće ćete „procvasti“.

Obavezno:

 • Ako već niste, obavijestite poslodavca o svojoj trudnoći.

 • Raspitajte se o porodiljnim naknadama.

 • Pobrinite se da vaš radni prostor bude siguran.

 • Počnite razmišljati kakav porod želite. Iako vam se može činiti da je sada još prerano za to, ne ostavljajte odluku za zadnji trenutak jer je tada teško donijeti velike odluke i napraviti promjene.

 • Kontaktirajte bolnice i domove zdravlja i vidite kakve programe nude trudnicama.

 • Upišite se na tečaj vježbanja za trudnice. To je izvrsno jer tamo svi izgledaju i osjećaju se slično vama.

 • Prođite kroz trgovine trudničkom odjećom i vidite što nude. Nemojte popustiti impulsu da već sada nešto kupite. Ili pretražite svoj i partnerov ormar tražeći širu odjeću.

 • Mnogim trudnicama poraste libido u 4. mjesecu trudnoće. Ukoliko nema nikakvih zapreka, uživajte u vođenju ljubavi i izmjenjivanju nježnosti sa svojim partnerom.

Ako želite:

 • Slušajte ugodnu glazbu u autu te u svom radnom i životnom prostoru.

 • Radite vježbe disanja za opuštanje.

 • Priuštite si masažu ili kozmetički tretman. Moguće je da vam koža u ovom razdoblju bude pretjerano suha ili masna.

PETI MJESEC

Sada već imate pravi trudnički trbuščić! Možda ćete primijetiti da su vam desni otečene, a nos začepljen. To je uobičajeno stanje u trudnoći, a izazvano je hormonima. Česta je pojava žgaravice. Jedite manje obroke i pazite što jedete. Pogotovo prije spavanja. Ponekad pomogne cuclanje papaje ili Donat Mg.

Obavezno:

 • Naručite se na pregled kod zubara.

 • Zabilježite datum kada ste prvi put primijetili bebine pokrete (otprilike oko 20. tjedna trudnoće – ovisi o tome koja vam je ovo trudnoća).

 • Odlazite na sve dogovorene preglede u trudnoći, no ne treba pretjerivati – posavjetujte se sa svojim ginekologom.

 • Pazite na držanje tijela – loš položaj može dovesti do bolova u leđima, što je uobičajeno kada vam se promijeni težište tijela.

 • Odaberite udobnu obuću – stopala nose cijelu vašu težinu.

 • Sada je vrijeme da se predbilježite na tečaj za trudnice.

Ako želite:

 • Povedite mamu ili partnera sa sobom na pregled.

 • Priuštite si nove udobne sandale ili cipele (po mogućnosti one koje se ne vežu).

 • Vježbanje u vodi je korisno, a i osvježava.

ŠESTI MJESEC

Moguće je da su vam krajem dana otečene ruke i stopala te da vas muče grčevi u nogama. Više od pola trudnoće je iza vas i tijekom ovog mjeseca bit ćete svjesniji bebinih pokreta.

Obavezno:

 • Kupite sigurna, blaga ulja za aromaterapiju i priuštite si masažu ruku ili stopala kako biste smanjili oticanje.

 • Svaki dan priuštite svojim umornim nogama svježu kupku.

 • Kada ste žedni, pijte tekućinu, ali pijuckajte polagano kako bi tekućina mogla biti apsorbirana, a ne da samo projuri kroz vaš organizam. Birajte napitke bez dodanog šećera.

Ako želite:

 • Raspitajte se o opremi koju trebate kupiti za bebu.

 • Počnite detaljnije planirati dječju sobu.

 • Krenite na tečaj meditacije i počnite se povezivati sa svojom nerođenom bebom.

 • Ne zaboravite fotografirati se sada kada ste na kraju drugog tromjesečja trudnoće.

SEDMI MJESEC

Možda osjećate da teško dišete pa se usredotočite na pravilno držanje i vježbanje. Bježi li mokraća kod kihanja ili kašljanja (naročito ako ste višerotke )? Radite Kegelove vježbe za učvršćivanje mišića dna zdjelice.

Obavezno:

 • Moguće je da ćete imati ogroman apetit. Pobrinite se da jedete zdravu i kvalitetnu hranu.

 • Krenite na tečaj za trudnice koji će vam pružiti priliku da uistinu istražite svoje osjećaje.

 • Nastavite čitati i informirati se. Znanje je moć!

 • Spavajte kad god možete.

Ako želite:

 • Zapišite sve lude snove koje sanjate u svoj dnevnik trudnoće (ako ga pišete).

 • Uživajte u izlasku s dobrom prijateljicom i razgovarajte o tome kako se osjećate.

 • Ako ne spavate dobro, nabavite biljni lijek protiv nesanice koji smiju koristiti i trudnice.

OSMI MJESEC

Pupak vam je sada potpuno ravan i moguće je da često osjećate Braxton-Hicksove kontrakcije. Vaša se maternica priprema za porod. Zbog povišene razine endorfina u tijelu, moguće je da ćete primijetiti da ste zaboravljiviji nego inače.

Obavezno:

 • Ako imate pripremne trudove, iskoristite ih da vježbate disanje.

 • Ako namjeravate prestati raditi krajem ovog mjeseca, pobrinite se da dovršite sve poslove kako vas ne bi gnjavili dok ste kod kuće. Preporučljivo je uzeti nešto slobodnog vremena prije dolaska bebe.

 • Educirajte se o dojenju (trudnice često puno čitaju o trudnoći i porodu, no treba se educirati i o dojenju, ponekad dojenje ne “dolazi samo od sebe” već vam je potrebna pomoć i znanje koje sada imate priliku dobiti)

Ako želite:

 • Ispišite bebino obiteljsko stablo. Razmatrajte imena za bebu.

 • Nađite svoje i partnerove fotografije iz najranijeg djetinjstva.

 • Počnite raditi perinealnu masažu kako biste pripremili međicu na porod (nije dokazano da pomaže, ali sigurno neće odmoći).

 • Povežite se s onim prijateljima i članovima obitelji koji su pozitivni i puni ohrabrenja.

 • Napišite bebi pismo o tome kako se osjećate dok se približava veliki dan.

DEVETI MJESEC

Sada lakše dišete, ali vaš mokraćni mjehur nije presretan budući ga opterećuje težina maternice jer se beba počinje spuštati dublje u vašu zdjelicu. Ovo je zadnji mjesec prije poroda – uživajte!

Obavezno:

 • Uživajte u mirnoj, romantičnoj večeri sa svojim partnerom.

 • Porazgovarajte kako želite odgajati dijete i koje biste osobine voljeli da dijete naslijedi od svakog od vas.

 • Pripremite torbu za rodilište i provjerite koji je najkraći put do bolnice. (Nemojte se smijati; mnogi se nervozni očevi izgube dok voze žene u rodilište, čak i ako znaju put do bolnice.)

 • Dovršite dječju sobu – ili barem pokušajte.

 • Preraspodijelite teške poslove i prepustite ih drugima.

 • Odmarajte se i opuštajte čim više. Mentalna priprema za porod je podjednako važna kao i tjelesna priprema.

 • Dovršite sve nedovršene poslove.

 • Napravite popis ljudi koje želite nazvati da biste im javili sretnu vijest.

Ako želite:

 • Napravite novu frizuru.

 • Kupite nešto lijepo i posebno za svoju bebu.

 • Uživajte u sanjarenju, ono se događa s razlogom.

 • Zadržite pozitivan stav i ne priželjkujte da beba izađe prije vremena.

Napisala: Barbara Finderle, primalja i licencirana savjetnica za dojenje

Foto: arhiv Hrvatske Komore primalja i Thinkstock

Ukoliko želite za vrijeme trudnoće porazgovarati s primaljom vezano za trudnoću, porođaj ili dojenje, nazovite u Hrvatsku Komoru primalja i dogovorite individualne konzultacije!

http://www.roditelji.hr/trudnoca/porod/2093-primalje-u-zivotima-zena-i-obitelji/

 * * *

Dočekivati novi život na svoje ruke je ogromna radost, ali i još veća odgovornost...

Uvijek je bilo kompliciranih poroda i djece koja su na ovaj svijet došla možda s malformacijama, a nije uvijek bilo liječnika porodničara...

Bila su vremena kad je babica bila jedini svjedok i sretnih i nesretnih završetaka, ali i jedina zaslužna ili jedini krivac, ovisno, od slučaja do slučaja...

Biti kriva zbog nesretnih okolnosti je zastrašujuće...

Ne moći se ničim opravdati pred primitivizmom i neznanjem i biti proglašena zbog toga vješticom, bio je užas s kojim su te žene stalno obavljale svoj teški posao...

Vjerujem da Hillerov zapis izvire iz tih vremena...

Možemo li zamjeriti tim ženama što su se pokušale zaštititi od užasa javne osude i izopćenja zbog nečega  zašto nisu bile odgovorne, a vidimo da moderni kristaloterapeuti i dan-danas koriste malahit na sličan način i za slične namjene...

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

Osvježi podatke

VELJAČA...

Osvježi podatke

METODE I TEHNIKE

Osvježi podatke

BRZI CHAT

 • Član Luce malaLuce mala

  Lp svima! :)

  23.02.2021. 19:59h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  za Iridu: ostvarilo se tumačenje mog sna, draga Irodo, san o bijelim ljiljanima

  23.02.2021. 19:20h
 • Član Luce malaLuce mala

  Ja nisam tu. :) Odnosno upravo idem.. :) Ugodna večer! :)

  18.02.2021. 21:23h
 • Član iridairida

  tko nije prisutan, molim neka se javi....

  16.02.2021. 19:40h
 • Član iridairida

  gdje su ovo troje nestali..., otišli u maškare...:)))

  16.02.2021. 12:18h
 • Član DeVeTDeVeT

  naravno da je sve u redu...:))))...

  12.02.2021. 20:16h
 • Član Luce malaLuce mala

  Onda je sve u redu. :))))))

  12.02.2021. 19:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

Osvježi podatke

MAGIJA

Osvježi podatke

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

ATROFIJA MIŠIĆA BABLJAK