Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član occulta

Upisao:

occulta

OBJAVLJENO:

PROČITANO

342

PUTA

OD 14.01.2018.

Pogled u 2015 i dalje ....

Pogled u 2015 i dalje ....
Cikličko kretanje planeta je osnova astrologije. Kao i ponavljanje aspekata. A znamo da se ciklusi ponavljaju i izmjenjuju, kao što se izmjenjuju dan i noć, dok nam aspekti planeta ukazuju na detalje koji su se odigravali u određenom planetarnom ciklusu, kao što i svaki dan ili noć nisu isti, no opet ih definiramo isto – dan i noć. I imajmo na umu da se povijest ponavlja.

Uran se nalazio u znaku Ovna od travnja do listopada 1927, te ponovo od siječnja 1928 do svibnja 1934, te od listopada 1934 do ožujka 1935. Ponovo se nalazi u Ovnu od marta 2011 do marta 2019. Ukoliko smo zaboravili povijest i ono što se događalo u prošlom prolasku Urana kroz znak Ovna koji je individualista, sa željom da se odvoji od grupe, ali isto tako sa ratom, vojskom, svim vrstama konflikta i natjecanja (u kojem bi sigurno pobijedio!) te je zaslužan za promjene na ovim područjima. Prethodni prolazak Urana kroz Ovna pokazao nam je ekonomski kolaps na svim kontinentima, kao i ratne pripreme za osvajanje novih teritorija (Bik), koje ovaj put neće biti lokalizirane samo na dio svijeta nego će se proširiti globalno zahvaćajući Zemlju, kulminirajući bacanjem atomske bobe (Uran) stvarajući tako globalno onečišćenje i katastrofalne posljedice u ljudskim životima. Ovdje se u potpunosti vidi simbolika Urana u Ovnu – pojedinci koji su spremni ići do kraja, ugrožavati ne samo svoje živote nego i živote drugih, te naglašena sklonost kriminalnim radnjama. Zbog čega kriminalnim radnjama? Zato što Ovan želi i inzistira na sada, odmah i ne bira sredstva – pa je logično da će bilo kojim sredstvima doći do željenog cilja. 

Uran u Ovnu je donio u prošlom ciklusu i potrebu da se odbace sve dogme i pravila, jer osobna sloboda je najvažnija za svakog Ovna. Da rade što ih je volja i kako ih je volja. U prošlom ciklusu je pokrenut proces industrijalizacije, ugljena, izrabljivanja ljudske snage i života u svrhu dobiti samo jedne skupine ljudi – bankara. Ako i ne znamo dobro povijest i ono što se dogodilo u prošlom prolazu Urana korz Ovna, podsjetiti ću da je to razdoblje kada je The Federal Reserve (FED – privatna banka) doslovno ucijenila Američki senat, naređujući mu ili će ponovo obnoviti ugovor da su oni ti koji štampaju dolar i koji zapravo upravljaju novcem Amerike (dakle grupa ljudi) ili će u protivnom Amerika bankrotirati. Svaki pokušaj Američke države da nastavi sa štampanjem svog novca time je propao i pao u privatne ruke. Time je Amerika izgubila rat, a privatni bankari u sjeni dobili mogućnost širenja svog modela bankarenja, zapravo lihvarenja na cijeli svijet. Prelazak preko mrtvih tijela izgladnjelih i propalih radnika, kao i uništavanje američke ekonomije te stavljanje sve pod nadzor nekolicine, koji rade što žele, kako i kada žele je odličan pokazatelj Urana u Ovnu, jer je Ovan spreman i oružje potegnuti kada mu je to u interesu i ugroziti i tuđi život, kao i obaviti pokoju kriminalnu radnju. 

Pluton na sceni!

Da ne bi bili u potpunosti nepravedni prema samom Uranu, jer on zna donijeti i donio je neke genijalne pronalaske, rješenja, kao i Ovnu koji uza sve svoje mane koje ima, je ipak znak koji predvodi naš zodijački zbor, testirajući što jest, a što nije moguće, kao i briljante ideje koje često nažalost samo ostanu na idejama, jer nije sklon uložiti trud i odraditi posao do kraja, no bez ideja ne bi čovječanstvo ni napredovalo, prisjetimo se da su u igri i neki drugi igrači ...

Pluton je prolazio znakom Ovna 1823. – 1853. godine, a znamo da je tržište dionica imalo svoje najviše vrhove 1834. – 1835. godine, da bi u jednom momentu izgubilo 80% svoje vrijednosti u slijedećih 7 godina, sa najnižim vrijednostima 1842. godine. Postupni oporavak se dogodio 1853. godine, prije nego li je ponovo doživjelo drugu najnižu vrijednost 1857. godine. I dok je Pluton bio u Ovnu, Uran je također ušao u Ovna u svibnju 1843. godine, pa su zajedničkim snagama manipulirali ekonomskom slikom. 

Pluton je prolazio znakom Raka 1914. – 1937. godine. Ponovo se model ponašanja ponovio, s naglim rastom u 1929. godini, te je ponovo slijedio pad od 80% u 1932. godini. Tržište se oporavilo 1937. godine, da bi ponovo doživjelo drugu najnižu vrijednost 1938 i 1942. godine. Uran je ušao u Ovan 1927.  godine pomažući nekim novim zakulisnim igrama banaka. 

Pluton je prolazio znakom Vage 1971. – 1984. godine. U siječnju 1973. godine slika se ponavlja, te tržište dostiže svoje maksimume, da bi doživjelo tešku recesiju i pad od 46% DJIA u prosincu 1974. godine. Postepen oporavak je tekao tijekom 1981. godine, no u kolovozu 1982. godine, ponovio se drugi pad, prije nego li je tržište počelo rast. Uran je u tom razdoblju prolazio kroz znak Vage, Škorpiona i Strijelca.

Pluton će prolaziti znakom Jarca 2008. – 2023. godine. Eto još jednom mogućeg scenarija na vidiku, jer su tržišta doživljavala svoj maksimum tijekom listopada 2007. godine, sa jakom šansom za nastavak rasta u 2008. godini i nešto duže, ukoliko povoljni aspekti budu dovoljno jaki da prevladaju teške aspekte koji će se odigravati krajem godine. Ukoliko Pluton u kardinalnim znacima ponovi svoju dosadašnju priču, prvo ćemo vidjeti veliki porast, potom kolaps od 50-90% dok je Pluton u Jarcu. Prije nego li napusti znak Jarca i uđe u Vodenjaka, ponoviti će se oporavak tržišta, te još jednom druga najniža vrijednost tržišta, čim uđe u znak Vodenjaka. A Uran je ponovno u Ovnu i testira dokle može, da li može i kako može ...

Dakle, pored Urana u Ovnu koji će dobro protresti naš financijski sustav, Pluton je dodatno zadužen za svjetska iskustva smrti, moči, duga, poreza, okoliš (prirodu), a Jarac vlada granicama država, autoritetima, vlašću, te predstavlja psihološki koncept ambicije, opreza, odgovornosti, otpora i potrebe pravljenja razlike između ispravnog i krivog (dobrog i lošeg). Ova kombinacija ukazuje na ozbiljna vremena. Poput oblaka koji se skupljaju da bi se na kraju rodila oluja, tako se i ulaskom Plutona u Jarca počinje nakupljati energija, koja će se morati i realizirati u vanjskom svijetu i na globalnoj razini. Ta oluja može donijeti potpuno razaranje ili raščišćavanje, ovisno o tome koliko dobro smo se pripremili i kakve temelje kuće imamo. Ukoliko su temelji dobri i pouzdani, kuća će preživjeti i tornado, a ukoliko nisu, biti će potrebno nanovo izgraditi kuću ...

I dok još uvijek Pluton bude u Jarcu, mijenjajući strukture vlasti, moći, političkih pregovora Uran će se ušuljati u Bika i postepeno početi mijenjati scenu na kojoj djeluje. Što je Biku važno? Posjed – bilo on zemlja, novac, zlato, osoba, olovka – on nešto mora posjedovati. Ali o njemu ćemo nešto kasnije. 

Svjetski lider bez svog novca ... 

Kada promotrimo kartu Amerike, znamo da je taj tranzitni Pluton u Jarcu u opoziciji sa natalnom Venerom od 2008. – 2010. godine, što je napeti aspekt. Prvi put u povijesti američke države se odigrava ova opozicija. U astrološkoj simbolici Venera predstavlja vrijednosti, novac i valutu, dok Pluton predstavlja banke, institucije povezane s novcem te mjesta gdje se novac i vrijednosti pohranjuju. Nadalje, kako svaka osoba, država, institucija ili događaj ima svoj početak, nazovimo to datumom rođenja, tako je moguće za osobu, državu, instituciju ili događaj izraditi osnovnu astrološku kartu (natalnu kartu). Tako u tu kategoriju spada i američki FED (Federal Reserve Board), čije natalno Sunce se nalazi u opoziciji sa Plutonom, dok se natalna Venera nalazi u opoziciji sa Saturnom. Ovaj aspekt se prvi put odigrava od momenta kada je američki FED oformljen, te može ukazivati na strukturalne promjene, pa čak i do napuštanja dotadašnjeg načina poslovanja. U cijelu ovu priču su uključeni i političari i državne vođe, sa svojim natalnim kartama i svojim tranzitima. 

Prvi pogled na ovu kartu osnutka FED mnogo govori o tome tko je u ovoj priči gospodar a tko sluga. Sam pogled na Neptuna u 1 kući koji zamagljuje svoj vlastiti identitet predstavljajući se nekim drugim, dok prikrivena agresija viri iz 12te kuće tek na Ascedentu u Raku, i Pluton koji sjedi na samom početku Raka u 12toj kući spletkareći zakulisne igre u potrebi da se situacijom manipulira i prilagođava samom sebi. Jasno, Sunce u mundanoj astrologiji predstavlja glavu države, pa opozicija ili natezanje s jedne strane na drugu u ovom slučaju vidimo kroz povijest FED-a i njihovih sporazuma sa Američkom vladom. Ako su partnerstva u 7moj kući, pa čak da i ne uzmemo u obzir Uran koji donosi stalne revizije i promjene, vidimo da je Jupiter u Saturnovom znaku i to u opoziciji sa Neptunom, Marsom i Ascedentom. Cijela zakulisna igra se i jest iskazala kroz život ove natalne karte kada je FED uspio dogovoriti napuštanje zlatnog standarda, uvevši tako na mala vrata mogućnost da se beskonačno štampa novac bez pokrića. Iskreno niti Venera u karti nema neke bog zna kakve aspekte, nego je u opoziciji sa Saturnom, pa izgleda kao da „oni starijih generacija“ koji drže novce u svom džepu i ne žele tako lako odriješiti svoju kesu. A što se sa FED-om događa u posljednjih par tjedana? Počeo je seliti svoje urede u Chicago, mičući se iz New Yorka. Po onoj staroj kada štakori napuštaju brod, on zasigurno tone! U prilogu dolje je četverostruka karta FED-a, unutarnja je natalna, zelena je progresirana, bež je direktirana, a vanjska roza je tranzitna. 

Priča nije nimalo povoljna po američki dolar jer su sve jači glasovi koji traže da se dolar isključi kao jedinstveno sredstvo plaćanja nafte, ali i činjenicu da je Američki dug toliko ogroman, da su zapravo oni odavno već u bankrotu ... prokušanom strategijom Amerika pokušava na sve strane započeti niz manjih ratova, ne bili tako ojačala svoju posrnulu ekonomiju. Uostalom, zapitajmo se ovdje ukoliko je institucija – FED – privatna, a jest, ukoliko ta institucija tiska novac za Američku državu, a jest, da li je onda Američka država vlasnik novca ili je to FED? Jasno, dolazi moment u kojem će i sve zakulisne igre FED-a izaći na vidjelo kao i činjenica da novac sve manje vrijedi jer ima sve manje pokrića. Stoga ne čudi jačanje nekih drugih valuta, poimenice onih država koje su zadnjih godina potiho i uporno kupovale zlato ili onih koje imaju svoje izvore nafte i smatraju da im nije potrebna Amerika da im odredi cijenu.

Osnovni astrološki principi za Plutona i Jaca su:

•  Pluton u Jarcu je isto kao i Pluton u aspektu sa Saturnom, vladarom Jarca.

•  Pluton se odnosi na poreze i dugove, u svijetu financija. Jarac se odnosi na vlade i poslovanje.

•  Pluton je povezan sa opsesijom. Jarac je povezan sa domoljubljem, nacionalizmom, silom. Veći dio ljudi postaje opsjednuto sa svojom domovinom i njenom vojnom snagom.

•  Tajne špijunske operacije; politički atentati – naročito sa T-kvadratom sa Saturnom i Uranom.

•  Kretanje prema izgradnji imperija, naročito kroz obuku i stvaranje dobro trenirane vojske u nekim društvima.

Pogledamo li prolazak Plutona kroz znak Jarca u posljednjih 2500 godine, vidjeti ćemo da se radi o mnogobrojnim temama, a koje su šire od tržišta dionica i vojnog statusa. Da vas ovdje ne zamaramo detaljnom astrološkom analizom, spomenuti ćemo da su svi ti periodi bili obilježeni povećanjem poreza, što je za rezultat imalo i nove vojne pohode i razvoj vojne industrije, nasilne proteste, revolucije koje su rušile vlade ili one vođe nacija – država – monarhija. S druge strane, ovo povećanje poreza je u nekim društvima donijelo nova ulaganja u dobrobit čovjeka, te uspostavu novih infrastruktura koje su bile potrebne društvu. Ponovo, u istim razdobljima bili su mnogobrojni slučajevi ograničavanja ljudskih prava, dok su drugi sebi uzimali za pravo da budu ti koji će graditi carstva i imperije. Pokušaj da se pokore nacije, te korištenje njihovih prirodnih i ljudskih resursa, osporavanjem njihovih ljudskih prava, obično je završavao u periodima kada je Pluton ušao u znak Raka ili Jarca.

Kamo idemo u narednom periodu?

Što nas zapravo očekuje slijedećih 16 godina? Kako se uvijek pozivamo na povijest, iako je pitanje koliko je točna, imajući na umu da povijest pišu pobjednici, moramo se zapitati kakvi nas trendovi očekuju dok je Pluton u Jarcu. Pretpostavka je da će tržišta prvotno doživjeti nagli rast, što će investitorima donijeti nove prihode te ih učiniti još bogatijima. Kako ovo uglavnom stvara neravnotežu u društvu, stvarajući tako klase koje se sve više oštro dijele na bogate i siromašne, dok ona srednja ubrzano nestaje, raste i nezadovoljstvo i nemir. Porast poreza je slijedeći korak, koji obuhvaća siromašne, ali ne i bogate, te se sve više krše ljudska prava i slobode. Vođe država se trude maksimalno proširiti svoj utjecaj i bogatstvo, do te mjere da mogu odlučiti izbrisati ili poništiti dio svjetske populacije imajući u vidu neku svoju viziju savršenog svijeta. S druge strane, druge vođe se trude izgraditi infrastrukturu države, dajući osnovna sredstva koja su potrebna za gradnju, kupujući tako buduće glasove. S druge strane, poslovanje donosi troškove; gube se prava, a možda ćete imati čak i krivu boju kože ili nacionalnost, što će vas staviti u skupinu onih koje treba “poništiti”. Prije nego li Pluton napusti Jarca i promijeni znak, doći će do naplate ovim megalomanima – svim njihovim porivima za moću, vlašću, bogatstvom.

Pluton je povezan sa taksama i dugovanjima, pa kako nas je očekivao kvadrat Pluton – Saturn, u periodu od 2009. -2010. godine, vidjeli smo povećanje poreza i kamatnih stopa, što je dovelo do recesije i padova na burzama dionica, ne samo u Americi, nego na globalnoj razini. Ovaj trend je već tijekom 2007. godine pokazao svoje naznake. 

Povećanje kamatnih stopa ujedno može biti poveznica sa pojačanjem inflacije, iako je prema sadašnjim pokazateljima, inflacija pod kontrolom. Dugovanja su drugo područje kojim Pluton vlada. Cijene energenta, hrane, transporta – u svemu idu gore, osim u domeni nekretnina. Već je bilo mnogo priča o tome kako su cijene nekretnina prenapuhane, te se očekuje pad cijena. Loša pozicija za sve one koji posjeduju nekretnine, a trebaju ih još uvijek otplaćivati. Ova situacija nije nastala preko noći, nego je njena naznaka bila vidljiva još 2006. godine i to počevši od kolovoza do lipnja 2007. godine, kada se odigrala prva opozicija Neptun – Saturn. Ujedno, podsjetimo, u istom periodu je bilo divljanje cijena sirove nafte i konflikti oko isporuke plina. Danas nam se te cijene sirove nafte, u usporedbi s trenutačnima, čine smiješnima. Bit opozicije je prijevara i zabluda. Hipoteke su temelj događanja, jer su se u sjeni odigrali potezi koji tek dvije godine kasnije izlaze na vidjelo. Matematika kaže, da će se rezultati takvih sumnjivih poslovanja iskazivati kroz 2008. – 2009. godinu. Čarobnjaci sa Wall Street-a su uspjeli kombinirati takve “pakete” koji su izgledali kao potpuno osiguranje od bilo kakvog rizika. No, svaki korak je stvarao ogromne bankovne i brokerske naknade. Na kraju ti “paketi” su mnogo manje vrijedni nego li je prikazano. Pretpostavka je da će u naredno vrijeme izaći na vidjelo cijela shema, koja u konačnici ukazuje da su banke, brokerske kuće i zajmodavci odigrali ogromnu igru prevare i manipulacije.

Test Cipar i Austrija – novi model pljačke novca

Ostaci te zakulisne igre su se pojavile na još jednom primjeru koji je bio proba, proba za budućnost. Naime, pred dvije godine Cipar je u jednom momentu zatvorio svoje banke (Laiki), proglasio peterodnevni praznik. Nitko nije mogao dignuti novac niti sa bankomata, niti u poslovnici. Banka koja je propala se lukavo dosjetila i ponudila svojim klijentima svoje dionice ili ništa. Dakle, dionice koje ionako nisu ništa vrijedile ili ništa. Neki drugi model kojem su se dosjetili, jasno školovani Američkim modelom (kojim je i Citibank posrnula) i preporukama Europske Unije, jest da svojim štedišama uzmu 20% štednje i time spase banku. Država bi i dalje garantirala za depozite u visini od 100 000 Eura. Iako je Cipar članica EU, nije baš naišla na prijateljsku ruku pomoći, jer banke u EU ne planiraju izgubiti svoju dobit, pa traže da Banka na Cipru uzme štedišama 20% novca i time spasi banku. Propast banke je financijski teret za vladu Cipra. A vlada ne želi plaćati nečije tuđe igre, pa se okrenula građanima. Drugim riječima, štediše su legalno opljačkane. Ili daljnja pouka, tko će garantirati da vlada neće preko noći odustati od zaštite depozita? 

Nedavna odluka Europske Komisije da se upravo ta zaštita štediša, depozit, kojim zapravo i banka radi i zarađuje, više ne osigurava je novi plan. Plan za čišćenje svih posrnulih banaka. Naime, nakon modela Bail-Out, stigao je i Bail-In. U osnovi ovo znači da nitko ne garantira ni za minimalni iznos depozita, a ako banka propadne s njome i propada sva ušteđevina klijenata. Prvi pokusni kunić će biti Austrija, a sumnjam da je to iz mnogo više razloga od samog en-ten-tini izbora države. Kao što znamo u Austriji traju istrage na razini Reiffaisen banke, Hypo banke, pa ako je slučajnost – onda neka. U Austriji su i domicilne banke koje su davale kredite u Hrvatskoj, a znamo kakvo je stanje u Hrvatskoj trenutno po pitanju kredita, švicarskih franaka no i u skoroj budućnosti će i euro zakoračiti tim istim putem. Ne radi se o pesimističnoj slici ili pretpostavci nego činjenici da cijeli bankarski sustav nadgleda Europska banka, a gledajući njene poteze, upumpavanja ogromnih količina štampanog novca bez pokrića, čovjek mora biti malouman da ne posumnja da u pozadini nešto drugo postoji kao razlog tolikog tiskanja novca. 

Promotrimo li kartu vidimo da su se natalni Jupiter , Neptun i Sjeverni mjesečev čvor (Rahu) smjestili u 2goj kući financija. A nasuprot nje u 8moj kući su Mjesec i Južni mjesečev čvor (Ketu). Dakle, ova pozicija u drugoj i osmoj kući, koja govori o sposobnosti zarade novca, kao i o posuđivanju novca od banaka, kredite, dugove, mnogo toga objašnjava tijekom svih ovih godina, jer Europska unija je postepeno širila svoje članstvo, uspostavljajući i financijsku strukturu jedne umjetne tvorevine. Ideja je jasna, jer ako je Mjesec u mundanoj astrologiji narod, a on je u 8-moj kući onda su posuđivali i još uvijek posuđuju novac od naroda –članica EU, i to na način plaćanja poprilične članarine.

Da se trenutak vratimo na novi model Bail-In. Banke bi osnovale fond, u koje bi uplaćivale određeni iznos (još se ne zna koliko u postocima), a taj fond bi služio za osiguranje depozita. Rok za uplatu je 10 godina. Imajući na umu velike potrese na financijskom tržištu, pitanje je što bi se dogodilo kada bi samo jedna banka bankrotirala? Idemo to razmisliti u kontekstu Plutona u Jarcu koji je počeo raščišćavati temelje poslovanja, novca, vrijednosti, vlada, struktura koje poznajemo, imajući na umu da jednom kada Pluton krene u akciju nema zaustavljanja ili povratka na staro. Pluton je već počeo pokazivati da je vrlo vrijedan radnik, izvlačeći na površinu sve zakulisne igre koje su tijekom zadnjih decenija bankari igrali. Lijepo ih je postavio ispred sebe na stol, analizirao i rastrančirao kao najgori patološki kirurg, tražeći svaki detalj koji nije na mjestu. Nemojmo nikada zaboraviti i činjenicu da Pluton djeluje uz Neptuna i Urana na globalnoj razini, da on nije osobna planeta, nego dio podsvijesti koja je sveprisutna na cijeloj Zemlji. U prethodnih godinu dana 15 bankara na visokim pozicijama je umrlo, kažu, samoubojstvo. A da li je ili nije i to ćemo saznati. Jer postavlja se pitanje zašto uspješan i bogat bankar u najboljim godinama odjednom skoči sa vrha zgrade, svoje banke, naočigled svojih kolega, nadređenih? A kako on nije jedini, nego ih je bilo nekih 15 diljem svijeta, iz različitih banaka, uključujući i Deutsche bank, koja je usput rečeno platila astronomsku kaznu zbog malverzacija na financijskom tržištu, postavlja se jedno vrlo jednostavno pitanje: Kada Pluton završi sa svojim radom, što mislite, što će od banaka, bankara, financijskog sustava kakvog danas poznajete ostati? I, da, ukoliko ste toliko sretni da imate neku ušteđevinu, što će vam od toga ostati? 

Tko još treba „cash“?

Ne tako davno procurile su vijesti kako pojedine banke smatraju da novac – gotovinski – treba ukinuti. Dakle, sve kovanice i papirnate novčanice povući iz opticaja, te prebaciti na elektronsko poslovanje. Iskreno, prvo mi je ta ideja bila toliko smiješna da sam mislila da je neka zakašnjela prvoaprilska šala, pa sam se sjetila onih ljudi na Cipru koji nisu mogli povući svoj novac sa bankomata jer je banka imala „praznik“ ... pa sam se onda sledila. Logično pitanje se postavlja kome je u interesu da ljudi nemaju platežno sredstvo osim elektronskog plaćanja? Vlasti, vladi, kralju – kako god hoćete, no potom se postavlja pitanje zašto bi to vladu interesiralo, pa se dolazi do toga da se želi na minimum smanjiti crno tržište, nabiti što više poreza i kontrolirati što više ljudi. Ideal porezne uprave jest upravo to stanje – sve je preko elektroničkog plaćanja, sve vidljivo i sve oporezivo ... Tada sam odahnula jer sam se sjetila da postoje neki „zli i izopćeni hakeri“ koji tako s vremena na vrijeme haknu poneki građanski račun, ali se najčešće okrenu nekoj od banaka. Pa joj poberu račune, naprave nered na serverima, odnesu novce, zagube mu trag i slično (toliko o tehničkom Uranu i svojeglavom Ovnovskom i kriminalnom umu). Hajde sada ti dokaži da si imao neki novac ako su izbrisani elektronski tragovi. I opet pomislim da ćemo svi nasjesti kao budale, većina nas imati nekakav elektronski način plaćanja dok će banksteri mudro čuvati svoje kovanice, papirnate novce ali i zlato, srebro, aluminij, bakar, zemljište, vodu ... 

Što je toliko strašno u tome da vam se u novčaniku vrte neki papiri i kovanice? Pa strašno je jer time vi osobno imate kontrolu nad vašim životom, dok vam odbijena kreditna kartica kaže u lice – nemaš ništa, van iz dućana! A može i iz kuće na ulicu! 

Da ne bi bili u zabludi ovaj rat protiv opipljivog novca nije nešto novo, počeo je davno i to još nakon drugog svjetskog rata 1945., kada je Pluton bio u Lavu (te je još početkom 1945. godine bio van granica!), a Američka vlada donijela odluku da više neće štampati novčanice velikih apoena (do tada su se tiskale novčanice sa vrijednostima 10.000,00, 5.000,00, 1.000,00 i 500,00 $). Do 1969. godine FED (ponovo opet ona privatna banka koja za Ameriku štampa novac) je povukla iz opticaja sve novčanice veće od 100,00 $, a sam dolar je izgubio oko 80% na vrijednosti te danas možete kupiti za 100$ ono što ste te 1969. godine mogli kupiti za 20$. Na kraju se događa situacija da je velike količine novca teško prenositi sa jednog mjesta na drugo jer nije isto da li imate kubni metar novčanica od 10.000,00$ ili 100,00$, pa se cijela politika transakcija ili prijenosa novca počela forsirati ka elektronskom poslovanju, uvjeravajući nas da je to ipak lakše nego tegliti kovčege novca sa sobom. 

Nevjerojatan podatak je da je Louisiana 2011. godine zabranila plaćanje gotovinskim novcem na tzv. buvljacima. Svatko tko je kupovao second hand robu morao je to platiti ili čekom ili kreditnom karticom. Ujedno dužni su prikupiti podatke o kupcu te ih poslati lokalnoj policijskoj postaji, elektronskim putem svaki dan. 

Da Europa ne zaostaje za ovom politikom važno je napomenuti kako su smanjeni iznosi gotovinskih transakcija u Francuskoj, Italiji, Švicarskoj, Rusiji, Španjolskoj, ali su se priključili i Meksiko i Urugvaj. Razlozi za smanjivanje limita gotovinskih transakcija jesu navodni teroristički napadi u Francuskoj. Jasno, teroristi se financiraju gotovinom, ali isto tako koriste ceste, nogostupe, autobuse, automobile ... kupuju odjeću, hranu, tehničku robu. 

I ponovo se vidi scenarij kako se u ime zaštite od terorizma oduzimaju građanske slobode. One ekonomske, da imate koju kovanicu u svom džepu, a da vlas ne zna za nju. A dodatno je interesantna izjava Villem Buitera, prominentnog ekonomiste iz Citibank banke, koji je rekao da treba potpuno napustiti gotovinu, te preći isključivo na elektronski novac. Time bi se otvorio prostor FED-u da uvede negativne kamate od 6%. Prevedeno na naš ljudski jezik, to znači da bi onaj tko bi pohranio svoju štednju u nekoj banci bio kažnjen na način da bi mu banka oduzela 6% od uloženog iznosa, svake godine. Ovdje se ne radi o porezu na štednju koji želi država ubrati od štediša, nego o tome da vas banka kažnjava sa 6% svake godine zato što štedite! Opet briljantna ideja (Uran) nikada viđena i nova (Ovan) da bi se imalo kontrolu nad ljudima. Ovaj pritisak nije jednostran, pa se toplo preporučuje ukoliko imate velike količine gotovine u banci, postepeno izvući i što više potrošiti ili pretočiti u neku drugu vrijednost. Svako malo će se ovakve ideje ponovo javljati, no istovremeno će narod biti zabavljen eventualnim slijetanjem NLO-a ili kako iskovati kovanicu vrijednosti jednog trilijuna dolara. I svi ovi dosadašnji potezi, od II svjetskog rata naovamo, sa objašnjenjima od strane vlade, kako sve čini da nam ekonomska slika bude bolja, su zapravo ništa drugo nego usmjerene na potpuno kontroliranje svakog pojedinca. Samo ipak povremeno ti „genijalni“ umovi zaboravljaju da je tržište isključivo i jedino koje može kreirati valutu. Da je tome tako vidjelo se u Iraku za vrijeme rata kada su platežno sredstvo bile boce pitke vode, ovce i cigarete (u momentu kada je Irački dinar izgubio svoju vrijednost). Argentina je također imala kolaps pesosa, pa je platežno sredstvo postalo žito, automobili, traktori, oprema za farmu i druge materijalne – realne stvari. 

Tijekom 2012. godine formirana je „Better than Cash Aliance“. Partneri ove grupacije (banke) su Citibank, Ford Foundation, MasterCard, Visa, USAid, i niz UN agencija. Ako vam do sada ovaj popis partnera nije upalio sva crvena svjetla onda idemo dalje. Cilj ove grupacije jest micanje gotovine iz opticaja, plaćanje elektronskim putem svugdje na svijetu. Radi se o organizacijama koje imaju utjecaj nad svakom vladom na svijetu. One mogu i vrlo vjerojatno jesu temelje za koordiniranje akcije – brisanje gotovine iz opticaja. Njihov moto jest: “Korištenje gotovine isključuje siromaštvo među ljudima.“ ... Siromašni ljudi obično nemaju bankovni račun ili kreditne kartice, nego isključivo ovise o gotovini. Naročiti trn u oku im je Italija koja ima oko 7.5 miliona ljudi bez bilo kakvog bankovnog računa i koja funkcionira isključivo na gotovini. Jasno da je taj broj ljudi teško kontrolirati tim prije što nema bankovnih zapisa koji mogu o pojedincu ispričati cijelu priču. 

Umjetno stvoreni ratovi su jedini način da ovakav bankarski sustav opstane još neko vrijeme. Jer ako nekome nije jasno ponovo smo na pragu još jednog bankarskog kraha. Time bi bilo najbolje da sva svoja sredstva povučete iz banaka, van tog sustava i zadržite dio gotovine kod sebe u nekoj relativno stabilnoj valuti (moguće upravo u Švicarskom franku koji nikako ne uspijeva smanjiti svoju vrijednost). Ostatak pretvorite u nešto čime ćete kasnije moći trgovati a da bi opstali. 

Uran u Biku

Poučeni povijesnim događanjima, zadnji prolazak Urana kroz Bika koji se odigrao u razdoblju od 1934. do 1942. bi nam trebao barem približiti mogući scenarij. Kako Bik predstavlja materijalnu vrijednost, ali ne samo to nego i novac (Venera) nego i banke, bankarski sustav, gotovinu, novčiće, financijske krugove, jasno je da će Uran donijeti pomutnju na tim područjima. Jednom riječju – resetiranje vrijednosnog sustava. Sjetimo se da je Uran taj koji donosi kaos pa u Biku koji voli kapitalizam i svoje vrijednosti može potaknuti potpuni kaos u financijskom svijetu, ili s druge strane zahtijevati potpuno oslobođenje od financija, osobnih vrijednosti. U najboljem slučaju možemo se nadati da će Uran donijeti alat za redefiniranje naših financija ili vrijednosti. Ukoliko ne, množe doći do odbacivanja cjelokupnog sustava kojeg smo do sada gradili te ulazak u neki novi sustav. 

A kako je to bilo u prošlom ciklusu Urana u Biku? Švedska se taman počela oporavljati od ratnih događanja, globalna ekonomija je pokazivala znakove oporavka, još uvijek dosta nesigurno i neravnomjerno, i zapravo ovaj period je označen ratovanjem kao sredstvom koje je priskrbljivalo novac. Tim ratovanjem određene države su dovedene u težak položaj dužničkog ropstva od kojeg se još do danas nisu oporavile. Inflacija je žderala vrijednost novca, ljudi su gladovali. A onda je u Njemačkoj koja je također bila pogođena recesijom, Nacistička struja ponudila rješenje. Ljudi su odjednom bili spremni poslušati ekstremnije ideje, a Hitler ih je zaveo svojom pričom o sjajnoj budućnosti i obilju. A onda je krenuo u osvajanje zemalja u susjedstvu. 

Glavna tema jest – zemlja, zemljište. Ako smo i zaboravili, srednjovjekovni ratovi su se vodili oko zemljišta, jer je zemljište nekada bilo garancija izdanih „novčanica“ te je svaki kralj prema količini zemlje mogao izdati određenu količinu novca (bilo papirnatog ili kovanica). Kada je to nasilje oko zemljišta postalo toliko strašno onda su taj sustav napustili i postepeno ga vezali uz zlato. Jasno, u onom momentu kada su napunili svoje riznice dugogodišnjim pljačkanjem i otimačinom.

Ovaj scenarij se odigrao i 1767. godine kada su Britanci pokušali uzeti vlasništvo nad Američkim teritorijem te stvoriti dobit od njenog teritorija. Ako je ideja bila dobra za Britance, onda su Amerikanci smatrali da je dobra i za njih te su 1850. godine, za sitne novce kupili dio Meksika, današnju Kaliforniju. Potom je Njemačka krenula u osvajanja zemljišta. I ne samo toga.

Stoga imajmo na umu da vremena koja nam slijede su slična onima koja su se odigrala ... budimo mudri i držimo se da se povijest ponavlja ali da nas i ima čemu podučiti.


Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2020. 04:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi. sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Lp

  05.08.2020. 04:51h
 • Član bglavacbglavac

  Nema. Lp

  03.08.2020. 08:28h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bez slobode - nema života.

  03.08.2020. 00:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ratovi traju i po nekoliko godina. Ljudi se u ratu bore za život. A ćovjek se svaki dan bori za život, bilo rata ili ne. Život bez slobode i nije neki život. Zato , u ovim vremenima oduzimanja slobode, moramo se boriri za slobodu, jer bez slobode - nema

  02.08.2020. 23:59h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ahoj...

  02.08.2020. 23:54h
 • Član iridairida

  ahoj Edine!

  25.07.2020. 14:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info