Član MrTomo

Upisao:

MrTomo

OBJAVLJENO:

PROČITANO

92

PUTA

OD 14.01.2018.

MrTomo i Kaja

MrTomo i Kaja
IZA reakcija" se krije ona prava božanska priroda svakoga od nas, To treba postići. Bez obzira što i kako na površini izgledamo kao neman ili kao sveci.

 

Mr Tomo, je napisao ovo
Nije važna "bistrost slike", nego naš odnos prema onome što vidimo u slici.
Ona "NEMAN" iz ogledala je samo ono što ne volimo, ono što pokušavamo izbjeći, ono čega se bojimo,......pa reagiramo.. I u ogledalu nam se pojavila, zato da se suočimo sa njom....
Ali, ne zaboravimo!!!
Ni jedna "neman", nije "neman" u svom dubokom bivstvu....
Ono što se vidi na površini izgleda kao "neman", a ono što je dublje ispod te površine izgleda kao krik na pomoć,
Taj "krik", moli za ljubav, za uvažavanje, za prihvaćanje, i slično....... A ispod tih krikova, ponavljanja istih riječi ljubav, ljubav, bog, bog!!!! tamo dublje, „IZA reakcija" se krije ona prava božanska priroda svakoga od nas, To treba postići.
Bez obzira što i kako na površini izgledamo kao neman ili kao sveci.
I baš to je ono, što nam pokušava pokazati "ogledalo"
 
Kajin odgovor
Dobro zboriš.....tome je tako ... bila u ogledalu neman ili anđeo
znamo da smo božanska priroda, kao što veliš, koju treba svatko postići....
Jedino u čemu smo se nas dva do sada mimoilazili je Tvoja tvrdnja da je već to postignuto, a ja tvrdim da gotovo svi koji smo na Planeti Zemlji se još nalazimo u traženju da to POSTIGNEMO.
Po meni nije sramota tražiti i reći da neznam , i biti svjesna sebe u kojoj sam fazi razvoja do božanske prirode .... ja nevolim zavaravanja ... jasnoča mi je često mana ... ali nekako sam sram od neznanja lakše prihvatila nego li da lažem sebe ....
Srdačni pozdravi !
 ---   -----   -----   -----    ------
MrTomo odgovara 

Draga Kaja!
Ništa nisam tvrdio niti je u mojoj prirodi nešto tvrditi. Govorim kako  živim ono što u SADA JESAM. Kako tko to doživljava nije moja stvar.
Iz istog Izvora Naše gledište se razlikuje u pristupu. Ti i većina ljudi gledate  iz dualne svijesti, (koja naravno na tom nivou  gdje egzistira vezanost za osobnost je za vas stvarna) a ja i nekolicina gledamo na postojanje iz ne-dualne točke svijesti...Zamišljaj da je val u oceanu zaseban za sebe kao individua je to obilježje dualne svijesti. (za tu razinu to i je jedina istina).  Po tebi postoji netko (ti, oni) koji treba nešto postići, postoji vrijeme u kojem se tražiš, i to čak kažeš u ime svih na Planeti. Kažeš postoji nešto što se treba postignuti, gdje riječ "znam" ostaje na ideji koja još nije ostvarena, jer postoji taj netko tko to treba postići. Zato te stalno pitam, koji to "ja" želi???? Ili treba nešto postići' , ili tko osjeća da ne voli???? Ili kaže da je jasnoća mana????? Koji sebe laže sebe???????itd . Ta razina dualnosti  je uvijek vezana i ograničena tim svojim okvirima da postoji netko (ja) i nešto što se traži, ostvaruje, vezuje, voli-ne voli itd. To je sve poistovjećivanje za tijelo. Ne dopuštaju si otići bar malo iskustvom iza voljenja- ne-voljenja, iza želja- ne-želja, iza prihvaćanja.neprihvaćanja..Znaći ova svijest postojnja je naravno takva kakva je i postojana tu gdje je. Da se razumjemo nema nikakve negacije u ovom postu.      
Naravno na toj razini, želiš li biti u svijetu, parovi suprotnosti te i određuje. No postojanje ima tri osobine kao neodvojive: materija, energija i život isti su u svojoj srži, ali različiti kao pojave. Oni se miješaju i teku u svjesnosti. U vremenu i prostoru postoji vječni tijek: rođenje i smrt, napredak i nazadovanje - prividno bez početka i bez kraja. Gledište, život koji još uvijek traži, ima želje, ocjenjuje stvari dobro-loše su sve odlike te svijesti na tom nivou, svijeta i ja-osječaja. I sve je tu savršeno.
 

A iz mog  gledišta a ( ima ih nekolicina ovdje na Magicusu koji isto to zastupaju u svojim gledištima, življenju i postojanju kakvi jesu)  znači svijet, u kojem je MrTomo, egzistira bivanje koje zna da nisu val, već ocean, ( nepromjenjivost, samo svijest). Znači na ovoj razini gledišta su drugačije vrijednosti, koje se oduvijek napadaju i razapinju jer se ispravno u cijelosti ne razumiju, prirodu očitovanja jedne svijesti..
U procesu koji vječno traje i upravlja svime temelj svih stvari je stvaranje, odražavanje, odbacivanje  Jer tamo gdje svjesnost ne može doprijeti počinje materija. Pojava ( suština u čovjeku i sve u kreaciji) je oblik bitka koji nismo razumjeli. Ta suština ili bitak ili svijet je ono što jedino JE. To je naša prava priroda To smo svi. A ne ja koji nešto želim, ne val, ne odraz, itd. Taj se bitak ne mijenja, on je uvijek isti. No, nama se čini da se pojavljuje negdje zasebno, kao nešto strano i tuđe. Naravno, pojava se uvijek odigrava u svjesnosti, ali pojavljuje se kao da se nalazi izvan nje zbog svoje prividne.
 
Kad spoznaš da nisi ni tijelo ni um, oni više neće moći vladati nad tobom. Slijedit ćeš istinu kamo god te vodila i činiti ono što treba činiti kakvu god cijenu morao platiti.  Ostvarenje nije moguće bez razumijevanja ove razine. Čovjek koji je postigao nepokolebljivo razumijevanje neće se uzdržavati od djelovanja. Djelovanje je provjera istine. Potrebno je stalno samog sebe provjeravati, a ne držati se istih slijepih obrazaca starog vjerovanja inače nećeš moći razlikovati stvarnost od umišljaja. Reći  "ja znam" nije neistinito, već samo ograničeno, ali tvrditi "ja činim" u potpunosti je lažno, zato što nitko ništa ne čini. Sve se događa samo od sebe, uključujući i nastanak ideje da je osoba ta koja nešto čini
 
Za mene sve se samo događa bez da ti moraš postojati, jer ne postojiš na ovom nivou o kojem pričam,  sve postojanje  je iluzija, ili igra svijesti nema nikoga tko može nešto postići, Taj ja (osobnost) koji nešto želi, misli da zna zamišlja da je čovjek, jer ne zna da je sve privid. Čovjek je energetski oblik s tijelom koji je nekad bio tijelo sa sviješću.. Mi nismo tijelo već energija sa sviješću koja zamišlja da je čovjek--to je san jer nema svoju samostalnu postojanost. Samo svijest JE. Postojano je ono što niti dolazi niti odlazi. Jer smisao Jednog je da nema onda dva.

O tome ona budnija manjina  ovdje i komentira, pričaju i na to ukazuju svojim gledištima, a ostali i većina to doživljava osobno kao negaciju njihovih stavova. Ja nikad nisam rekao da ne egzistiraju različitosti već ukazujem na ovu višu razinu postojanja. Postojati kao čovjek je onaj val o kojem mudraci uče, Postojati kao čovjek  koji osjeća sebe stvarnog je zabluda čovjeka na zemlji. i na planeti koji se smatraju da  su stvarni, živeći tijelo-ego-život koji mudraci nazivaju spavanje. Živim u praznini koja se nalazi onkraj riječi, sviđanja, želja ushičenja, iznad svjesnosti. Zato iz tog iskustva kažem većina čovječanstva spava  Um je prestao proizvoditi događaje. Traganje koje bez prestanka traje od pamtivijeka se završilo.

Uzmi kao primjer ideju "ja sam rođen". Ti je možeš smatrati istinitom. Ali ona to nije. Nikada se nisi rodio i nikada nećeš umrijeti. Umrijet će ideja o rođenju i smrti, a ne ti. To je svijet koji malo njih slijede kao stanje svijesti. Poistovjećujući se s njom, postaješ smrtan. Kao što u kinu sve nastaje iz svjetlosti, tako i sav golemi svijet nastaje iz svjesnosti. Pogledaj pobliže i vidjet ćeš da sva imena i likovi nisu ništa drugo do prolazni valovi na oceanu svjesnosti, da jedino za svjesnost možemo reći da jest, a nikako za njezine preobrazbe.
U beskraju svjesnosti pojavljuje se svjetlost, sićušna točka koja se brzo pokreće iscrtavajući likove, misli, osjećaje, koncepte i ideje, kao olovka koja piše po papiru. A tinta koja ostavlja trag jest pamćenje. Ti si ta sićušna točka čijim se kretanjem svijet uvijek iznova stvara.
Prestani se pokretati i više neće biti svijeta, (ni želja ni potrage, ni znanje ni neznanje). Pogledaj u sebe i shvatit ćeš da je ta točka svjetlosti odraz beskrajne svjetlosti u tijelu i da se izražava u osjećaju "ja jesam". Postoji jedino svjetlost, sve se drugo samo pojavljuje.
Stvarnost je nepokretna, a ipak se neprestano kreće. Ona je poput moćne rijeke - teče, a ipak je vječna. Ono što teče nije rijeka sa svojim koritom i obalama, već voda u njoj. Isto tako i univerzalni sklad, svojstvo uravnoteženosti (sattvaguna), igra svoje igre protiv sile mraka (tamas) i beznađa (rađaš). U uravnoteženosti uvijek postoji promjena i napredak, u beznađu promjena i nazadovanje, a mrak predstavlja kaos. Ta se tri svojstva vječno nadigravaju. To je činjenica koju nikako ne možemo osporiti
 
U umu koji je samo alat svijetlost se pokazuje kao tama. Možeš je spoznati jedino kroz njezine odraze. Na dnevnoj svjetlosti možeš vidjeti sve osim same svjetlosti.
 
Mudraci  koji stalno ukazuju na smisao iza pojavnosti čine samo jedno: pokazuju ti izlaz. Shvati da Jedno uključuje troje, da si ti to Jedno, i kad to u cijelosti shvatiš izlaziš od utjecaja svjetovnih procesa. Jer ono što ostaje kad se svako poistovjećivanje odbaci kao pogrešno – je čista svijest, osjećaj bitka svega što jest i što može biti.
Svijest je čista u početku i na kraju, ali u međuvremenu se zagađuje zamišljanjem koje se nalazi u korijenu stvaranja. Ona u svakom trenutku ostaje ista. Spoznati je takvu kakva jest predstavlja oslobođenje i bezvremeni mir
 
I kad vas netko pita Je li osjećaj "ja jesam" stvaran ili nestvaran?
Kažite ovako; I jedno i drugo. Nestvaran je kad kažemo "ja sam ovo, ja sam ono", Želim ovo, tražim ovo, volim ne volim, to-ono itd. A  stvaran kad znamo "ja nisam ovo, ja nisam ono".
 
Zbog toga poslušajte sve one na Magicusu koji znaju objasniti da je sve i ovo i ono, ili sve i ništa a da je stvarnost zvano Sebstvo, Ja , Svijest  iza oboje.
 
Vaš Čiča Tomo
 


 PS
 Zamolio bih  ljubazno  samo Gdju Dinaju  da se ne javlja  svojim komentarima na ovaj post. MrTome. Vaše  stotine istih razina komentara-stavova   već postoje na svim ostalima temama .
Da se razumijemo osobno i neosobno nemam ništa protiv vas, niti je ova zamolba negiranje ičega.
Pa unapredi zahvaljujem na nereagiranju, ne javljanju da prostor ostavimo ostalima  drugačijih gledišta, ako ih bude.

 

 

KLIKALICE

SADRŽAJ UPISAO

Član MrTomoMerlin0 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mrtomo dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

🔝

KOMENTARI

 • 18.03.2009. 17:06h

  Član borivojMerlin3 o komentarima i temama imao sam do nedavno loše iskustvo i odustao sam od svega toga... jer tome nema se kraja... bolje je biti sa strane i poneki put zaći u nečji tekst i komentare i biti prisutan mlačenju prazne slame... potreba je postiti sve te da u svojem pametovanju dođu do nečeg nadam se pametnom... možda se među njima nađe netko koji će reči, dosta je bilo... ili stvar teče i dalje tako pod okriljem \"mentalnog sklopa i razine razmišljanja\" kojoj dotični pripadaju...
 • 18.03.2009. 17:20h

  Član noviMerlin1 Borivoj u neku ruku ima pravo. Prije jedno mijesec dana čito sam interviju sa Vinjanom i čini mi se da je to negdje na tom tragu.Čitaš taj interviju i vidiš u njemu golu istinu ,istinu ogoljenu do kostiju.Ali digneš glavu i brzo te prođe ta istina.Neznam dali sam dobro ukapiro to ...
 • 18.03.2009. 19:46h

  Član vasi9Merlin0 Dugo mi nije ovakav tekst odgovarao, bas prava mjera , amrita za dušu. Neko vrijeme niti čitam teme osim naslova jer se navlače jedni te isti sa naukama filozofiranjem i stanovištima um-druma. Razumijem Boro, sto hoces reci. Zato se i poneki nove učlanjeni na portal ni ne ufaju pisati ove razine koje ipak neki trebaju i kroz to napreduju na putu koji se zove buđenje svijesti. A ako netko i napise ovako dobre teme , komentari su ubi bože totalno van konteksta. Hvala čiča Tomo na ovako dobro danoj temi sa sadržajem koji su prava edukacija za spiritualno osvješćivanje tko stvarno Jesmo. Nastavite, pozdrav
 • 18.03.2009. 20:18h

  Član teodoreMerlin0 Zbilja, ne vidjeh dugo ovog stila dobro objašnjenje uma u dualnosti i jedinstva svijesti. Tipično je koliko se mnogi poistovjećuju s glasom u glavi, sa nekom zanimacijom, talentom, sposobnoscu, ne shvacajuci da je to uloga, film, to nisu oni, njihova stvarna priroda. A to preferiraju svi koji su još u debelim okovima sviđanja i ne sviđanja i želja, To prati i jednostrano isticanje svojih mislenih sadržaja odvojenih od Boga koji im od nekud tamo govori, i pazi na njih. Ukazujte više i češće na smisao iza pojavnog, jer samo to pokazuje izlaz ka iskustvu stvrnog Sebe.
 • 18.03.2009. 20:32h

  Član mlabosMerlin10 pitanje... vasi9 - cit. \'jer se navlače jedni te isti sa naukama filozofiranjem i stanovištima um-druma.....komentari su ubi bože totalno van konteksta teodore - vit.\'Tipično je koliko se mnogi poistovjećuju s glasom u glavi...A to preferiraju svi koji su još u debelim okovima sviđanja \' da li se čujete?
 • 18.03.2009. 20:34h

  Član mlabosMerlin10

  MrTomo

  izvrstan tekst
 • 18.03.2009. 20:38h

  Član teodoreMerlin0 mlabos a vi sebe, čujete li se???
 • 18.03.2009. 20:45h

  Član tigrusMerlin2 Ja nisam prosvjetljen. Poistovječen sam s ulogom. No čitao sam dosta zanimljivih knjiga o onostranom, i pouka je gotovo ista - dolazimo ovdje s ulogom koju sami odaberemo radi učenja, ona ionako smrću nestaje. Meni se samo nameće pitanje zašto bježati od nje kad smo je ionako s razlogom odabrali? Nije li to promašenje svrhe dolaska? Samo razmišljam naglas... jer, kako neki ne vole Dinajino komentiranje, tako imam osjećaj da se i ovom drugom taboru ne smije postaviti pitanje ili suprotstaviti drugačijim gledištem jer odmah izazove neugodnu reakciju, baš poput teodoreovu na Majinu... ah, priča priča priča, čini mi se sve to...
 • 18.03.2009. 21:05h

  Član mrtomoMerlin0 Granice sreće, spoznaje i ljubavi nisu u umu, nego su u Kozmičkoj i Apsolutnoj svesti. Um je podložan promjenama raspoloženja ? tuzi ili radosti, ljutnji ili strahu, ljubavi ili mržnji, oduševljenju, silnim isticanjem emocija i sl. Od svih bolesti koje nastaju u umu, osnovne dvije su najteže - vezanost i odbojnost. Um je ispunjen ovim dvojakim osjećanjima. Kao posljedica toga, on ima tendenciju da zaboravlja svoju suštinsku ljudsku prirodu. Održavati povišenu pažnju, je divna metoda umirenje uma, koja ne može biti postojana ukoliko se ne riješimo svog ?ja? i ?moje?. Kad se zatvorenika premješta s jednog mjesta na drugo, prate ga dva stražara, zar ne? Tako i čovjeka, koji je zatvorenik u ovom zatvoru, dok se kreće s jednog mjesta na drugo, prate sebičnost i vezanost. Ako se kreće bez te dvojice, tada možete biti sigurni da je to budan čovjek, oslobođen iz zatvora malog ja.
 • 18.03.2009. 21:13h

  Član shantiMerlin3 Ako se oslobodiš sebičnosti, vezanost će otići s njome. Jako dobar tekst, MrTomo.
 • 18.03.2009. 21:24h

  Član kajaMerlin4 ***** \" Ideja da dovedem samoga SEBE u milijunima oblika na ovaj svijet bila je toliko veličanstveno lijepa da svako slovo i riječ vašeg izražavanja tek su puka zamuckivanja. Vidiš draga moja, sve do današnjih dana ta moja ideja o blaženstvu prirode Da se IZRAZIM tu na ovoj Planeti preko VAS muškaraca i žena - ostala je tek samo ideja, i ništa više, Tisuće generacija kroz sve protekle milenije vi ste se borili za prevlast za dokazivanja. Mali ljudski ja toliko sićušan, a toliko moćan držao je moju ideju ljubavi zarobljenu i utamničenu u potonulom dijelu vašega srca. \"
 • 18.03.2009. 21:38h

  Član mrtomoMerlin0 Opis iskustva Vrhovne istine kad ona prvi put dotakne um i dušu, je poput velikog vala mira i stalne svijesti o beskrajnoj i blistavoj egzistenciji ili Realnosti. To je određena prisutnost (milost) za koju bi bila velika greška oslabiti tako iskustvo bilo kakvim sumnjama ili neprihvaćanjem toga. To je nešto poput poslane milosti i ujedno vaše uzvraćanje i zahvalnost kao i dopuštenje da ta Snaga koja je dotakla svijest razvije ono što u biću treba razviti?održavajući otvorenost prema njoj-Svijesti. Bit je u iskustvu SEBE, ne što um, razum, ličnost, osobnost čini, opisuje, radi ili zamišlja..
 • 18.03.2009. 21:44h

  Član kajaMerlin4 Fantaziraš Tomice..... osoba koja ZNA SVE a ne može istrpiti komentare osobe za mene je ....... !!! Osoba koja ZNA SVE a nema ljubavi koja se izljeva iz nje u potocima ... !!! Osoba koja je prosvjetljena a na strani je LJUBAVI vidi samo svjetlo !!! I đavao - tama , ZNA SVE !!!
 • 18.03.2009. 21:55h

  Član vajranMerlin3 duša... duh... duša od čovjeka... duh od čovjeka... kaže li se duhovni bolesnik ili duševna bolest... što je ispravno... fantazira li i filozofira duša ili duh... duhovnost, gleda li ona sebe... je li egoistična... duša od čovjeka... pomaže li ona duhovima od ljudi svojom dušom... mogu li duhovi od ljudi /postoji li termin/ pomoći samo sebi ili.... ili ne...
 • 18.03.2009. 21:57h

  Član vajranMerlin3 kako bilo da bilo... problem se rješava rješavanjem uzroka. a problem očigledno postoji... u p.s. je sve rečeno. netko ima problem...
 • 18.03.2009. 21:59h

  Član brandonMerlin0 Kajo, Kajo! Otkrivaš se!! a i tvoj vajran vjerni advokat sljedbenik Uff koja reakcija, ne kuzite da je sve ljubav?? Tomica je rekao sve jasno otkriveno i svijesno, volite i to. Kajo pokusaj ovo shvatiti Zbog toga poslušajte sve one na Magicusu koji znaju objasniti da je sve i ovo i ono, ili sve i ništa a da je stvarnost zvano Sebstvo, Ja , Svijest iza oboje
 • 18.03.2009. 22:12h

  Član vajranMerlin3 da. sve je ljubav. ljubav je bezuvjetna. ili je nema. prema jednoj osobi nije iskazana ljubav. zato što onaj koji je nije iskazao ima problem. te osobe. i ljubavi. i to je to...
 • 18.03.2009. 22:14h

  Član kajaMerlin4 IZA ..... ja nisam u iza, ja sam u vječnom ljubavnom SADA... A što se tiče otkrivanja nikada ni nisam bila tajna .... Da je sve ovo i ono neka ti bude .... Za mene je još uvijek dok se ne srede stvari Bog ,Bog .... a đavao, đavao ....Svjetlo - Svjetlo , a tama - tama .... KOD VAS OPAZIH LJUBAV NA DJELU !!!?
 • 18.03.2009. 22:15h

  Član vajranMerlin3 postoji očigledna vezanost. a shanti kaže da vezanost vodi u sebičnost. a ti brandone... ne mogu drugo nego da padnem pod stol od smijeha. pročitaj se. ti pak ništa ne kužiš. ama baš ništa... nula.
 • 18.03.2009. 22:18h

  Član vajranMerlin3 ja rekao... ako netko želi razumijeti uzrok svega... pozabaviti će se mojim komentarom. postoji i druga opcija. da nastavi tupiti po svome. ovo što ja sad radim je pomalo soljenje. ali nijedna hrana nema dobar okus bez nekog začina. pa bila to i sol...
 • 18.03.2009. 22:18h

  Član sirenaMerlin1 Pozdravi svima...složila bih se sa vajranovim zadnijm komentarom...ma nije zadnji..ali dobro , eto .. .to je uvijek tako...što te smeta na nekom ili što ne voliš kod nekog ili izbjegavaš - to je ono što ne prihvaćaš kod sebe - ili ne vidiš ili vidiš i izbjegavaš...samo je to vajran ovdje jednostavnije i ljepše rekao...
 • 18.03.2009. 22:20h

  Član sirenaMerlin1 ups. taj magični portal...ovo je slučajno...
 • 18.03.2009. 22:20h

  Član vajranMerlin3 što se mene tiče, tu je kraj.
 • 18.03.2009. 22:22h

  Član sirenaMerlin1 ok
 • 18.03.2009. 22:25h

  Član vajranMerlin3 sirena... još uvijek se smijem.... isfilozofira čovjek cijelu filozofiju. uzdigne se u najveća uzdignuća najviših visina... pozove se na ljubav svih ljubavi... i tras...i na kraju.. sasvim ljudski... smeta mu ovo, pa mu smeta ono... pa nebi da se napada... pa nebi da neki komentiraju.... kora od banane.
 • 18.03.2009. 22:26h

  Član vajranMerlin3 psihoterapeut u meni svašta prepoznaje...
 • 18.03.2009. 22:27h

  Član sirenaMerlin1 KOD VAS OPAZIH LJUBAV NA DJELU ...LIJEPO REČENO KAJO ..I PITANJE I ODGOVOR U JEDNOM...no neda mi se ovo umom interpretirati jer se to ne može..to se osjeća ili ne , vidi se il se ne vidi ...to je tako..jednostavno da jeddnostavnije nemože biti i - savršeno...
 • 18.03.2009. 22:28h

  Član kajaMerlin4 .... evo malo i mog začina .... Gdje su vam ideali ako živite raskalašeno u neskladu a glumatate tu i takovu duhovnost ....
 • 18.03.2009. 22:28h

  Član brandonMerlin0 Vajrane, Vajrane Bar pročitaj što sam napisao, A NULU TREBA POSTIČI dragi moj To je svrha ljudskog postojanja, biti nula, dragi čovječe To ne možeš dok loviš , bogove, đavole, i svjetlo i tamu, Samo sređujte stvari Evo i sirene sljedbenik vajranov, kajin, ajde društvo uživajte u svojim poštapalicama prava ste mustre slika sebe u svakom reagiranju. Sve ste ono što mislite i o drugim sudite. Samo vi to radite, već ste poput klonova Dobro je rekao Boro, nema vama kraja Mr Tomo svaka čast
 • 18.03.2009. 22:29h

  Član vajranMerlin3 svi smo nekako deformirani. a ja svakako. i ovako i onako a pomalo i profesionalno. neki eto tvrde da su savršeni... i kako se nećeš smijati. kako bilo da bilo.... meni ama baš ništa ne smeta. ovo je savršeno mjesto naših nesavršenstava... neka živi i poživi.
 • 18.03.2009. 22:29h

  Član sirenaMerlin1 vajrane , sad se i ja smijem ..lijepo je vidjeti... i ne pasti na koru od banane...
 • 18.03.2009. 22:31h

  Član vajranMerlin3 brandon... ja lovim što ja hoću... a ti evo upravo loviš mene. i baš se lijepo zabavljam. sasvim sam siguran da me uloviti ne možeš. hvala na uvredama i hvala što si priznao da si nula.
 • 18.03.2009. 22:33h

  Član sirenaMerlin1 nema nam kraja a ni beskraja...a što ćeš tako je to...evo kora od banane...srećom crnka sam ...al na isto ti dođe , banane su zdrave , pune B vit i magnezija - jednako za svih...
 • 18.03.2009. 22:33h

  Član vajranMerlin3 sirena... hahahaha a što drugo nego se zabavljati.
 • 18.03.2009. 22:34h

  Član vajranMerlin3 nisam lud da ovo ozbiljno shvatim...
 • 18.03.2009. 22:37h

  Član sirenaMerlin1 nismo ludi a ni pametni mnogo ...i majmun zna...
 • 18.03.2009. 22:37h

  Član vajranMerlin3 kako bilo da bilo, riječi mudraca ću slušati iz prve ruke. a ne od pripovjedača.... jer duh filozofira i ništa više... a duša od čovjeka, njemu ništa ne smeta. ne smeta mu ni da ga komentiraju. ne obraća pažnju. zato on i jeste mudrac.
 • 18.03.2009. 22:39h

  Član vajranMerlin3 mnogo smo ludi. kažem ti ja da jesmo. ovo nije bilo vrijedno komentiranja. sva sreća da ćemo smijehom očistiti ludilo i učiniti ga prolaznim....
 • 18.03.2009. 22:39h

  Član sirenaMerlin1 evo ti jedna banana za ovaj komentar...
 • 18.03.2009. 22:40h

  Član vajranMerlin3 neka bog blagoslovi svih nas ovdje... od vrha teksta pa do zadnjeg komentara... tko god da bude... može i dinaja.
 • 18.03.2009. 22:41h

  Član vajranMerlin3 hahahahahaha.... s.i.r.e.n.a.
 • 18.03.2009. 22:41h

  Član sirenaMerlin1 hvala bože znam da bar ti nećeš pogešno ništa razumjeti...kao i malo njih ovdje ...al nije bitno
 • 18.03.2009. 22:41h

  Član vajranMerlin3 ne mogu se prestati smijati.... a ti....
 • 18.03.2009. 22:44h

  Član vajranMerlin3 ej, brandon... daj me lovi još malo... nije baš da si u nekoj kondiciji...
 • 18.03.2009. 22:46h

  Član vajranMerlin3 kaže brandon, ja za đavlom... a on zamnom.... nisam se igrao lovice... odavna.
 • 18.03.2009. 22:47h

  Član sirenaMerlin1 hahahaha...za onim tko je dobar...prašina se diše i graviraju se inicijali - p.s . i tome slično...sve zvijezde holivuda mogle bi se zapitati - što one tamo rade ?..kad slava je i ovdje ima je svugdje oko nas...samo je treba uočiti...a svi smo očiti i NAOČITI..a kako drugo...
 • 18.03.2009. 22:50h

  Član vajranMerlin3 odoh ja za kajom... ionako se priča da sam njen slijedbenik. kajo, smijem li... znaš, nebi voli da me proglase manijakom kada vide da se šuljam za tobom... svako dobro svima i do pisanja....
 • 18.03.2009. 22:50h

  Član sirenaMerlin1 ko .. .ja , trebalo mi je vremena da uhvatim zalet za šprint, nisam odavno a lovca nigdje..biće da izmišljam...vajrane možebit su se ovi komentari tamo gore negdi ..sami ispisali ...a sve je moguće...il fali tinte...pa ne može dalje...a bjelila !!!
 • 18.03.2009. 22:54h

  Član sirenaMerlin1 a ja bih kao sad trebala za vajranom po pričama..je , pa da kažu još svašta, a sve je moguće...ipak sigurno je sigurno..ići ću samo ako me pozove i da mi diplomu s potpisom i pečatom , drugačije ne gren...Vajrane , mi daš tu kartu s potpisom , ovdi prid svjedocima ili..?
 • 18.03.2009. 23:03h

  Član kajaMerlin4 Opa, vi se zabavljate ..... a ja glupača !!! Ima Mir-TA pravo frk u peć .... pa nek svatko ... kako umije i zna... !!! Evo mene kod vas se zabavljati... to više volim !!!
 • 18.03.2009. 23:06h

  Član sirenaMerlin1 Kajo..ti zaboravljaš da je on otišo - za Tobom...jesi pročitala ..bijelo na crno piše...tu negdi...ja jesam, još sam i vidjela...A dobrodošla , evo ja sam tu , vajran je otišo tražit tebe , nije mi rekao ni riječ , ah , viteška posla , no dobro , tu sam Draga Kajo..
 • 18.03.2009. 23:10h

  Član kajaMerlin4 Odoh ja ... sutra je novi dan.... Puse !!!
 • 18.03.2009. 23:14h

  Član sirenaMerlin1 Laku noć Kajo...
 • 19.03.2009. 07:01h

  Član safirisMerlin5 Kao i uvijek, svatko iznosi svoju istinu, i svi su u pravu. Ovo je moja istina - živim ovaj život da bih osjećala, da uživam u svakom trenutku primanja i davanja, kada čitam neki tekst, neovisno o autoru, u meni se bude osjećaji, i tada znam to je to, oživjelo je ono božansko u meni.Iza pustog umovanja, ostajem hladna, nedirnuta, i znam da to nije za mene, barem ne u ovom terenutku.Ali za tu osobu koja nešto kaže, jest.I to mi je dovoljno.Reagiram prema osjećajima, i tko to čini unutar mene? Moj božanski dio. Negiranje svega toga u smislu prosvjetljenja trenutno nije moj put. Dualnost, nedualnost, ma nazovite sve to imenom kojim želite, meni je važno da osjećam samu sebe, jer onda osjećam i \"izvanjski\" svijet koji se preklapa sa unutarnjim.Ovdje ne bih mješala osjećaj sa emocijama, jer one su samo naćin da izrazim taj osjećaj.Ovo je materijalna planeta, naša tijela su materijalna, može mi masa gurua tvrditi da je ovo sve maja,iluzija, varka, ali trenutno volim svoje postojanje u ovom obliku.Sori ako sam vas zadavila, ali kao što sam rekla, rijetki govore o sebi, većina piše o onome što bi trebalo, kako bi trebalo, a premalo kažu što i kako čine u ovom danom ,sadašnjem trenutku.Hvala na inspirativnom tekstu, neka ih je što više takvih:)
 • 19.03.2009. 09:07h

  Član tigrusMerlin2

  Vajran

  Vajrane, mudar si ti i zabavljaš se... :-) baš sam se i ja zabavio čitajući ovu prepisku... lijepo zboriš, pa bih samo ponovio neke tvoje komentare koji pogađaju biti koji oni \"prosvjetljeni\" , \"pripovjedači\" kako veliš, očito zbog \"svjetlosti\" koja ih zasljepljuje ne vide i ne razumiju: \"isfilozofira čovjek cijelu filozofiju. uzdigne se u najveća uzdignuća najviših visina... pozove se na ljubav svih ljubavi... i tras...i na kraju.. sasvim ljudski... smeta mu ovo, pa mu smeta ono... pa nebi da se napada... pa nebi da neki komentiraju.... kora od banane.\" \"svi smo nekako deformirani. a ja svakako. i ovako i onako a pomalo i profesionalno. neki eto tvrde da su savršeni... i kako se nećeš smijati. kako bilo da bilo.... meni ama baš ništa ne smeta. ovo je savršeno mjesto naših nesavršenstava... neka živi i poživi.\" \"kako bilo da bilo, riječi mudraca ću slušati iz prve ruke. a ne od pripovjedača.... jer duh filozofira i ništa više... a duša od čovjeka, njemu ništa ne smeta. ne smeta mu ni da ga komentiraju. ne obraća pažnju. zato on i jeste mudrac.\"
 • 19.03.2009. 09:12h

  Član vajranMerlin3 ...vidi ovo... liči na tekst. tigrus :)
 • 19.03.2009. 09:12h

  Član tigrusMerlin2 I ja bih pozvao i Dinaju da se priključi raspravi (ako, naravno, želi!). Jer, ovo je slobodni portal, pa svatko može izreči svoje mišljenje! Pogotovo kad je riječ o prosvjetljenim temama kao što je ova. Zamisli da Bog izreče svoju riječ i kaže - molim gđu Dinaju da ne komentira. Pa kakav bi to Bog bio??? Dinaja, ti si trn mnogima jer tražiš RAZUMIJEVANJE a ne samo slijepo ponavljanje naučenih istočnjačkih mudrosti bez primjene. Ti tragaš, želiš shvatiti i povezati to sa svojim dosadašnjim razumijevanjem. Imaš svoj put, osobit, pjesnički, ponekad izražen riječima i načinom nerazumljivim nekome, ali to je put tvoje duše. Nedaj se istjerati! Jer tjera te samo onaj koji se boji! Puse svima, od mene muškarca, neprosvjetljenog, u mayi, u dualnosti, nesavršenog...
 • 19.03.2009. 09:16h

  Član vajranMerlin3 uistinu... šta je to duhovan čovjek, a što to je duša od čovjeka... tu je uzrok svega što se dešava. treba li duši od čovjeka duhovnost... je li duhovan čovjek i duša od čovjeka. što je to duh a što duša... zašto se kaže duševni bolesnik a ne duhovan bolesnik... zašto se kaže duša od čovjeka a ne duh od čovjeka...
 • 19.03.2009. 09:17h

  Član vajranMerlin3 što je to... biti duh a što biti duša... molim za pomoć... ne razumijem...
 • 19.03.2009. 09:18h

  Član vajranMerlin3 safiris je duša od žene... tomo kaže da je duhovan...
 • 19.03.2009. 09:21h

  Član vajranMerlin3 može li se biti pola-pola... pola duša, pola duhovan...
 • 19.03.2009. 09:22h

  Član tigrusMerlin2 Duše idu u svjetlost, a duhovi ostaju iopsjedaju uklete zamkove... jel to to, Vajrane!?
 • 19.03.2009. 09:24h

  Član vajranMerlin3 ...jeli ovo uistinu savršeno mjesto naših nesavršenstava... dajte ljudi... pomagajte... lijepo pitam... i zahvaljujem unaprijed... na odgovorima.
 • 19.03.2009. 09:28h

  Član vajranMerlin3 pojma nemam tigre... bio sam u toj škotskoj i sve što sam zapazio i zapamtio, to su krave i zelena trava... duhove vidio nisam...
 • 19.03.2009. 09:30h

  Član vajranMerlin3 a kako se ide u svjetlost... ima valjda više načina a samo jedna istina. nešto iskustva imam... navodno se i komarci zabijaju u javnu rasvjetu. i ne možeš nikako reći da oni ne idu u svjetlost.
 • 19.03.2009. 09:33h

  Član vajranMerlin3 može li iscjeljitelju pomoći duhovnost... ili je dovoljno što je duša od čovjeka, ako je... treba li mu snaga... gubi li snagu sa duhovnim razvojem... a kako pomagati ako gubi snagu... ili je dovoljno cijeli život provesti sam sa sobom i filozofirati... sa predumišljajem. i izmišljajem.
 • 19.03.2009. 09:34h

  Član vajranMerlin3 a gdje je tu mudrost. ako nam ne treba zašto onda zurimo u tekstove mudraca...
 • 19.03.2009. 09:34h

  Član tigrusMerlin2 Pa, onako, što vidim, duhovnost (spiritualnost) je povezana s duhovnim sadržajima u životu, poput vjere, religije, alternativnih tehnika, bavljenje smislom života itd. itd. Duhovnost je izgradnja duha, spirit-a. No, tu dolazi do problema, jer riječ \"duh\" ima puno širi kontekts od riječi \"duša\" - npr. duh ratnika, duh ljubavnika, timski duh itd. Po tome, sve što se radi da se izgradi bilo koji oblik \"duha\" bi bila duhovnost, ne !? Drugo što mi imamo već izgrađene predođbe što bi to bilo... Neki mudri kažu da je glupo raščlanjivati na duhovne i neduhovne, jer da smi svi mi ustvari duhovni, jer svi na ovaj ili onaj način radimo na duhu. Možda je bolji izraz svijest, osvještenost, a ona može biti povezana i sa znanjem i s mističnim iskustvima. Prosvjetljen može značiti iznenadni uvid u neko područje života, kao kad se upali lampica u tamnoj sobi, ali mnogi taj izraz koriste za krajnji cilj duhovnog puta - prosvjetlio sam se i to je to, dostigao sam cilj. Hm, samo, zašto su onda još tu!? Mislim da se ti izrazi vrlo lako zlouporabe, i da iza svega toga uvijek stoji mali ego koji po nečemu želi biti bolji od drugih, a načini i izrazi su različiti - nego je prosvjetljen, neko izabire isposništvo, netko doktorira, netko postane zvijezda... glavn da smo drugačiji i iznad ostalih... eh taj ego...
 • 19.03.2009. 09:36h

  Član tigrusMerlin2 Složen je to put... svi mi tapkamo vlastitim stazama...
 • 19.03.2009. 09:37h

  Član vajranMerlin3 idem ja pitati... tamo... odgovori uvijek dođu. ako pitaš, naravno...
 • 19.03.2009. 09:38h

  Član vajranMerlin3 ja nemam ega... on je toliko velik da je implodirao... zato udri po meni.
 • 19.03.2009. 09:39h

  Član vajranMerlin3 tigre, lijepi pozdrav i drži se...
 • 19.03.2009. 09:46h

  Član borivojMerlin3 tekst je pravi: TKO ZNA ZNA - TKO NEZNA NJEMU TOP! -------------------------- shanti 18.03.2009 21:13 h Ako se oslobodiš sebičnosti, vezanost će otići s njome. Jako dobar tekst, MrTomo. ---------------------------- hvala ti shanti. :-)))
 • 19.03.2009. 09:51h

  Član borivojMerlin3 TKO ZNA ZNA - TKO NEZNA, TKO MU JE KRIV? -------------- Novi 18.03.2009 17:20 h Borivoj u neku ruku ima pravo. Prije jedno mijesec dana čito sam interviju sa Vinjanom i čini mi se da je to negdje na tom tragu.... -------------- vasi9 18.03.2009 19:46 h Dugo mi nije ovakav tekst odgovarao, bas prava mjera , amrita za dušu. Neko vrijeme niti čitam teme osim naslova jer se navlače jedni te isti sa naukama filozofiranjem i stanovištima um-druma. Razumijem Boro, sto hoces reci.... Hvala čiča Tomo na ovako dobro danoj temi sa sadržajem koji su prava edukacija za spiritualno osvješćivanje tko stvarno Jesmo. Nastavite, pozdrav
 • 19.03.2009. 09:53h

  Član sirenaMerlin1 Dragi moji svi ovdje prisutni ...e ja se pitam malo , dobro malo više ...Pomozite mi svojim odgovorom , ako želite , voljela bih Pitam se ...što li je to uopće mudrost ? što to znači biti mudar i duhovan... ?!pa zar nismo to svi...i onda iz nekog razloga , neznam kojeg počnem razmišljati i o prosvjetljenosti i mudrosti zajedno...kako to samo ide ... Pitam se dal je - PROSVJETLJENJE nekakvo konačno stanje , jel može biti uopće konačno ?... Iskusila sam ovo , a to je - u jednom trenu sam sve znala , sve što postoji , a onda nakon takvih trenova ( iako se radi o mjesecima al očito to- trenu nije bitno ..izgleda da se šalim , sama sa sobom - da , spoznaja jednaka mi se čini i ova - da ama baš ništa neznam, kao da tu nema kraja...sve beskonačnim se čini pa tako i ta spoznaja...o svemu...o sebi...
 • 19.03.2009. 10:02h

  Član sirenaMerlin1 razmisljam, bolje reći osjećam...onaj koji je postigao krajnje blaženstvo i ispunjenje...ako je živ , mogao bi biti i besmrtan , smiješno možda zvuči jer što je tijelo - samo oblik u kojeg smo zaodijenuti u ovoj dimenziji... Htjela sam reći kako osjećam - MUDRAC UMIRE U SVAKOM TRENU I RAĐA SE PONOVO IZ NJEGA...TAKO ANIHILIRA POSTOJEĆE I PRIZIVA NOVO STVARANJE...jest da ovo razumijem ali o ovome se neda razmišljati...ovo se SAMO DEŠAVA...
 • 19.03.2009. 10:05h

  Član safirisMerlin5

  sirena

  Možeš ovo postaviti i kao zaseban post
 • 19.03.2009. 10:10h

  Član sirenaMerlin1

  safiris

  Hvala na prijedlogu , ovo mi se već duže vremena provlači , ova misao , misli , i dobra ti je ideja ,o njoj nisam razmišljala , vidjet ću...poljubac tebi u svim duginim bojama...od srca
 • 19.03.2009. 10:13h

  Član tigrusMerlin2

  sirena

  \"Pitam se dal je - PROSVJETLJENJE nekakvo konačno stanje , jel može biti uopće konačno ?...\" Mislim da je u tome caka :-) Lijepo pišeš...
 • 19.03.2009. 10:20h

  Član sirenaMerlin1

  tigruse

  dragi tigruse , hvala ti... to se zaista pitam , istinski...svim smo mi VEĆ prosvjetljeni , bili smo i bit ćemo opet...al tu tajnu...kako dokučiti , udahnuti , spoznati...i ne vezati se uz Nju...isto tako ( gdje počinje trenutak spoznaje a gdje moment saznanja te iste spoznaje - da si spoznao , DA MI JE ZNATI... pusa tebi , ona u duginim bojama
 • 19.03.2009. 10:44h

  Član borivojMerlin3 brandon, tebi hvala! :-))) BRANDON : ....Evo i sirene sljedbenik vajranov, kajin, ajde društvo uživajte u svojim poštapalicama prava ste mustre slika sebe u svakom reagiranju. Sve ste ono što mislite i o drugim sudite. Samo vi to radite, već ste poput klonova... Dobro je rekao Boro, nema vama kraja ... -------------- koji mi je k.... pitam se samo da sam tu zašo... ???
 • 19.03.2009. 10:55h

  Član sirenaMerlin1 dragi borivoj kad si već slučajno došao , uvijek si dobrodošao...evo i tebi banana , kao i vajranu , još jedna a evo i za brandona, jutros sam ih kupila poprilično...jer nikad se nezna tko sve još može svratiti , ima nas puno... pozdravi tebi...od srca i pusa u duginim bojama a brandonu ću dati kad je sam zatraži...
 • 19.03.2009. 13:57h

  Član teodoreMerlin0 Gledam s frendom neke teme na Magicusu koje su nas fah, pa i ovaj nam je jedan od boljih objašnjenja sto tražimo po netu. i bas smo se složili, a siguran smo i ne samo mi kako bi ova stranica i tema a sigurno i slične bile daleko bolje, konstruktivnije i u fabuli teme, kad se ne bi nekolicina stalnih istih reakcionara javljali. To su Sirena, Vajran, Kaja i Sveprisutna Dinaja vječno prepucavali svojom (filozofijom uma, vezane za mental poimanje. Odnosno koji slijede vraga i boga, noć i tamu, nauku, silne genetike, netike, glas u glavi i matike). Koliko puta smo se htjeli prijaviti na portal i uključiti sa pitanjem i nekim osvrtom na nama odabranu temu,ali kad vidimo glavnu četvorku (S;V;K;D) kako ubacuju totalno suprotna gledišta i svoje reakcije, pa i uvredana njihov sarkastičan način odustanemo od javljanja. Vidimo i dosta starih članova se više ne javljaju, gdje god su oni.. Poštujem sveslobodu interneta ali šteta da bas nigdje ne može opstati nečiji post u duhu i sadržaju kakve pišu MrTomo, i slični sa komentarima sličnih svjetonazora. Tada bi bilo moguća dotičnu temu u tom duhu i te kako sagledati na način koji bi donio dublje uvide iz oblasti o kojima oni pišu. Onu iza čula . Zamislite ovu stranicu da važna četvorka nije prisutna, ovim svojim prepucavanjima, spuštanjima, i negiranjem, pa i suptilnim vređanjem ostalih, kako bi se moglo kvalitetnije raspravljati u društvu MrTome, Shantija, Trivana, Safiris, Mlabos, Bore, Stefanije , Markonija i još nekih koji bi s etada javljali, i razumiju razinu nedualnog principa postojanja, koja i nas zanima..
 • 19.03.2009. 14:35h

  Član vajranMerlin3 teodore... ti i frend. ok. uvijek neka grupa. znaš, ja sam sam. nema ni para a ni grupe. uostalom, tko će me ovakvoga trpiti... to da slijedim vraga, to je već uvreda koja govori nešto o tebi. očekujem ispriku. to što se ti nećeš javljati... pisati i komentirati, to znači da imaš problem. njega si drži. tvoj je. na kraju krajeva... uvijek imaš priliku konstruktivno obrazložiti i dokazati svoje stavove. zašto to ne radiš, ja neznam. tvoj problem. i njega si drži... mr tomo je objavio odličan tekst i uistinu mu nije bila potrebna negacija sebe samoga u post scriptumu. to je njegova kora od banane. tako mislim, tako i je. ako nisi primijetio... u komentarima grupiraš. to je sklonost tvog uma. i to je problem. tvoj. i njega si drži. to što ti misliš da bi trebalo biti a nije... kako bi naime trebala izgledati neka stranica na ovom portalu, to je tvoj problem. i njega nosi doma. sve svoje... izvoli si drži.
 • 19.03.2009. 14:39h

  Član vajranMerlin3 eto, uspio sam napisati komentar bez da te uvrijedim. vragom. zašto tebi to ne uspijeva, neznam. tvoj problem. i njega si drži.
 • 19.03.2009. 14:41h

  Član vajranMerlin3 sada, kada malo bolje razmislim, kada izanaliziram do u detalje cijeli tvoj komentar, kada isčitam i ono što nisi rekao, ti teodore... ti stvarno imaš velikih problema.
 • 19.03.2009. 14:48h

  Član vajranMerlin3 teodore, voli te vajran... zašto ti mene ne voliš, ja neznam... tvoj problem. i njega si nosi doma. ja se samo lijepo ponekad zabavljam, uvijek nasmiješen... može mi se svašta reći, nevezan sam na bilo koju grupu, filozofiju, nikada se ne ljutim.... zašto ja tebi smetam, to neznam. tvoj problem. ti meni uopće ne smetaš... nimalo. ustvari, sasvim mi je svejedno.
 • 19.03.2009. 14:52h

  Član vajranMerlin3 eto... lijepo sam ti do u detalje sve objasnio. kao i uvijek što radim. ako imaš neko pitanje, ako ti nešto nije jasno... slobodno pitaj. a ti piši.... rado ću pročitati sve što napišeš. nemoj da ti ja nabijam neke komplekse... jer iz tvog komentara proizilazi da si iskompleksiran nekom četvorkom... kompleksi su ti bez veze... škode zdravlju. ali kako su i oni tvoji i njih si drži...
 • 19.03.2009. 14:54h

  Član vajranMerlin3 eto. dobio si besplatni psihološki profil... barem mi reci hvala...
 • 19.03.2009. 15:15h

  Član srcemsrcuMerlin1 Vajrane ne bacaj margaritas ante porcos. Porkos tako i tako to ne znaju cijeniti. Umorih se čitajući nesuvisle misli Teodora, Mr. Tome, Vasi9, A ispod drugih tekstova Markonija, Stefanije, Ariela, Darija, ne mogu se sada sjetiti svih nickova kojima se služe. Misli uvijek iste, ponavljanja, ponavljanja, ponavljanja bez objašnjenja, a tvrde da im je to fah. Nemoj Vajrane bezpotrebno gubiti energiju. Nema smisla. Ako nastaviš komentirati dragi Vajrane, javit će se cijela kolona sa uvijek istim tekstom, tekstom koji zastupaju bez imalo razumjevanja. Jednom si dobro napisao. Papige, da papige ponavljaju samo onih par riječi koje su im se mukotrpno uguralo u sjećanje. Odmori se Vajrane i ne bacaj uzaludno margaritas ante porcos.
 • 19.03.2009. 16:25h

  Član srceMerlin2 Poštovani MrTomo, Vaš članak sam sa zanimanjem čitala, kao i sve druge članke do sada i na kraju kada sam došla do Vašega PS bila jako iznenadjena. Kako neko ko piše takve članke i predstavlja sebe sa svojim radom na javnom portalu može tražiti od nekoga da ne komentira? Istina je na uljudan način ste to napisali, ali ne mogu shvatiti da neko ko je na takvom stepenu duhovnosti može vršiti selekciju. Pa ako je tako i javno predstavljate svoj rad onda to nebi smelo da Vas smeta. Mene lično kao člana Magicusa jako zanimaju svi komentari i svačiji je dragocen na svoj način i sve jednako cenim. Prema tome ne treba nam uskračivati da čujemo g-dju Dinaju i kako kaže Teodor S;V;K; Predlažem Vam samo da ne pročitate njihove komentare, a nama ostavite to zadovoljstvo i stvar je rešena. Magicus je otvoren za sve i objavljeni članci su njegovo vlasništvo i svi članovi smo ravnopravni, pa prema tome svi mogu davati komentare. Sa Vašim PS ste osiromašili članak za jedan komentar koji je itekako dragocen. Pozdrav
 • 19.03.2009. 17:30h

  Član teodoreMerlin0 Vajrane, Bas si se navukao, i odlično sebe opisao, samo a la-vajran nabrajaj. srcemsrcu Za vas se zna da ste alter ego Dinaje, koja ne može odoljeti da se baš svugdje ne javi i bude zadnja na svakom komentaru, pa ste joj ovdje i vi kurir. Onaj PS bi se i na vas trebao odnositi-uvazite. Srce Ne shvacas poantu, MrTomo dodatkom PS nije napravio selekciju, on je samo molbom pokušao komentare osloboditi za one koji bi nešto rekli, pitali u duhu teme. Samo ih je par to razumjelo. Jer je opet ista ekipa kao i na većini stranica svojim komentarima izokrknula smisao, svojim istim nametanjima sebe i svoje komentare ne razumijevajući suštinu o čemu riječ, što se možete osvjedočiti. Čim neka tema dotakne različita gledišta ili se četvorka (možda ste vi 5) nađu identificirani s sadržajem evo ih u napadu i nabrajanju tipa ala-vajran. Inače stvar i je u tome ako nešto ne razumijete, ne prihvaćate, zgražate se, pa što onda. Budite u zgražanju, to vam je poklon da od toga krenute ka buđenju. Ili imate problem u neprihvaćanju svega što vam se ne sviđa, a baš tu leži snaga za širenje svijesti inače če vas poklopiti a la-Vajran virus mudrosti.
 • 19.03.2009. 17:44h

  Član srceMerlin2 Poštovana/ni Teodore, molim još jedanputa pročitajte moj komentar. Reč zanimanjem i zgražanjem (koju ste Vi upotrebili) je velika razlika. Hvala i pozdrav
 • 19.03.2009. 17:50h

  Član tigrusMerlin2 Trebam nacjepati drva! No, pitam se koga da odavde zamolim za pomoć? Hm, hm, hm...
 • 19.03.2009. 17:51h

  Član tigrusMerlin2 Ma ne, drva su ionako maya, iluzija podvojenog svijeta dualnosti... čemu se uopće zamarati cjepanjem!?
 • 19.03.2009. 17:52h

  Član tigrusMerlin2 Molim samo Dinaju i njen alterego Srcemsrcu da se ne ponude za cjepanje, jer možda bih onda ipak imao trijeska za potpalu vatre...
 • 19.03.2009. 17:52h

  Član srceMerlin2 Još nešto sam zaboravila.Bila bi mi čast kada bih mogla sa tom četvoricom biti u istom \"društvu\". Inače ako Vas zanima sam jedna i jedina.Pozdrav
 • 19.03.2009. 17:53h

  Član tigrusMerlin2 A trebam cijepati drva, ali to je za smrtnike... ja sam iznad toga, ipak!
 • 19.03.2009. 17:57h

  Član tigrusMerlin2 Dragi moji Magicusi, objavljujem jednu veliku istinu, ja sam prosvjetljen, prosvjetljeniji i od onih najprosvjetljenijih na ovom portalu, nitko mi ravan nije! Samo što to nitko ne razumije. I dajte me samo napadnite na tu tvrdnju - to je dokaz da sam u pravu, urota je znak da sam na pravom putu... jer malo, ili gotovo nitko to ne razumije. Ipak su to velike istine koje je teško dijeliti s običnim smrtnicima. A trebalo bi mi i malo ljubavi i razumijevanja za to, a to mi se taaako neda, kad sam sav u svjetlosti spoznaje...
 • 19.03.2009. 17:58h

  Član tigrusMerlin2 I nije bitno što me nitko ne razumije i što mi se ne da objašnjavati! Ja znam i to je jedino bitno. A gđu Dinaju molim da nikako ne komentira i postavlja pitanja. Ne daj Bože da dovede u sumnju moju prosvjetljenost!
 • 19.03.2009. 18:15h

  Član srcemsrcuMerlin1 dragi tigrus, uživam u tvojim komentarima, ja alter Dinajas EGO, a dinaja se sigurno neće javiti ispod ovog teksta jer je to uistinu ispod nivoa njenog razmišljanja. Ovim ne mislim na tekst nego na ps. i komentare nekih članova Magicusa. Taekst je napisan, prepisan i već tisuću puta ponavljane misli uvijek iste ekipe koja se u ovih godinu dana postojanja Magicusa nije pomakla od početka, još uvijek se vrti u labirintu i nikako da stigne do one zvijeri koja se krije u njenom središt, a Ariadninu nit nemaju jer ju ne znaju pronaći u sebi. Komentari tih nekih, da opet ne nabrajam nickove, dokazuju da oni uistinu nisu razumjeli mudrost o kojoj pišu, a svojim komentarima samo pokazuju iz kakvih cipela su krenuli na ovaj dugački put koji nazivamo život. Evo dragi Tigrus ja se dobrovoljno javljam da s tobom cijepam drva da se malo uzdignemo u više sfere duhovnosti, u sfere istinskog postojanja, u sfere života koji nekima promiće jer lutaju labirintom i gube se u mudrosti koju još uvijek nisu dovoljno izmudrijali, a mit o labirintu je izrastao iz naše evropske kulture iz koljevke u kojoj smo rođeni. Oni koji shvate poruku koju nam je taj mit ostavio u naslijeđe, razumjet će i mudrost sa istoka, jer u labirintu se krije ONO IZA koje, kako vidim, mnogi od ove vesele družine još uvijek traže.
 • 19.03.2009. 20:15h

  Član brandonMerlin0 Većina ljudi živi u svetu ego svesti (odvojenosti) vjeruju da su tijelo, da su rođeni u geografskom pojmu mjesta i imena, totalno za svijet i materiju uma takvi i nemaju želju ili snagu da to preobraze u višu svijest jedinstva. Oni postoje samo za sebe same, svi njihovi napori su usmereni prema dosezanju samozadovoljenja (sebičnosti) i ličnog isticanja. Postoje, međutim, vidioci (sveci), učetelji i probuđivaći (gurui), koji, dok spolja očevidno žive u istom svetu, žive istovremeno u drugom svetu takođe - svetu kosmičke svesnosti obasjani beskonačnim znanjem. Evidentno je da se kao i na mnogim temama ovdje sudaraju dvije krajnosti, oni okrenuti tijelu, osobnosti, nauci i oni koji im pokušavaju svojim iskustvom, znanjem i temama poput MrTome pokazatii postojanje koje je Sebe-Apsolut. U tom smilu se preporuča držite se istovjetnog društva istih stvova. Da se objavljena tema može solidno raspravljati u društvu onih koji isto sljede. To je sva mudrost svih klanova. Blagoslovilo vas vlastito Sebstvo Glasam za teodorea i tigrusa the end for one and all
 • 19.03.2009. 21:16h

  Član safirisMerlin5

  Brandone

  Ako se rasprava odvija u zatvorenim krugovima, koja korist od toga, samo se preklapaju riječi.Iznošenjem različitih stavova dobiva se širiji uvid.Ponekad ono suprotno izazove bljesak.Ovo si dobro primjetio, sudar krajnosti, a bit je u ravnoteži.Koliko god negirali tijelo, ovaj tren smo smješteni njemu, a imamo ga da bismo se osvijestili kako nam tu nije granica.Ne bih voljela koračati svijetom u kojem mi se svi klanjaju, potvrđuju moje misli, a slatkorječivost služi u svrhu prihvaćanja.Neka su prisutne sve strane svijeta, jer su sve djelić velikog mozaika, a ako smo jednoj strani okrenuti leđima, ne vidimo cjelinu.I glasanje... ne shvaćam ovo kao natjecnje, može mi se samo neki način razmišljanja više ili manje svidjeti.Topli pozdrav tebi:)
 • 19.03.2009. 22:00h

  Član brandonMerlin0 Safiris Glasanje znači podržati iste stavove, smisao o čemu se pokušava pričati, zbog razmjene i širenja istih uvida iz teme. Jer ova rasprava pokazuje da se te mogućnost širenje krugova sputavaju od suprotnih struja koje ne podržavaju principe određene teme. O tome se ovdje pokušalo zamoliti, i ukazati, pustite one koji imaju što reći za komentiranje na temu., kad se priča o iskustvu iza tijela, čula, sebstva. Ali jedni te isti pojedinci kvartet i sintet, počnu razglabati o nauci, Frojdu, Platonu, Evropu, pjesmicama totalno nepripadajućeg sadržaja i da ne nabrajam i totalno druge nevezane aspekte. Te vrijednosti koje oni slijede zaustavljaju protok razmjene komentara u duhu koja je navedena. Niko nije protiv njih. Jer rijetko se može vidjeti i učestvovati u skladu uvažavanja objavljenog sadržaja. Pa sami vidite Safiris da se nije moglo uopće ni ovdje nastaviti raspravljati o temi MrTome. iz posta.
 • 19.03.2009. 22:44h

  Član sirenaMerlin1 Tigruse - ODLIČNI KOMENTARI!!! nasmijao si me od srca i uljepšao mi večer , hvala...Tko sad kaže da Istina ne može biti SMIJEŠNA...ISTINA JEST SMIJEH...tebi puse u duginim bojama
 • 19.03.2009. 23:53h

  Član vajranMerlin3 ovo predajem u božije ruke...
 • 20.03.2009. 05:36h

  Član dinajaMerlin2 kako vidim diskusija je i bez mog uplitanja krenula krivim tokom, a moram priznati imponira mi koliko puta je u ovim komentarima spomenuto moje ime, öak me se prozivalo i kada je Srcemsrcu komentirao Dobro vam jutro svima, pa pošto se u komentarima sponjinju i klauni evo za lijep i nasmiješen dan i pjesma koju pjeva Ibrica Jusić Tarantela za starog kaluna Da je znao, da je znao Da je znao clown stari Da na svijetu osim scene, Postoje i druge stvari. Ne bi nikad, ne bi nikad Doskakutao u arenu Ne bi nikad tako tužan Izigravao sjene sjenu. S osmijehom u suznom oku S nešto sreće i nemoći Sad umire star i tužan U samoći, u samoći. Da je znao, da je znao, Da je znao clown stari Da su život i arene dvije sasvim iste stvari. Ne bi nikad, ne bi nikad Proskakutao svijetlom binom Svoj bi nos umjesto šminkom Rumenio dobrim venom. S osmijehom u suznom oku S nešto sreće i nemoći Sad umire star i tužan U samoći, u samoći. Da je znao, da je znao Da je znao clown stari Da za komadićke sreće Nitko, nitko baš ne mari. Ne bi nikad, ne bi nikad Poklanjao svu ljepotu Drukčije bi tekle stvari U tom tužnome životu. S osmijehom u suznom oku Evo s osmjehom u suznom oku ja vam govorim: Razuman čovjek teži ka istini, k njoj teži i ljubav, pa je svemir ona točka u kojoj bi se čovjek i ljubav mogli susresti.
 • 20.03.2009. 10:13h

  Član brandonMerlin0 Gospođo D U komentarima bez vaših klaunova ste spominjani 3/puta, i u kontekstu nepoželjnog prisutnika na 99% upisanih priloga. Vaš ego nadmašuje sve do sada viđeno vašim totalno nesukladnim temama komentarima (nikad veze sa temom). Toliko ste samoljubljivi da ste ovim potvrdili apsolutnu neuvažavanje nikoga i ničega osim vas samih i dokazali da ništa ne čitate, jer riječ je bila o klonovima a ne o klaunovima! Zato i ne razumjete teme koje svojim dodacima klaunišete.. To je jedini smijeh hi hi Ne možete odoljeti baš svugdje svoju veličinu nametati. Savjetujem i ne samo ja, okrenite se komentirati svoje postove ionako su prazni ili sa vašim neka budu onda klaunovima (klonovima). hi hi hi, Očekivano se i potvrdilo, očigledno i prepoznatljivo na nasoj solo mini (ali zamislite bolje za vas, planetarnoj) neprofitabilnoj kladionici da li čete se ipak javiti iako vas se ZAMOLILO da se suzdržite da se ne javite,i iako se nekolicina izjasnila da vas ne želi ovdje. Vi ipak ne možete bez sebe isticanja, gospojo, gospojo. Kako vi onda pomažete ljudima????\', jednu običnu molbicu niste u stanju poštovati. Eh, i da dodam na planetarnoj kladionici (jer ste svjetski poznati lik) 100% su svi pogodili da vaš super emocionalan ego ne može, ne može održati ni svoju ni tuđu riječ, niti ičiju zamolbu. Hi, Hi hi Brandolino pjesmica Steta, da ste bar znali, da ste bar znali ili bar upoznali mrvicu mudrosti--- a to je da je sve istina i ovo i ono ali ponekog nema, i mnogih nema. vas nema, vec ego vas ima. Pa uživajte Živjela vječno bay bay vaš je magicus
 • 20.03.2009. 10:35h

  Član dinajaMerlin2 klonovi, klanovi, klaunovi sa osmijehom u tužnom žale za ljubavlju u šapuću, u onom dubokom djelu tebe, tamo u onom IZA tamo gdje nema ničega do svijetla, tamo je Božja iskra, to čudesno biće u tebi koje širi samo LJUBAV...:-))))
 • 20.03.2009. 10:50h

  Član tigrusMerlin2 Meni samo jedno nije jasno! Neka Dinaja i ima veliki ego, kako netko reče, neka i piše komentare koji nemaju veze s vezom, ALI ZAŠTO BI TO NEKOME SMETALO!???? Pogotovo ako se taj (ili ti neki) fura na prosvjetljene teme! Nije li onda riječ o egu i s druge strane!? Ili od prosvjetljenja i osvještenosti niti \"p\" ni \"o\" već samo prazno premetanje riječi, ne bi li se nekako izdiglo nad drugima koji tapkaju u mraku, navodno... Nikad nisam tvrdio da sve znam i razumijem (a tko čita Dinaju zna da to niti ona ne tvrdi!). Svjestan sam da postoje svijetovi izvan mog razumijevanja i poimanja, koji čekaju da ih otkrijem. Isto tako znam da postoje osobe koje su u spoznaji otišle dalje od mene, puno dalje. No, ono što me izrazito smeta je oholost kad je osjetim u pojedinaca koji se busaju u prsa svojom osvještenošću! Osjetio sam je u nekih vegetarijanaca, posebno makrobiotičara s gardom \"posebniji sam od drugih\" - i sam sam bio upao u tu zamku, dok je nisam spoznao i otarasio je se... Vidim tu oholost u komentarima nekih i na ovom portalu koji misle da su pametniji ili bolji od drugih samo zato jer slijede neku istočnjačku filozofiju. Dragi moju, na tu oholost reagiram. Ono što MrTomo piše u tekstu je vrlo zanimljivo, i vjerojatno jest tako. No, pitam se samo koliko je stvarnog života iza toga (\"cjepanje drva\"). Jedno je pričati, pisati i raspravljati, a drugo živjeti to. Najčešće se umjesto življenja rodi oholost i arogancija. Ima ovdje i pojedinaca, koje i osobno znam, da su sa spoznajom vrlo daleko, ali nema oholosti u njima. Primjer su naše 3M. Kada naša Maja piše tekst, ponekad ni sam ne razumijem što je to, ali ostaje mi divljenje na znanju i mudrosti, jer se ne osjećam posramljenim, već naprotiv, potaknut da još višem naučim i spoznam. Iza njenih tekstova obično niti nema komentara jer ljudi se osjete sigurnima, voljenima, podržanima, potaknutima. A vidi ovaj tekst što je izazvao!!! Slučajno? Neka se autor i pristaše malo zamisle nad tim, ne nad rječima teksta već motivom i energijom s kojom je postavljen.
 • 20.03.2009. 12:35h

  Član dinajaMerlin2 dragi Tigrus motiv se krije iza onoga IZA koji oni koji komentiraju još nisu u sebi prnašli........studirala sam sliku objavljenu na pošetku ovoga teksta.....ono IZA je priljepljena statua o kojoj autor teksta nije napisao ni riječi.......ako je ono IZA nas, statua o kojoj autor ne zna što bi napisao onda ilustracija teksta nema nikakve vrijednosti.......pročitala sam ovaj tekst i komentare nekoliko puta i kako ti pišeš vratih se MAJINIM tekstovima da naučim nešto o toj drevnoj filozofiji jer MAJA nas uči, ona nas uvodi u svijet drevne mudrosti na sebi svojstven način, MAJA, jedna od MAJKI MAGICUSA, čini sve da bi MAGICUS doista ostao MAGICUS za tijelo i dušu......a pozdravi, kao bay, bay, me prisjećaju na Marconija koji je već jednom napisao......ali da ne ponavljam već napisano....Markoni zna što je napisao.....Markoni se već jednom oprostio od portala MAGICUS zbog dinaje, ovaj zadnji komentar BRANDONIA me prisjetio na taj komentar Markonija........i onda se pitam što su klonovi, a što su klanovi i uživam u KLAUNU koji s osmijehom u tužnom oku poziva LJUBAV........da, ljubav tu čudesnu energiju koju su stvoriteljice ovoga portala, čudesne 3M pokušale osmisliti.........biti ili ne biti?......Hamletovo stoljećima postavljeno pitanje .....i jedan jedini odgovor....ostati u trenutku u ime LJUBAVI..iz zahvale da su uspijele osmisliti ovaj portal........hvala vam 3M..........:-))
 • 20.03.2009. 14:13h

  Član teodoreMerlin0 tigruse Komentar ispod tvog ti sve kaže. Ne poštivati molbu da se ne javi gdja Dinaja prezentira sve ono što je, a to onda drugima pripisuje. Vec je nebrojno puta ovih dana kukala kako joj je zabranjeno komentiranje, što je neistina, to su oholosti. To nigdje nije nitko rekao. Zato neki priželjkuju da ne komentira baš svaki post, zbog načina kojima ne prihvaća temu. Odatle ima potrebu da njen riječ svugdje zadnja, pogledaj malo. To su amo činjenice ne osuda, niti ikakvo ogovaranje. Lijepo je rečeno da nitko nema ništa protiv gdje Dinaje, a ona je to iskoristila u totalno iskrivljene planetarne osude. Zbog toga kao što i svega ima ovdje ima zašto ne bi uvažili i poneku molbicu da se malo suzdrži svojim komentarima sa tema koje ona ne razumije. Da bi se ta tema mogla produbiti sa istomišljenicima ovako se ne zele drugi javiti, i to je činjenica. A glavni dokaz ti je objasnila u svom komentaru ispod tvog, o smislu IZA. O tome je riječ. A zamolba ako može odoljeti da ne komentira bar na ovom postu bar jedanput je bila višedimenzionalno probno dana. Da se vide sve reakcije. I vidjelo se A najsmješnije što je sama gdja Dinaja negdje netko mi je rekao oko 100 svog posta najavila da odlazi, a sad proziva drugoga. A da li netko živi napisano ima ih malo no za MrTomu sigurno znam, ne samo ja on je osoba koja živi napisano i koja Jeste kroz svoje komentare ono što Je. Sve on može ništa ga iz svjeta ne dotiće sve je pjesma.
 • 20.03.2009. 14:25h

  Član dinajaMerlin2 carpe diem........i budi sretan.........:-)))

IZDVOJENO

Snovi

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

ZDRAVLJE

LJETO

BRZI CHAT

 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  idem probati

  21.06.2018. 17:27h
 • Član iridairida

  isprobajte opciju

  21.06.2018. 14:38h
 • Član iridairida

  dragi magicusi, od danas možete naslovne slike povući iz našeg foldera za slike

  21.06.2018. 14:38h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro drag magicusi. želim va lijep i radostan ovaj dan.Lp

  21.06.2018. 09:43h
 • Član vanessavanessa

  *

  20.06.2018. 23:16h
 • Član mkrmarmkrmar

  Pozdrav svima !

  20.06.2018. 19:49h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  shadowofsoul57@gmail.com

  20.06.2018. 15:30h
Cijeli Chat

VJEROVANJA

ALTERNATIVA

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganice

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebDirektni putOglašavanje na Magicus.infoInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info