Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član girija

Upisao:

girija

OBJAVLJENO:

PROČITANO

833

PUTA

OD 14.01.2018.

BUDITE LJUBAV KOJA JESTE

BUDITE LJUBAV KOJA JESTE
Iskustva sa Saijem. Pitanja i odgovori, Arthura i Poppy Hillcoat New Brisbane-a u Australiji

Ova pitanja slijede govore koje su Arthur i Poppy održali na sastanku Sathya Sai poklonika u Ebell klubu u Los Angeles-u, 7.9.2003.godine. Arthur i Poppy su iz New Brisbane-a u Australiji. Svamija su služili mnogo godina, sve do 1979. Bili su u Izraelu, Rusiji i mnogim drugim zemljama šireći Bhagavanovu ljubav i poruku . Arthur je bio savjetnik u poslovanju te je služio i kao Predsjednik Sathya Sai vijeća Australije. Svami ga je također imenovao za Regionalnog centralnog koordinatora. Mnogo je godina imao dužnost organizirati Božićni program, a održao je također pred Svamijem i mnogo govora u tom vremenu. 
Pitanja i odgovori
 
P: Kako se mogu fizički približiti Saiju, kao vi?
 Ovo je jedno od pitanja na koje ne mogu dati odgovor jer samo Sai zna i samo Sai zna zašto. Ali reći ću vam ovo: ne odvajajte sebe od Boga tako da Ga vidite daleko od sebe. Znajte da je to važan aspekt, bezoblični Bog je već unutar vas. Razumjevši ovo, to će vam donijeti veliki mir i ljubav.
Saznajte tko ste vi. Možda ćete se jednoga dana, zbog uloge koju igrate, naći blizu Saija, ja to ne mogu reći, ali želio bih vam to. No, čak i više od toga, želio bih za vas da shvatite da to za čim tragate jest sâmo vaše Sebstvo te da je ono s vama sve vrijeme kao i da je to prava priroda avatara, ne razlikuje se.
 
P: Zar ne bi Bog trebao intervenirati i zaustaviti ratove i ubijanja?
 Vidite, dok se mi usredotočujemo samo na ovaj život, ne možemo razumjeti veliku igru. Dat ću vam jedan primjer na jednostavan način. Jednom je čovjek bio opljačkan negdje izvan sela u Puttaparthiju. Pljačkaši su ga oslijepili da ih ne bi mogao prepoznati. U sobi za razgovore netko je rekao: „Oh Svami! Kako je to strašno! Jadna žrtva!“ Tada je Svami pogledao u njega – jer On zna sve – te je rekao: „Jadna žrtva? Jadna je žrtva oslijepila mnogo ljudi u zadnjem životu!“ Ponajprije moramo shvatiti da se saldo mora izravnati. Sve što smo prije učinili mora se izbalansirati, svejedno je li ono pozitivno ili negativno. To se mora dogoditi, sve se to mora dogoditi prije nego dođe Zlatnog doba. To mora biti to. Dakle, moramo razumjeti da su to samo događanja na (moru) nivou svijesti i to je sve. Na odgovarajućem stupnju kada znate istinu, kada vidite sebe onakvima kakvi jeste, vi ćete razumjeti da to nije događanje – to je samo taj san o kome govorimo. Kada je netko pitao o tome jednog starog sveca on je rekao da je to sve događanje u svijesti. „Zašto to svijest čini?“, opet je pitao čovjek, a svetac je rekao jednostavno: „Zato jer je njena priroda da to čini unutar plana ove velike igre.“
Ono što je Bog, jest potpuna svjesnost, ali potpuno nesvjesna sebe. Da bi se mogla doživjeti i spoznati, ona se otkupljuje u razvoju. Svi ovi likovi i drveće, čak i drveće ima u sebi bezoblikog Boga jer ništa ne može postojati bez toga! Najteža je stvar izaći iz programira-nosti koju smo imali.
U mladosti mi je rečeno da nisam vrijedan Boga, da sam bijedni grešnik, a Bog je bio gore negdje na oblaku čekajući s velikim štapom da me kazni ako učinim nešto krivo. Kakva strašna stvar koja se daje ljudima! Koji strašan program na prodaju! No, naravno oni koji su to podučavali nisu znali nikakvu razliku. Oni su samo govorili prema ljudskoj interpretaciji, to je sve.
Ali Svami nam govori nešto drugo. Da naravno, kada to kažem molim vas shvatite da čak ako vi to i vidite kao san, molim vas imajte ljubavi i sućuti za one u snu! Ako ikada čovjek dođe do te točke i kaže: „Dakle, to je samo karma!“ – onda smo upravo izgubili mnogo od osnove. Dok smo rođeni u ovoj igri, moramo imati ljubavi i suosjećanja za svaku ulogu koja je u igri i voljeti svakoga, to je tako.
 
P: Krišna je rekao:'Onaj tko ne traži ništa od mene, taj mi je drag.' Trebamo li mi tražiti od Svamija pomoć u materijalnim stvarima kao što je posao, supruga, novčane potrebe i.t.d.?
Prije nekoliko godina poznavao sam jednog čovjeka. On me je nazvao, razgovarao sa mnom te mi je rekao kako je u svijetu sve loše. Ustvari, on je čak imao Svamijevu sliku na zidu, a bio je u tako dubokom očaju. Rekao je: „Bolestan sam od toga! Sve ovo vrijeme sam pokušavao dobiti posao, a to se ne događa!“ Nije bilo vrijeme da mu kažem da sve dok se ne pojavi posao da je to određen tijek u njegovom životu, a on je rekao: „Ali vi ste rekli da će sve biti u redu i ja nisam sretan s tim!“ Dakle, rekao sam: „Doći ću i razgovarat ću s vama.“
Otišao sam i rekao sam mu: „Pogledajte! Vi ste zaista učinili sve što ste mogli. Sada ne možete učiniti ništa više, zar ne?“ „Sve sam učinio, dao sam oglase u novine, bio sam na mjestima za zapošljavanje i nisam mogao dobiti posao ni na jedan sat!“, rekao je. „Dobro“, rekao sam, „zar ne mislite da je vrijeme da sve to predate Bogu?“
„Ali ja sam htio nešto raditi!“, rekao je. Rekao sam mu: „Znam, ali kad znate da ste učinili sve što ste mogli, onda to jednostavno predajte Bogu! Ne tražite ga ništa samo recite: 'Gospode, nisam dobio posao. Učinio sam sve što sam mogao da bih dobio posao,a to se ne događa. Dakle, moram to prepustiti Tebi i prihvatit ću što god bude.'
Na kraju je rekao: „Ja to ne radim!“
Tjedan dana kasnije me je nazvao – uzrujan baš kao uvijek, vidite! Rekao sam: „Mislio sam da ćete to predati Bogu.“ On reče: „I jesam! Ali on još ništa nije učinio!“ Rekao sam: „Ne, Joe! Vi to uopće niste predali Njemu! Ustvari kasnije ste Mu predali, ali sve ipak držite u nekom uglu za svaki slučaj! I niste se udalji od toga!“
Dakle vidite, prvo što moramo učiniti je da svoj problem stavimo pred Gospoda. On može to riješiti brzo ili može reći: „To nije najbolje za tebe u ovo vrijeme!“ Bog najbolje zna o svakom aspektu našeg života. I ako to pustimo da ode i prepustimo Njemu onda ćete biti zadivljeni onim što se može dogoditi u nečijem životu. Ali dok blokiramo taj tijek, bit ćemo frustrirani.
Dakle, ako ćete tražiti nešto od Svamija, tražite to od Njega jednom. A onda recite: „Gospode, neka bude volja Tvoja. Prihvatit ću Tvoju volju.“ Teško je nekome reći – kao momku kome sam govorio o tome – bio je tako frustriran u pokušaju da isplati kuću, a novca nema! Treba puno hrabrosti da bi se reklo: „Gospode! Prepustit ću to u Tvoje ruke.“ To mi moramo učiniti. Od Boga tražite nešto jednom, ali nakon toga nemojte prigovarati.
 
P: Svami kaže:'Sve je odraz, reakcija odjek. Postoji li način da odražavamo samo ljubav i ne vidimo ništa drugo –ne vidimo bolest ili zlo, i.t.d.?
To je veoma dobro pitanje! Kad gledamo unutar sebe i počinjemo sve više i više shvaćati, najprije shvatimo da je sve planirana svijest. Ali ova su tijela rođena u ovoj igri pa si zato ne možemo pomoći, nego vidjeti bolest ili to što nazivamo zlom. Međutim ,ne moramo živjeti u tome. Gledajte na to kakvo jest, kao na dio Božanske igre jer ono se u potpunosti odnosi na karmu, no kao što sam ranije rekao, nemojte ići do one točke u kojoj ćete reći: sve je to karma pa ne moramo biti suosjećajni! Ali shvatite da bolest postoji – sve te stvari postoje – unutar ove igre i da će i dalje biti tu.
No, što ćete više voljeti druge i sve te stvari, biti će prekrasno. Dakle, gledajte Boga u svemu. Bog je unutar svega. Ništa ne postoji što nije Bog ili unutar Njega.
Dakle, ono što pokušavamo činiti nije usredotočenje na bolest, nije usmjerenje na ono što vidimo kao zlo u svijetu. Gledajte Božansku igru kao takvu. Čovjek mora proći kroz te stvari – u svakom životu past će malo kiše – a ponekad mislimo da je oluja. No, ako razumijemo da je tu da bismo je prihvatili, nećemo biti uzrujani time. Ako se usredotočimo na bolest, ako se svaki put usredotočimo na zlo, takav će biti i naš svijet! No ljepota je u tome da kada se promijenimo, vidimo svako biće kakvo ono jest te da svako biće igra svoju ulogu u ovom svijetu i da je ona savršena. Ništa nam ne dođe u životu, a da nije savršenstvo – posebno nam dano da učimo i rastemo. Da budemo slični Bogu te budemo sposobni voljeti sve ljude – čak i one koje možda nazivamo lošim ulogama jer se i one također moraju odigrati. Kao što sam rekao, vidi da je ponašanje loše, ali voli osobu.
I ovdje ne zaboravite Krišnu kojeg smo spomenuli ranije. Krišna je pitao neke ljude: „Što želite učiniti? Želite li pet laganih života prije prosvjetljenja ili želite dva spasonosna života – samo dvije godine – za prosvjetljenje?“ Rekli su da bi uzeli dva spasonosna života te prošli kroz patnju i sve to, samo da bi bili s Bogom. Pokušajte ne vidjeti stvari kao loše. Pokušajte vidjeti stvari unutar ove veličanstvene slike koja se projicira na platnu svijesti, pomoću sâme svijesti i volite svakoga.
 
P: Kada kažete da se odmaknemo od ponašanja koje je loše i volimo osobu, mislite li da trebamo biti prijatelji s njom, no ignorirati to ponašanje?
 Ne. Svami je to jako dobro razjasnio. Ne miješajte se s lošim ljudima, odmaknite se od njih! Možete voljeti i tigra. Ja volim divljinu, znate. Zaista volim slonove – oni su prekrasni! Ali znate, ne bih pritrčao nekom drugom članu obitelji – drugom lavu i zagrlio ga! Zato jer je u njegovom životu tako da on ugrize i sažvače. Ostanite podalje od takvog ponašanja, ali shvatite ga i volite osobu onakvu kakva jest. Unutarnji stanovnik je sam Bog, ali ponašanje je loše pa se ne miješajte s kobrama!
(Ovo što slijedi nema veze s prethodnim pitanjem. Kao da manjka pitanje između – op. prevod.) Svami mi nikada nije spomenuo ništa o snovima. Ponekad možemo nešto dobiti i kroz snove, ponekad se čini da su namješteni – ne razumijemo što znače. Ponekad, kada Svami dođe u san, možda i dalje nećete shvatiti što je bilo. A za takve možete jednostavno reći da su vam donijeli daršan!
No može biti nekih snova koji će vam dati uvid u vaš život, znate! Pred nekoliko godina imao sam san. Plovio sam niz vodu na Himalajama u čamcu sa ravnim dnom. U vodi sam mogao vidjeti tijela vojnika i mornara. Ono što sam si rekao u to vrijeme bilo je: „Stari, bolje ti je da budeš oprezan ovdje. Ne želim se miješati u sve ovo!“ U trenutku kada sam to rekao bio sam u kolibi u planinama. Tamo je bio jedan istočnjak koji je razgovarao sa mnom misaono – um s umom.
Izašao sam nakratko van, tada je bilo vrijeme da odem. Ustao sam, okrenuo se te sam rekao: „Kako ću izaći odavde?“ A on je rekao: „Nakon svega što ti je rečeno, ti ne znaš što bi učinio?“ Tada sam sakupio malo hrabrosti te sam otišao do ruba pećine i otvorio vrata. Tamo sam stajao u sredini velikog grada s mnogo ljudi svuda uokolo. Tu sam uhvatio tek slabašan zvuk: ne daj se uhvatiti u bilo kakav sukob. Vojnici i ostalo predstavljaju sukob. I kada sam to jednom shvatio, odlučio sam da se ne smijem dati uhvatiti u sve to. Tada sam  bio gore u planinama.
Vidite, za mene je to značilo da je moja uloga u životu bila da budem izveden van. Mislio sam o tome kako sjedim na vrhu planine i zurim iznad svog pupka - da tako kažem. No, shvatio sam da je moja uloga koju trebam igrati bila u društvu – s ljudima. Dakle, neke vam stvari mogu odati svrhu, ali ne tražite san svake noći. Ponekad morate donijeti i odluku.
 
P: Koliko ste godina osobno bili sa Saijem?
Ako mislite samo na ono kada ste tamo u posjeti, onda je to u početku bilo jednom godišnje po nekoliko mjeseci, sada je to dvaput godišnje – oko tri mjeseca na godinu. Ali vrijeme kada sam bio s Njim u potpunosti, bilo je od kada sam prvi put otišao tamo 1979. godine. No, morate shvatiti da je to određeni način bivanja sa Saijem, drugi način je ostvarenje Njega unutar sebe.
 
P: Što je najveća prepreka pri prakticiranju ljubavi za sve i svakoga?
Lako je osjećati duboku ljubav za svog sina ili kćer i istu tu duboku ljubav osjećati za druge. Naravno, to je problem u svijetu, ljubav je ograničena na malu obiteljsku cjelinu. Mogu pokazati ljubav za nju, ali ponekad se bojite pokazati ljubav za bilo kog drugog, za svaki slučaju da se ne bi shvatilo krivo. Zato im prilazite odmjereno. No, dopustite da se ona širi polagano. Ljubav će se širiti kako vi počinjete razumijevati sve više i više.
Dopustite mi da kažem ovo, da završimo s tim. Učinite napor da biste bili ono što jeste. Napor je samo taj da to shvatite. Jedina stvar koju trebate shvatiti jest ta da ste već ostvareni! No, programiranje u svijetu ide u smjeru toga da moramo dokučiti te programe. Shvatite da ste Božanska ljubav. Ne propustite ovu priliku biti ljubav koja jeste. Volim vas!  Jai Sai Ram!

 
 Izvornik: http://media.radiosai.org/Journals/ 
 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U KOLOVOZU...

KOLOVOZ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2022. 08:40h
 • Član bglavacbglavac

  djedovi i bake sretan vam današnji dan!

  25.07.2022. 07:13h
 • Član iridairida

  broj članova 12 002....

  19.07.2022. 12:11h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  HVala.

  13.07.2022. 07:33h
 • Član bglavacbglavac

  Ispravljeno. Lp

  13.07.2022. 06:57h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ako može isšravka u novom članku...Umjesto Bušenje...treba - buđenje. Živjeli.

  12.07.2022. 18:01h
 • Član iridairida

  ajme ljudi, pa chat nam je još u lipnju...hahaha...svi zbrisali na more...ugodan vam dan...!

  09.07.2022. 12:43h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

DVA UČITELJA, JEDNA PORUKA Kreator si vlastite svjesnosti