Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član DeVeT

Upisao:

DeVeT

OBJAVLJENO:

PROČITANO

525

PUTA

OD 14.01.2018.

Žrtva pedofilije Papi: U svećenstvu raste karcinom

'Došla sam do njega i briznula u plač. No, moje su suze govorile više nego što sam mogla kazati', izjavila je jedna od triju žrtava koje su srele Benedikta XVI.

 


Tri žrtve seksualnog zlostavljanja katoličkih svećenika u SAD-u, koje su se u Apostolskoj nuncijaturi u Washingtonu susrele s papom Benediktom XVI., opisale su u intervjuu TV-mreži CNN taj susret kao emotivan, otvoren i takav da ispunjava nadom.

Papa se u četvrtak u kapelici nuncijature nenajavljeno sastao s manjom skupinom žrtava pedofilskog skandala, koji potresa Rimokatoličku crkvu u SAD-u od 2002. i čije je prevladavanje jedna od središnjih Papinih poruka u obraćanju kleru i vjernicima tijekom posjeta Americi.

"Oni su molili sa Svetim ocem, koji je nakon toga saslušao njihove osobne iskaze i ponudio im riječi ohrabrenja i utjehe", rekao je Papin glasnogovornik Federico Lombardi.

Razgovor s Papom neke od žrtava opisale su kao otvoren i bez scenarija.
"On se prvo ispričao. Činilo se da razumije bit onoga o čemu smo govorili", rekao je Olan Horne iz Missurija, dodajući kako je žrtvama dano potrebno vrijeme da kažu sve što je trebalo reći, što ga je zadivilo.

"Rekao sam mu da karcinom raste u njegovom svećenstvu i da treba nešto učiniti s time", izjavio je Bernie McDaid, jedan od sudionika susreta za CNN.

McDaid je ispričao kako je otišao osjećajući da postoji stvarna nada i da će se problem rješavati, te da će uslijediti akcija.

"Inače ne idem na misu, no danas sam otišao s majkom, a njegova propovijed i isprika zbog seksualnog zlostavljanja potpuno su me zatekli, došle su mi suze. Bio je to nevjerojatan doživljaj", rekao je McDaid.

I druga žrtva je rekla da ju je susret s Papom ispunio nadom.

Faith Johnson je kazala kako je molila za snagu da Papi može izreći prave stvari, no nadvladali su osjećaji.

"Na kraju nisam rekla ništa, došla sam do njega i briznula u plač. No, mislim da su moje suze govorile više nego što sam mogla kazati riječima", rekla je Johnson.

Kako se vjeruje, to je bio prvi susret Pape sa žrtvama svećeničkog seksualnog zlostavljanja.

"To je bila velika stvar, mislim da je to iznenadilo sve", kazala je za CNN vatikanska novinarka Delia Gallagher.

Papa je u četvrtak na misi koju je vodio pred 46.000 vjernika na bejzbolskom stadionu National's Park u Washingtonu priznao bol koju je Crkva u SAD-u pretrpjela od seksualnog zlostavljanja malodobnih.

"Nemam riječi kojima mogu opisati bol i štetu nanesenu takvim zlostavljanjem. Važno je da se onima koji su patili s ljubavlju posveti pastoralna pažnja", rekao je.

Benedikt XVI. u petak će otputovati u New York, gdje će održati govor pred Općom skupštinom UN-a posvećen 60. obljetnici Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, a u nedjelju će voditi misu na stadionu NY Yankeesa pred 60.000 vjernika.
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info