Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član kazukiHrc

Upisao:

kazukiHrc

OBJAVLJENO:

PROČITANO

665

PUTA

OD 14.01.2018.

PRIZNANJE: Đikić postao direktor dvaju važnih instituta

PRIZNANJE: Đikić postao direktor dvaju važnih instituta
Đikić planira stvoriti međunarodno priznati institut za istraživanje tumora i neurodegenerativnih bolesti

Đikić postao direktor dvaju važnih instituta

Piše: Tanja Rudež
Foto: Nikola Vilić/CROPIX

 

Đikić planira stvoriti međunarodno priznati institut za istraživanje tumora i neurodegenerativnih bolesti

ZAGREB - Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić (42) imenovan je direktorom Instituta za biokemiju Sveučilišta Goethe u Frankfurtu. Istodobno, Đikić je postavljen i za prvog znanstvenog direktora novog instituta CEF (Centar izvrsnosti Frankfurt), najprestižnijeg projekta Sveučilišta Goethe na kojem je redovni profesor.

- Ovo je veliko priznanje i zadovoljstvo jer vrlo rijetko znanstvenici i u svjetskim centrima imaju šansu u ranim 40-im godinama života postati znanstveni lideri u novim, dobro financiranim institutima u kojima mogu ostvariti svoje vizije - rekao je prof. Đikić koji je na obje direktorske funkcije stupio 1. siječnja ove godine nakon višemjesečnih pregovora sa Sveučilištem Goethe.

- U posljednjih šest mjeseci dobio sam nekoliko ponuda iz europskih znanstvenih centara u Kölnu, Berlinu, Dundeeju i Laussane te u listopadu 2008. ponudu iz Instituta Max Planck u Dortmundu. Na sve to je i reagiralo Sveučilište Goethe, čiju sam ponudu naposljetku prihvatio 23. prosinca - ispričao je Đikić i naglasio da su razlozi ostanka u Frankfurtu dijelom i osobne prirode.

Želi stvoriti priznati institut


- Naša obitelj je jako zadovoljna životom u Frankfurtu.  Djeca idu u odlične škole i dječje vrtiće. Moja supruga Inga i ja smo, također, zadovoljni životom u ovom gradu te se međusobno podržavamo u našim profesionalnim karijerama - istaknuo je Đikić.

Direktorska pozicija na Institutu za biokemiju veliki je izazov za hrvatskog znanstvenika. - Želja mi je stvoriti međunarodno priznat institut u kojem će raditi šest nezavisnih grupa kojima je primarni interes istraživanje razvoja tumorskih i neurodegenerativnih bolesti - pojasnio je Đikić, naglasivši da je za njega posebno primamljiva pozicija prvog znanstvenog direktora Centra izvrsnosti Frankfurt.

- Dosad je u CEF uloženo 28 milijuna eura za gradnju zgrade, koja će biti završena  početkom 2010. godine, te 54 milijuna eura za regrutiranje i finaciranje rada 12 novih profesora - rekao je Đikić koji će zbog novih obaveza biti manje prisutan u Hrvatskoj.

Lobirat će za Hrvatsku


- Ove godine neću moći biti tako aktivan, ali neću ‘zaboraviti’ na domovinu jer ću moći djelovati i lobirati u važnim tijelima poput Europskog istraživačkog savjeta (ERC) ili Europskoj organizaciji za molekularnu bilogiju (EMBO). Također, kao direktor CEF-a sigurno ću biti uključen i u velike međunarodne projekte, a želja mi je uključiti i hrvatske znanstvenike u mreže izvrsnosti. No, sigurno je da ću i dalje nastaviti sa znanstvenim radom u MedILS-u te na Medicinskom fakultetu u Splitu, gdje zajedno s kolegom Janošem Terzićem stvaram  laboratorij molekularne onkologije - rekao je Ivan Đikić.


Đikić: Zbog novih funkcija znanost neću zapostaviti 

- U mojoj dosadašnjoj karijeri 2008. godina je bila nauspješnija - istaknuo je Đikić koji zbog dviju direktorskih pozicija ne namjerava zapostaviti znanost. -  U pregovorima sam osigurao i vrijeme za svoj laboratorij tako da ću oko 70 posto vremena posvećivati isključivo radu na znanstvenim projektima - rekao je Đikić, jedan je najuspješnijih hrvatskih znanstvenika mlađe generacije.


www.jutarnji.hr
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info