Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član test

Upisao:

test

OBJAVLJENO:

PROČITANO

610

PUTA

Južna Afrika - Mnoga su mala djeca hospitalizirana s Omikronom

Južna Afrika - Mnoga su mala djeca hospitalizirana s Omikronom
Omikron je očito iznimno zarazan

Južna Afrika  

Mnoga su mala djeca hospitalizirana s Omikronom

3. prosinca 2021., 12:51 | dpa

Koronavirus: Koronavirusna varijanta Omikrona otkrivena je u Južnoj Africi prije tjedan dana. (Izvor: Denis Farrell / AP / dpa)

Mala djeca očito nisu imuna na mutaciju virusa Omikron. U Južnoj Africi sve je veći broj slučajeva hospitalizacije djece mlađe od pet godina. Njihovi roditelji imaju jednu zajedničku stvar.

Nova varijanta koronavirusa Omikron iznenađuje znanstvenike u Južnoj Africi s porastom broja infekcija, uključujući i malu djecu. "Povećan je broj bolničkih prijema za djecu mlađu od pet godina", rekla je u petak Michelle Groome, znanstvenica s Nacionalnog instituta za zarazne bolesti, NICD. To razlikuje četvrti val infekcija, koji počinje u Južnoj Africi, od ranijih faza ove vrste. Međutim, još je prerano donositi znanstveno utemeljene zaključke iz dosad dostupnih podataka.

Samo u području oko glavnog grada Pretorije (metropola Tshwane) u posljednja dva tjedna hospitalizirano je oko 100 male djece. Nakon dobne skupine iznad 60 godina, mala djeca su sada tamo druga najveća skupina.

"Primijetili smo povećanje broja bolničkih prijema za mlađe od pet godina", potvrdila je u petak Ramphelane Morewane iz južnoafričkog ministarstva zdravstva. Kod svih ovih mladih pacijenata roditelji nisu bili cijepljeni, rekla je liječnica NICD-a Waasila Jassat.

Nije isključila da su mala djeca sada osjetljivija na virus nego prije. S obzirom na rapidno rastući broj slučajeva, Cape State se sada priprema za četvrti val infekcija.

Omikron je očito iznimno zarazan

Prema riječima ministra zdravstva Joea Phaahle, još uvijek nema uskih grla u klinikama unatoč sve većem broju tretmana u bolnici. Do sada se gotovo 80 posto slučajeva dogodilo na širem području oko metropole Johannesburga i glavnog grada Pretorije (pokrajina Gauteng). Sada se njihov broj polako povećava i u ostalim pokrajinama. Prema vrlo ranim nalazima, Omikron je izrazito zarazan, ali uzrokuje samo relativno blage bolesti kod cijepljenih osoba.

U Južnoj Africi gotovo 80 posto svih DNK sekvenciranih rezultata korona testova ukazivalo je na omikronsku infekciju, objavio je NICD dan prije. Prema zdravstvenoj organizaciji Afričke unije (Africa CDC), prošlog je tjedna diljem Afrike izbrojano 52.300 novih infekcija - 105 posto više nego u prethodnom tjednu. U Južnoj Africi zabilježeno je oko 31.000 novih infekcija.

Važna napomena: Informacije ni na koji način nisu zamjena za stručni savjet ili liječenje od strane obučenih i priznatih liječnika. Sadržaj t-online se ne može i ne smije koristiti za samostalno postavljanje dijagnoze ili početak liječenja.

Korišteni izvori:

  • Novinska agencija dpa

www.t-online.de

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info