Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1663

PUTA

Tema mjeseca svibnja - VAŽNI DATUMI, NJIHOVA PREKLAPANJA I NJIHOVA OPRAVDANOST: Jedinstven datum za sve (?)

Tema mjeseca svibnja - VAŽNI DATUMI, NJIHOVA PREKLAPANJA I NJIHOVA OPRAVDANOST: Jedinstven datum za sve (?)
Svatko ima svoj dan: Majčin Dan, Očev Dan, Dan roditeljstva, Dan obitelji, Dan djeteta...

Svatko ima svoj dan: Majčin Dan, Očev Dan, Dan roditeljstva, Dan obitelji, Dan djeteta...

VAŽNI DATUMI

13. 05. 2018. (druga nedjelja u svibnju) - Majčin dan
15. 05. - Međunarodni dan obitelji
01. 06. - Međunarodni dan roditelja
17. 06. 2018. (treća nedjelja u lipnju) - Dan očeva 
20. 11. - Međunarodni dan dječjih prava (Dan djeteta)

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju.
U zapadnom svijetu je uspostavljen u 20. stoljeću.

Kao osnivač današnjeg Majčinog dana slovi Anna Marie Jarvis. Ona je u Graftonu 12. svibnja 1907. u nedjelju nakon druge godišnjice smrti njezine majke osnovala Memorial Mothers Day Meeting. S 500 bijelih karanfila izrazila je svoju ljubav prema preminuloj majci i u mjesnoj ih je crkvi dijelila drugim majkama. Posvetila se inicijativi za osnivanje službenog državnog praznika u čast majki, pišući pisma političarima, gospodarstvenicima, svećenicima i ženskim udrugama.

Već 1909. majke su u 45 država SAD slavile majčin dan.

Očev dan, dan je u čast oca i slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu. Slavi se najčešće treće nedjelje u lipnju u 52 zemlje svijeta. Nadopunjuje Majčin dan. U različitim zemljama svijeta obilježava se drugog nadnevka.

U mjesecu ožujku, koji je na poseban način posvećen sv. Josipu, negdje oko blagdana toga svetca, slavi se i Očev dan.[1] U Hrvatskoj, Italiji i Lihtenštajnu slavi se 19. ožujka.

Prvi je Dan očeva održan još daleke 1908. u SAD-u nakon velike rudarske katastrofe u kojoj je poginulo više od 250 očeva. Jedna kći koja je ostala bez oca u toj katastrofi zamolila je lokalnog pastora da održi misu za sve njih.

Međunarodni dan roditelja se obilježava svakog 1. lipnja u čast roditelja i njihove posvećenosti djeci. Ovaj datum ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 2012. godine.

U svojoj rezoluciji kojom je ovaj dan proglašen Međunarodnim danom roditelja, navedeno je da obitelj ima primarnu odgovornost za njegu i zaštitu djece i da ona trebaju rasti u obiteljskom okruženju i u atmosferi sreće, ljubavi i razumijevanja, s ciljem potpunog i sveobuhvatnog razvoja ličnosti.

Uloga roditelja u podizanju djece je osnova i temelj zajednice i društva.

Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenoga s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. Generalna skupština UN-a je 20. studenoga 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a 1989. godine "Konvenciju o pravima djeteta". Od 20. studenoga 1989. godine u cijelome se svijetu obilježava Međunarodni dan djeteta, koji je potaknula Organizacija Ujedinjenih naroda i njezine specijalizirane ustanove.

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom "Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece" kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.

Svi ovi datumi imaju povijest svoga nastanka i jake razloge za nastajanje, a zajedničko im je da na neki način zaštite zdravu i funkcionalnu obitelj..I svi ovi Dani su grupirani uglavnom u svibnju i lipnju (osim Dana obitelji), kojima idem ususret.

Međunarodni Dan djeteta je jedinstven i ne bi ga trebalo dirati.  

No u svijetu je već u nekim zemljama ukinut i Majčin Dan i Dan očeva i zamijenjeni su jednim jedinstvenim Danom roditeljstva. Obzirom da se Dan roditeljstva i Dan obitelji značenjski dosta preklapaju, treba li se i tu odlučiti za jedan jedinstven datum? 

Šta vi mislite o tome?

Ili se bojite da bi takvo generaliziranje išlo na ruku Istambulskoj konvenciji?

Napišite svoja razmišljanja o ovj temi, a mi ćemo vaše najbolje uratke, kao i uvijek, nagraditi.

Redakcija Magicusa

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 01.05.2018. 09:16h

  Član emilio-iiMerlin0

  A na "Praznik Rada".....

  Kada neka zvijer želi biti viđenakao božanstvo onda če si ona izgraditi dom na uzvišenom mjestu i što opet dokazuje da je njoj i poznato da je Oblik ono čemu se ljudi ovdje klanjaju a samo joj je Prostorna Dimenzija nepoznata!?

  Da bi ono "koliko spolja toliko i iznutra" moglo funkcionirati potrebni su nam ili unutrašnji osloboditelji ili slobodan upad agresora?!

  Kada neki seljak-junak otjera medvijeda iz sela i oslobodi seljane od pogibelji tada mu seljaci i trebaju odati počast i zahvalnost ali samo do točke u kojoj on ne počme "stvarati nebo i zemlju" ili kao tvorac svega koji ne tvori ništa?

  ......nebi trebalo Radnicima puniti glave nego im objasniti šta je "Ne-Rad"!

  Također se treba sjetiti i onoga što je rekao Isus svojim učenicima ili "rimljani su osvajači i ako vi osvojite njih onda ni vi niste ništa bolji od njih"???

  Tojest šta znači "tvornice radnicima" u kontekstu "ako vi obilježite mašine i mašine če obilježiti vas", i zašto je ključni problem promijeniti naše shvatanje svijeta a "zaustavljanje unutrašnjeg dijaloga" jedini način da ga riješimo??

  P.S:Ako se Rupa i dalje ne pojavljuje onda to samo klin-klinom izbijamo ili smo "u klincu".............

  ***“For seers, awareness has the appearance of a very bright, sticky, transparent elastic shell forming a cloak around the luminous egg. It is like an enveloping brilliance. Even though it should be abundant, that luminescence is almost absent in our species. That is so because awareness generated by the experience of being alive gets constantly obliterated by the quotidian, by our routines. That is the price the predatory Universe charges for giving us life." As I gazed at him, hungry for more, Carlos continued: “The Universe charges us tax through flyers, the predatory aspect of cosmic energy. We are like chickens for them; they see us exactly as we see cattle: as a source of food. Just like we take advantage of other species, we are milked and eaten without compassion by the flyers. Do you ever wonder why people have emotional ups and downs, or difficulty remembering their dreams and sometimes even the details of the previous day’s events? That is the work of the predator who extracts our very best from us.” I asked him how much energy a person had left after being thus “milked.” He replied: “What we have seen is that the level of awareness in people generally doesn't grow above the height of the big toe. We can measure the energy level of a person by the amount of time they can keep their attention fixed. You can verify this yourself. Observe those around you and you will see that hardly anybody manages to concentrate for any length of time. That’s how fucked we are as a species! Even if someone does try to be more attentive, he can only manage to do so with difficulty, because the awareness accumulated by the process of being alive is constantly cut back by the flyers; consequently, the sheen of awareness never gets to develop, because the flyers do not let it. Our mind is actually the flyer advising us minute-by-minute to behave as imbeciles. That's why we spend our life wasting our energy on self-indulgence and useless outbursts of ego. Why do you think almost nobody manages to stop the internal dialogue? This shouldn’t be so difficult for an aware species like ours; however, the predator that consumes us leaves us only just enough awareness to keep us alive.”**

                                                *

 • 01.05.2018. 10:05h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ili šta mi to bi.....

  ....došlo "osiguravajuče društvo" a u svijetlu onoga *čovjekovo postojano držanje slike o sebi osigurano je njegovim beskrajnim neznanjem*

  Ima li "kult ličnosti" izravne veze sa time kako *postajemo tirani zbog opsesivnog manipulisanja poznatim*

  Kako netko može ili voljeti ili mrziti odraze sebe samog ako i nije pri Sebi..........

  ###.....kažu da se nalazimo u jednom mehuru. To je mehur u kojismo smešteni u trenutku rođenja. U početku je taj mehur otvoren, ali zatim počinje da se zatvara svedok nas ne zapečati. Taj mehur je naša percepcija. U njemu proživimo ceo svoj život. A ono što vidimo na njegovim oblim stranama predstavlja naš sopstveni odraz.«Uvukao je glavu i pogledao me iskosa. Zakikotao se.»Ludiraš se«, reče on. »Očekujem od tebe da izvedeš zaključak.»Kakav to zaključak očekuješ da izvedem?«
  upitah.
  »Ako bi ono što vidimo na njegovim stranama bio naš sopstveni odraz, onda bi ono što je odraženo moralo biti prava stvar«, reče on smešeći se.»Dobar zaključak«, rekoh šaljivo.Razum mi je mogao lako slediti taj dokaz.»To što je odraženo predstavlja naš pogled nasvet«, reče on. »Taj pogled je najpre opis koji nam je dat u trenutku rođenja, i taj opis obuzima svu našu pažnju, sve dok ne postane naš pogled na svet.»Učiteljev zadatak je da izmeni taj pogled, da pripremi svetlosno biće za trenutak kada će mu njegov dobročinitelj otvoriti mehur sa spoljne strane.«Ponovo je sračunato zastao i opet mi prigovorio što sam odsutan, što je zaključio po mojoj nesposobnosti da na odgovarajući način komentarišem ili pitam.»Šta bi trebalo da te pitam?« zapitah.»Zašto bi se taj mehur morao otvoriti?« odgovori on.Nasmejao se glasno i potapšao me po leđima kad rekoh: »To je dobro pitanje.«»Naravno!« uzviknu on. »Za tebe to mora biti dobro pitanje jer je jedno od tvojih.«»Mehur se otvara da bi dozvolio svetlosnom biću da uvidi svoju sveukupnost«, nastavi on. »Prirodno,to što ga nazivamo mehurom samo je način da se to kaže, ali, u ovom slučaju, taj način je odgovarajući.####

  & "dobro pitanje"..... je svako pitanje koje u sebi sadrži i pola odgovora jer i kako bismo ga inače formulisali ili i Zašto!

  Opet nalikuje na "vi nikada niste zabrinuti iz onog razloga iz kojeg mislite da jeste............ nego vam nedostaje plačeni Godišnji odmor?

 • 01.05.2018. 19:18h

  Član emilio-iiMerlin0

  Nikdar ni bilo.....

  Ako mi ne pojedemo svoga vraga onda če naš vrag doči po nas i to sa čitavom svitom svojih asistenata!?

  Bolje se je na vrijeme spustiti ispod "jednog ja" nego s vremenom pasti pod teretom egomanije?!

  Razlika između učitelja i mučitelja je kao "biti do nogu ili pod nogama" a ponavljači ne osiječaju razlike i to zovu "život"?

  Kada i uobičajeno kasnimo za tri koraka ili "urođena osječajnost,biološka interpretacija,socijalna saglasnost" onda bi nas Sophia mogla i astronomski unazaditi brzom izmjenom "futurističkih arhetipova ili slika"?

  ht tps://www.youtube.com/watch?v=EeOHo_kIoZc

  .....da ni Bogovima bilo a volovima otkucavalo???

 • 01.05.2018. 20:33h

  Član bglavacMerlin19

SADRŽAJ UPISAO

Član magicusMerlin28 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana magicus dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LISTOPAD...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  hvala!

  15.10.2021. 14:49h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga irido, želim ti sretan rođendan sa malim zakašnjenjem :)

  15.10.2021. 12:24h
 • Član iridairida

  hvala...ja sam jednruki jack, pami je mlo teško pisati....!

  15.10.2021. 12:02h
 • Član Luce malaLuce mala

  Sretan rođendan, draga Irida i svako dobro! :)

  13.10.2021. 08:33h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro. Sretan rođendan draga Irida. Puseee....

  13.10.2021. 06:32h
 • Član Luce malaLuce mala

  Op, op, opala! :)))

  11.10.2021. 20:33h
 • Član DeVeTDeVeT

  al' je danas drugi covjek jer se obeco..../ laze /...:))))..

  11.10.2021. 11:49h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Tema mjeseca za travanj 2018g. - Vjerujete li u prirodni uzgoj hrane? Tema mjeseca lipnja - Ususret ljetu...