Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

440

PUTA

OD 14.01.2018.

Sinhronicitet

Sinhronicitet

 

 

Oduvijek me kroz život prati sinhronicitet.U stvari, otkrila sam ga još kao  dijete iako ga nisam znala riječima uobličiti, kada sam nešto smisleno povezala, mama  je znala reći; Znaš, ima  netko tko te čuva.Sa tim riječima sam i odrasla.I svaki dan se sa tom pojavom pretvorio u čaroliju, naravno, ukoliko sam svoju pažnju obratila na događaje koji bi uslijedili. Na primjer, vožnja u autobusu(Majo, hvala na  podsjetniku) godinama mi je predstavljala užitak, zavukla bih se na neko mjesto pored prozora, i misli bi odlutale svakojakim stazama.Kada su počeli uz autocestu postavljati reklame, sve je poprimilo drugačiju boju, često sam se znala sa nekog unutarnjeg putovanja otrijezniti ugledavši natpis, koji mi taj trenutak nije ništa značio, ali negdje u sebi prepoznala sam putokaz.Kada sam bila zabrinuta zbog tko zna kojeg razloga, pojavila bi se poruka;Mi smo ovdje uz vas! Ili nešto slično. Kada bih u sebi postavila pitanje, eto još jednog odgovora kroz reklamnu poruku. Odjednom sam bila okružena porukama, koje su me vodile do nekog , tada meni neodređenog odredišta, bilo to materijalno mjesto, neka određena osoba, bilo da se radi o spoznaji. Sinhronicitet me znao pratiti i kroz snove, naravno, ukoliko bih se prisjetila sna. Djelić snova, neka rečenica ili nečiji lik, sutradan bih prepoznala kroz medij kao što je tv, radio,knjiga.O pjesma na radiju  da i ne pričam.Ovdje bih mi se moglo pomiješati moje unutarnje ili anđeosko vodstvo sa sinhronicitetom. Razlikovala bi ih jedino što mi je unutarnje vodstvo davalo trenutni mir, ili trenutnu spoznaju, dok bi me sinhronicitet vodio kao kroz unutarnji labirint, korak po korak, nešto kao zagonetka koju moram otkriti i čije rješenje je jedino meni od  osobne važnosti.

 

I tako , jedan od najnovijih doživljaja, vezan uz neki dan, kada sam pročitala poruku naše članice Srce vezano uz Dinaju. Prva pomisao mi je bila, ajme, pa neće valjda opet prizivati tu osobu, ali sam si pomislila, pa dobro, neka svatko odlučuje prema svome unutarnjem kompasu.Uz to sam si još  pomislila, kako je lijepo imati virtualni mir koji sam povratila odrekavši se na kratko opširnije komunikacije , kad li kroz par sati stiže mail meni drage osobe sa Dinajinim komentarom , naravno,vezanim uz mene.Vidim, još uvijek boluje od safirastog sindroma.Pa dobro, kažem si, idemo dalje, kada na TV-u upravo netko spominje Arhanđela Mihaela i Njegovo vodstvo. Aha, poruka je shvaćena, otvaram si karte i pitam Mihaela što mi je činiti? Odgovor: Energetsko- i scjeliteljski rad.Ajde, pomislim si, jedan Reiki tretman i sve se rješava. Spavam mirno kao bebica i novim danom sve pada u zaborav. Eh, malo sutra, nova poruka već čeka, a bila mi je upućena preko jednog liječnika , koji mi je ujutro praktički utrčao u ambulantu i rekao neka si pročitam sve o imeli, i da će me njezina ljekovitost ushititi.I tako, čitam o Imeli, tražim poruku, kroz misli mi proleti noćašnja poruka o iscjeliteljsko energetskom radu, pronađem zanimljiv članak, i ono što me privuklo, bila je mitologija, o zaštiti, neprijateljstvu, pomirenju… i nekako sam znala da ovdje nije kraj, da će uslijediti nove poruke. I bi tako, započeli smo razgovor o biljkama, homeopatiji, aromaterapiji, poeziji, i upit ima li moje zbirke u knjižarama. Bljesak neke nove spoznaje se pojavio, otipkam ime zbirke na kompu, malo prorolam i gle čuda, cijeli naziv zbirke ukomponiran u nečiji tekst(by Artemida),kliknem i….ostanem paf.Jučerašnji mail mi se otvorio pred očima uz ovaj njezin tekst:“

 

 

ljubav, kao lepršava slika sretnoga trenutka, kao svjetlosni zagrljaj.

S ljubavlju Safirastoj duši safiraste pjene koja voli moje misli snene i moje snove drevne.

Kao ptica Fenix osjećam pepeo, taj čudesni prah iz kojeg sam nastala, pepeo iz kojeg ću jednoga dana, slobodna kao ptica, ponovo poletjeti ka suncu i postati nit, zraka svjetlosnog zagrljaja neba. Svjetlosna dimenzija, 4- D postojanje, Einsteinova naćeta istina našeg postojanja u trenutku, sretnom trenutku je postala moja istina. Danas osjećam da nisam uzaludno živjela, da nisam uzaludno pisala, da nisam uzaludno svoje misli i svoje snove pretvarala u štivo koje pustih u eter i dozvolih im da kao nebeski orao siju zlaćano sjeme ljubavi koju osjećam prema svakom čovjeku. Ima jedna virtualna duša koja slijedi moje misli, virtualna duša koja posuđuje moje misaone slike i ne osjećajući ih, u nutrini sebe, pretvara u stih.
Safirastoj duši safiraste pjene, šaljem treptaje mog uzdrahtalog srca, svjetlosni zagrljaj dimenzije snene, dinamiku zlaćanog vretena moje duše, zvjezdani prah plesa čudesnih Plejada i šapućem joj…

 

http://sretan-trenutak.blogspot.com/

                               

 

 

Uuuuuu, superiška, nakon ovih riječi stvarno mi je potreban energetsko –iscjeliteljski rad , naravno, na sebi:) U stvari možda i ne misli na mene(istina – ne navodi ime,ali ono- safirasta duša nekako me podsjeća na… mene,ha,ha) pa cijeli sinhronicitet pada u vodu, ali vidjevši slike i naslove članaka, malo prošvrljavši kroz biserje koje je razasula pred svijetom….

 

Srce drago, tebi hvala, povela si me na zanimljiv put i ne sluteći, tako je to kod sinhroniiciteta, malo budnosti, korak po korak, uz anđeosko vodstvo, dođeš do otkrivenja, pa bilo ono i ovako banalno.

 

Društvo, žao mi je( u stvari- nije mi žao) što iz bezdana vučem van neke prastare slike, ali ovih dana uveliko skidam nagomilanu prašinu, a sinhronictet vezan uz Dinaju mi je itekako pomogao da osvijestim još ponešto unutar sebe. Uz to sam razmišljala, da li da napišem ili ne napišem ovaj članak, i da nema onih podcrtanih riječi, najvjerojatnije bih ostavila sve po strani. Pa makar izašli oni iz sjene sa komentarima o paranoji, uobrazilji, ili nečim trećim.Svejedno mi je.

Kao što sam navela i u svojoj zbirci poezije Zvjezdani šapat duše, Zahvaljujem se svakome koga susrećem na svojemu putu.

 

Hvala Ti Dinaja - Artemida uz svjetlosni zagrljaj!

 

Hvala Arhanđelu Mihaelu na vodstvu – uvijek biva vatreno!

 

 

 

 

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 16.04.2010. 05:51h

  Član srceMerlin3 Safiris, moj naklon za tvoju nadarenost za pisanje, lepu pesmu, za estetiku, za brižnost. Moje poštovanje imaš za tvoju službu koju obavljaš, za koju dobro znam, da je veoma teška, iscrpljujuća, zahteva kompletnoga čoveka, maksimalnu koncentraciju i strpljenje. Moje simpatije za tvoju ženstvenost.No svako od nas ima i nešto zbog čega brine, oseća nelagodu i ne nađe izlaza iz toga. A Bože moj. Dozvoljavam sebi kao starija i iz veoma iskrenih pobuda više kao \"mama\" nego kao prijateljica, da ti iznesem moje mišljenje. Safiris vredna pčelice, ljutnju treba čovek sanirati. postoje stvari u životu koje nemožemo rešiti niti razrešiti ma koliko bili u pravu, jer jednostavno nismo u mogućnosti, zbog raznoraznih okolnosti; možda nismo sposobni ili jednostavno tako mora biti. Primetila sam, a i sama pišeš, kako hodaš po raznim stranicama kao detektiv i tražiš \"osumljenog\", gde je šta napisao i dali je ili nije upotrebio tvoju neku reč iz pesme. Čovek kada nešto sumnja tada vidi u svemu svašta i strahove i počinje da umišlja. Opterećuješ se nepotrebno. Safiris to ti nije potrebno. I ako je 100% tako kako kažeš, a vidiš i sama da se neda ništa napraviti osim sebe da iscrpljuješ i što više upozoravaš, tim više se takve stvari nastavljaju, a od tebe se polako distanciraju i oni koji ti veruju. Prepusti času čas, jer i tako na koncu svaka stvar dođe na svoje mesto, a ti ćeš se manje sekirati. Ponavljam, neke stvari se ne mogu rešiti. Zato takve stvari pustiti pri miru, jer nisu od životnog značaja i ne opterećivati se njima. \"Idemo dalje\", tako narod kaže. Molim te još jedanputa pročitaj moje prve tri rečenice. To si ti za mene. Takvu te doživljavam i vidim. Sve ostalo sam napisala kao moje razmišljanje i odgovor na tvoje očekivanje komentara. Hvala ti što ćeš ovo pravilno razumeti. Pozdrav
 • 16.04.2010. 06:44h

  Član safirisMerlin7 Srce, nisi u pravu. Kao prvo, da li u cijelom slučaju prepoznaješ sinhronicitet? Koliko vidim, ne. Jer da ga vidiš ne bi napisala ovu rečenicu: ?Primetila sam, a i sama pišeš, kako hodaš po raznim stranicama kao detektiv i tražiš \"osumljenog\", gde je šta napisao i dali je ili nije upotrebio tvoju neku reč iz pesme. Čovek kada nešto sumnja tada vidi u svemu svašta i strahove i počinje da umišlja.? Budi bez brige, ne provodim baš toliko vremena uz komp da bih još sa takvim stvarima razbijala glavu, jednostavno sam bila vođena, slijedila sam znakove koje mi svemir šalje, a sve u svrhu mog osobnog samoiscjeljivanja.Jer kada sa nekom osobom nemam razriješen odnos, često upadam u stanja dublje samoanalize sa pitanjima da li sam mogla drugačije i što bih promijenila ukoliko bi se takav slučaj opet ponovio, a hoće, jer sve što je nerazriješeno vraća nam se kao bumerang. Često je za vidjeti \"nešto\" uistinu potrebna zdrava pamet , a ne samo osjetilo vida. Ovim člankom zatvoren je krug, ja vidim ono što ja vidim, ti vidiš ono što ti vidiš i o tome je svaka rasprava bespredmetna. Ova rečenica mi nije jasna.?? tim više se takve stvari nastavljaju, a od tebe se polako distanciraju i oni koji ti veruju.????Na koga točno misliš? One osobe koje mi vjeruju još uvijek su uz mene, jedino sam se ja distancirala od ostavljanja komentara.Ili možda znaš nešto što ja ne znam? Vjeruj mi, pravi prijatelj je uvijek uz tebe , bio u blatu ili na prijestolju, ovdje na Magicusu stekla sama ih nekoliko i sa njima održavam kontakt uživo. Žao mi je ako sam ostavila dojam ljutnje ili sekiracije, kako kažeš, jer u stvari, kada se proanaliziram, ne pronalazim te osjećaje u sebi ovoga puta. Više mi je dan odgovor, kako se ovdje radi o prilično dubokom poremećaju na koji ne mogu utjecati, ali mi je dana mogućnost rada na sebi. I to sam učinila objavljivanjem ovog članka.Već sam rekla, skidam prašinu sa sebe,onu nakupljenu na ovom portalu, skidam na tom istom mjestu, ujedno kidam i sve spone koje su me ograničavale u mom daljnjem rastu. Tebi hvala na komentaru:)
 • 16.04.2010. 06:56h

  Član srceMerlin3 Safiris, izvinjavam se na pogrešnom izražavanju. mislila sam, da kada uporno insistiramo na nečemu bez obzira na naše pravo, ljudi počnu da nas se klone i vide nas kao sitničare i počnu se na neki način \"bojati\" i izbegavati nas. ne dozvoli da se to dogodi.ovo je bilo izrečeno bez ikakvog aludiranja. samo razmišljanje. na nikoga nisam mislila, niti iz ove virtualne perspektiva mogu to.pardon. Safiris, do groba čovek mora u sebe i svoje odnose ulagati. Ljutiš se Safiris. ljutiš sebe. nas ne, jer mi te volimo čitati i družiti se sa tobom.
 • 16.04.2010. 07:26h

  Član safirisMerlin7 Srce, koliko primjećujem ti si ta koja se nečega boji i koja se ljuti, tj.koju sam ja razljutila .Gledaj, kada bi me izbjegavali ljudi kao što su Željka, Boris, Maja, Cune, Božica, Shanti, dobrano bih se zabrinula kojim sam to pogrešnim putem skrenula.Ali vidiš, i kada nisam bila u pravu, oni svi su mi to ukazali na prijateljski naćin. U stvari:\"da kada uporno insistiramo na nečemu bez obzira na naše pravo, ljudi počnu da nas se klone i vide nas kao sitničare i počnu se na neki način \"bojati\" i izbegavati nas. \"- ovakvom me vidiš između svih lijepih izrečenih riječi,i to je uredu, jer i to sam ja. Samo mene ne ljuti to saznanje, ljuti moju okolinu, a zašto... odgovor na to pitanje će svatko pronaći u sebi. Meni se čini,možda, zbog sličnosti:):):)
 • 16.04.2010. 07:38h

  Član srceMerlin3 Ljutiš se Safiris. I mislim da moraš uvek imati neku žrtvu. nisam u ovo baš sigurna. Ovoga puta sam izgleda ja. Ali pošto sam ja prošla kroz te životne faze i osvestila neke stvari, jer sam starija, sigurno je da me nećeš dobiti u daljnjem ovakvom načinu razgovora. jer si mi draga i ne želim ti dozuvoliti niti mrvicom da mi to oduzmeš. žao mi je što prve tri rečenice u mom prvom komentaru nisi dobro pročitala. Safiris, u mom srcu si tako upisana i tako će i ostati, bez obzira na tvoje reakcije. Isto tako su u mom srcu upisane i Dinaja i Sara i Pasko, Shanti, Boris.
 • 16.04.2010. 08:02h

  Član safirisMerlin7 Vidiš Srce kako istina polako lijepo isplivava na površinu, mislim na tvoje viđenje mene.Tako ti je to sa svima nama, prvo krenemo lijepo, onda nastavljamo u rukavicama da bi kad tad isplivalo i najdublje potisnuto mišljenje na površinu. Prve tri rečenice sama si pobila svojim riječima dolje niže a i u ovom prethodnom komentaru, ali ja ti to vidim kao ravnotežu.Pozitvna nula. Do nedavno bih to nazvala drugačijim izrazom. I nažalost, o sinhronicitetu kao temi niti riječ, a to mi je bila u ovoj priči nit vodilja.Ajde, barem je još jedan međuodnos poprimio drugačije viđenje. Barem sa moje strane. Energetsko-iscjeliteljski rad:) I ne znam kako doživljavaš ovu našu malu diskusiju, ali ako osjećaš strah ili ljutnju, evo slažem se, najbolje je da prekinemo. Svako dobro ti želim )
 • 16.04.2010. 20:10h

  Član shadowofsoulMerlin9 imago animi sermo est, manifestum non eget probatione et noli turbare circulos meos, nosce te ipsum et (can we do it), and final, o tempora, o mores because omnium rerum mensura homo .. question: quidquid latine dictum sit, altum viditur? is it true? Ich weiss nicht :)

SADRŽAJ UPISAO

Član SafirisMerlin7 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana safiris dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info