Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

578

PUTA

ŽIVOPISNI OGRTAČ - NOVA KNJIGA ANKICE BISTROVIĆ

ŽIVOPISNI OGRTAČ -  NOVA KNJIGA ANKICE BISTROVIĆ
U prostoru Koprivničke Gradske vijećnice predstavljena je knjiga 'Živopisni ogrtač' autorice Ankice Bistrović. Ovom predivnom događaju imala sam čast prisustvovati te vam prenosim dio ove prekrasne atmosfere.

U prostoru Koprivničke Gradske vijećnice predstavljena je knjiga 'Živopisni ogrtač' autorice Ankice Bistrović. Ovom predivnom događaju imala sam čast prisustvovati te vam prenosim dio ove prekrasne atmosfere. Organizator ovog događanja je bilo  Povijesno društvo  Koprivnica, Da vas podsjetim Ankica je član našeg portala www.magicus.info.

 

Sada nešto o knjizi „Živopisni ogrtač“.


Drama 'Živopisni ogrtač' podijeljena je na dva poglavlja, Martijanečke spelancije i Koprivničko sidro. U njoj su zabilježene uspomene i sjećanje na autoričino djetinjstvo, ali i događaje iz sadašnjeg vremena, pa autorica u knjizi ostavlja trag o onome što misli da je vrijedno sačuvati. Urednica knjige je dr. sc. Jelena Bistrović, predgovor je napisala i tekstove lektorirala dr. sc. Vesna Muhoberac. Autorica je do sad objavila četiri zbirke poezije, a 'Živopisni ogrtač' je njezina peta knjiga. Njezini književni radovi objavljeni su u zbornicima u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a za dramsko, prozno i ​​poetsko stvaranje dobitnica je plaketa i priznanja na književnim natječajima. Autorica je završila i tečaj slikanja i crtanja pa je knjiga ilustrirana njezinim radovima, ali i crtežima unuka Brune Bistrovića.

Inače, Ankica Bistrović rođena je u malom mjestu Martijanec, a po zvanju je diplomirana ekonomistica. U mirovini je i živi u Koprivnici. Članica je Matice Hrvatske, Hrvatskog sabora kulture i Povijesnog društva Koprivnica koje je i organiziralo ovu promociju. U bogatom programu izvedeni su kratki igrokazi u kojima je nastupala i sama autorica, a u sklopu promocije nastupili su Elena Šimunić i Ivica Suvalja te Ankičin unuk Bruno Bistrović koji je recitirao pjesmicu iz bakine zbirke. 

Sada nešto o autorici Ankici Bistrović koja na našem portalu objavljuje poeziju i prozu pod nikom" inspiracija".

Ankica Bistrović objavila je četiri zbirke poezije:

Svijetli za mene (2006.)

Sklopljene ruke (2008.)

Vjenčić od kukurijeka – cijela je zbirka posvećena braniteljima Domovinskog rata (2015.)

Gliboki trogi – zavičajna zbirka na martijanečkoj kajkavštini (2017.)

Književni radovi su joj objavljeni u preko 50-tak zajedničkih zbornika širom Hrvatske i u Crnoj Gori. (Koprivnički književni godišnjaci; Scientia Podraviana, glasilo Povijesnog društva Koprivnica; Antologiji 21. stoljeća hrvatskog urbanog pjesništva, Osijek, 2010.; Zbornici domoljubne poezije Vukovar; Zbornici Vrelo nadahnuća Ludbreg; Zbornici Senje i meteori Varaždin; KAJ, Zelina; Zbornici Draga domača rieč, Ivanec; Zbornici Pod murvu na krče, Adamovec; Zbirke radova članova Literarne sekcije KUD-a Podravka; Zbornik međunarodnog književnog festivala Kulturom do prijateljstva, Crna Gora i dr.)

Dobitnica je:

PLAKETE Matice hrvatske, ogranak Vukovar, za osvojeno prvo mjesto na natječaju za kraće književno djelo o obrambenom Domovinskom ratu za zbirku pjesama „Roj zvijezda“ (2019. g.).

PLAKETE „Kalman Mesarić“ Hrvatskog sabora kulture za osvojeno prvo mjesto za dramsko stvaralaštvo za dramu „Selski turizem“ (2020. g.)

PRIZNANJA Knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ Ludbreg, za osvojeno prvo mjesto za dramski tekst „Saki čovek ima ventile“ na Kešnerijadi 2021. g.

PRIZNANJA za najbolji prozni rad na književnom natječaju Vrelo nadahnuća, 2022. g. Ludbreg.

POHVALNICE Hrvatskog sabora kulture za poetska ostvarenja, Zagreb, 2017.

POHVALNICE Hrvatskog sabora kulture za prozno stvaralaštvo, Zagreb, 2022.

Više PRIZNANJA Udruge braniteljica domovinskog rata Vukovar za domoljubnu poeziju i nagrađeno  2. i 3. mjesto te osvojeno 5. 6. 7. i 9. mjesto na Festivalu domoljubne poezije od 2013. do 2019. godine.  

Četiri nagrade portala Magicus (2018. 2019. i 2020 godine za prozne i poetske uratke).

ZAHVALNICE Udruge žena Glogovac povodom posvete zastave koju je izradila i poklonila Udruzi te pisala igrokaze za manifestaciju „Berba grožđa“ koju su organizirale i na pozornici glumile žene iz Udruge.  

Božica Glavač

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info