Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Planetopija

Upisao:

Planetopija

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1535

PUTA

Novo u Planetopiji: Ikigai + Prva pomoć za emocije

Novo u Planetopiji: Ikigai + Prva pomoć za emocije
Dragi svi, lijep pozdrav za početak uz informacije o novim knjigama. Naslovnice su u privitku, a sve dodatno što treba, javite! Vlasta

Ken Mogi

IKIGAI

Japanski način pronalaženja životne svrhe

 

Ikigai je japanska riječ za opisivanje užitaka i smisla života. Ta riječ doslovce se sastoji od pojmova iki (živjeti) i gai (razlog). No u potrazi za dubljim, ali i praktičnim značenjem te riječi u svakodnevnom životu, poznati japanski neuroznanstvenik istražio je japansku tradiciju, kulturu i običaje te na primjeru ljudi raznih zanimanja i interesa pokušao objasniti što je zapravo ikigai i kako ga svatko od nas može imati. On tvrdi: „Posjedovanje ikigaija može vam doslovce promijeniti život. Možete živjeti dulje, biti dobrog zdravlja, postati sretniji, zadovoljniji i osjećati manje stresa. Osim toga, zahvaljujući ikigaiju čak možete postati kreativniji i uspješniji.“

Ikigai predstavlja japansku životnu mudrost, tankoćutnost i načine postupanja jedinstvene japanskom društvu... Pokazat ću vam da ne morate biti Japanac da biste imali ikigai. 

Ken Mogi je neuroznanstvenik, pisac i radijski voditelj. Objavio je više od 30 znanstvenih radova o kognitivnoj znanosti i neuroznanosti te više od 100 knjiga na japanskom na području popularne znanosti, esejistike, kriticizma i samopomoći prodanih u gotovo milijun primjeraka.

Prijevod: Aleksandra Barlović

Format: 13,5×21 cm, meki uvez, str 192

Planetopija, 2018.

ISBN: 978-953- 257-380- 0

89,00 kn

Dr. Guy Winch

PRVA POMOĆ ZA EMOCIJE

Iscijelite svoje emocionalne povrede prije nego postanu prevelike

 

Znamo da prehladu trebamo liječiti kako ne bi prerasla u nešto ozbiljnije, pobrinuti se odmah za sve ozljede, ubode, porezotine i modrice koje zadobijemo, ali često nismo svjesni da na jednak način mogu biti povrijeđene i naše emocije – što tada učiniti?

Ova vam knjiga daje praktične strategije za liječenje sedam uobičajenih psiholoških povreda koje doživljavamo u svakodnevnom životu: odbijanje, samoću, gubitak, krivnju, ruminaciju, neuspjeh i nisko samopoštovanje. Knjiga također govori kako prepoznati emocionalne povrede i uvidjeti na koji nam način narušavaju kvalitetu odnosa i života, što učiniti da se oporavimo i krenemo dalje, te daje vježbe i savjete za pojedinačne emocionalne povrede za djecu i odrasle i prikaze konkretnih slučajeva iz prakse primjenjivih na vlastitu situaciju.

Svatko bi kod kuće trebao imati ormarić prve pomoći za emocionalne povrede, jer nijedna od njih ne bi trebala na vašem srcu ostaviti trajni ožiljak. 

Guy Winch, dr. znan., psiholog je i traženi govornik čije su knjige prevedene na više od dvadeset jezika. Njegov TED Talk Why We All Need to Practice Emotional First Aid pogledan je više od 5 milijuna puta i uvršten u pet najinspirativnijih govora emitiranih na stranici TED.com. Njegov rad predstavili su mnogi časopisi i drugi mediji, a na web stranici Psychology Today.com piše popularan blog Squeaky Wheel.

Dr. Winch je doktorirao kliničku psihologiju na New York University a obrazovanje je dovršio postdoktoratom na NYU Medical Center i član je Američkog udruženja psihologa. U svojoj privatnoj praksi na Manhattanu već više od dvadeset godina radi s pojedincima i parovima. 

Prijevod: Merima Nikočević Ibrahimpašić

Format: 14,8x22 cm, meki uvez, str. 296

Biblioteka: Alter Ego

Planetopija, 2018.

ISBN: 978-953-257-379-4

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info