Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

625

PUTA

OD 14.01.2018.

Ideja da su pesticidi neophodni za hranjenje brzo rastućeg globalnog stanovništva je laž koju zagovaraju UN-ovi stručnjaci za hranu i okoliš, a provod

Ideja da su pesticidi neophodni za hranjenje brzo rastućeg globalnog stanovništva je laž koju zagovaraju UN-ovi stručnjaci za hranu i okoliš, a provod
Svake godine Monsanto koristi 6 milijardi funti pesticida - raspršujući ih na 85% hrane. To ubija pčele - sitne oprašivače naše hrane i uništava tanki sloj dragocjenog tla, koji drži sve mikroorganizme koji donose život na našoj planeti.

Pesticidi su "globalna zabrinutost za ljudska prava", priopćili su stručnjaci UN-a pozivajući na novi sporazum. Dva stručnjaka Ujedinjenih naroda pozivaju na sveobuhvatni novi globalni ugovor kojim će regulirati i ukinuti uporabu opasnih pesticida u poljoprivredi i krenuti prema održivoj poljoprivrednoj praksi. Oni kažu: "prekomjerna upotreba pesticida vrlo je opasna za ljudsko zdravlje, okoliš i zavaravajuće je tvrditi da su vitalni za osiguranje sigurnosti hrane".

Posebni izvjestitelj o pravu na hranu, Hilal Elver i Specijalni izvjestitelj o toksicima, Baskut Tuncak, izjavio je Vijeću za ljudska prava u Ženevi da 'široko' divergentni standardi proizvodnje, korištenja i zaštite od opasnih pesticida u različitim zemljama stvaraju dvostruke standarde, koji imaju ozbiljan utjecaj na ljudska prava.

Posebni izvjestitelji ukazali su na istraživanja koja pokazuju da su pesticidi svake godine odgovorni za oko 200.000 akutnih smrti trovanja. Preveliki broj smrtnih slučajeva, oko 99%, dogodio se u zemljama u razvoju gdje su zdravstvena, sigurnosna i zaštita okoliša bila slabija.

susa suhazemlja shutterstock 131856689

Kronična izloženost pesticidima povezana je s rakom, Alzheimerovim i Parkinsonovim bolestima, poremećajima hormona, razvojnim poremećajima i sterilnosti. Poljoprivrednici i poljoprivredni radnici, zajednice koje žive u blizini plantaža, domorodačke zajednice i trudnice i djeca posebno su podložni izloženosti pesticidima i zahtijevaju posebnu zaštitu.
Stručnjaci su posebno istaknuli obvezu država da zaštiti prava djece od opasnih pesticida.

Primijetili su veliki broj djece ubijene ili ozlijeđene hranom koja je zaražena pesticidima, osobito slučajnim trovanjem, prevalencijom bolesti i invaliditeta povezanih s kroničnom izloženosti u mladoj dobi te izvješćima o izloženosti opasnim pesticidima djece koja rade u globalnoj prehrani Opskrbnim lancima, što je jedan od najgorih oblika dječjeg rada.

Stručnjaci upozoravaju da određeni pesticidi mogu trajati desetljećima u okolišu i predstavljati prijetnju cijelom ekološkom sustavu na kojem ovisi proizvodnja hrane. Prekomjerna uporaba pesticida kontaminira izvore vode i tla, uzrokujući gubitak biološke raznolikosti, uništavanje prirodnih neprijatelja štetnika i smanjenje hranjive vrijednosti hrane. Utjecaj takve prekomjerne upotrebe također nameće ogromne troškove za nacionalne ekonomije širom svijeta.

Stručnjaci kažu kako je uporaba neonikotinoidnih pesticida osobito zabrinjavajuća jer su optuženi da su odgovorni za sustavno opada broja pčela širom svijeta. Takav kolaps, kažu, ugrožava samu osnovu poljoprivrede, budući da je 71% biljnih vrsta pčelinjeg oprašivanja. "Bez usklađenih, strožih propisa o proizvodnji, prodaji i prihvatljivim razinama uporabe pesticida, teret negativnih učinaka pesticida osjeća siromašne i ranjive zajednice u zemljama koje imaju manje stroge mehanizme provedbe", istaknuli su.

Posebni izvjestitelji ukazuju na poricanje agroindustrije opasnosti određenih pesticida, razmjera utjecaja, kao i neodgovarajuće prebacivanje krivnje poljoprivrednicima zbog zlouporabe svojih proizvoda. Oni izražavaju zabrinutost zbog agresivnih, neetičnih marketinških taktika koje i dalje ostaju neupadljive, i ogromnih iznosa koje je moćna kemijska industrija potrošila da utječu na donositelje politike i osporavaju znanstvene dokaze.

3857e39f814146f

Posebni izvjestitelji o hrani se zalažu za razvoj u agroekologiji, koji zamjenjuje kemikalije s biologijom, ukazujući kako su njegovi pristupi dovoljni prinosi za hranjenje i hranjenje čitavog svjetskog stanovništva, a da pritom ne ugrožavaju prava budućih generacija odgovarajućoj hrani i zdravlju. A specijalni izvjestitelj o toksičima ukazuje na primjere gdje su razvijene sigurne alternative za opasne pesticide i druge otrovne kemikalije i usvojene tek nakon jakih regulatornih pritisaka država na industriju.

Pesticidna industrija tvrdi da su njegovi proizvodi - tržište u vrijednosti od oko 50 milijardi dolara godišnje - od vitalnog značaja za zaštitu žitarica i osiguranje dovoljne količine hrane. "To je mit", rekao je Hilal Elver. "Korištenje više pesticida nema veze s gladi. Prema UN Food and Agriculture Organisation (FAO), danas možemo prehraniti 9 milijardi ljudi. Proizvodnja se svakako povećava, ali problem je siromaštvo, nejednakost i distribucija jer korporacije se ne bave gladima u svijetu, već samo profitom.''

Pozivajući se na novi pristup uzgoju, kažu: "Vrijeme je da prevladamo mit da su pesticidi potrebni za hranjenje svijeta i stvaranje globalnog procesa prijelaza na sigurnu i zdraviju hranu i poljoprivrednu proizvodnju''!

@UNHumanRights i Facebook: unitednationshumanrights

Već smo više puta pisali da su UN i EU cionističke tvorevine, pokriće za sve ratove i uništavanje nacionalnog identiteta. Sve sa ciljem stvaranja jedne svjetske vlade, odnosno Novog svjetskog poretka. Nažalost, danas mnogi političari ne rade u interesu naroda već samo za svoju osobnu korist služeći i podržavajući uopravo ove, EU i UN-ove psihopate koji će u konačnici uništiti i te sluganske političare koji su im jednokratno poslužili u ostvarivanju svog bolesnog nauma. Pesticidi su dio UN-ova plana depopulacije stanovništva.

Znanstvenici kažu kako imamo samo 60 zaliha zdravog sjemena. Naše unuci mogli bi se suočiti s nestašicom hrane biblijskih razmjera! Budući da Monsanto sve više poljoprivredna zemljišta tretira pesticidima na naš planet će se živo tlo pretvoriti u beživotnu prašinu. Pokrenimo kampanje kako bismo pokazali veliku globalnu javnu opoziciju Monsantovoj otrovnoj poljoprivredi, glifosatu i neonikotinoidima.

Godinama su nas uz pomoć UN-ovi ''stručnjaka'' varali da ćemo se suočiti sa gladom ako prestanemo koristiti pesticide. Zapravo je suprotno. Uključimo sve i zaustavimo Monsanto jer je potrebno nekoliko stotina godina za regeneriranje tri centimetra tla!

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Kalifornija: Monsantov Glifosat uzrokuje rak! Tužite EU i hrvatske zastupnike!