Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član darpaha

Upisao:

darpaha

OBJAVLJENO:

PROČITANO

681

PUTA

OD 14.01.2018.

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2012 GODINU

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2012 GODINU
Pogledajmo dakle, što sa astrološke točne stanovišta možemo očekivati od ove 2012 godine.

Mnogo smo slušali i slušamo o 2012 godini kao prekretnici i presudnoj godini koja će donijeti velike promjene. U kontekstu nekog većeg vremenskog perioda vrijeme u kojem se nalazimo je zaista određena prekretnica.

No, mnogi astrolozi će se složiti da ova 2012 godina ne donosi toliko drastične promjene da možemo govoriti o kataklizmi globalnih razmjera ili bilo što slično tome. Normalno je da živimo u dobu ubrzanih promjena koje ne štede nikoga i normalno je da svaki pojedinac na svoj način prati promjene u prirodi i društvu i da mnogi od nas to doživljavaju kao drastičnu prekretnicu.

Pogledajmo dakle, što sa astrološke točne stanovišta možemo očekivati od ove 2012 godine.

Ako usporedimo prošlu 2011 godinu sa nadolazećom 2012 godinom možemo slobodno ustvrditi da je 2011 bila godina intenzivnih i dramatičnih događanja. Sljedeća godina neće biti toliko zahtjevna, pogotovo njena druga polovica. Više će predstavljati nastavak i razvoj događanja započetih prošle godine.

Ono što je astrološki obilježilo 2011 godinu je, između ostalog, i nekoliko opozicija između Saturna i Jupitera. Serija tih opozicija je zapravo započela sredinom 2010 godine, a konačno se okončala  nakon Božića 2011 godine sa jednom širom opozicijom koja je ujedno i zadnja u ovom nizu. To nam je donijelo suočavanje sa realnošću (ponekad grubo ili čak nasilno), razotkriavnje afera i tzv “padanje maski”. Ali o tome smo već pisali pa ne bi ponavljali. Ove godine se taj niz događaja okončava i zaista možemo reći da u tom smislu počinje “novo doba”.

Saturn je sredinom studenog 2011 godine ušao u sideralni znak Vage i označio završetak jednog perioda koji je trajao zadnje 2 i pol godine. Tokom 2012 godine će se Saturn u svom retrogradnom kretanju ponovo vratiti u znak Djevice u kojem je proveo zadnje 2 i pol godine. Osim tog “izleta u nedavnu prošlost” Saturn će tokom cijele 2012 godine prebivati u sideralnom znaku Vage.

To je period koji poziva na odgovornost, pravednost i uravnoteženost. Sada ćemo žnjeti plodove koje nam je prethodno “razotkrivanje” donijelo. Koliko smo se hrabro i odgovorno suočili sa realnostima u našim individualnim životima toliko ćemo uspješno prihvatiti prilike koje nam tokom ove godine mogu donijeti ravnotežu. Ne treba napominjati i to da ovaj tranzit donosi potrebu za disciplinom iz koje izvire uravnoteženost. No, prilike i okolnosti za to su povoljne i globalno se možemo posvetiti “discipliniranju”. Naravno, u zasebnim životima pojedinaca će se svaki ovaj utjecaj manifestirati drugačije u skladu sa natalnom kartom osobe.

Jupiter sredinom svibnja ulazi u sideralni znak Bika i tako konačno napušta opoziciju sa Saturnom. Inače znak Bika i znak Lava će tokom 2012 godine igrati značajnu ulogu jer će se u njima neobično dugo zadržati planete; Mars će se u sideralnom znaku Lava zadržati od početka godine pa sve do 21.06., a Venera u sideralnom znaku Bika od 28.03. do 31.07. Uz Veneru će kroz znak Bika istovremeno proparadirati i Sunce i Merkur, a tu će se do kraja godine zadržati i Jupiter i Ketu (južni Mjesečev čvor).

Marsovo kretanje kroz znak Lava ćemo pobliže prokomentirati u osvrtu na referendum koji nam uskoro dolazi.

Što se tiče tranzita Jupitera kroz znak Bika, koji je popraćen Ketuom, Venerom, Suncem i Merkurom, položaj Ketua će odrediti važnu tendenciju tokom 2012 godine. Ketu se ovdje zadržava do samog kraja godine.

Mnoge stvari će se trebati promjeniti, pogotovo u našem shvaćanju odnosa prema zemlji (planeti), ekološkim pitanjima, hrani (GMO i slično). Na osobnom nivou ovaj tranzit donosi priliku da odbacimo (ili preobrazimo) negativne navike, da se posvetimo dobrobiti tijela, a na kraju i duše. Vrijeme je da za sebe činimo nešto dobro. Ali istinsko dobro, ne privremene i kratkotrajne dobrobiti koje vode u kasniju neravnotežu jer Saturn to neće dopustiti kako smo gore spomenuli. Dakle, vrijeme je za transformaciju našeg odnosa prema tijelu, zadovoljstvima, zemlji i svega što od zemlje dobivamo. I naravno za shvaćanje pravog i istinskog smisla i svrhe svega spomenutog.

 Što ova godina znači za Hrvatsku i njene građane?

 Za početak štednju, odricanje, žrtvovanje i disciplinu. Odgovornost pred novom vladom je velika. No, opet prisutno je i određeno olakšanje zbog egzaltiranosti Saturna u znaku Vage. Izgleda nam kao da ćemo lakše proći kroz buduće izazove nego što nam je to bilo u prošlosti. Vlada je još mlada i svježa i ima novi polet. Saturn je tek ušao u znak Vage i pred njim je novi tranzit koji će trajati sljedeće 3 godine. Otvorio se jedan novi period i svi mnogo očekujemo. No, neke stvari nas mogu baciti na koljena kad Saturn postane retrogradan već od 8.veljače nadalje. Pokazat će se da stvari nisu tako lake kao što ih očekujemo. Nakon toga slijedi “povratak u prošlost” kada Saturn bude u znaku Djevice; tada možemo očekivati ponavljanje nekih starih priča i ponovni dolazak na dnevni red nekih tema koje smo možda smatrali završenima.

 No 2012 godina je početak rješenja koja će u sljedećem periodu donijeti promjenu. Odgovornost i istinska pravednost je preduvjet da stvari funkcioniraju. Drugi dio godine je mirniji i ispuniti će neke želje i interese. Pomoć od partnerstva se može očekivati i povoljan rad na ostvarenju interesa.

 

Dean Valentić

www.vedska-astrologija.com

dean.valentic@pu.t-com.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info