Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član darpaha

Upisao:

darpaha

OBJAVLJENO:

PROČITANO

605

PUTA

OD 14.01.2018.

ASTROLOŠKA PROGNOZA ZA OŽUJAK 2014

ASTROLOŠKA PROGNOZA ZA OŽUJAK 2014
Ožujak/mart počinjemo sa nekoliko zanimljivih fenomena: jutro prvog dana ožujka/marta je u znaku mladog Mjeseca, odnosno bliske konjunkcije Sunca i Mjeseca koja govori o tome kako je energija Mjeseca (um, emocije, raspoloženje, doživljaji, percepcija...) pod snažnim utjecajem Sunca (ega, ponosa, arogantnosti, autoriteta, tradicije, ali u višem smislu i vrhovne duše ili Boga).

To je obrazac kojim započinjemo ožujak/mart. Odmah na početku glavnu temu ožujka/marta možemo sažeti kao potrebu da um bude pod snažnim utjecajem duše. Usvojiti treba principe istinske duhovnosti i razviti dovoljnu količinu duhovnog znanja. Za općeniti uspjeh u životu važno je usvajati duhovno znanje jer to omogućava da se u ovom slučaju slaba pozicija Mjeseca ojača. Um (Mjesec) treba biti pod utjecajem snažnog Sunca (duše). Inače će um sam po sebi biti slab i podložan malodušnosti, negativnom stavu, destruktivnosti i slično. U pomoć mu treba doći Sunce koje predstavlja duhovnu spoznaju.

Tu je zatim i stacionarni Mars koji u popodnevnim satima prvog dana mjeseca započinje retrogradni hod koji će trajati cijelog ožujka/marta i dalje (točnije do 20. svibnja/maja). Sa ovakvim Marsom pitanja bijesa i ljutnje koja su bila potiskivana u prošlosti mogu doći na dnevni red. Pošto se cijela situacija dešava u sideralnom znaku Vage u društvu sa Saturnom i Rahuom možemo predvidjeti nastavak nemira, manifestacije zrelog nezadovoljstva i potisnutog bola i razočarenja od strane raznih socijalnih skupina koje zahtijevaju pravedna rješenja i ravnotežu u društvu.

U ovakvim okolnostima ljudi će imati hrabrosti da se bore protiv nepravde, da dignu svoj glas koji se napokon može ćuti. Već neko vrijeme Saturn u Vagi zahtijeva pravdu, pogotovo u smislu suradnje i političkog/gospodarskog djelovanja koje se odražava na pravednu ravnotežu u društvu i zajednici. Sada, početkom ožujka/marta, sa konjunkcijom Rahua i retrogradnog Marsa mnoga pitanja za koja se očekivalo da će biti riješena u prošlosti mogu početi dolaziti na površinu. Rahu je nepredvidiv element i može donijeti mnoga iznenađenja pa čak i šokove. Saturnova tema u Vagi je pravednost i ravnoteža i sve što u zadnje dvije godine nije odrađeno po tim strogim kriterijima Saturna sada dolazi na inventuru i reviziju nakon konačne promjene i rješenja. Mogli bi reći da je ovo konačan test jer Saturn se nakon ove retrogresije neće vraćati u Vagu da bi ponovo provjerio je li sve napravljeno pravedno i uravnoteženo. Zato će sve one stvari koje nisu pravedne i ne doprinose suradnji jednostavno otpasti bez šanse za povratak.

S druge strane energije Marsa su nam potrebne za odlučnost i snažnu volju koju trebamo za ostvarenja bilo kojeg vanrednog cilja. Tako period retrogradnog Marsa donosi priliku da kontroliramo i kanaliziramo našu energiju i aktivnosti te da ih upotrijebimo na koristan i kreativan način. Tokom ovog perioda trebali bi uzeti u obzir sredstva koja nam stoje na raspolaganju za ostvarenja naših ciljeva te da ponovo razmislimo o razlozima za aktivnosti i preispitamo temelje vrijednosti na osnovu kojih djelujemo. Također treba biti pažljiv da ne trošimo energiju uzalud, da ne rasipamo trud i rad te da se pokušamo obnoviti, pomladiti ili regenerirati. Znači, puno je bolje tokom ovog perioda potruditi se „napuniti baterije“ nego truditi se uzalud i rasipati energiju unaokolo.

Na kraju krajeva retrogradnost Marsa započinje u sazviježđu (nakšatri) koja se naziva Ćitra. Ovaj dio neba sadrži zvijezdu Spica koja predstavlja uspjeh i blagostanje, jedna je od najpovoljnijih zvijezda zodijaka. Simbol ovog sazviježđa je "dragulj" (ili "dijamant") što govori o velikoj vrijednosti koja može biti stvorena jedino pod izuzetnim pritiskom. No, na kraju postavlja se i pitanje vrijednosti: što je (ili koja je) ustvari prava i istinska vrijednost? Ovo je možda najvažnije pitanje na kojem trebaju počivati naše aktivnosti tokom ožujka. Nakon 9. ožujka/marta u ovo sazviježđe ući će Rahu i dodatno intenzivirati opsesiju sa vrijednostima. Ćitra sazviježđe opisuje svijet iluzije, iluzorne vrijednosti koje treba prevazići da bi se došlo se pravih vrijednosti.

Treći moment sa kojim započinjemo ožujak/mart je retrogradnost Saturna koja nastupa u nedjelju 2.3. Saturn je već 15-tak dana na rubu između Vage i Škorpiona, na zadnjem stupnju sideralnog znaka Vage. Možda vam se čini da ste uspjeli u ravnoteži, da ste dobro postavili neke odnose, da ste pravedni, disciplinirani, da se žrtvujete za opće vrijednosti... Uskoro će sve to ponovo doći na test i trebati ćemo sve potvrditi i ponovo dokazati.

Rubni položaj Saturna govori o tome kako neke važne promjene još nisu dovršene, treba se vratiti unazad i dovršiti ono što je potrebno kako bi se mogao napraviti sljedeći korak. Saturn je u ovom znaku egzaltiran, ali njegova retrogradnost čini da on izgleda poput debilitirane planete koja ima poteškoću u manifestaciji svoje energije. Druženje sa Marsom u istom znaku (do 24.3.) pojačava taj utjecaj jer je Mars znak Saturnove debilitacije (Ovna). Možda smo se prerano ponadali kako smo pronašli neka rješenja, možda smo željeli preskočiti neke korake. No, strpljivost će biti na testu ove dane, ništa kvalitetno i trajno se ne dešava "preko reda". To će nam dokazati retrogradnost Saturna kada ćemo ponovo trebati dokazivati lojalnost, temelje suradnje koje smo već u prošlosti postavili (ili smo mislili da smo ih postavili), pravednost u zajedništvu i slično. Pripazimo na aktivnost; ona treba biti kreativna i usmjerena na suradnju, a ne razdor i optuživanje. Greške su napravljene i sada ih trebamo zajedno ispraviti. Suradnja je imperativ ovog mjeseca.

Saturn se često poistovjećuje sa bolom i nezadovoljstvom, često ga se doživljava kao zloćudnika koji donosi patnju i iskušenja. Bhagavad Gita opisuje ovaj materijalni svijet u kojem živimo kao "dukhalajam ašašvatam" odnosno pun patnje i privremen. Kada se susretnemo sa patnjom ovog svijeta (što je prirodno) razočaramo se i frustriramo te u našem mentalnom spremniku ostaju negativni obrasci koje možemo nazivati traumama. Nakon takvog negativnog i bolnog iskustva dovoljan je mali poticaj da se obrambeni mehanizam uma aktivira i manifestira "zloću", bezobrazno ponašanje, omalovažavanje drugih, kritiziranje i slično. Sve je rezultat straha koji je pohranjen u podsvijesti, a prouzrokovan je negativnim iskustvom ili traumom iz prošlosti.

Svatko od nas se brani na različiti način, u zavisnosti sa stanjem svjesnosti. Saturn predstavlja strah, a to se pogotovo manifestira u trenucima Saturnove retrogradnosti što je aktualno tokom cijelog ožujka/marta. Zato neke osobe mogu postati zle i činiti nepodobna djela. No, to je samo reakcija na bol koji je mučio osobu u prošlosti. To je dakle sistem obrane. Netko drugi će svoj sistem obrane manifestirati na drugačiji način, možda kroz povlačenje u sebe i jadikovanje, kroz prepuštanje užicima (opojnim sredstvima), spavanju ili hrani i slično, a netko će prionuti molitvi, proučavanju znanja, meditaciji itd. Razni obrambeni mehanizmi se mogu manifestirati u nama sve do srpnja zbog Saturnove retrogradnosti.

Na kraju svega ožujak/mart obilježavaju tri retrogradna zloćudnika u sideralnom znaku Vage; Rahu, Mars i Saturn. Ovo poziva na oprez, potrebu da poradimo na zajedništvu prije svega i pronađemo ravnotežu u svemu.

 

Jupiter će se napokon vratiti svom direktnom kretanju 6. ožujka/mart. Početak ožujka/marta i kraj veljače/februara na taj način simbolizira smjena retrogradnih planeta na nebu: zadnjeg je dana veljače/februara završen period Merkurove retrogradnosti, dan nakon toga Mars kreće u retro gibanje, odmah potom i Saturn, a 4 dana nakon toga Jupiter se vraća u svoj direktan hod unaprijed.

Jupiter predstavlja inteligentna rješenja koja se mogu pojaviti tokom ožujka/marta i napokon donosi olakšanje od stagnacije i represije. Do sada smo rješenja tražili od autoriteta, starijih ili tradicije, no sada su nam otvorena vrata i sposobni smo shvatiti ono što je potrebno kako bi pronašli odgovore na pitanja koja nas muče. Merkur koji je sada direktan u suradnji sa Jupiterom daje razumijevanje, inteligenciju, komunikaciju pa čak i pokoji eksperiment u kontroliranim uvjetima kako bi dobili sve ono što je potrebno.

Tokom ožujka/marta vraća nam se jasna i direktna inteligencija, racionalnost i komunikacija, a pod kontrolom trebamo imati bijes i agresiju, razočaranje i frustraciju te na kraju krajeva strahove od kojih su mnogi podsvjesni i teški za prepoznati.

Zanimljivo je da se Jupiter tokom ožujka nalazi u sazviježđu zvanom Ardra koje ima slične simbole sa već spomenutim Ćitra sazviježđem. Ponovo se radi o "pročišćenju" pod pritiskom ili tugi koju trebamo proći da bi spoznali osnovne životne vrijednosti. To je također naglašena tema tokom ovog mjeseca.

 

Krajem ožujka, točnije 24.3., Mars ulazi u sideralni znak Djevice i polako se olakšava napeta situacija koju smo prethodno opisali. Krajem ožujka možemo prionuti na obnavljanje nekih dogovora koje smo prekinuli zbog svađe, nerazumijevanja ili nemogućnosti da se razgovori nastave. Također potrudimo se služiti drage ljude onako kako smo u prošlosti propustili.

 

Dean Valentić

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

Osvježi podatke

TRAVANJ...

Osvježi podatke

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

Osvježi podatke

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

Osvježi podatke

MAGIJA

Osvježi podatke

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info