Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član kazukiHrc

Upisao:

kazukiHrc

OBJAVLJENO:

PROČITANO

537

PUTA

OD 14.01.2018.

Život s medaljama na polici

Život s medaljama na polici
“Je­dna stra­na zla­tne me­da­lje je ‘Po­bi­je­di­la si’. Dru­ga je stra­na ‘Ka­ko se no­siš s ­tim’. Ve­li­ki je pro­blem ima­ti ta­ko ‘ve­li­ko ­ime’. Ne ra­zmiš­ljam o to­me. Bu­dim se i ka­žem: ‘Do­bro ju­tro, Ol­ga! Ka­ko si ­danas’ i odgo­va­ram: ‘Do­bro ­sam’.” Ol­ga Kor­but (53)

http://www.jutarnji.hr/j2/clanak/art-2008,8,8,,129251.jl

 


I za olimpijske legende, osvajače medalja, život ide dalje. Što rade i čega se sjećaju neke od najvećih sportskih zvijezda i koliko im je njihov natjecateljski karakter pomogao u životu.

Ja­ckie ­Joyner-Ker­see (46)

Osva­ja­či­ca tri zla­tne me­da­lje u sko­ku u ­dalj i se­dmo­bo­ju ­(dvije 1988. go­di­ne i je­dna 1992. go­di­ne). Tre­nu­tno ži­vi u ro­dnom St. Lo­u­i­su i ba­vi se hu­ma­ni­tar­nim ra­dom, po­ma­žu­ći dje­ci i sta­ri­ji­ma ­kroz svo­ju fun­da­ci­ju.

“ Za mene Olim­pij­ske ­igre kao da su bi­le ju­čer. Moj sa­dašnji po­sao je iza­zo­van na dru­gi na­čin. U spor­tu sam mo­gla kon­tro­li­ra­ti tr­čanje, skok... Mno­go je te­že uvje­ri­ti one ko­ji mo­žda ne­ma­ju ­istu ­strast da po­mo­gnu dru­gi­ma.”


Ol­ga Kor­but (53)

Osvo­ji­la je če­ti­ri zla­tne me­da­lje u gi­mna­sti­ci ­(tri 1972. go­di­ne, je­dnu 1976.). Da­nas po­du­ča­va ­ples i gi­mna­sti­ku u Scotts­da­leu u Ari­zo­ni, SAD.

“Je­dna stra­na zla­tne me­da­lje je ‘Po­bi­je­di­la si’. Dru­ga je stra­na ‘Ka­ko se no­siš s ­tim’. Ve­li­ki je pro­blem ima­ti ta­ko ‘ve­li­ko ­ime’. Ne ra­zmiš­ljam o to­me. Bu­dim se i ka­žem: ‘Do­bro ju­tro, Ol­ga! Ka­ko si ­danas’ i odgo­va­ram: ‘Do­bro ­sam’.”

Bru­ce Jen­ner (58)

Zla­tni de­se­to­bo­jac (1976.), kao i mno­gi bivši olim­pij­ci, ba­vi se mo­ti­va­cij­skim go­vor­niš­tvom. Ži­vi u Ca­la­ba­sa­su u Ka­li­for­ni­ji, a po­ja­vlju­je se i u ­reality emi­si­ji “Ke­e­ping Up ­With the Kar­da­shi­ans”.

“Uvi­jek sam sa­njao o osva­ja­nju me­da­lje i o to­me ka­ko slušam hi­mnu na po­sto­lju. Ka­da je došao, bio je to gor­ko-sla­tki tre­nu­tak. Gušio sam se, po­čeo sam pla­ka­ti: ‘Što ću ra­di­ti su­tra?’ Ni­sam ­imao ­plan ni za ve­če­ru te ve­če­ri, ni­sam ­imao što ra­di­ti.”



Ser­gej Bub­ka (45)

Oki­tio se zla­tom 1988. go­di­ne. Tre­nu­tno je po­slo­vni čo­vjek, ­član pred­sje­dništva Me­đu­na­ro­dne atlet­ske fe­de­ra­ci­je i olim­pij­skog ko­mi­te­ta, bio je ­član ukra­jin­skog par­la­men­ta. Ba­vi se in­ten­zi­vno hu­ma­ni­tar­ni­m ra­dom isurađuje s ni­zom dru­gih or­ga­ni­za­ci­ja.

“Ra­zgo­va­rao sam s mno­gim bivšim spor­tašima i oni su mi re­kli što im je bi­lo naj­bo­lje u spor­tu.  Ko­ri­stio sam nji­ho­va isku­stva ti­je­kom ci­je­le ka­ri­je­re. A či­nim to i da­nas.”

Greg Lo­u­ga­nis (48)

Če­tve­ro­stru­ki zla­tni ska­kač u vo­du da­nas je mo­ti­va­cij­ski go­vor­nik, glu­mac i je­dan od pr­vih deklariranih sportaša homoseksualaca. Bavi se dre­si­ra­njum pa­sa u Ma­li­buu, Ka­li­for­ni­ja.

“Mo­ji su sko­ko­vi bi­li pred­sta­va, per­for­mans. Mo­rao sam ­u­či­ti ka­ko bi­ti na­tje­ca­telj. Suštin­ski sam bio per­for­mer. ­Isto je sa psi­ma, s tre­ni­ra­njem pa­sa u bi­lo ko­joj di­sci­pli­ni. Mi­slim da se stva­ri mo­gu po­ve­za­ti na taj na­čin.”


­Mark ­Spitz (58)

De­vet je pu­ta osva­jao zla­tne me­da­lje u pli­va­nju ­(dvije 1968. go­di­ne, te re­kor­dnih se­dam na je­dnim igra­ma, 1972. go­di­ne). Ba­vi se mo­ti­va­cij­skim tre­nin­gom i tr­go­vi­nom na bur­zi u Los An­ge­le­su.

“Bio sam izu­ze­tno za­do­vo­ljan svo­jom sport­skom ka­ri­je­rom. Ništa ni­sam pro­pu­stio. Ušao sam u svi­jet bi­zni­sa sa sjaj­nim par­tne­ri­ma, što je sre­ća. Ni­kad ni­sam ­imao pro­ble­ma i ni­kad ni­sam gle­dao una­trag.”

Na­dia Ko­ma­ne­ci (46)

Pet je zla­tnih me­da­lja Ko­ma­ne­ci osvo­ji­la na Olim­pij­skim igra­ma ­(tri 1976. go­di­ne, dvi­je 1980.). Da­nas ži­vi u gra­du Nor­ma­nu u Okla­ho­mi sa su­pru­gom Bar­tom Con­ne­rom i dvo­go­diš­njim si­nom.

“Ono što osje­ća­te sa 14 go­di­na je sjaj­no, ali ni bli­zu ono­me što osje­ća­te ka­da po­gle­da­te iz da­našnje per­spe­kti­ve. Teško je na­pra­vi­ti nešto u ži­vo­tu. A to te ne mu­či ka­da imaš 14 go­di­na. Ka­da bih mo­gla ­sve ponoviti, ne bih nimalo oklijevala!”


Steve Ovett (53)

Bri­ta­nac ko­ji je osvo­jio olim­pij­sko zla­to (800 m) i bron­cu (na 1500 m) 1980. go­di­ne. Ži­vi u Au­stra­li­ji, vr­lo po­vu­če­no. Tek po­vre­me­no se po­ja­vlju­je na au­stral­skoj te­le­vi­zi­ji, te na BBC-ju i CBC-ju kao ko­men­ta­tor.

“­Po­ne­kad sam tr­čao i ni­sam osje­ćao ni­ka­kav na­por, ni do­dir s ­tlom. Sa­mo sam le­bdio. Ne­vje­ro­ja­tan osje­ćaj. Sva ago­ni­ja i fru­stra­ci­je ko­je pro­la­zi­te gu­be moć ­pred sa­mo je­dnim ta­kvim tre­nu­tkom.”
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info