Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

574

PUTA

OD 14.01.2018.

Za liječenje bolesti treba 1$

Turisti koji posjećuju Karibe trebali bi platiti 1 američki dolar kako bi pomogli u borbi protiv tropskih bolesti povezanih sa siromaštvom, tvrde američki medicinski stručnjaci.

Profesor Peter Hotez sa Sveučilišta „Georg Washington“ i Instituta za cjepiva „Sabin“ rekao je da bi se taj 1 dolar trebao naplatiti kao dodatan porez na avionsku ili brodsku kartu ili naprosto kao porez za ulazak turista u zemlju.

Tvrdi da bi novac osigurao početna sredstva koje Karipske zemlje trebaju za kontrolu zanemarenih tropskih endemskih bolesti.
Njegov prijedlog objavljen je u časopisu koji izdaje američka Javna knjižnica za znanost (PLoS, Public Libary of Science), a zove se „Neglected Tropical Diseases“, što u prijevodu znači „Zanemarene tropske bolesti“.

„Usprkos ogromnoj količini sredstava koja preko turizma dolazi na Karibe svake godine, najsiromašniji ljudi u regiji imaju vrlo malo koristi i svakodnevno obolijevaju od kroničnih, oslabljujućih, unakazujućih i stigmatizirajućih tropskih bolesti,“ rekao je profesor Hotez.

Istaknuo je četiri zemlje koje imaju posebnih problema sa teretom koji nose ove bolesti: Dominikanska Republika, Guadelope, Haiti i Jamajka.

djecaSpomenute bolesti uključuju razna parazitarna oboljenja, koje uzrokuje crvolike životinjice koje se zavuku u unutrašnjost ljudskog tijela.

Pretpostavlja se da su ove bolesti najvjerojatnije na karibe došle trgovinom roblja preko Atlantika, i još su uvije česte među siromašnim ljudima ili ljudima koji imaju afričke korijene.

„Ako bi farmaceutska industrija donirala lijekove za ove bolesti, ili bi ti lijekovi bili dostupni u obliku jeftinih generičkih lijekova, ovi zadnji ostaci Američkog ropstva mogli bi se kontrolirati ili bi mogli biti eliminirani za smiješno malu cifru,“ rekao je profesor Hotez.

Kao dodatak ovom prijedlogu za porez u visini od 1 dolara, profesor Hotez predložio je nekoliko drugih mehanizama za prikupljanje sredstava, uključujući bolje financiranje liječenja od strane lokalnih vlada ili donacije vlada ili pojedinaca iz Sjeverne Amerike i Europe.

Autor:Lovro Lamot, dr.med.

preuzeto sa www.mojdoktor.hr

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info