Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magdalena13

Upisao:

magdalena13

OBJAVLJENO:

PROČITANO

497

PUTA

OD 14.01.2018.

VAL SUICIDA, "U-MAGIJA" & "TSUNAMI VJERE"

VAL SUICIDA,
Očito je koliko su korisnije duhovne poruke iz Sydneya nego one kvaziduhovite turbofolk-političke iz Umaga ili medijske sa Zrća!

VAL SUICIDA, "U-MAGIJA" & "TSUNAMI VJERE"

http://blogoslov.javno.info/gn.php?m=1&rbr=21884&kategorija=0

Jedan redoviti posjetitelj mojega bloga, po povratku u blogosferu nakon kraćeg izbivanja, priopćuje nam tužnu vijest o smrti svojega prijatelja samovješanjem. Šokiran, pita što se to događa s mladima u posljednje vrijeme, budući da je prije nekoliko dana i u Slobodnoj Dalmaciji objavljen prilog o toj temi. Doista, koristeći poznatu izreku, naš bi se južnjak mogao pitati - što je to u mladom biću što mu gasi životnu sviću?!



Istodobno, na drugoj strani kugle zemaljske, u Australiji održan je Svjetski dan mladih (SDM), koji je kao svoj vrhunac imao završnu misu s papom Benediktom u nedjelju 20. srpnja 2008. Gledajući mnoštvo od gotovo pola milijuna vjernika, okupljenih u Sydneyu na završno euharistijsko slavlje, Papa nije mogao prikriti svoje zadovoljstvo zbog tako velikog broja mladih koji su se iz cijeloga svijeta okupili pod geslom: "Primit ćete Duha Svetoga, koji će sići na vas i bit ćete mi svjedoci". Mladi su s posebnim oduševljenjem pozdravili vijest, koju je Papa na kraju mise objavio na raznim jezicima, da će se idući SDM održati u Madridu 2011. godine. (Sve o tome nalazi se na www.ika.hr).



Taj je veličanstveni događaj globalne razine ipak bio u našim medijima potpuno u sjeni "važnijih vijesti" karakterističnih za famoznu ljetnu "sezonu kiselih krastavaca". Tako i danas (22. srpnja), na blagdan Sv. Marije Magdalene, kad Gospićko-senjska biskupija slavi dan svoje Zaštitnice, kao vijest dana odjekuje uhićenje ratnoga zločinca Radovana Karadžića. Ipak, to uhićenje, unatoč pumpanju senzacije, nije (osim negdje u Bosni) izazvalo jače ushićenje.



Famozni pak politički "svijet" ima svoje brige, koje nastoji cijelom "globalnom selu" prikazati kao presudne i za njegovu budućnost. Tako je i s njihovom "zabrinutošću" oko Irana. Naime, oni tamo (kao nešto iza naših leđa!)... "obogaćuju uran"! Slično kao i nedavno pokojni Saddam Husein (mislim da se tako zvao). I zato je Irak doživio "uvoz demokracije". Točno se zna tko je na redu!



A kod nas sve odjekuje od radosti nad činjenicom da je u Hrvatsku ušlo milijun i pol stranaca koji će Jadran "obogaćivati" urinom (ispričavam se na usporedbi!)... I to upravo nakon što je D. Kajin likvidacijom MPT-Abela (i njegova koncerta u Umagu), prvi nakon kralja Aleksandra, oktroirao "demokratiju". Jer taj bi događaj, mislio je (s podrškom i mozgovima s jednog zagrebačkog brežuljka), strašno "zagadio" "krasnu zemlju, Istru milu, dom taj roda hrvatskog" (istarska himna)!



Ali, vrlo je zanimljivo, znakovito i karakteristično da toga bahatog "cara" I(deološke) D(estruktivne) S(amovolje), koji se ponaša kao istarski Neron, nije nikada nimalo smetalo "obogaćivanje" Istre "medijskim uranom" (pa ni "glazbenim urinom"). Nije se čulo da se ijednom u posljednjih 15 godina na sličan način oglasio protiv invazije nekulture na hrvatsku uljudbenu tradiciju i svijest ni s jedne strane Učke.



Je li moguće da je (ne samo tome "U-magu" nego i drugim sličnim "neimarima"), u silnoj gužvi i radu oko "čistoće" "ovih prostora", promaknuo npr. sadržaj programa značajne istarske "kulturne ustanove" kao što je diskoteka PLANET u Umagu. Prema najavi blogera BALKANOVOSTI od 11. srpnja, u toj će diskoteci biti "pravi spektakal, jer če nastupiti čak 6 turbofolk pjevača u samo nedelji dana" (dakle, upravo u vrijeme održavanja ATP-turnira, koji, kako svi ističu, svijetu šalje drukčiju sliku o Hrvatskoj i to iz Istre kojoj je, kako D.Kajin ponosno reče, "do Hrvatske stalo na drugačiji način" nego hrvatskim braniteljima i ljubiteljima MPT-glazbe).



A raspored i program toga famoznog turbofolk "spektakala" u Umagu je (bio) sljedeći:


- 11. 7. Saša Matić


- 12. 7. Rade Lacković


- 14. 7. Dejan Matić


- 15. 7. Jovan Perišič


- 16. 7. Đogani


- 20. 7. Seka Aleksić.



Doznao sam ("iz pouzdanih izvora") da je u planu bio i nastup turbopoznate pevaljke Dare Bubamare, ali je morala odustati zbog porodiljnog. (Tko možda misli da fantaziram neka klikne na http://balkanovosti.bloger.hr/post/mega-nastupi-u-diskoteci-planetu-umag/895701.aspx).

Što na kraju reći nego uputiti najveće čestitke "kulturnom atašeu" D. Kajinu, kao i svim "specijalcima" koji su mu pomogli da dođe do ostvarenja toga "veličanstvenog evropskog" umaškog "kulturnog ljeta".



Poruke pak australskog ljeta bile su bitno drukčije od turbofolk-političkih. Ali što je papa Benedikt mladima govorio da su ga slušali pozorno i odobravali njegove riječi? Od mladih je tražio da stvore novo razdoblje ljubavi koje neće biti pohlepno i sebično, već čisto, vjerno i istinski slobodno, otvoreno prema drugima i spremno poštivati njihovo dostojanstvo. Protiv ravnodušnosti i duhovnoga umora, slijepog konformizma duha ovog vremena Papa očekuje od mladih da postanu proroci te da stvore novi naraštaj kršćana koji će izgraditi svijet u kojem će život biti prihvaćen, poštivan i s ljubavlju zbrinut. Svijet koji neće odbijati život i pred kojim se neće strahovati zbog ugrožavanja i uništavanja života.



Papa je potaknuo mlade da stvore novu eru, u kojoj će nas nada osloboditi od površnosti, apatije i zatvaranja što muči duše i truje ljudske odnose. Objasnio je kako je moć Duha, moć Božjeg života vidljiva i u Crkvi kao živoj zajednici ljubavi, koja obuhvaća ljude svih rasa, narodnosti i jezika, svih vremena i svih krajeva u jedinstvu vjere u Uskrslog Krista. Upozorio je mlade kako su pozvani da budu proroci nade i graditelji obnovljenog društva, ali i Crkve, koja mora biti uvijek mlada. Na kraju je sa zadovoljstvom ustanovio da sve više mladih djevojaka i mladića otkriva vlastito poslanje s tisućama mogućnosti ter zaključio kako nas njihovi ideali potiču da prihvatimo poslanje koje im je Bog namijenio.



Na samom završetku slavlja SDM-a, prije molitve Anđeo Gospodnji, Papa je mladima rastumačio otajstvo susreta Neba i Zemlje, koje je sadržaj te molitve.



Dragi mladi prijatelji, razmišljat ćemo o Mariji, mladoj ženi u razgovoru s anđelom koji je u Božje ime poziva na posebno darivanje sebe same, darivanje vlastitog života, vlastite budućnosti žene i majke... U tom trenutku Marija je predstavljala čitavo čovječanstvo. I u naše je ime rekla "da". U bajkama pripovijedanje završava ovdje i svi od toga trenutka "žive sretni i zadovoljni". U stvarnom životu nije tako lako. Mnoge su bile teškoće s kojima se Marija morala uhvatiti u koštac zbog svojega "da" izrečenoga Gospodinu... Kroz različite kušnje ostala je uvijek vjerna svome obećanju, podržana Duhom snage. I nagrađena je slavom. Dragi mladi, i mi moramo ostati vjerni onom "da" kojim smo prihvatili ponudu Gospodinova prijateljstva. Znamo da nas on neće nikada napustiti. Znamo da će nas on uvijek podržati darovima Duha!



Nakon mise kojom je završio 23. SDM, o. Federico Lombardi, glavni ravnatelj Radio Vatikana i predstojnik Tiskovnog ureda Svete Stolice, osvrnuo se na taj veliki događaj. O. Lombardi je kazao kako je Sveti Otac dao vrlo opširnu katehezu o kršćanskome životu usredotočenu na Duha Svetoga. Papa je puno govorio, govorio je jasno, ali dajući vrlo bogate i duboke sadržaje, koji su uvijek bili popraćeni velikom duhovnom, pa i emotivnom snagom.



Ta je emotivna snaga posebno bila osjetna kada je Papa govorio mladima u nevolji, onima koji su imali teška iskustva. Predložio im je kršćanski život kao put prema unutarnjem ozdravljenju, miru i osposobljavanju za ljubav koja postaje pozitivna u odnosu na druge, pa i od strane onih koji su proživjeli teškoće te stoga mogu na poseban način biti sposobni za razumijevanje teškoća drugih.



Koordinator ovoga SDM-a, pomoćni biskup Sydneya Anthony Fischer je za završno misno slavlje rekao da je to bio pravi "tsunami vjere". Taj grandiozni događaj također potvrđuje da su stanovnici Australije duhovniji nego se čini, izjavio je biskup Fischer, ter podsjetio da se već vidi korist SDM-a. Ujedno je istaknuo kako je 130.000 Australaca otišlo svojim kućama puno entuzijazma jer su imali priliku dijeliti to posebno iskustvo.



Na kraju, vjerujem da je suvišno objašnjavati koji recept valja primijeniti odnosno koji je lijek najbolje uzeti kada se (mladi) čovjek nađe u bilo kojim kušnjama života! Očito je koliko su korisnije duhovne poruke iz Sydneya nego one kvaziduhovite turbofolk-političke iz Umaga ili medijske sa Zrća!



Sveta Marijo Magdaleno, moli za nas!

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info