Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član test

Upisao:

test

OBJAVLJENO:

PROČITANO

463

PUTA

Ultimativni vodič za zdraviji život

Ultimativni vodič za zdraviji život
Provjerite neke glavne razloge zbog kojih biste trebali razmisliti o zdravijim životima - možda ste već počeli integrirati bolje navike u svoju rutinu. Uz prednosti zdravijeg načina života, ovaj vodič pokriva neke od ključnih načina na koje možete dugoročno izgraditi zdravije navike. 

Ultimativni vodič za zdraviji život

Napisao Urednički tim BuzzRx
Medicinski pregledala Erin White | 29. ožujka 2022

Zdravlje je prilično širok pojam koji obuhvaća niz čimbenika. To uključuje ravnotežu između fizičkog i mentalnog zdravlja koja sprječava ozljede i bolesti da utječu na vašu rutinu. 

Osigurajte da se brinete o sebi tako što ćete učiniti zdraviji način života kako biste imali dosljedniju razinu energije i smanjili rizik od razvoja bolesti i bolesti opasnih po život. 

Budući da je zdravlje tako široko i pokriva niz područja kojima se treba pozabaviti, može biti izazovno znati gdje započeti s promjenama. Ovaj vodič ima za cilj pružiti izbor aspekata na koje se možete usredotočiti kako biste stvorili zdraviji način života. 

Provjerite neke glavne razloge zbog kojih biste trebali razmisliti o zdravijim životima - možda ste već počeli integrirati bolje navike u svoju rutinu. Uz prednosti zdravijeg načina života, ovaj vodič pokriva neke od ključnih načina na koje možete dugoročno izgraditi zdravije navike. 

Pokušajte ih upotrijebiti kao polazišnu točku za temeljitija konkretnija istraživanja u budućnosti. 

Prednosti zdravijeg načina života

Ovisno o tome kakav stil života trenutno vodite, moglo bi biti vrijedno poduzeti određene korake prema zdravijem načinu života. Integrirajte novu perspektivu prema određenim ponašanjima i izborima tako da je vjerojatnije da ćete se držati redovite rutine. 

Donošenje zdravijeg izbora tijekom vremena dovodi do općenito zdravijeg načina života. To može biti vrlo korisno iz niza razloga, uključujući razinu energije vašeg tijela i utjecaj na vaše raspoloženje općenito. Ovo su glavne prednosti zdravijeg načina života i ono na čemu možete početi raditi. 

1. Poboljšano tjelesno zdravlje

Prvo, jedan od najčešćih razloga zašto se mnogi ljudi odlučuju na zdravije promjene načina života je poboljšanje svog fizičkog zdravlja. Dovođenje vašeg tijela u željeni oblik, veličinu i kondiciju posljedica je rada na zdravijem načinu života. 

Bilo da želite integrirati rigorozne vježbe u svoju rutinu ili više volite plesati kao da nitko ne gleda, vrlo je korisno raditi na svom fizičkom zdravlju bilo kojom vrstom pokreta. Ovo povećano samopouzdanje i lakoća kretanja mogu pomoći u svim područjima vašeg života. 

Ne morate biti redoviti posjetitelji teretane da biste prakticirali zdrav način života. Radi se o postupnom stvaranju navika i dopuštanju vašem tijelu da se navikne na određene promjene. 

Bilo koja vrsta fizičkog pokreta koja je tijekom vremena integrirana u vašu rutinu može uzrokovati oslobađanje endorfina. Endorfini vam pomažu da se osjećate budnije i energičnije i mogu biti vrlo korisni u stvaranju ugodnijih asocijacija s vježbanjem. 

Rad na fizičkom zdravlju vašeg tijela omogućuje bolju cirkulaciju, zdravlje srca i krvnih žila te zdravlje dišnog sustava da se s vremenom poboljšaju. Sve su to vrlo korisne kada je riječ o zaštiti zdravlja vašeg tijela u cjelini. 

2. Poboljšano mentalno zdravlje

Još jedna vrlo značajna prednost rada na zdravijem načinu života je poboljšano mentalno zdravlje koje se može postići. Dopustite sebi vremena za vježbanje ili čak meditaciju na kraju užurbanog dana omogućuje vam da obradite određene događaje i steknete novu perspektivu. 

Pronalaženje rutine koja vam odgovara, koja vas potiče da obradite dan i opustite se također može biti od velike koristi na duge staze. Možda ćete malo lakše upravljati stresom zbog novog pogleda koji ste postigli.

Osiguravanje da odvojite vrijeme za razmišljanje i obradu novih događaja može vas učiniti otpornijim na stres, pa čak i bolje spavati . Integriranje svjesnosti ili brige o sebi u vašu rutinu može vam omogućiti da se malo lakše isključite, što može doprinijeti dosljednijem obrascu spavanja tijekom vremena.

Odvajanje vremena za rad na svom mentalnom zdravlju i stvaranje zdravijih navika također vam može omogućiti da budete više usredotočeni na posao zbog novootkrivene sposobnosti isključivanja mozga na kraju dana. Postavljanje granica za sebe i svoje radno mjesto može imati ogromne koristi za vaše mentalno zdravlje i očekivanja za svaki dan. 

Koraci prema zdravijem načinu života mogu dopustiti vašem umu da se izliječi i dovesti do poboljšane samosvijesti. I prehrana i tjelovježba mogu dovesti do boljeg pogleda na život i optimističnije perspektive. To može biti vrlo vrijedno jer vam može omogućiti da se pomaknete malo dalje i borite se za ono što je ispravno. 

3. Više prirodne energije

Tako je lako nahraniti se neprirodnom, jako obrađenom hranom koja nije dobra za vas. Odvojite vrijeme da budete svjesniji svojih izbora hrane omogućuje vam da se usredotočite na prirodnije izvore energije. To može dovesti do manjeg broja padova povezanih sa šećerom ili kofeinom tijekom uobičajenog dana. 

Dokazano je da rad na razvijanju zdravijih navika u prosjeku pridonosi boljem noćnom snu. To vam može pomoći da se osjećate svježije i spremnije za dan, što vam omogućuje da redovito imate više energije. 

Integriranje zdravije hrane u vašu rutinu omogućuje tijelu da se s vremenom resetira i ispravno funkcionira. To je jedan od razloga zašto ćete možda doživjeti dosljednije razine energije i uživati ​​u potrazi za novim načinima da svoje tijelo pravilno napajate. 

Naravno, vježbanje pomaže u ovom procesu jer omogućuje vašem tijelu da se lakše oporavi i prilagodi. Redovito pomicanje tijela na bilo koji način nikada nije loša ideja. Može pomoći u regulaciji razine energije, sagorijevanju masti i izgradnji mišića tijekom vremena. 

4. Pojačano raspoloženje

Zbog dosljednije razine energije koja dolazi od donošenja zdravije prehrane tijekom vremena, također je vjerojatno da će se vaše raspoloženje poboljšati. To također može doći od vježbanja i većeg napora da pomaknete svoje tijelo. 

Redovito vježbanje omogućuje vam da se osjećate sigurnije u svoje tijelo, a to može dovesti do poboljšanja vaše slike o sebi. I ne samo to, već vam omogućuje da vidite napredak u vašem fizičkom izgledu, što može dovesti do veće zahvalnosti za vježbanje i održavanje vaše fizičke forme. 

Bez obzira na to želite li provesti više vremena brinući se o sebi na kraju dana ili ako trebate češće vježbati kako biste poboljšali svoje cjelokupno zdravlje, zdraviji odabir može vam pomoći da se osjećate kao da radite na nečemu značajnom. To vas sprječava da stalno doživljavate loše raspoloženje i može vam pružiti pozitivniji pogled na život. 

Integriranje više vježbe ili kretanja u vašu rutinu može djelovati kao način oslobađanja određenih emocija ili osjećaja iz tjedna. To vam može dugoročno omogućiti dosljednije raspoloženje i zaštititi vaše bliske odnose od potencijalno štetnih ispada. 

5. Manje bolesti i zdravstvenih problema

Zdrave količine tjelovježbe i bolji izbor prehrane omogućuju vašem tijelu da ispravno funkcionira. To može spriječiti rizik od razvoja smrtonosnih bolesti i drugih značajnih zdravstvenih problema. Studije su pokazale da zdraviji način života zapravo može produžiti vaš životni vijek. 

Oni s postojećim zdravstvenim problemima također mogu imati koristi od zdravijeg načina života jer se unutarnje funkcije s vremenom olakšavaju. To znači da tijelo ima povećanu sposobnost samoiscjeljivanja kako bi počelo funkcionirati kako bi trebalo biti.  

Naravno, može biti teško liječiti određene bolesti i bolesti zbog genetskih čimbenika. Međutim, rad na zdravijem životu može olakšati upravljanje određenim simptomima, pa čak i osnažiti vas. 

Jedno od najčešćih stanja koja se povezuju s pretilošću je bolest srca . Pobrinite se da smanjite svoju vjerojatnost razvoja potencijalno opasnih stanja integriranjem zdravih navika u svoj životni stil. Više pokreta tijela i obraćanje pažnje na unos kalorija omogućuje vam da izazovete svoj trenutni način razmišljanja i poboljšate zdravlje srca. Ne samo to, već će se i vaša cirkulacija s vremenom poboljšati. 

6. Ušteda novca

Kuhanje obroka od nule jedan je od najboljih načina da pratite što ulazi u vašu hranu i što unosite u svoje tijelo. Osim toga, ako kuhate kod kuće, možda ćete potrošiti manje novca na hranu vani. 

Prirodni sastojci koji su bogati hranjivim tvarima mogu se pretvoriti u niz ukusnih jela - lakše je napraviti vlastite kombinacije s jedinstvenim okusima nego kada naručujete hranu. 

Možda biste željeli unaprijed pripremiti određena jela kako biste sa sobom ponijeli ručak ili grickalice. Ovo je još jedan način da u svoju rutinu uključite zdraviji izbor hrane. Iako postoje neke varijacije u smislu financijske uštede, promjena prema zdravijem načinu života može vam omogućiti da potrošite manje novca na izlaske jesti i piti. 

Pokušajte ugostiti svoju grupu prijatelja i pripremiti im ukusan obrok za koji mislite da bi im se svidjelo kako bi i dalje provodili vrijeme s njima. To im može otvoriti oči za vaš zdraviji način života, a neke čak i potaknuti da uvedu zdravije navike.

7. Imati ciljeve prema kojima treba raditi

Prelazak na zdraviji način života ne ide preko noći. To je proces za koji je potrebno vrijeme, što znači da se vaši ciljevi uvijek mogu koristiti da vas motiviraju i ohrabre. Za ljude koji vole vidjeti redoviti napredak, moglo bi biti vrijedno postaviti male ciljeve koji uočavaju male promjene u vašim trenutnim prehrambenim navikama, težini ili sposobnosti dizanja.

To može djelovati kao veliki motivator jer vas potiče da pogledate dokle ste stigli i slavite male pobjede. Bilo bi vrijedno voditi dnevnik ili dnevnik svojih promjena i iskustava tijekom vremena. Ovo može biti vrijedan resurs kada se želite pomaknuti malo dalje ili isprobati nešto novo. 

Dnevnik također može biti vrlo koristan kada tražite motivaciju. To može poslužiti kao dokaz da određene tehnike ili namirnice djeluju prekovremeno i podsjetiti vas da svaki mali korak doprinosi vašem putovanju prema zdravijim životnim izborima. 

Bilo da želite izgubiti ili dobiti određenu količinu kilograma, postići nove osobne rezultate ili smanjiti unos kofeina , pokušajte si postaviti realne ciljeve. Na ovaj način možete zamisliti sebe u budućnosti i razmišljati o tome kako želite tamo stići. 

Može biti izazovno stvoriti sliku svog 'idealnog' ja u svojoj glavi jer je to teže postići od manjih ciljeva. Zato se preporuča da postavite realne ciljeve koji se mogu postići, što će dugoročno doprinijeti većem napretku. 

8. Poboljšano samopouzdanje u kuhinji

Opet, možda ćete kuhati više nego inače. To je zato što je lakše napraviti jela u kojima uživate, a koja su također dobro izbalansirana i zdrava. Ulaganje napora da provedete više vremena u kuhinji može vam omogućiti da poradite na svojim vještinama i samopouzdanju oko kuhanja. 

To vam može omogućiti da steknete više znanja o interakciji određenih okusa i potaknuti vas da budete malo hrabriji u eksperimentiranju. Možda čak otkrijete novu ljubav prema kuhanju ili novo omiljeno jelo za pripremu. 

Za neke, prisiljavanje u kuhinju može biti najveći izazov. Zato si pokušajte olakšati pripremanjem malih obroka koji u startu zahtijevaju manje truda. Zatim polako počnite integrirati složenije procese u svoje kuhanje dok se u kuhinji ne osjećate sigurnije. 

10 savjeta za zdrav način života

Sada kada razumijete prednosti zdravog načina života, možda se pitate kako primijeniti te čimbenike. Ovo su neki vrijedni savjeti koji vam mogu pomoći da počnete raditi na zdravijim navikama. 

Iako postoji niz čimbenika koje treba uzeti u obzir kada želite postići zdraviji način života, dvije najvažnije stvari koje mogu doprinijeti vašem uspjehu su tjelovježba i hrana. Pobrinite se da izazovete svoj odnos s obje stvari kako biste stvorili zdravije navike i uspješno ih integrirali u svoju rutinu. 

1. Jedite raznoliku hranu

Danas postoji toliko mnogo zdravih izbora koji olakšavaju rad na zdravijem životu. Pobrinite se da redovito jedete dovoljno svake grupe namirnica i da su vaši obroci različitih boja. To osigurava da vaše tijelo dobiva obilje esencijalnih hranjivih tvari i minerala koji održavaju ispravno funkcioniranje  imunološkog sustava .

I ne samo to, već konzumacija široke palete hrane može pomoći u poboljšanju probave, što će zauzvrat zaštititi zdravlje crijeva. Ne postoji pojedinačna hrana koja sadrži sve nutrijente potrebne za zdravo funkcioniranje, stoga treba nastojati da svi obroci budu uravnoteženi i raznoliki. To znači da ako ručate s visokim udjelom masti, pokušajte večerati s relativno niskim udjelom masti. 

2. Temeljite svoju prehranu na obilju hrane bogate ugljikohidratima

Razmislite o prebacivanju vašeg glavnog izvora ugljikohidrata na prirodnije – to će vašu razinu energije učiniti dosljednijom i dulje ćete ostati siti. Otprilike polovica vašeg dnevnog kalorijskog unosa trebala bi biti od ugljikohidrata, stoga je sjajna ideja planirati svaki obrok oko žitarica, riže, krumpira, kruha ili čak žitarica. 

Također bi se isplatilo odabrati cjelovite žitarice kao što su tjestenina i kruh jer mogu povećati vaš unos vlakana. To može učiniti da se osjećate siti dulje i imate dosljednije razine energije tijekom dana. 

3. Zamijenite zasićene nezasićenim mastima

Opet, toplo se preporučuje da pokušate stvoriti ravnotežu u svojoj prehrani. Kada radite na zdravijem načinu života, trebali biste pokušati razmisliti o tome koje vrste hrane jedete i jeste li već pojeli dovoljno nečega tijekom tog dana. 

Dok su neke masti neophodne za zdravo funkcioniranje, različite vrste imaju malo različite učinke na tijelo. Zasićene masti imaju kraće molekularne veze, a previše ih može negativno utjecati na vaše kardiovaskularno zdravlje.

Zdrave masti koje su nezasićene i prirodno se pojavljuju nešto su bolje jer potiču rast mozga i zdravlje očiju . Pokušajte ukloniti masnije dijelove mesa prilikom kuhanja, a određene sastojke prokuhajte ili kuhajte na pari umjesto da ih pržite. To može pomoći u smanjenju unosa zasićenih masti, što može imati negativan učinak na tijelo. 

To vas može spriječiti od prekomjerne konzumacije masti i osigurati da vodite računa o svom prosječnom unosu. Drugi način da prilagodite unos zdravih masti mogao bi biti jesti masnu ribu barem jednom tjedno. Sadrži nezasićene masti, koje su odlične za oči, mozak i kožu. 

4. Uživajte u obilju voća i povrća

Možda se čini kao očigledan savjet, ali može biti lako zanemariti voće i povrće kada ste posebno gladni. Pokušajte pronaći nove načine da ih uključite u svoje svakodnevne obroke i međuobroke kako bi vaše tijelo dobilo puno hranjivih tvari i prirodnih šećera.

Povrće vam daje minerale, hranjive tvari i vlakna, koji su neophodni za redovite tjelesne funkcije i reguliranje razine energije. Može biti izazov uključiti više voća i povrća u svoju prehranu, ali će s vremenom postati lakše.

Uključujte obilne porcije različitog povrća uz svaki obrok kao opće pravilo i pokušajte grickati voće i povrće ako možete. Na kraju ćete moći lako dobiti svojih pet dnevno. 

5. Smanjite unos soli i šećera

Dok se koriste za aromatiziranje hrane, sol i šećer mogu biti štetni kada se konzumiraju prekomjerne količine. Sol je bogata natrijem, što može dovesti do visokog krvnog tlaka i povećanog rizika od razvoja kardiovaskularnih bolesti. 

Mnogima je navika posoliti hranu prije kušanja. Pokušajte se riješiti kuhinjske soli tijekom obroka i možda ćete se iznenaditi kako je lako eliminirati ovu naviku. 

Također možete usporediti različite opcije u trgovini i pokušati pronaći začin s nižim sadržajem natrija. Također može biti dobra ideja eksperimentirati s drugim začinima i okusima kako ne biste redovito posezali za soli. 

Visoke količine šećera mogu dovesti do neprirodnih skokova u razinama energije praćenih razdobljima niske energije poznatim kao krah. Pokušajte pronaći prirodne metode zaslađivanja hrane i pića, poput meda ili slatkog voća. To može pomoći u regulaciji razine energije i osigurati da ne patite od pada uzrokovanog šećerom tijekom dana. 

6. Jedite redovito, kontrolirajte veličinu porcija

Zdravi stilovi života ne zahtijevaju od vas da preskačete obroke, a trebali biste se potruditi da vam postane navika redovito jesti. Obratite pažnju na veličinu svojih porcija i pobrinite se da si dopustite dovoljno svake grupe namirnica. To može poboljšati vaš odnos s hranom s vremenom i izbjeći preskakanje određene hrane u kojoj biste mogli uživati. 

Pobrinite se da svaki dio hrane ima oko 3,5 unce proteina kako bi vaše tijelo bilo dovoljno opskrbljeno. Pretjerano ograničavanje, kao što je preskakanje doručka, može dovesti do intenzivne količine gladi koja obično dovodi do bespomoćnog prejedanja. 

Koristan način rada na veličini porcija je korištenje manjih tanjura. To može osigurati da i dalje dobivate zdravu količinu hrane koju volite u umjerenim količinama. S vremenom će vam biti lakše primijetiti kada se osjećate siti i prema tome prestati jesti. 

Još jedna stvar koju treba zapamtiti je da grickalice treba koristiti za upravljanje gladi, a ne kao zamjena za redovite obroke. To može biti jogurt, svježe ili sušeno voće, povrće, orašasti plodovi ili sir. 

Općenito je pravilo da ne preskačete nijedan obrok. To može utjecati na vašu razinu energije, rutinu, pa čak i cikluse spavanja . Pobrinite se da unosite dovoljno kalorija i da jedete preporučenu dnevnu količinu svake grupe namirnica.  

7. Pijte puno tekućine

Toliko ljudi ne pije redovito dovoljno vode da vas vrijedi podsjetiti da pijete više tekućine. To ispire tijelo od toksina i može pomoći u regulaciji fokusa. Osigurajte da pijete puno vode, zelenog čaja, voćnih sokova i bezalkoholnih pića. Iako se preporučuje mineralna voda, neophodna je svaka vrsta hidratacije. 

Uobičajena pogreška koju čine mnogi ljudi je posezanje za grickalom kada su zapravo žedni. Lako je pomiješati glad i žeđ jer se osjećaju relativno slično. Zato se općenito preporuča da čašu ili bocu vode držite blizu sebe dok radite. To vas može potaknuti na redovite gutljaje i osigurati da ste hidrirani. 

Pijenje dovoljno vode i drugih tekućina može vam pomoći da izbjegnete prekomjerno grickanje ili jedenje, što vam može pomoći da s vremenom steknete kontrolu nad dnevnim kalorijskim unosom. Voda s okusom može biti izvrstan način da prevarite svoj mozak da pije više vode. Za one koji ne vole okus vode ili smatraju da je malo dosadna, pokušajte vodu začiniti voćem ili drugim dodacima. 

8. Održavajte zdravu tjelesnu težinu

Pokušajte ostati u zdravom rasponu za svoj oblik tijela, visinu i dob. Dodatni čimbenici koji mogu doći u igru ​​uključuju sva već postojeća zdravstvena stanja, ali obično se preporučuje da obratite pozornost na to kako se osjećate pri određenim težinama i nastojite to zadržati. 

Pretilost može povećati rizik od potencijalno opasnih po život stanja kao što su dijabetes i bolesti srca . Za one koji se bore s prejedanjem ili utješnim jelom, fokusiranje na kontrolu porcija i kalorijski unos može biti vrlo korisno. 

Osim što ćete postupno naučiti izbjegavati prejedanje, preporuča se da pokušate integrirati više tjelesne aktivnosti u svoju rutinu. To može pomoći eliminirati dio tjelesne masti i osigurati da koristite zalihe energije tako da ih sagorijevate i da više kontrolirate svoju tjelesnu težinu. 

9. Krećite se i neka vam to postane navika!

Pronađite način da pomaknete svoje tijelo u kojem ćete se osjećati dobro. Ples po kuhinji, plivanje ili penjanje sjajni su načini da sa svojim tijelom učinite nešto zabavno što nije nužno kao vježba. To može znatno olakšati kretanje bez prisiljavanja da radite nešto što ne želite. 

Usredotočite se na to kako se vaše tijelo osjeća nakon toga i razmislite o novim načinima na koje se možete tjerati s vremenom. To vam može osigurati da steknete naviku vježbanja i da se veselite sljedećem treningu. 

Kada pokušavate stvoriti zdravije navike, preporuča se da integrirate više fizičkih aktivnosti u svoj dan ili tjedan. Potaknite srce da pumpa i dopustite svom tijelu da sagori višak masnoće, izgradi mišićno tkivo i poboljša cirkulaciju. 

Jedan od načina da vježbanje postane navika je da ostanete motivirani i zainteresirani. To se može učiniti istraživanjem niza aktivnosti, nastave i pokreta. Stvorite rutinu koja odgovara vašem načinu života i rasponu pažnje i zapamtite da male promjene napravljene tijekom vremena mogu biti korisnije od intenzivnih treninga koji se rjeđe rade. 

Možete uzeti u obzir i prijatelja za vježbanje koji će vas motivirati. To može biti vrlo korisno kada želite da vježbanje i kretanje budu redovita navika. Pokušajte pronaći prijatelja koji također želi stvoriti zdraviji život kako biste i vi imali iste ciljeve. Oni vas mogu smatrati odgovornim, a istovremeno možete imati dodatnu društvenu podršku. 

10. Počnite odmah! Mijenjajte se postupno

Kratko smo razgovarali o postupnom uvođenju manjih izmjena umjesto da skačemo u dubinu. Ako ste manje fizički aktivni nego što ste bili, ili ako niste dugo vježbali, vaše tijelo može biti šokirano ako iznenada počnete trčati u teretani.

Razmislite o napredovanju do intenzivnijih treninga kako biste izgradili potrebne mišiće, sagorjeli masnoće i spriječili ozljede. Također je lakše stvoriti naviku na ovaj način jer ćete moći vidjeti postupni napredak, što će vas motivirati da nastavite dalje. 

Isti pristup treba primijeniti i na promjene prehrane, jer se vaš želudac možda neće složiti s iznenadnim drastičnim promjenama odjednom. Pobrinite se da postupno integrirate prirodniju hranu u svoju prehranu i ostavite si vremena za prilagodbu. 

Vaše tijelo će se prilagoditi vašem dosadašnjem načinu života i prehrani, stoga biste trebali paziti da postupno stvarate zdravije navike. Vježbanje s vremenom stvara mišićnu memoriju, a vaše će trenutne prehrambene navike biti lakše osporiti. 

Sažetak

Važno je zapamtiti da male promjene koje se postupno unose mogu imati veće šanse za održavanje zdravih navika nego intenzivniji pristup. Pobrinite se da dopustite svom tijelu da se prilagodi tim promjenama i da pronađete oblik vježbanja koji volite raditi. 

To može učiniti da se osjećate manje kao obaveza i omogućiti vam da se veselite pokretanju tijela. Također je važno poraditi na unosu kalorija i osigurati da unosite pravu količinu kalorija koja je vašem tijelu potrebna. Pokušajte s vremenom integrirati više voća i povrća u svoju prehranu kako biste pravilno napajali svoje tijelo.

buzzrx.com

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info