Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mismas

Upisao:

mismas

OBJAVLJENO:

PROČITANO

762

PUTA

OD 14.01.2018.

U skladu sa životinjama

Pružaju nam ljubav, zabavljaju nas, a nekima služe i kao hrana. Promatramo li ih kao ravnopravna bića s kojima dijelimo planet, otvaramo srce i razvijamo suosjećanje?

Foto: floridapfe/Flickr

Je li moguće živjeti u skladu s životinjama? Što to zapravo znači i koliko utjecaja ima na kvalitetu našeg života?

Gdje god se okrenemo, one su oko nas: u šumi, moru, zraku, pustinji, snijegu, na planini, u kavezu, u štali, na fotelji, na tanjuru. To su bića s kojima dijelimo ovaj planet. Ima ih u raznim oblicima, veličinama i bojama.

Nekih se bojimo (crna peraja u moru), nekima se divimo, neke jašemo, dok druge prihvaćamo u svoj dom i čak ih tretiramo bolje nego ljudske članove obitelji (čupavi Fido ili umiljata Mrvica).

Kako se odnosimo prema životinjama uvelike ovisi o razumijevanju tih „drugih“ bića. Imaju li oni dušu i emocije kao mi? Koliko se međusobno razumiju? Kada bismo znali da životinje imaju iste osjećaje, baš kao, recimo, draga baka Kata ili slatka beba vaše najbolje prijateljice, da li bismo se drugačije odnosili prema njima?

Promatramo li životinje kao ravnopravna bića s kojima dijelimo naš planet, razvijamo jednu višu dimenziju suosjećanja. Suosjećajući prema kravi i pandi produbljujemo i suosjećanje prema svojim čovjekolikim prijateljima. Biti otvorenog srca i razvijati suosjećanje zahtijeva određenu pažnju i dozu hrabrosti. To znači biti svjestan vlastitog života i svog utjecaja na svijet oko nas što  uključuje i promjenu životnih navika. Kvalitetna prehrana, korištenje zdravijih proizvoda, recikliranje... Sve su to bitni detalji života preko kojih doprinosimo i sebi i planetu u cjelini.

Njegujući plemenite vrijednosti kao što su suosjećanje, poštovanje i ljubav, vlastiti doživljaj svijeta činimo suptilnijim. Živjeti u skladu sa životinjama znači živjeti u skladu sa svojom vlastitom prirodom. Baš kao i životinje, i mi smo samo djelić ovog planeta, dio smo jedne veće cjeline.

I mi ljudi imamo životinjsku prirodu. U nama su slični refleksi i nagoni kao i kod životinja. Možete li osjetiti životinju u sebi? Kada bi mogli odabrati jednu životinju koja ocrtava vaš karakter, što bi odabrali?

Dragan Šurlan

 

www.mediapositiva.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info