Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član babuskara

Upisao:

babuskara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

433

PUTA

OD 14.01.2018.

U potrazi za smislom

 

»Jedna mladost, jedan svijet nade, raste tiho u srcu tvom, drugi za te ovaj svijet grade s malo prave istine u tom«, kaže vječno aktualna Josipina pjesma, a ja se pitam što mi gradimo našoj djeci, što im nudimo osim sveprisutnog materijalizma, turobnih i katastrofalnih vijesti? Nedavno sam slušala studenticu koja je pričala da joj je jedina preokupacija dobro izgledati i naći bogatog kavalira, a uči tek pola sata na dan. Dok je tako veselo cvrkutala, pitala sam se je li za nju već kasno da postane zrela i moralna osoba, odgovorna i vrijedna djelatnica, brižna supruga i majka.

Jedan talijanski nadbiskup poručuje mladima da se tijekom korizme odreknu slanja SMS-a, interneta i videoigara da bi se očistili od virtualnog svijeta i vratili u dodir sa samim sobom. Prijedlog je izazvao brojne negativne komentare i sprdnju, ali osobno to podržavam i mislim da bi ovisnicima o računalu dobro došlo jednomjesečno »čišćenje« organizma zbog nakupljenog otrova tijekom godine. Sjetih se jednog preminulog Kineza i(li) Japanaca koji je urinirao u bocu jer ga je računalo »zatočilo« pa je na kraju skončao od gladi za računalom!

Mobiteli su također ovisnost, naime od 406 sudionika ankete na T-portalu samo oko 50 učenika ne šalje SMS-ove za vrijeme nastave! Promatrala sam nekoliko puta tinejdžere koji su bili prisiljeni družiti se bez računala, mobitela, TV-a i poražavajuće je da ne znaju komunicirati ni organizirati zajedničko vrijeme, čak ni kada se nalaze blizu igrališta ili mogu igrati društvene igre. Radije besposleno sjede i isprazno bulje, što govori da nisu naučili družiti se i zabavljati. Ako pogledate oko sebe, vidjet ćete da, unatoč tome što zima odlazi, malo klinaca juri za loptom ili se igra skrivača.

Istraživanja kvalitete provođenja slobodnog vremena već godinama pokazuju da se velika većina mladih zabavlja svakog vikenda uz alkohol, tablete i drogu. Jedna mlada političarka kazala je na predizbornom skupu da svega osam posto mladih sudjeluje u politici, što dovodi do stagnacije društva. Zar je čudno da se ne žele baviti politikom? Intenzivna i turbulentna dnevno-politička zbivanja garnirana sa svakojakim nepromišljenim izjavama političara usmjerenim na prikupljanje političkih bodova za skorašnje izbore, kao i recesija, unose nesigurnost u živote sviju, pogotovo mladih. Oni su osamljeni, rezignirani, zbunjeni, neinformirani unatoč medijskom bombardiranju informacijama. U hrvatskim ljekarnama posljednjih tjedana zabilježen je rast prodaje lijekova za smirenje. - U zadnje vrijeme izdajemo 30 posto više antidepresiva. Najgora je činjenica da su ih donedavno većinom tražili pacijenti od 50 godina naviše, a sada ih traže mladići i djevojke mlađi od 25 godina, pa čak i oni do 18«, upozoravaju u jednoj ljekarni.

I kod bolje stojećih građana osjeća se napetost zbog krize. Srećom, ipak postoje ljudi koji se u teškim vremenima okreću nekim nematerijalnim vrijednostima, malim svakodnevnim radostima. Možda treba stati na loptu i reducirati želje za skupom odjećom, najnovijim tehnološkim čudima, dalekim putovanjima te okrenuti se sebi i svojoj djeci i naći zadovoljstvo u obiteljskom ručku ili zaboravljenim šetnjama. Sjetite se da ste zdravi, da stiže proljeće i šparuge - to je nešto za što vrijedi živjeti, i to bez antidepresiva.
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info