Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Kixonia

Upisao:

Kixonia

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1043

PUTA

OD 14.01.2018.

Trenutak istine

Trenutak istine
Po­mi­sli­te li ne­kad da vam je ma­ma hi­ste­ri­čna oso­ba? Je li vam do­sa­dio seks u bra­ku na­kon 20 go­di­na? Je­ste li za­do­volj­ni ve­li­či­nom svog pe­ni­sa?

Trenutak istine - TV show koji je prepun gadosti.

Zašto ga onda uopće gledamo?

Piše: Snježana Pavić
Foto: Dragan Matić/CROPIX

www.jutarnji.hr

Korak prvi: ispunite upitnik koji iz vas izvlači više intimnih tajni nego ispitivanje neke tajne službe. Korak drugi: sjednite pred TV kameru i dopustite ljudima koji su analizirali vaš upitnik da eksploatiraju vaše naj­mračnije strane. Dobro ­došli
Po­mi­sli­te li ne­kad da vam je ma­ma hi­ste­ri­čna oso­ba? Je li vam do­sa­dio seks u bra­ku na­kon 20 go­di­na? Je­ste li za­do­volj­ni ve­li­či­nom svog pe­ni­sa?

Teško da za svo­ju ma­mu ni­kad ni­ste po­mi­sli­li da je hi­ste­ri­čna. Bi­ste li joj to obja­vi­li pre­ko na­ci­o­nal­ne TV mre­že, dok ka­me­ra zu­mi­ra nje­zi­no li­ce?

Je­ste li ikad pr­dnu­li u društvu? Ups, pu­sti­li vje­tar. Mi­sli­te li da uo­pće po­sto­ji ne­tko ko­me se to ni­kad ni­je do­go­di­lo? Vje­ro­ja­tno ne. Bi­ste li htje­li o to­me go­vo­ri­ti u ja­vno­sti, pred te­le­vi­zij­skim ka­me­ra­ma?

Ako ste spre­mni na ta­kva pi­ta­nja odgo­va­ra­ti pod svje­tli­ma re­fle­kto­ra, dok ka­me­ra vre­ba na re­a­kci­je vaših naj­bli­žih, iste te hi­ste­ri­čne maj­ke i se­ksu­al­no do­sa­dne su­pru­ge, mo­že­te osvo­ji­ti po­la mi­li­ju­na ku­na. Ili go­to­vo 70.000 eu­ra, ot­pri­li­ke do­volj­no za ma­li stan u Za­gre­bu.

Ko­li­ka je ci­je­na isti­ne? Tim pi­ta­njem vo­di­te­lji­ca Ja­sna Na­nut po­či­nje “Tre­nu­tak isti­ne”, show ko­ji se od ruj­na je­dnom tje­dno pri­ka­zu­je na No­voj TV u udar­nom ter­mi­nu od 20 sa­ti. No­va je otku­pi­la li­cen­cu ame­ri­čkog “The Mo­ment of Truth” ko­ji se go­di­na­ma pri­ka­zu­je u 20-ak ze­ma­lja. Do­sad smo ču­li svašta: od pre­lju­bni­ka ko­ji je pri­znao da je va­rao tru­dnu že­nu, do maj­ke ko­ja se na­pi­la s dje­com i opi­si­va­la ka­ko je po­vra­ća­la u WC školj­ku, dok je sin blju­vao u ka­du. Što nam tek sli­je­di? Pro­du­cen­ti “Tre­nu­tka isti­ne” na­ja­vlju­ju da je ovo tek po­če­tak.

Zbi­lja, ko­ja je ci­je­na isti­ne? Već pr­vi na­tje­ca­telj Mi­ro Noršić, 26-go­dišnji vo­zač iz Sa­mo­bo­ra, ni­je uspio za­ra­di­ti ništa, ali je zbog na­stu­pa u showu ostao bez dje­voj­ke s ko­jom je pro­te­kle dvi­je go­di­ne bio u ve­zi.

 Što je sljedeće? Organiziranje javnih silovanja u svrhu gledanosti?

Dr. Josip Burušić

Po­dr­ža­va­la je nje­gov na­stup u “Tre­nu­tku isti­ne”, došla s njim na sni­ma­nje, ali joj je oči­to bi­lo pre­više ono što je ču­la. Da ga seks s njom više ne ispu­nja­va, te da je s njom u inat svo­joj maj­ci, ko­ja se pro­ti­vi toj ve­zi.

- Ne, ni­je mi žao što sam su­dje­lo­vao u to­me, to je za me­ne još je­dno vri­je­dno ži­vo­tno isku­stvo. Žao mi je što me je cu­ra osta­vi­la, ali ni­je se to do­go­di­lo sa­mo zbog ‘Tre­nu­tka istine’. I pri­je se ni­smo do­bro sla­ga­li, ovo je bi­la sa­mo to­čka na i - re­kao nam je Mi­ro Noršić.

Te­le­vi­zij­sku iskre­nost naj­sku­plje je za­sad pla­tio Ma­ri­jan Mal­če­vić. Ože­njen i otac dvo­je dje­ce, pri­znao je da je va­rao su­pru­gu i da odla­zi pro­sti­tu­tka­ma. Su­pru­ga mu je opro­sti­la jer mu vje­ru­je da je vo­li, re­kla je. Ali na idu­će pi­ta­nje “Vo­li­te li lju­ba­vni­cu?” odgo­vo­rio je po­tvr­dno.

Bi­ra­ju­ći ho­će li ja­vno po­vri­je­di­ti su­pru­gu ili izgu­bi­ti no­vac, iza­brao je ono pr­vo. Po­sli­je je no­vi­na­ri­ma obja­snio: emi­si­ja se sni­ma­la ne­du­go na­kon što je pre­ki­nuo s lju­ba­vni­com, s ko­jom je bio u du­ljoj emo­ti­vnoj ve­zi. Za­to se bo­jao da će po­li­graf, ako ka­že da je više ne vo­li, po­ka­za­ti da la­že. Bru­tal­nom iskre­nošću Mal­če­vić je za­ra­dio 50.000 ku­na, ali je go­to­vo ostao bez po­sla.

Ne, nje­go­vom po­slo­dav­cu ni­je baš to­li­ko za­sme­ta­lo što Mal­če­vić sma­tra da čo­vjek ni­je ro­đen da bi bio mo­no­ga­man. Ra­dio je kao no­vi­nar au­to­pri­lo­ga Ve­čer­njeg li­sta i za­ma­lo ostao bez po­sla na­kon što je ob­zna­nio da vo­ze­ći au­to­mo­bi­le spon­zo­ra stal­no krši pro­me­tne pro­pi­se, re­do­vi­to ih ošte­ću­je i ne pri­ja­vlju­je svu šte­tu. Po­dmi­tio je po­li­caj­ca da mu vra­ti do­zvo­lu kad ga je uhva­tio da vo­zi pi­jan, a je­dnom je po­bje­gao s mje­sta ne­sre­će. Vo­di lju­bav u spon­zor­skim au­to­mo­bi­li­ma.

Ka­ta­stro­fal­ne, ne­o­pro­sti­ve po­greške? Ne, osim ako ih ne obja­vi­te pre­ko TV-a. Kad su shva­ti­li da ne­ma­ju za­kon­ske osno­ve da mu da­ju otkaz, Mal­če­vi­ća su na­kon je­dno­mje­se­čne su­spen­zi­je pre­ba­ci­li na dru­go, sla­bi­je pla­će­no ra­dno mje­sto. Više ne­će ra­di­ti ono što je naj­više vo­lio: pu­to­va­ti i vo­zi­ti sku­pe au­to­mo­bi­le. Pro­du­cent showa Da­vor Anić ka­že da sva­ki kan­di­dat sam pro­cje­nju­je ko­li­ko je spre­man ra­zot­kri­ti se i mo­že li se no­si­ti s po­slje­di­ca­ma.

- On je bio svje­stan u što se upušta i u sva­kom je tre­nu­tku mo­gao odu­sta­ti. Ni­je to uči­nio. Znao je ka­kva mu se pi­ta­nja mo­gu po­sta­vi­ti - obja­snio je Anić.

Pri­je sni­ma­nja, sva­ki na­tje­ca­telj na po­li­gra­fu pro­đe 70 pi­ta­nja. Od to­ga pro­du­cen­ti iza­be­ru 21 pi­ta­nje ko­je će mu po­sta­vi­ti u emi­si­ji. Isti­nit odgo­vor na sva pi­ta­nja do­no­si po­la mi­li­ju­na ku­na. La­ko za­ra­đen no­vac? Ka­ko za ko­ga. Da bi­ste ušli u krug po­ten­ci­jal­nih kan­di­da­ta, mo­ra­te ispu­ni­ti 20-ak stra­ni­ca pri­ja­vni­ce.

Da bi­ste se pri­ja­vi­li, mo­ra­te na­ve­sti ime­na i bro­je­ve te­le­fo­na ba­rem tro­je par­tne­ra s ko­ji­ma ste bi­li u du­ljoj ve­zi, plus dva po­slje­dnja par­tne­ra bez obzi­ra na tra­ja­nje ve­ze, za­tim sve tvr­tke ko­je ste pro­mi­je­ni­li u po­slje­dnjih 10 go­di­na, s ime­ni­ma šefo­va i nji­ho­vim bro­je­vi­ma te­le­fo­na.

Ko­li­ko ste pri­ja­te­lja pro­mi­je­ni­li ti­je­kom ži­vo­ta i zašto? Ko­ji vam je šef bio naj­dra­ži, a ko­ji naj­ma­nje drag? Što za­mje­ra­te ro­di­te­lji­ma, a što bra­ći i se­stra­ma? Pri­tom, na­ra­vno, za­pišite ime­na i te­le­fo­ne svih njih. Za ko­ji no­vac bi­ste to na­pra­vi­li? Pro­du­cen­ti “Tre­nu­tka isti­ne” na­zvat


 

 Ne razotkrivaš samo sebe nego i svoje bližnje. To je kultura silovanja

Sandi Blagonić

 

će vašeg bivšeg su­pru­ga, omra­že­nog šefa, pri­ja­te­lje i ro­dbi­nu, pro­vje­ra­va­ju­ći vaše tvr­dnje i tra­že­ći do­da­tni ška­klji­vi ma­te­ri­jal za emi­si­ju.

Pri­ja­vi­lo im se više od 200 lju­di, od ko­jih su iza­bra­li 30-ak na­tje­ca­te­lja. Sa svi­ma vo­de iscr­pne ra­zgo­vo­re, a pro­la­ze i po­se­bno psi­ho­loško te­sti­ra­nje da bi se vi­dje­lo je li oso­ba svje­sna u što se upušta i je li spo­so­bna no­si­ti se s po­slje­di­ca­ma.

- Ima lju­di ko­ji že­le su­dje­lo­va­ti, ali pro­ci­je­ni­mo da je za njih bo­lje da to ne či­ne, bi­lo zbog pro­fe­si­o­nal­nih ili obi­telj­skih ra­zlo­ga - ka­že pro­du­cent.

Gla­vni mo­tiv je no­vac, ali ne sa­mo no­vac.

- Svi oni že­le za­ra­di­ti no­vac na brz na­čin, ali i sa­mi se­bi do­ka­za­ti do­kle su spre­mni ići - do­da­je Da­vor Anić.

- Bi­lo je fa­mo­zno! Sva­ko­dne­vno me za­u­sta­vlja­ju lju­di na ce­sti, na­zi­va­ju me po­zna­ni­ci, pri­ja­te­lji, ro­dbi­na. Sva­ka čast sva­ko­me tko to pro­ba, sva­ka čast me­ni! - ka­že Ka­ta­ri­na Per­ko­vić, sim­pa­ti­čna ra­dni­ca ho­te­la u Ri­je­ci ko­ja je ta­ko za­ra­di­la 25.000 ku­na. Pri­zna­la je da ne pri­ja­vlju­je sav no­vac ko­ji do­bi­je od, re­ci­mo, fo­to­ko­pi­ra­nja, te da sma­tra da je bo­lji ra­dnik od svog šefa.

Na pi­ta­nje “Je­ste li se ikad sra­mi­li pra­vo­sla­vne vje­ro­i­spo­vi­je­sti svo­ga oca” ipak ni­je mo­ra­la odgo­vo­ri­ti jer je ne­ko­me od nje­zi­ne pra­tnje pro­ra­di­la sa­vjest pa je sti­snuo cr­ve­ni gumb ko­jim se spre­ča­va odgo­vor na po­se­bno ška­klji­vo pi­ta­nje. Ta­ko je pri­ja­telj u dru­goj emi­si­ji spri­je­čio da na­tje­ca­telj odgo­vo­ri na pi­ta­nje vo­li li više si­na ne­go kćer, na­kon što je pred 20-go­dišnjom kće­ri u stu­di­ju pri­čao o to­me ka­ko je va­rao nje­zi­nu maj­ku ili ka­ko sva­ko­dne­vno vi­si na se­ksi cha­to­vi­ma i raz­mje­nju­je ek­spli­ci­tne fo­to­gra­fi­je. Bu­du­ći da je ma­ljo­le­tan, sin ni­je bio u stu­di­ju pa je ra­zot­kri­va­nje obi­telj­skog pr­lja­vog veša pra­tio od ku­će.

Ka­ko je mo­gu­će da su lju­di spre­mni u to­li­koj mje­ri ja­vno ra­zot­kri­ti svo­ju in­ti­mu, ma­kar ti­me po­vri­je­di­li bli­žnje, i zašto mi to uo­pće gle­da­mo? Dr. Jo­sip Bu­rušić, psi­ho­log s In­sti­tu­ta “Ivo Pi­lar” ka­že da na­tje­ca­te­lje osim nov­ca mo­ti­vi­ra ek­shi­bi­ci­o­ni­zam.

- Bor­ba za gle­da­nost sa­svim je le­gi­ti­mna, po­go­to­vo za­to što je ri­ječ o ko­mer­ci­jal­noj te­le­vi­zi­ji. Dru­ga je stvar po­sto­ji li gra­ni­ca ko­ju se ne bi smje­lo pri­je­ći. No ako HTV mo­že ima­ti ‘Latinicu’, zašto No­va ne bi ima­la ‘Tre­nu­tak istine’? Obje emi­si­je te­me­lje se na sen­za­ci­o­na­li­zmu i po­je­dno­sta­vlji­va­nju, u osno­vi je­dne i dru­ge le­ži šok, po­la­ri­za­ci­ja i po­bu­đi­va­nje ni­skih stra­sti - ka­že Bu­rušić.

“Tre­nu­tak isti­ne” ra­ču­na na šok, ali on sma­tra da će se taj efekt br­zo isto­pi­ti, kao što se do­go­di­lo s Big Brot­he­rom, ko­jem gle­da­nost pa­da.

- Što je slje­de­ći ko­rak? Or­ga­ni­zi­ra­nje ja­vnih si­lo­va­nja sa­mo da bi se po­di­gla gle­da­nost? - pi­ta Bu­rušić.

Ne­o­vi­sno o Bu­rušiću, etno­log San­di Bla­go­nić došao je do sli­čnog za­klju­čka.

- U ‘Tre­nu­tku istine’ stu­panj ra­zot­kri­va­nja je naj­ve­ći: u Big Brot­he­ru kon­tro­li­raš ba­rem to što ćeš re­ći. Ovo više ne pri­pa­da ‘stri­ptiz kulturi’, kul­tu­ri fi­zi­čkog i men­tal­nog ra­zot­kri­va­nja ko­joj pri­pa­da reality show, jer ovdje ne ra­zot­kri­vaš sa­mo se­be, ne­go i svo­je bli­žnje. Ovo je go­to­vo kul­tu­ra si­lo­va­nja - ocje­nju­je Bla­go­nić. I nje­mu je bi­lo po­nu­đe­no da vo­di “Tre­nu­tak isti­ne”, ali ka­že da je odbio jer je pro­ci­je­nio da ne bi mo­gao i da­lje bi­ti kri­ti­čan pre­ma ta­kvim TV?pro­gra­mi­ma, a isto­do­bno su­dje­lo­va­ti u nje­mu. A zašto mi to gle­da­mo? Vo­a­je­ri­zam, ka­žu stru­čnja­ci. Lju­di vo­le za­vi­ri­ti u tu­đi ži­vot i vi­dje­ti da je dru­gi­ma go­re ne­go nji­ma.

“To je to­li­ko ja­dno da ne mo­gu pre­stat gle­dat. Je­dva če­kam uto­rak i osam sa­ti. I bu­de mi su­per jer je ži­vot li­jep i ima ve­ćih bu­da­la od me­ne”, na­pi­sao je “rol­ling man” u ko­men­ta­ru na por­ta­lu Index.

Nanut: Nekad mi je neugodno

Jasna Nanut voditeljica je i scenaristica “Trenutka istine”.

Biste li se pristali natjecati u ‘Trenutku istine’?

- Ne. Bilo bi me sram, a i ne mogu biti i voditeljica i natjecateljica. Da sam kruha gladna, ne znam kako bih tada razmišljala. Nisam toliki ekshibicionist da bih u tome uživala, ali iz potrebe to je već druga stvar. Jednom davno sam se prijavila na jedan kviz, zbog novca i zato razumijem ljude koji se prijavljuju. Gledaš to na TV-u i čini ti se da možeš lako zaraditi novac, zanima te jesi li to u stanju napraviti. Doživljavaš to kao avanturu, pravi adrenalinski udar.

Je li vam neugodno slušati natjecatelje kako se razotkrivaju?

- Zna se dogoditi da mi bude neugodno, recimo kao kod pitanja “Jeste li se ikad samozadovoljavali na poslu”. Ali onda shvatim da je zapravo glupo da mi bude neugodno. Uostalom, oni za to osvoje novac. Najviše mi je žao kad netko puno otkrije o svom životu, a onda odustane na nekoj nižoj osvojenoj svoti. Nervira me kad ne žele riskirati, a već su otišli tako daleko.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info