Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član franjok

Upisao:

franjok

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2850

PUTA

OD 14.01.2018.

TEA ŽAKULA DOBILA STIPENDIJU NA NAJBOLJEM TEHNOLOŠKOM STUDIJU NA SVIJETU

TEA ŽAKULA DOBILA STIPENDIJU NA NAJBOLJEM TEHNOLOŠKOM STUDIJU NA SVIJETU
Vinkovčanka Tea Žakula dobila prestižnu američku stipendiju od 60.000 dolara

TEA ŽAKULA, ZNANSTVENA NOVAKINJA FAKULTETA STROJARSTVA I BRODOGRADNJE, DOBILA STIPENDIJU NA NAJBOLJEM TEHNOLOŠKOM STUDIJU NA SVIJETU

http://www.glas-slavonije.hr/rubrika.asp?rub=4


Vinkovčanka Tea Žakula dobila prestižnu američku stipendiju od 60.000 dolara

VINKOVCI- “Svih 60 ispita na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu sam položila s odličnom ocjenom, i moj prosjek 5,0 je ispunio uvjet da dobijem stipendiju od 60.000 američkih dolara godišnje za poslijediplomski studij iz arhitekture, program grijanje i klimatizacija, na Massachusetts Inst

 


Najbolji student u generaciji
Tea je dobitnica čak četiri nagrade “Davorin Bazjanac” kao najbolji student u generaciji, koja se dodjeljivala prigodom Dana fakulteta, a na dodjeli diplome uručena joj je Medalja fakulteta. Za zapažene rezultate tijekom studija primila je nagradu “Hrvoje Požar” od Energetskog instituta “Hrvoje Požar”, kao i nagradu Instituta za nuklearnu tehnologiju. A sad joj je pripala čast da bude prva iz Hrvatske koja pohađa poslijediplomski studij na MIT-u iz arhitekture, program grijanje i klimatizacija.


itut of Technology Cambridge”, izjavila je Tea Žakula, 24-godišnja Vinkovčanka, koja već pakira kofere za SAD gdje će svoje znanje usavršavati sljedećih tri do četiri godine na najboljem tehnološkom institutu na svijetu.
Tea je prošle godina diplomirala na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu s odličnim uspjehom, na kojem od siječnja ove godine radi kao znanstvena novakinja.


Ovu izuzetno vrijednu stipendiju osiguravaju američke organizacije koje podupiru istraživanje u području energetike, a da bi je dobila Tea je morala uspješno položiti niz rigoroznih testova iz područja poznavanja engleskog jezika (verbalni, pismeni i čitalački dio) i matematike, te priložiti životopis s popisom dobivenih nagrada i preporuke tri profesora koji su joj predavali u Zagrebu. Sve je to odradila preko Interneta u prosincu prošle godine, a potvrdni odgovor je primila tri mjeseca kasnije.


Odlazak u kolovozu Tei neće biti prvi kontakt s Amerikom, budući da je već bila dva puta u Atlanti, gdje je radila mjesec dana u jednoj američkoj tvrtki i na Harvard University gdje je surađivala s profesorima na arhitekturi.
- Odluku da ću studirati strojarstvo donijela sam, na veliko zaprepaštenje mojih kolega u razredu, još u šestom razredu osnovne škole, a i tata mi je u toj struci od koga sam mnogo naučila, rekla je Tea i priznala da joj puno znači podrška obitelji, kao i na Fakultetu u njezinoj želji za stručnim usavršavanjem znanja u inozemstvu.
Doznajemo da je oduvijek voljela matematiku kao znanost, posebice njenu primjenu u rješavanju praktičnih, konkretnih problema.
Ponajviše zahvaljujući upornosti i kontinuiranom učenju Tea je ostvarila najbolje moguće uspjehe u svom školovanju, a osim toga je bila aktivna na području folklora i u Vinkovcima i u Zagrebu, koji planira predstaviti, u sklopu slobodnih aktivnosti, svojim budućim američkim kolegama na MIT-u, gdje će živjeti u Studentskom domu zajedno s dečkom Grgurom Tokićem iz Zagreba, koji u Cambridgeu već drugu godinu odrađuje poslijediplomski studij iz brodogradnje.
- Za moja dva kratka boravka u SAD-u osjetila sam nostalgiju za domovinom, gdje su mi se sve pozitivne stvari u Hrvatskoj činile još pozitivnijima, a negativne su se brisale, priznala je Tea, koja smatra da je određena doza nostalgije garancija povratka u Hrvatsku, u koju se svakako misli vratiti, a američki način života i kulturološke razlike koje se primjećuju u svakodnevnim sitnicama, jednostavno joj se ne sviđaju. Popis stvari bez kojih ne može, a kojih u Americi pretpostavlja da nema, već je ostavila mlađoj sestri u zadatak da joj šalje kad ponestanu zalihe.

Autor: Vesna ZAGORC

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info